Είναι τα Ακίτα άγρια ράτσα;


heyDoggy

New Member
8 Ιουλίου 2011
3
0
Βύρωνας,Αθήνα
Καλησπέρα. Θέλω πολύ να πάρω σκυλί Ακίτα αλλά το πρόβλημα μου είναι ο χαρακτήρας τους. Συγκεκριμένα με συζήτηση που είχα με κτηνίατρο μου είπε ότι τα Ακίτα είναι άγρια σκυλιά και τα χαρακτήρισε "απρόβλεπτα" και "δολοφόνους". Χαρακτηριστικά μου ανέφερε 2 παραδείγματα πελατών που ακρωτηριάστηκαν από τα Ακίτα τους (η μία στο αυτί και ο άλλος στα.... :Ρ ). Ισχύει κάτι τέτοιο; Επίσης το Ακίτα μπορεί να συμβιώσει με γάτα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 


sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
δεν ειναι ετσι αλλα δεν ειναι και κοκερακια. ειναι μεγαλα σκυλια με μια περιεργη κυριαρχικοτητα
 


giannnis

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2011
242
0
ειναι ιδιαιτερη φυλη, απαιτειται κοινονικοποιηση και χρειαζεται εμπειρια απο την πλευρα σου.Το google τα λεει ολα ριξε μια ματια.
Απο κει και περα τα αλλα ειναι υπερβολες.Μελτησε την φυλη και ρωτα εκτροφεις για καθετι που σε προβληματιζει.Ολα τα αλλα ειναι λιγο ραδιο αρβυλα που διαρρεουν για διαφορες φυλες.

Για πιο ακιτα ενδιαφερεσαι;
 




Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Kαλησπέρα.

Αυτά που σου είπε ο κτηνίατρος δεν είναι παράλογο να είναι ψέμματα,αν και μου ακούγονται τραβηγμένα, διότι πολλά σκυλιά ανεξαρτήτου φυλής και μεγέθους, σε λάθος χέρια και με λάθος χειρισμούς, μπορούν να δημιουργήσουν ανεπιθύμητες συμπεριφορές, όπως το να γίνουν επιθετικά.

Προσωπικά δεν θεωρώ τα Ακίτα, "εύκολη" φυλή για κάποιον αρχάριο, παρ'όλα αυτά, εάν το θέλεις πραγματικά μπορείς να δημιουργησείς μια πολύ αρμονική σχέση με τον σκύλο σου.

Σου εύχομαι καλή αναζήτηση σε ότι τελικά και αν αποφασίσεις.
 


Gherudos

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2011
423
0
Ηράκλειο
Εγώ θα σου έλεγα να αλλάξεις κτηνίατρο για αρχή. Άκους εκεί δολοφόνους! Το κάθε σκυλί διαμορφώνει τον χαρακτήρα του ανάλογα με το αφεντικό του.
 


st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.741
Θεσ/νίκη
Ποια ράτσα είναι άγρια?

Αγαπητέ ο κτηνίατρος είναι για τα ιατρικά θέματα του σκύλου!Δεν είναι αρμόδιος να σου δώσεις πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά κάποιας φυλής!Το ότι ακούει από δω και από κει περιστατικά που μπορεί να οφείλονται και σε λάθος χειρισμούς από τους ιδιοκτήτες το κάνει λίγο χαζό!

Θα πήγαινες σε έναν κρεοπώλη να το ρωτήσεις για το πόσο καλό είναι το μοντέλο του αυτοκινήτου που έβγαλε η Χόντα?

Η κάθε φυλή έχει τα χαρακτηριστικά της και τα χαρακτηριστικά της φυλής του Ακίτα είναι ότι είναι δύσκολα σκυλιά,ξεροκέφαλα και κυριαρχικά!
Αν αντιμετωπιστούν όμως από σωστά ενημερωμένους ιδιοκτήτες τότε δεν θα υπάρξουν προβλήματα!Αλλά αυτό συμβαίνει σε κάθε σκύλο!

Γι αυτό λοιπόν για να μην παραπληροφορούμε αυτός που είναι υπεύθυνος να σου λύσει απορίες είναι ένας εκτροφέας Ακίτα!

