Είναι το Dogforum μαγαζί?


Status
Κλειδωμένο θέμα

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Πριν από λίγες μέρες διάβασα την παρακάτω δημοσίευση της Keyman
keyman said:
Παιδια δεν πάει καλά το μαγαζί... :( Ακόμα μια δυσαρεστημένη πελάτισσα.... :roll: Κάτι πρέπει να γίνει.Μήπως να γράφουμε τα αντίθετα από αυτά που σκεφτόμαστε :?: :-k
…και μου δημιουργήθηκαν κάποιοι προβληματισμοί, τους οποίους αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας.

Είναι, λοιπόν, το Dogforum μαγαζί?

Κατά την γνώμη μου το Dogforum είναι:

1. Ένα μέσο γνώσης και μια αφετηρία για περαιτέρω έρευνα και προβληματισμό σχετικά με την κυνοφιλια/κυνολογία.

2. Ένα βήμα που ευγενικά μας παραχωρείτε δωρεαν και σκοπό έχει την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ «ομοιοπαθών».

Εάν δεν ίσχυαν τα παραπάνω, δεν θα υπήρχε λόγος να συμμετέχουμε σε μια δημόσια συζήτηση. Θα συναντιόμαστε για καφεδάκι οι 10 τακτικοί «θαμώνες» του «μαγαζιού» και θα τα λέγαμε μεταξύ μας.

Ο παραλληλισμός του forum με μαγαζί, χρήζει αυτόματα τον Admin ως καταστηματάρχη, τους Mods ως υπαλλήλους του καταστήματος και τους υπόλοιπους χρήστες ως πελάτες.
Αυτό είναι άτοπο, διότι εάν ίσχυε κάτι τέτοιο, όσοι συμμετέχουμε στις συζητήσεις που διεξάγονται στο forum, θα έπρεπε να πληρωνόμαστε και να χρεώνουμε ανάλογα τις υπηρεσίες μας στους χρήστες –πελάτες του καταστήματος.

Αντίθετα, όπως έχει πει και ο φίλος μου ο ΜΑΚΗΣ σε παλαιότερη συζήτηση:

ΜΑΚΗΣ said:
Για όποιον δεν το έχει καταλάβει.

Σε αυτό το forum ΚΑΝΕΝΑΣ δεν πληρώνεται.

όσοι ασχολούντε το κάνουν από αγάπη προς τα σκυλιά και γιατί έχουν ΚΑΠΟΙΕΣ γνώσεις και ΘΕΛΟΥΝ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΟΣ να βοηθήσουν κάποιους ανθρώπους οι οποίοι έχουν κάποιες απορίες.

αυτοί οι άνθρωποι στα πρώτα βήματα τους στον χώρο ΔΥΣΤΗΧΩΣ δεν είχαν κάποιον να τους καθοδηγήσει - βοηθήση με αποτέλεσμα να πέσουν σε λάθη .

ΟΛΟΙ αφιερώνουν χρόνο από την δουλεια τους , την οικογένεια τους , την διασκεδάση τους, τους φίλους τους
Για όσους δεν πείστηκαν από τα παραπάνω επιχειρήματα, που αποδεικνύουν τoν ατυχή παραλληλισμό του forum με μαγαζί, προτείνω να πάρουμε ως δεδομένο και αυτό το ενδεχόμενο.
Ας υποθέσουμε λοιπόν, ότι το forum είμαι κατάστημα και υποχρέωση του καταστηματάρχη είναι να μην αφήνει δυσαρεστημένους τους πελάτες του. Ακόμα και έτσι, ο καταστηματάρχης οφείλει να εξυπηρετει τους πελάτες του και όχι να τους υπηρετει.

Η εμπειρία μου τα τελευταία 12 χρόνια που ασχολούμαι με το εμπόριο, μου έχει διδάξει το εξής: Η σχέση του καταστηματάρχη και του πελάτη δεν χαρακτηρίζεται από το ρητό «ο πελάτης έχει πάντα δίκιο», αλλά από τον αμοιβαίο σεβασμό που θα πρέπει να διέπει την μεταξύ τους συναλλαγή. Τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο.

Συγνώμη εάν σας κούρασα με τους συλλογισμούς και προβληματισμούς μου, νομίζω όμως πως κάποιες διευκρινήσεις ήταν απαραίτητες για να πάψουν να δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις.
 




LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
Εχεις απολυτο δικιο σε οσα λες και δεν μας κουραζεις αλλα στην συγκεκριμενη περιπτωση πιστευω οτι η keyman ειτε αστειευοταν, ειτε το ειπε και με μια δοση ειρωνιας δεν νομιζω να το εννοουσε ετσι οπως το θετεις.Ισως γιατι καποιοι δεν δεχονται τον αντιλογο οποτε και αποχωρουν :wink:
 


Βασίλης

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2007
143
0
THESSALONIKI
LUNA07 said:
αλλα στην συγκεκριμενη περιπτωση πιστευω οτι η keyman ειτε αστειευοταν, ειτε το ειπε και με μια δοση ειρωνιας δεν νομιζω να το εννοουσε ετσι οπως το θετεις.Ισως γιατι καποιοι δεν δεχονται τον αντιλογο οποτε και αποχωρουν :wink:
Και γω έτσι κατάλαβα...
 


tasosrules

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2007
200
0
Περαία, Θεσσαλονίκη
Σαφεστατα θα πρεπει να προσεχουμε τι γραφουμε σε ενα forum γιατι εμμεσως αυτο καθοριζει και την ποιοτητα των πληροφοριων που ενα forum εξαγει και αρα την ποιοτητα και αξιοπιστια του αλλα πιστευω οτι το να αφιερωνουμε ενα ολοκληρο thread για κατι τοσο προφανες το θεωρω υπερβολικο. Σαφεστατα και πιστευω οτι το ειπε με χιουμορ και ισως με μια μικρη δοση ειρωνιας. Ειναι αλλωστε μια απο τις καθημερινες μεταφορικες εκφρασεις και προτασεις που χρησιμοποιουμε.
 




magi

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2006
607
2
Athens
Και εγώ πιστεύω ότι η Keyman δεν εννοούσε τίποτα κακό περί του forum ονομάζοντας το «μαγαζί».
Και εμείς πολλές φορές φεύγοντας από το γραφείο λέμε – ε, κλίνουμε το μαγαζάκι, ή φεύγοντας από το πάρκο με τα σκυλιά - εε, ώρα να κλίσουμε το μαγαζί για σήμερα :wink: .
Εγώ προσωπικά θεωρώ το dogforum πολύ καλό, με άποψης και θέματα που εκφράζουν της σκέψης και τα πιστεύω μου.
Η Rottie καλά έκανε και ανάλυσε το θέμα, γιατί μερικά μέλη - ειδικά καινούριοι, έχουν απόλυτο δικαίωμα να μην καταλάβουν το «κλήμα» που επικρατή εδώ.
Βασίλη, όντως ο Valentino forever !!
(παρόλο που είμαστε fan της Suzuki, τον συγκεκριμένο τον θέλω με Dukati :D ).
 


Βασίλης

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2007
143
0
THESSALONIKI
Εγώ honda οδηγάω αλλά στα moto gp δεν τη πάω μία!!! :D :D

ducati δύσκολα, τρέχει ο μικρός...

Ωωωχ βγήκαμε εκτός θέματος, σορυ Rottie!!!!! :lol: :lol:
 


tasosrules

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2007
200
0
Περαία, Θεσσαλονίκη
Βασίλης said:
Εγώ honda οδηγάω αλλά στα moto gp δεν τη πάω μία!!! :D :D

ducati δύσκολα, τρέχει ο μικρός...

Ωωωχ βγήκαμε εκτός θέματος, σορυ Rottie!!!!! :lol: :lol:
Ωρε μηπως ειμαστε Βουλκανιζατερ? Αυτο ειμαστε τελικα.. Γμτ.. Και δεν ξερω απο μηχανές! :lol:
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Παιδιά, εξηγούμε για να μην παρεξηγούμε:
Oι προβληματισμοί και τα σχόλια μου δεν είχαν αποδέκτρια τη Keyman (που πάνω απ’ όλα είναι φίλη μου), είχαν ως αφετηρία την δημοσίευση της Keyman.

Ένιωσα απλά την ανάγκη να κάνω σαφές, πως η συμμετοχή ΟΛΩΝ ΜΑΣ στο forum δεν είναι δικαίωμα μας, είναι προνόμιο. Κανείς, απ’ όσους συμμετέχουμε στις συζητήσεις, δεν είναι υποχρεωμένος να το κάνει. Το μοναδικό μας κίνητρο είναι η αγάπη μας για το σκύλο. Τίποτα άλλο.
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Σαφές έγινε αυτό από την αρχή ... αλλά ποιήσατε την νήσσαν οι περισσότεροι, και δη οι έμπειροι ... :D και τα ρίξατε στην Key(wo)man ... :D :?

Nα απαντήσω ειλικρινώς, για ακόμα μία φορά ...

το dogforum, είναι ένας δικτυακός τόπος που με φιλοξενεί, περνάω κάποιες ώρες την ημέρα στον υπολογιστή και πάντα ''περνάω'' και από εδώ ... έχω κάνει χαβαλέ ... έχω νιώσει ένταση, οργή κλπ κλπ έχω γνωρίσει αξιόλογα άτομα ... (αυτό κυρίως γιατί δεν θα μπορούσα όλα ψηφιακά, δεν είμαι τετοιος τύπος ... )

Επίσης πιστεύω στην καινοτομία που λέγεται φιλοζωία ΚΑΙ μέσω ίντερνετ, και πιστεύω ότι όσο περισσότερο διαδίδεται αυτό το είδος επικοινωνίας (και είμαστε ακόμα στην αρχή) τόσο περισσότερο έχουν να προσφέρουν αυτοί που είναι πιο ενημερωμένοι σε κάποια θέματα που τόσο νοσούν στην πατρίδα μας ... πίστευα δε ότι μόνο αξιόλογοι άνθρωποι θα μπορέσουν να ''πιάσουν'' σε κάτι τέτοιο, αλλά δυστυχώς -σε αυτό το θέμα- διαψεύστηκα, και το ''ιντερνετικό'' σκυλολόι (ξανα)μοιράστηκε ...

