Είπαμε να μπούμε κι εμείς στη μεγάλη παρέα σας!

Astr0peleki

Active Member
23 Μαϊου 2015
39
47
Αθήνα
Και να'μαστε! Ο Φοίβος κι εγώ, Μαρία το όνομά μου, είπαμε να σας επισκεφθούμε αρχικά αλλά ''κολλήσαμε'' και κάναμε εγγραφή στο forum, γιατί μας αρέσει να διαβάζουμε και να ακούμε πολλές απόψεις σκυλογονέων, να ανταλλάσσουμε πληροφορίες σχετικά με καλές ή/και κακές εμπειρίες από τη ζωή μας με τα τετράποδα μέλη της οικογένειάς μας και όχι μόνο.
Πριν σας μιλήσω για το Φοίβο, θα αναφέρω ότι είχα την τύχη να μεγαλώσω, μαζί με την οικογένειά μου, άλλα δύο υπέροχα και αξιαγάπητα ημίαιμα σκυλάκια, τα οποία δυστυχώς έχουν αποβιώσει. Τη θηλυκιά μου, την απέκτησα στις αρχές της δεκαετίας του '90 και τον αρσενικό μου στα τέλη αυτής. Τα πήραμε από οικογένειες, οπότε μεγάλωσαν μαζί μας από πολύ μικρά. Και με τα δύο ζήσαμε απίστευτες στιγμές, διακοπές μαζί, βόλτες, παιχνίδι. Παντού μαζί! Κι ομολογώ ότι, εκτός ίσως από μια φορά που κάποια ''κυρία'' ενοχλήθηκε που περνούσαμε απλά από το σπίτι της, τόσα χρόνια δεν είχα αντιμετωπίσει προβλήματα είτε σε βόλτες είτε σε πάρκα ή οπουδήποτε αλλού. Εξάλλου, δεν υπήρχε αυτός ο υπερπληθυσμός κατοικιδίων και υπήρχε λιγότερη υστερία από κάποιους που δεν αγαπούν τα ζώα. Με τα σκυλιά μου, όλη η οικογένεια κι εγώ φροντίζαμε να είμαστε καθαροί και να αποφεύγουμε κατά το δυνατόν τις 'κακοτοπιές'. Το κορίτσι μου πέθανε από καρκίνο στα 14 της και το αγόρι μου πέθανε από διάφορες επιπλοκές -λόγω γήρατος- στα 15 του.
Ο Φοίβος ήλθε στην οικογένεια περίπου ένα χρόνο μετά το χαμό του γεράκου μου. Μεγάλωνε σε ένα κτήμα, κάπου στην Αγία Μαρίνα, μαζί με ένα από τα αδελφάκια του. Προορίζονταν από την οικογένεια που τα είχε πάρει για φύλακες, αλλά ουδέποτε είχαν κάνει κίνηση οι άνθρωποι να τα αγριέψουν ή να τα εκπαιδεύσουν ως τέτοιους. Οι άνθρωποι, όμως, λόγω ηλικίας, αποφάσισαν ότι δεν μπορούσαν να τα φέρουν βόλτα κι έτσι αποφάσισαν να τα δώσουν μαζί και τα δύο ή ένα-ένα. Εμείς θεωρήσαμε συνετό να πάρουμε το ένα, καθώς ήδη ήταν και πιο μεγάλος σε μέγεθος από τα άλλα δύο που είχαμε μεγαλώσει -μεσαίου μεγέθους-, ενώ ο μικρός μας τώρα είναι μεγαλόσωμος. Ο μικρούλης -ημίαιμο border collie-, εφτά μηνών όταν τον πήραμε εμείς, δεν ήξερε τίποτα από πρόγραμμα τουαλέτας, φαγητού, βόλτας κλπ κλπ. Δεν ήθελε ούτε καν το περιλαίμιο και λουρί.
Μαθαίνει όμως γρήγορα, ομολογώ και πλέον αρχίζει και ξεπερνάει και κάποιες φοβίες που είχε, όπως π.χ: φοβόταν στην αρχή τα υπόγεια, τα κάγκελα και τα φρεάτια. Δεν ήθελε να περνάει από γέφυρες και έδειχνε τάσεις υψοφοβίας. Έχει κάνει, εννοείται, βασική εκπαίδευση και συνεχίζουμε με μεγάλη όρεξη να μάθουμε πολλά ακόμη πράγματα! Και βόλτες...αααχχ, πολλές βόλτες να είναι καλά, για να εκτονώνεται και να κοινωνικοποιείται όσο το δυνατόν περισσότερο!
Έχω μεγάλη χαρά που μου δόθηκε ξανά η ευκαιρία να μεγαλώσω κι άλλο σκυλί και να μοιραστώ μαζί του στιγμές που όποιος δεν έχει σκύλο δεν μπορεί να τις καταλάβει. Σε έναν ιδανικό κόσμο, τα περισσότερα σκυλιά -και γενικά- ζώα δεν θα υπέφεραν από ανεύθυνους ιδιοκτήτες, κακούς ανθρώπους γενικά και θα ήταν όλα πιο ήρεμα. Τα τελευταία, ιδιαίτερα, χρόνια συμβαίνουν πολλά παράλογα, γι'αυτό πρέπει όλοι να προσέχουμε τα ζώα μας και να δίνουμε το καλό παράδειγμα και ως ιδιοκτήτες σκύλων αλλά και ως ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

Να είστε όλοι καλά! :)Foivos21112014.jpg Photo0321.jpg Photo0366.jpg Photo0370.jpg Photo0605.jpg

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.973
7.551
Καλώς ήρθατε και επίσημα λοιπόν.

