Είναι απαραίτητη η στείρωση στα θηλυκά σκυλιά;

Είναι απαραίτητη η στείρωση;

  • Ναι

    Votes: 14 63,6%
  • Όχι

    Votes: 8 36,4%

  • Total voters
    22

MariosX

New Member
14 Ιανουαρίου 2014
1
0
Καλησπέρα σας!
Έχω ένα σκυλάκι labrador ημίαιμο με λυκόσκυλο, την Sissy.
Ο κτηνίατρος μου, μου πρότεινε να στειρώσω το σκυλί μου γιατί υπάρχουν πιθανότητες να πάθει κάποιες αρρώστιες και μπορεί να πάθει ακόμα και καρκίνο σε μεγάλη ηλικία.

Αυτά που θα θελά να ξέρω είναι:
1) Πόσο μεγάλες είναι οι πιθανότητες αυτές;
2) Πόσο κοστίζει η στείρωση περίπου;
3) Θα βλάψει καθόλου την όρεξη και την συμπεριφορά του σκυλιού; δηλαδή θα χει όρεξη για παιχνίδια και για βόλτες;
4) Τι άλλο πρέπει να ξέρω για την στείρωση

Επίσης είναι αλήθεια σε περίπτωση που αποφασίσω να μην το στειρώσω θα πρέπει οπωσδήποτε να ζευγαρώσει για το καλό του σκυλιού;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 


Aunt Mary

Well-Known Member
16 Οκτωβρίου 2012
599
178
1) μεγαλες, οπως επισης και η δημιουργια πυομητρας
2) αναλογα το μεγεθος του σκυλου και αναλογα τον γιατρο, συνηθως απο 80 μεχρι 200
3) Φυσικα και θα εχει ορεξη, αυτο δεν αλλαζει. Το μονο που θα προσεξεις ειναι η διατροφη και η ασκηση γιατι εχουν την ταση να παχαινουν.
4)Οτι ειναι να ξερεις θα στα πει ο γιατρος σου, ο οποιος πολυ καλα εκανε και σου προτεινε στειρωση.

Σε καμια περιπτωση δεν ζευγαρωνουμε το σκυλο μας, δεν παθαινουν τιποτα αν δεν ζευγαρωσουν, παθαινουν ομως αν δεν στειρωθουν.
 




mazi

New Member
11 Νοεμβρίου 2013
1
0
το ιδανικο ειναι μετα την πρωτη περιοδο (για θηλυκά) αλλα οσο νωριτερα τοσο το καλυτερο.
 




mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.652
19.886
Καλά βρε Μάριε...έφτιαξες δημοσκόπηση, για να αποφασίσεις αν θα στειρώσεις τον σκύλο σου;;;;
Με τον γιατρό σου, συζήτα τα όλα αυτά που ρωτάς. Αρκεί, να του έχεις εμπιστοσύνη και φυσικά, να μην είναι αυτός, που σου λέει, ότι αν δεν στειρωθεί, θα πρέπει να ζευγαρώσει .

Επιπλέον, υπάρχουν πολλά θέματα στο φόρουμ, σχετικά με στείρωση. Εχουν γίνει πολλές συζητήσεις. Κάνε μια αναζήτηση και διάβασέ τα, να πάρεις ποικιλλία γεύσεων σχετικά.
 






fandasia

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2012
158
0
Ειναι καθαρα δικο σου θεμα αυτο,πουθενα στον κοσμο δεν υπαρχει αποδεδηγμενη επιστημονικη μελετη που να λεει οτι αν στειρωσεις θα γινει αυτο και αυτο και αν δεν στειρωσεις αυτο και αυτο.ΚΑΝΕΙΣ κτηνιατρος δεν μπορει να πει αν θα παθει κατι εαν δεν κανεις στειρωση με 100% σιγουρια.Οι παχυσαρκοι ανθρωποι εχουν μεγαλυτερες πιθανοτητες για καρδια και αλλα χωρις ομως να σημαινει οτι θα πεθανουν και αυτο η οχι.Οι καπνιστες καρκινους,ποσοι καπνιζαν και πεθαναν απο αλλα αιτια?
Ολα λοιπον ειναι πιθανοτητες,μια στειρωση εχει τα καλα της,αλλα εχει και τα αρνητικα της.
Για αδεσποτα ημιαιμα και περιπτωσης που ιδιοκτητες δεν μπορουν να ελεγχουν τα σκυλια τους,κατ εμε πρεπει να στειρωνονται.Δεν ειναι απαραιτητο λοιπον η στειρωση,ολοι οι εκτροφεις δεν στειρωνουμε τους σκυλους μας,πεθαναν ολι αυτοι οι σκυλοι? Ειναι καθαρα δικη σου αποφαση,οπως ειπα μια στειρωση σε απαλλασει απο καποιους ( πιθανους ) κινδυνους αλλα μπορει να σου δημιουργησει και καποιους αλους.Μαθε περισσοτερα για αυτα τα θεματα σε συνεργασια με τον γιατρο σου,στα αρσενικα πευτουν οι ορμονες και ηρεμει ο σκυλος,δεν ειναι επιθετικος λενε,Και ομως εχω δει αρκετα νευρικα σκυλια που στειρωθηκαν και εμειναν ιδια,εκτος απο την ταση της παχυνσης.Αυτα απο εμενα