Εγκεφαλικό επεισόδιο

pompon

Member
9 Δεκεμβρίου 2010
6
1
Πολύδροσο
Καλησπέρα σας και συγχαρητήρια για το forum σας. Η pompon είναι ενα pomeranian (με κάτι άλλο) 16 χρονών που δυστυχώς αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται με εγκεφαλικό σε μια κλινική. Την Δευτέρα τις κάναμε καθαρισμό στα δόντια με ολική αναισθησία αφού πρώτα τονίσαμε οτι είναι 16 χρονών και μας είπαν οτι αφού όλες οι εξετάσεις της είναι καλές δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. Ετσι λοιπόν έγινε ο καθαρισμός και τη δευτέρα το απόγευμα γύρισε σπίτι και ήταν μια χαρά και όπως πάντα είχε πολυ όρεξη για φαγητό :). εχτές το μεσημέρι ξαφνικά "έπεσε" κάτω και έγειρε απο τη μία μεριά. Μέτα έκανε εμετό και διάρροια. Το πήραμε αμέσως στον γιατρό και του έβαλε ορό. Ρωτήσαμε βέβαια αν εφτεγέ η προχτεσινή αναισθησια και και τα ψιλομάσαγε, βέβαια πηραμε και έναν φίλο μας γιατρο και μας ειπε οτι μπορεί και να μην έχει σχεση. Τέλος πάντων εγώ είμαι σίγουρος ότι έχει σχέση αλλά τι να κάνουμε τώρα. Το θέμα ειναι τι κάνουμε απο δω και πέρα. Το σκυλί μας καταλαβαίνει, τρώει, δείχνει να κουνάει τα πόδια του αλλά δεν είναι σε καλή κατάσταση και το κεφαλάκι του δεν μπορεί να το κρατήσει και έχει μια κλείσει προ τα αριστερά. Απο την κλινική μας είπαν να περιμένουμε άλλο ένα 24ωρο.

'Εχει κανείς καμία παρόμοια εμπειρία? κάτι αναφέρθηκε για ευθανασια. Δε θέλω ουτε να το σκέφτομαι. Αν ξέρω πως αυτο δεν καταλαβαίνει είμαι διατεθειμένος να ταλαιπωρηθώ οσο δεν πάει και να το αφήσω να φύγει μόνο του όταν θα έρθει η ώρα του.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Εύχομαι να σας πάνε όλα καλά, αλλά...βρε παιδιά...16 χρονών αναισθησία για καθαρισμό δοντιών;;;;;;;;;
Γιατί;
Μπορεί να έχει σχέση, μπορεί και όχι. Αλλά μεγάλο το ρίσκο βρε παιδί μου, για κάτι μη σοβαρό...

pompon

Member
9 Δεκεμβρίου 2010
6
1
Πολύδροσο
σε ευχαριστώ πολύ... το ξέρω και ήμουν κάθετα αντίθετος στο να γίνει αλλα επέμενε ο πατέρας μου ο οποίος καταλαβαίνεις σε τι κατάσταση είναι αυτή τη στιγμή, διότι το υπεραγαπάει το σκυλάκι. Απλά φοβόταν επείδη είχε κακοσμία μην έχει χαλάσει κάποιο δοντακι του! :( . Τα έχω παίξει ρε γαμώτο, την περισσότερη ζωη μου την έχω ζήσει μαζί του και δεν μπορώ με τίποτα να μπω στη διαδικασία της ευθανασίας αν αυτό είναι απαραίτητο!

Last edited:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Συγγνώμη που θα στο πω.. αλλά ο κτηνίατρος είναι ανεύθυνος που δέχτηκε να κάνει αναισθησία για καθαρισμό δοντιών σε 16 χρονων σκυλί..

Ευχόμαι να συνέλθει σύντομα το σκυλάκι σας.

w0lfcrY

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2010
111
1
Athens
Περαστικα να ειναι!! Να του δειχνετε οτι ολα ειναι καλα...η ψυχολογια ειναι παντα μεγαλο κομματι.. :)

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Λυπάμαι πολύ που ακούω ένα τέτοιου είδους γεγονός!περαστικά εύχομαι με γρήγορη και ανώδυνη διαδικασία!!

Απλά φοβόταν επείδη είχε κακοσμία μην έχει χαλάσει κάποιο δοντακι του!
Βρε παιδιά δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας αυτός για την στοματική κακοσμία :( Μα καλά ο κτηνίατρος δεν σας ενημέρωσε καθόλου;

pompon

Member
9 Δεκεμβρίου 2010
6
1
Πολύδροσο
Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ. Οσο για τον κτηνίατρο, τι να πω? Θέλω να πιστεύω οτι όταν έχεις να κάνεις με ψυχούλες δε σκέφτεσαι μόνο το κέρδος!

themy

Member
15 Νοεμβρίου 2010
18
0
απο τη φωτογραφια βλεπω ειναι ολοιδια με την δικη μου απλα 1 χρονο μεγαλυτερη....χτυπησε η καρδια μου μολις την ειδα.
και μου ερχεται να φωναξω που ο γιατρος δεχτηκε κατι τετοιο σε αυτην την ηλικια!!! η δικη μου ογκακι ειχε που ηταν επικινδυνο σε προοπτικη... και ομως δεν καναμε καμια κινηση λογω ηλικιας,μας ελεγαν οτι ειναι ρισκο και μονο η αναισθησια! θεε μου στα καλα καθουμενα τι περιπετειες ασχημες..
ελπιζω να πανε ολα καλα!!! :)
περιμενω νεα της με αγωνια μπορω να σου πω...