Φιλικά, ελπίζω λόγω άγνοιας, έχεις φάουλ στην απόκτηση των αγαπημένων σου σκυλιών και σε μερικές νοοτροπίες (π.χ. "να τα 'αγριέψει'"). Ελπίζω να σου φανεί χρήσιμο το φόρουμ ως μέσο ενημέρωσης σε αυτούς τους τομείς - και σε άλλους φαντάζομαι - και να μην επιτρέψεις στον εαυτό σου αυτά τα λάθη στο μέλλον.

Εύχομαι ανέφελη συμβίωση, κούκλος ο Φοίβος, να τον χαίρεσαι!

Astr0peleki

Active Member
23 Μαϊου 2015
39
47
Αθήνα
Ευχαριστώ Estranged, θα ήθελα να με διαφωτίσεις σε παρακαλώ για τα φάουλ... που λες. Απλά να τονίσω ότι οι απόψεις των ανθρώπων και οι νοοτροπίες φαίνονται όταν αφήνουμε να γνωρίσουμε κάποιον, έτσι δεν είναι;

• Like
Reactions: Marion_Russel

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.970
20.401
Καλώς ήρθες στο φόρουμ!
Αν μένεις Αθήνα, πρέπει οπωσδήποτε, να τον πας για agility.
Εχει το κατάλληλο σχέδιο :)

• Like
Reactions: Astr0peleki

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.973
7.551
Ευχαριστώ Estranged, θα ήθελα να με διαφωτίσεις σε παρακαλώ για τα φάουλ... που λες. Απλά να τονίσω ότι οι απόψεις των ανθρώπων και οι νοοτροπίες φαίνονται όταν αφήνουμε να γνωρίσουμε κάποιον, έτσι δεν είναι;
Ναι με συγχωρεις,το φοβομουν οτι ο γραπτος λόγος κ το συντομο του μηνυματος θα εβγαινε δηκτικο αλλα αληθεια δεν ειχα καμια τετοια διαθεση. Οσο για τις παρατηρησεις που εκανα,μολις μπορεσω θα σου εξηγησω καλυτερα τι εννοουσα

• Like
Reactions: Astr0peleki

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Καλωσήρθατε, Μαρία, κι εσύ και ο Φοίβος που είναι και ωραίος. :) Και φυσικά ξέρεις ότι τα border collie είναι τα πιο έξυπνα σκυλιά ως φυλή, γι' αυτό και μαθαίνει γρήγορα.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Όμορφος ο Φοίβος!!! Εχει δίκιο το @mareco, με τέτοιο αεροδυναμικό σχήμα οπωσδήποτε μια βόλτα για ατζίλιτυ!!!:):)
Όσο για τις φοβίες, όσο περισσότερο εκτίθεται σε αυτές με σωστό τρόπο, τόσο απομυθοποιούνται!

υγ: η @Estranged εννοούσε ως φάουλ ότι αποκτήσατε τα σκυλιά σας από γέννες γνωστών. Ενώ και για τον Φοιβο και το αδερφάκι του, αναφέρεται -εν τάχει τα γράφω- στην λανθασμένη αλλά δυστυχώς παγιωμένη άποψη αρκετού κόσμου που παίρνει σκυλιά να τα κάνει φύλακες.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.973
7.551
στην λανθασμένη αλλά δυστυχώς παγιωμένη άποψη αρκετού κόσμου που παίρνει σκυλιά να τα κάνει φύλακες.
Σ'αυτό εννοούσα κάτι παρόμοιο με αυτό που λες αλλά ελαφρώς διαφορετικό, αλλά πρέπει να βρω άρθρα για να εξηγήσω στη Μαρία τι εννοώ και σήμερα το ίντερνετ δε μου κάνει τη χάρη να μείνει ον για πάνω από 30''.

• Like
Reactions: ghelly

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
@Marion_Russel sel το ατζίλιτι είναι άθλημα για σκύλους: ο σκύλος υπό τις οδηγίες του ιδιοκτήτη του περνάει εμπόδια, τούνελ κλπ.
Δες το video εδώ (ποστ 858).
Τα border collie διαπρέπουν στο agility οπότε πιθανό θα ταίριαζε στον Φοίβο. (y)

Marion_Russel

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2013
567
675
Χμ..Δεν το ηξερα.. να φαναστώ τετοια παρκα προφανως υπάρχουν μονο σε Αθήνα και είναι κατόπιν αμοιβής?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.970
20.401
Χμ..Δεν το ηξερα.. να φαναστώ τετοια παρκα προφανως υπάρχουν μονο σε Αθήνα και είναι κατόπιν αμοιβής?
Δυστυχώς μόνο Αθήνα, Θεσ/νίκη και Κομοτηνή, απ'όσο ξέρω εγώ.

• Like
Reactions: Marion_Russel