Λόγω όλων των παραπάνω λοιπόν, δεν μπορώ να αρνηθώ ότι κόπτομαι για το ''πώς πάει το μαγαζί'' ... Με την έννοια ότι θα χαρώ όταν δώ 23 users online, θα χαρώ όταν δώ ότι κάποιος διάβασε κάτι και τον κράτησε ... όπως και θα στεναχωρηθώ όταν ''πεθαίνει'' ένα θέμα που πίστευα ότι κάτι είχε να δωσει, ή όταν χρησιμοποιείται το forum για άλλους σκοπούς - διαφήμιση ή και χαβαλέ ... άρα συμπεριφέρομαι - αυθαιρετα- σαν να είναι ιδιοκτησία μου ...

αλλά η συμπεριφορά αυτή από το μαγαζί, είναι άλλο πράγμα ... μαγαζί είναι όταν χρησιμοποιώ το forum για δικό μου σκοπό, αλλά και όταν ακόμα και αν έχω αγνό σκοπό, διαγράφω μελη χωρίς λόγο ... κάτι που κανείς δεν έχει δικαίωμα να το κάνει, πλην ειδικών περιπτώσεων, που ένα μέλος δημιουργεί εσκεμμένα προβλήματα ή βρίζει και παρενοχλεί άλλα μέλη ...

Αν κάποιος μπεί εδώ και πει κάτι στο οποίο δεν συμφωνώ, ή θεωρώ ότι δεν πρέπει να λέγεται, θα τον αντικρούσω ... και είναι ελεύθερος φυσικά να με αντικρούσει και αυτός ... το ότι τον αντικρούω δεν σημαίνει ότι είναι το forum μαγαζί ... αν με πείσει με τα επιχειρήματά του, καλώς ... αν μου πεί - κοίτα- δεν με ενδιαφέρει αυτό που λές, όπως έκανε ο tasos πχ ... πάλι καλώς ... αλλά αν αποχωρήσει λέγοντας ότι εδώ είναι μαγαζί ... είναι δικό του πρόβλημα όχι δικό μου ...
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Οταν ακουσα και εγω την λεξη μαγαζι γελασα και η πρωτη σκεψη που μου ηρθε ηταν η πιστωτικη.. :lol: :lol: :lol: ασχετο..

Η λεξη μαγαζι ειναι μια εκφραση που πιστευω τελειος αθωα ειπωθηκε..

Απο εκει και περα μιας και μου δοθηκε η ευκαιρια να πω και εγω 2 κουβεντες.

Παρα πολλες φορες εχει συμβει στο forum να συμβουν διαφορες εντασεις που προκιπτουν απο διαφωνιες οπως θα προεκηπτε στην καθε συζητηση..
Αλλωστε μια συζητηση προυποθετει ανταλαγη αποψεων που αυτο δεν σημαινει οτι πρεπει να συμβαδιζουν..αλλα να ανταλλασονται..

Ειλικρινα ειμαι πολυ χαρουμενη που υπαρχει ενας τετοιος χωρος που υπαρχουν ανθρωποι με την ιδια κοινη αγαπη..τα ζωα!!

Το "μαγαζακι" μας λοιπον, αποτελητε απο ατομα που εχουν διαφορες αποψεις και οχι κοινες απαρετητα σε ολα τα θεματα, ο καθενας επισυναπτει τις αποψεις του με ειλικρινια και χωρις πλατες..
Αυτο ειναι κατι που μου αρεσε ιδιαιτερα μιας και ο ενας και μοναδικος ιδιοκτητης δεν υπαρχει πουθενα περα ειδικων περιπτοσεων ,αλλα σιωπηλα παρατηρει και επιτηρει αρμοδιους και μη ,με καθε διακρητικοτητα..
Δεν υπαρχει θεμα πληρωμης κανενος απο τα παιδια που ειναι mod μιας και ο μοναδικος λογος που ασχολουνται ειναι και αυτος ο μοναδικος λογος υπαρξης του φορουμ.. ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ!!!
Ευχομαι λοιπον στο μαγαζακι μας να ειναι παντα καλα και να βοηθαει και να ενημερωνει πολλους παντα..και ολοι μας οι σκυλαδες να βοηθησουμε μπας και βαλουμε κανενα λιθαρακι για την ζωοφιλικης παιδειας εστω και μεσω φορουμ..
παντα τετοια!!!



:p :p :p :bar:
 




keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Πάντως τις τελευταίες μέρες το μαγαζί πάει καλά,δεν πρέπει να έχουμε παράπονο,πολλά νέα μέλη(που μυρίζομαι θα ειναι και τακτικά) :wink: Μην είμαστε και πλεονέκτες :lol:
 


Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.125
Μηνύματα
895.943
Μέλη
19.939
Νεότερο μέλος
steliosstel