Είναι μάλλον άρρωστο το Μουφ :(

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Δε γνωριζω απο ιατρικα αλλα ακουγονται αισιοδοξα τα νεα. Ευχομαι να σου ζητησει και κανα μπιφτεκακι συντομα. Απο οτι εχω διαβασει στις ιστοριες σας τους εχει αδυναμια. :)

ΥΣ. Μια φιλικη μας σκυλιτσα διαγνωστηκε με αρχη νεφρικης σε ηλικια 13 ετων. Τωρα ειναι 17 και ακομα κανει βολτιτσες.
Αμάν, μακάρι και το Μουφ να τα καταφέρει. Έχω γνωρίσει στο ΦΒ κόσμο με Αυστραλέζους που φτάσανε και τα 18.

• Like
Reactions: Yorkaddict

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.904
Aθήνα
Πολυ καλά νέα Σάρα! (y)

Έφαγε καρπούζι και σκυλοτροφή αλλά και πάλι σιγά-σιγά. Την ζήτησε όμως.
Μεσολάβησε κάτι και ζήτησε;
Ξεκίνησε αντιβίωση ή θα ξεκινήσει;

elpinor

Well-Known Member
27 Αυγούστου 2015
846
3.188
Αθήνα
Να καταθέσω κι εγώ μια ιδέα. Τα δόντια του τα ψάξατε;
Γιατί τέτοια συμπεριφορά είχε η Shushi Senior στα 12, την ψάξαμε, δεν βρήκαμε τίποτε και σε 1 μήνα εμφάνισε σε μια νύχτα ένα τρομερό απόστημα σε δόντι (που δεν είχαμε δει στον τελευταίο καθαρισμό ότι ήταν χαλασμένο) που άνοιξε προς τα έξω.

elpinor

Well-Known Member
27 Αυγούστου 2015
846
3.188
Αθήνα
Ναι, και έπινε και πολύ νερό που το έκανε εμετό.
Επίσης στις αιματολογικές τα ηπατικά της ήταν στον θεό. Μόλις τελειώσαμε από το απόστημα/δόντι (αντιβίωση+εξαγωγή), επανήλθαν όλα στο φυσιολογικό.

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.904
Aθήνα
Έκανε τέτοια ζημιά το δόντι ε; :eek:
Όπως το περιγράφεις πάντως ταιριαζει πολύ στα συμπτώματα του μουφ.

elpinor

Well-Known Member
27 Αυγούστου 2015
846
3.188
Αθήνα
Γι αυτό πήγε εκεί το μυαλό μου...
Είχαμε κάνει εξετάσεις & καθαρισμό δοντιών πριν 1 μήνα. Ενώ ήταν λιχούδα άρχισε ύστερα από 2-3 μέρες να "ψειρίζει" το φαγητό της. Το αποδώσαμε στην νάρκωση. Μείωνε συνεχώς το φαγητό της, έπινε πολύ νερό (και το έκανε εμετό), ήταν γενικά βαριά. Ο γιατρός είπε "γεράματα & ζέστη". Στον μήνα ένα πρωί βρήκαμε τον Λίο να της γλύφει το μουσούδι κάτω από το μάτι. Ήταν μέσα στα αίματα. Είχε ένα τεράστιο απόστημα (που με το γλύψιμο άνοιξε). Την προηγουμένη δεν υπήρχε, γιατί την είχα χτενίσει και θα το είχα δει. Πήγαμε γιατρό, κάναμε εξετάσεις, πήραμε αντιβίωση, βγάλαμε το δόντι (και άλλα 2) και όλα επανήλθαν στο φυσιολογικό.
Αυτό με την σχέση ηπατικών-δοντιών μου το έχει πει και ανθρωπογιατρός.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Πήγαμε πάλι στον κτηνίατρο, αυτή τη φορά τον κανονικό του Μουφ που χτες δεν είχε ραντεβού για έκτακτα. Του πήραν πάλι αίμα και ούρα, αλλά τα ούρα από την ουροδόχο κύστη κατευθείαν. Τα δόντια θα του τα καθαρίσω, αλλά μου είπαν να περιμένω τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Πρώτα να αποκλείσουμε τα σοβαρά και να πάρει και την αντιβίωσή του αν πρέπει να την πάρει. Τελικά δεν του δώσανε διότι αν δεν μάθουν τι βακτήριο μπορεί να έχει, τότε δεν θα ξέρουν τι αντιβιωτικό θα πρέπει να πάρει.

Καλύτερα είναι και τρώει περισσότερο. Σήμερα π.χ. ζητιάνευε ψάρι από μένα και λιχουδιές από το γιατρό του.

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
Απ'οσα εχω ακουσει, αντιβιωση δεν δινουμε χωρις να ξερουμε συγκεκριμενα το αιτιο που πρεπει να αντιμετωπισουμε. Ευτυχως οπως ειπες, αλλαξατε γνωμη και δεν θα την δωσετε ετσι ¨γενικα". Περαστικα ο,τι και να 'ναι

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Απ'οσα εχω ακουσει, αντιβιωση δεν δινουμε χωρις να ξερουμε συγκεκριμενα το αιτιο που πρεπει να αντιμετωπισουμε. Ευτυχως οπως ειπες, αλλαξατε γνωμη και δεν θα την δωσετε ετσι ¨γενικα". Περαστικα ο,τι και να 'ναι
Δεν το αποφάσισα εγώ, ο κανονικός του κτηνίατρος το αποφάσισε. Συνήθως κάνω ό,τι μου λέει. Πάντως αλίμονό μας αν είναι νεφρική ανεπάρκεια.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Βγήκαν τα αποτελέσματα και των τελευταίων εξετάσεων και φαίνεται ότι είναι, λέει, unlikely ότι το χοντρομπαλούδικο έχει νεφρική ανεπάρκεια. Τότε τι στο διάολο έχει και κάνει κόγχες με το φαΐ; Τωρα περιμένουνε να δούνε αν θα φυτρώσει τίποτα με την καινούργια καλλιέργεια ούρων που του πήραν.