Για άλλη μια φορά να ξαναπω ότι ο κτηνίατρος έχει αρμοδιότητες να σου εξηγήσει ή να σου ανάπτυξη κάποιο ιατρικό πρόβλημα του σκύλου!
Ο εκτροφέας έχεις αρμοδιότητα για να σου λύσει απορίες για την φυλή και να σου δώσει έναν υγιή σκύλο!
Και ο εκπαιδευτής έχει αρμοδιότητα να σου λύσει απορίες που αφορούν την εκπαίδευση του σκύλου και το πως να τον μεγαλώσεις σωστά!
Το ότι και οι 3 αυτοί άνθρωποι έχουν αντικείμενο τον σκύλο δεν καθίσταται κάνεις να μπλέκει στην "δουλειά" του αλλού γιατί στο τέλος παραπληροφορείτε ο κόσμος και αναρωτιέται πολλά πράγματα χωρίς να δίνει περισσότερο βάθος στο αν ισχύουν αυτα που ακούει!
 


Sadah

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
779
137
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα. Θέλω πολύ να πάρω σκυλί Ακίτα αλλά το πρόβλημα μου είναι ο χαρακτήρας τους. Συγκεκριμένα με συζήτηση που είχα με κτηνίατρο μου είπε ότι τα Ακίτα είναι άγρια σκυλιά και τα χαρακτήρισε "απρόβλεπτα" και "δολοφόνους". Χαρακτηριστικά μου ανέφερε 2 παραδείγματα πελατών που ακρωτηριάστηκαν από τα Ακίτα τους (η μία στο αυτί και ο άλλος στα.... :Ρ ). Ισχύει κάτι τέτοιο; Επίσης το Ακίτα μπορεί να συμβιώσει με γάτα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
ΔΕΝ υπαρχει αγριο σκυλι...υπαρχει ομως αγριο ανευθυνο και κατα συνεπεια ηλιθιο αφεντικο..Σαφως τα πραγματα διαφερουν απο ρατσα σε ρατσα οποτε οσο πιο κυριαρχικη ειναι η ρατσα τοσο χειροτερο για το κακομοιρο το σκυλουνι το οποιο για να φτασει στα σημεια που αναφερεις θα πρεπει να τραβηξε κ το ιδιο πολλα...Κανενα σκυλι δεν σου επιτιθεται ετσι απλα και σε τετοιο σημειο που να σε ακρωτηριασει κιολας... Δεν ξερω τι σοι κτηνιατρος ειναι αυτος που μιλησες αλλα εγω προσωπικα δεν θα ξαναπηγαινα σε αυτον ετσι οπως τα περιγραφεις...
 




dimlev

Active Member
23 Φεβρουαρίου 2011
26
0
Eχω ακιτα και ξερω οτι ειναι κυριαρχικα σκυλια,Πρεπει να τον πας σε επαγγελματια για να μην εχεις προβληματα στο μελλον,
που σιγουρα απο την ηλικια των 17 μηνων θα σου βγαλει επιθετικοτητα οσο και αν το εχεις κανει αλοιφη,,
 


heyDoggy

New Member
8 Ιουλίου 2011
3
0
Βύρωνας,Αθήνα
Εχεις ηδη γατα η σκεφτεσαι να παρεις ?
είχα ένα pincher 17 χρόνια και τώρα έχω γατάκι επειδή όμως η επικοινωνία με τον σκύλο είναι διαφορετική το σκέφτομαι για έναν και συγκεκριμένα ακίτα μιας και μου αρέσουν...

Για πιο ακιτα ενδιαφερεσαι;
την Ιαπωνική φυλή.

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες σας! γνωρίζετε μήπως το κόστος τους από εκτροφέα όπως επίσης και το κόστος για την εκπαίδευσή του σε ειδικό; το προηγούμενο σκυλάκι που είχα το είχα μάθει μόνος τις ώρες που θα βγαίνει έξω η να το φωνάζω και να έρχεται. (σχετικά με την αγορά ακίτα προσανατολιζόμουν σε pet shop το οποίο παρ'όλα αυτά αναφέρθηκε σε εκτροφέα του εξωτερικού αλλά από το φόρουμ έμαθα να μην τα εμπιστεύομαι.)