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Περαστικά σας...εύχομαι όλα να πάνε καλά!!!!Κάνεις ολική σε καθαρισμό?Γιατί εμένα όταν το συζητήσαμε μίλησε για μέθη που απλά θα είναι ψιλο ζαλισμένη και όχι αναίσθητη!!!!!Δε ξέρω φίλε μου τι να πω κουράγιο!!!!

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.808
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Περαστικά στο σκυλάκι :(

Περαστικά σας...εύχομαι όλα να πάνε καλά!!!!Κάνεις ολική σε καθαρισμό?Γιατί εμένα όταν το συζητήσαμε μίλησε για μέθη που απλά θα είναι ψιλο ζαλισμένη και όχι αναίσθητη!!!!!Δε ξέρω φίλε μου τι να πω κουράγιο!!!!
Το είχαμε συζητήσει εδώ νομίζω

http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?11652-%CE%9D%CE%AC%CF%81%CE%BA%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%A0%CE%B1%CF%81%CE%B5%CE%BD%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B5%CF%82&highlight=%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82+%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%89%CE%BD

pompon

Member
9 Δεκεμβρίου 2010
6
1
Πολύδροσο
παιδιά το πρόβλημα δεν γίνεται απο την αναισθησία. Το έψαξα αρκετά. Το πρόβλημα μπορεί να γίνει απο την ίδια την επέμβαση, δηλαδή από τον καθαρισμό όπου μπορεί να δημιουργήθηκε κάποιο οίδημα! Τώρα ήμουν εκεί μαζί της είναι λίγο καλύτερα, Τρώει πίνει και νερό απλά έχει μάλλον πρόβλημα συντονισμού. Θα μείνει στην κλινική μεχρι την Κυριακή μάλλον και μετά θα την φέρουμε σπίτι και ελπίζω σιγά σιγά να τα καταφέρει. Μπορεί να είναι μεγάλη αλλα θέλω να δώσουμε τη μάχη παρέα και να το προσπαθήσουμε!

Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για τις ευχές.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Συγγνώμη που θα στο πω.. αλλά ο κτηνίατρος είναι ανεύθυνος που δέχτηκε να κάνει αναισθησία για καθαρισμό δοντιών σε 16 χρονων σκυλί..

Ευχόμαι να συνέλθει σύντομα το σκυλάκι σας.
Συμφωνώ. Της αδελφής μου το σκυλί 15 ετών είχε κάποιο πρόβλημα που για να λυθεί ήθελε νάρκωση και ο κτηνίατρος την απέτρεψε δια ροπάλου. Εύχομαι να συνέλθει.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
παιδιά το πρόβλημα δεν γίνεται απο την αναισθησία. Το έψαξα αρκετά. Το πρόβλημα μπορεί να γίνει απο την ίδια την επέμβαση, δηλαδή από τον καθαρισμό όπου μπορεί να δημιουργήθηκε κάποιο οίδημα! Τώρα ήμουν εκεί μαζί της είναι λίγο καλύτερα, Τρώει πίνει και νερό απλά έχει μάλλον πρόβλημα συντονισμού. Θα μείνει στην κλινική μεχρι την Κυριακή μάλλον και μετά θα την φέρουμε σπίτι και ελπίζω σιγά σιγά να τα καταφέρει. Μπορεί να είναι μεγάλη αλλα θέλω να δώσουμε τη μάχη παρέα και να το προσπαθήσουμε!

Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για τις ευχές.
Δεν ψάχνουμε από τι το έπαθε..συζητάμε πως αυτή η κίνηση ήταν εγκληματική από μεριάς του..
Στην θέση σου δεν θα ξανά πάταγα..
Το σκυλί σου θα μπορούσες να το έχεις παραλάβει με άλλον τρόπο αν δεν ήσουν λίγο τυχερή..αυτό να θυμάσαι..

pompon

Member
9 Δεκεμβρίου 2010
6
1
Πολύδροσο
Δυστυχώς δεν άντεξε. τη φέραμε εχτές στο σπίτι ήταν αρκετά καλύτερα. έτρωγε με πολύ όρεξη. σήμερα το μεσημέρι έφυγε στον ύπνο της, στο σπίτι της. Να είσαστε καλά παιδιά και να ξέρετε οτι τα σκυλάκια μας είναι μέλη της οικογένειας μας και πρέπει πάντα να τους φερόμαστε με αγάπη!

• Like
Reactions: Μαρκελα