Μπορεί κανείς να καταλάβει τι έχει το ζουμπουρλούδικο και μου κάνει τέτοιες ιστορίες γι’ αγρίους; Μήπως έχει νεφρική ανεπάρκεια που δεν δείχνει τίποτα ακόμα; Δεν μιλάει κιόλας να πει το ίδιο!

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.810
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Τελεια νεα!

Κανενα θηλυκο σε οιστρο παιζει;

Πριν εμα χρονο ημουν σηγουρη πως ο χοντρος ειχε βαβεσιωση διοτο βρηκα ενα τσουρμο τσιμπουρια πανω του κι ομως τελικα λογω θηλυκων σε οιστρο δεν ηθελε να φαει...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Τελεια νεα!

Κανενα θηλυκο σε οιστρο παιζει;
Αφού του τα 'χουν κόψει και το Πάντα-Πάντα είναι επίσης αρσενικό που του τα 'χουν κόψει. Πάντως εγώ ακόμα ανησυχώ. Τι γίνεται αν είναι αρχές και δεν τις βλέπουμε; Τι να τον ταΐσω τώρα;

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.467
8.508
αυτο με τα δοντια που σου ανεφεραν παραπανω το κοιταξες? Μην εχει καποιο χαλασμενο και τον ενοχλει
Εαν υπαρχει τετοια υποψια μηπως να δοκιμαζες μαλακη τροφη αν δεις αν την τρωει καλυτερα πχ κονσερβα φαση πατε

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.904
Aθήνα
Μήπως έχει νεφρική ανεπάρκεια που δεν δείχνει τίποτα ακόμα
Φαίνεται στις εξετάσεις αν κάτι δεν πάει καλά. Αν ελεγξατε ουρία, κρεατινινη κλπ
και όλα ήταν οκ, τότε μην ανησυχείς για αυτό.
Έκανε άλλες εξετάσεις να δείτε την λειτουργία και άλλων οργάνων;

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Φαίνεται στις εξετάσεις αν κάτι δεν πάει καλά. Αν ελεγξατε ουρία, κρεατινινη κλπ
και όλα ήταν οκ, τότε μην ανησυχείς για αυτό.
Έκανε άλλες εξετάσεις να δείτε την λειτουργία και άλλων οργάνων;
Με πήρε η γιατρός. Περιμένουμε τα αποτελέσματα των αναλύσεων και αν βρουν μόλυνση θα πάρει αντιβίωση. Αλλιώς θα τον ψάξουμε για Cushing’s ή για καρκίνο της ουροδόχου κύστης.

Αν είναι καρκίνος, την έχουμε βαμμένη.

ΓαβΓαβ

Active Member
21 Δεκεμβρίου 2017
39
77
39
Με πήρε η γιατρός. Περιμένουμε τα αποτελέσματα των αναλύσεων και αν βρουν μόλυνση θα πάρει αντιβίωση. Αλλιώς θα τον ψάξουμε για Cushing’s ή για καρκίνο της ουροδόχου κύστης.

Αν είναι καρκίνος, την έχουμε βαμμένη.
Καλησπέρα κι από μενα, παρακολουθώ εδώ και μέρες το θέμα κι είπα αν μπορώ να ρίξω μια ιδέα που μπας και βοηθήσει. Έχω ένα Μπιγκλ τον Αρη, μεγάλουτσικο μόνο στα χαρτιά...στο μυαλό δεν το εννοεί. Ειχαμε δύο φορές παρόμοια συμπτώματα. Την τελευταία φορά πριν μήνες είχε πατήσει με το πόδι του και μετά γλύψει για να καθαριστεί κάτι καυστικο... Ποτέ δε μάθαμε τι ακριβώς, ασβέστης, χλωρίνη, κάποιο βαρύ καθαριστικό που μπορεί να μας φάνηκε σα νερό και να μην το είδαμε καν στη βολτα. Κάηκε το στόμα και πρηστηκαν οι αμυγδαλές του παρά πολύ... Μη φανταστείς κάτι που εμείς βλέπαμε με γυμνό μάτι. Και ακόμη μια φορά πριν χρόνια είχε πάθει κάτι παρόμοιο μασώντας κάποια χόρτα. Και τις δύο φορές πάντως μόνο νερό, καθόλου φαι, και μιλαμε για έναν σκύλο που και ψιχουλο να πέσει θα κάνει παρκούρ να φτάσει πριν ακουμπήσει το έδαφος. Μόνο που είχε και σάλια αρκετά .Και τις δύο φορές. Στα νεφρά κλπ οι εξετάσεις είχαν βγει πεντακαθαρες

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ναι. Δεν του βρήκαν τίποτα. Μου δώσανε αντιβίωση και μόλις τελειώσει, θα τον πάω για άλλη μια ουραναλυση. Αν δεν βρουν dilution, τότε είναι εντάξει. Αν βρουν, αλί και τρισαλι μου.

Στο μεταξύ το Μουφ ξαναγύρισε στο χλαπακιασμα αν και δεν μπορεί πλέον να ανεβεί στους πάγκους να κλέψει λόγω αρθριτικών. Μάλλον κάποια στιγμή θα πρέπει να του γράψουν κάποιο ελαφρό παυσίπονο.