σιγουρα απο την ηλικια των 17 μηνων θα σου βγαλει επιθετικοτητα οσο και αν το εχεις κανει αλοιφη,,
τι είδους επιθετικότητα; συγγνώμη για τα πολλά posts και παραθέσεις αλλά είμαι καινούργιος και δεν ξέρω πως να τα βάζω όλα σε ένα μήνυμα :(
 
Last edited by a moderator:


Luna

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2011
109
0
Καλησπέρα ! Τα Ακίτα είναι μία φυλή που χρειάζεται έναν έμπειρο ιδιοκτήτη ... Είναι από τη φύση τους πολύ δυναμικά και κυριαρχικά σκυλιά , οπότε αν δεν εκπαιδευτούν, σε κάποιες ακραίες περιπτώσεις μπορούν να γίνουν και άγρια...! Αν είσαι έμπειρος ιδιοκτήτης και είχες σκυλιά στο παρελθόν , με λίγη περισσότερη προσοχή θα είσαι ΟΚ... Αλλιώς καλό θα ήταν αν πάρεις Ακίτα, να ξεκινήσεις στην αρχή εκπαιδευσούλα με κάποιο ειδικό από κουτάβι, και γενικά με πολύ έμφαση στην εκπαίδευση δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα ! Τα Ακίτα αν εκπαιδευτούν σωστά είναι εξαιρετικά σκυλιά !!!
 


akita_yoko

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2011
142
0
Αθήνα, Κηφισιά
Παρόλο που όσον αφορά την επιθετικότητα δεν έχω ακόμα εμπειρία γιατί η δικιά μου είναι μόνο 2,5 μηνών, ωστόσο έχω παρατηρήσει ότι είναι τρομερά υπάκουη και μαθαίνει πάρα πολύ εύκολα.
 


Δημήτρης Α.

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2006
210
2
Pireaus
www.freewebs.com
Αν οι ιδιοκτήτες κατοικιδίων σταματήσουν να παίρνουν ένα σκύλο, επειδή έστριβε χαριτωμένα και με κατανόηση το κεφάλι, όταν του μιλούσε ο συμπρωταγωνιστής του, στην ταινία που το πρωτοείδαν ή επειδή έτυχε να δούνε φωτογραφία του στο διαδίκτυο ή κάπου αλλού και τους άρεσε, τότε θα μειωθούν δραστικά και τα ατυχήματα που προκαλούνται από σκύλους.

Όσο αφήνουμε στην άκρη το ταμπεραμέντο προς χάρην της εμφάνισης και όσο δεν προσπαθούμε να κατανοήσουμε το σκυλί ως ζώο, τόσο θα συμβαίνουν ατυχή περιστατικά.

Για την γνώμη του κτηνίατρου δεν θα ήθελα να αναφερθώ...απλά λυπηρό
 


heyDoggy

New Member
8 Ιουλίου 2011
3
0
Βύρωνας,Αθήνα
Θεωρώ πως όταν επιλέγεις να πάρεις κάποιο σκυλί η πρώτη "επαφή" είναι η εμφάνιση(δηλαδή και η ράτσα). Τώρα αν θα αποφασίσεις εν τέλη να το αποκτήσεις έγκειται στο ταμπεραμέντο του σκυλιού και κατά πόσο αυτό ταιριάζει με τον χαρακτήρα σου και τις ικανότητές σου ως ιδιοκτήτης. Κι εμένα η πρώτη φορά που είδα ένα Ακίτα ήταν στην ταινία "hachiko a dog's story" αλλά φυσικά φρόντισα να μάθω περαιτέρω πληροφορίες γι αυτά(γι αυτό άλλωστε έγινα μέλος και στο φόρουμ και έκανα και το συγκεκριμένο πόστ).
 


Christosp

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
822
6
ΑΙΓΑΛΕΩ . ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ
αυτο δυστυχώς είναι το μεγάλο λάθος και για αυτό βλέπουμε πολλά σκυλιά σε μη ισσοροπημένους ανθρώπους .Κάνε μία βόλτα σε ένα πάρκο που μαζεύονται σκυλιά και θα καταλάβεις πολλά pitbull και ροτβαιλερ στον κάθε καγκουρα που και καλά μπορεί να έχει τον έλεγχο στον σκύλο του ,γερμανικά ποιμενικά που δεν ακούνε με τίποτα , λαμπραντορ που δεν ακούνε και φυσικά η νέα μόδα που βλέπεις Ελληνικά ποιμενικά χωρις εκπαιδευση βασικής υπακοής όλοι αυτοί αμα τους ρωτήσεις είναι επιεδή τους άρεσε απλά ,γιατί φαίνονται ποιο αγριοι κτλ κτλ τραγελαφικά
Προσωπικά οποιος διαλέγει με βάση τα εξωτερικά χακτηριστικά το ποιο πιθανό είναι να μην περάσει καλά με τον σκύλο του ....
Πάντα μιλάμε για τον νέο ιδιοκτήτη