Εγκυμοσύνη και σκύλος

coocie

Active Member
5 Ιανουαρίου 2011
37
0
παιδια μια ερωτηση,τι γινεται αν εχεις σκυλακι και ειναι εγκυος και η γυναικα?υπαρχει καποιο προβλημα οπως με τις γατες(ετσι εχω ακουσει)?οποιος ξερει ας με διαφωτησει....ευχαριστω

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
ούτε με τις γάτες υπάρχει πρόβλημα πάντως και είναι απαράδεκτο να διωχνουμε το ζώο απο το σπίτι επειδή περιμενουμε μωρό. Αρκεί σε κάθε περιπτωση να τηρούνται οι κανόνες υγεινης, οι οποίοι φυσικα πρεπει να τηρουνται και πριν και μετα την εγκυμοσυνη :D

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Δεν έχω καταλάβει ακριβώς την ερώτηση, για την τοξοπλασμάτωση μιλάς ?

Τον πρώτο λόγο όσον αφορά την εγκυμοσύνη την έχει ο γυναικολόγος σου.., πολλές πληροφορίες σε αυτό το θέμα θα βρείς στο link που σου παρέθεσε η Αγγελική.

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Λοιπόν επειδή το ψάξαμε με τη φίλη μου που είχε γάτα και έμεινε έγκυος για το τοξόπλασμα ισχύουν τα εξής:

Η προσβολή της γάτα (κυρίως) γίνεται από την κατανάλωση εντοσθίων ήδη προσβεβλημένου ζώου (πουλιών ή ποντικών). Για να μεταδωθεί η ασθένεια στον άνθρωπο από τη γάτα πρέπει να γίνει κατάποση γατίσιων κοπράνων (μάλλον δύσκολο στην πράξη και στην ουσία με καλή καθαριότητα αποκλείεται). Επίσης ο άνθρωπος μπορεί να προσβληθεί από την κατανάλωση ωμού ή μισοψημένου κρέατος, αλλαντικών και μη καλά ωριμασμένων μαλακών τυριών, αλλά και από όχι καλά καθαρισμένων ωμών λαχανικών.

Το τοξόπλασμα προσβάλει τον ανθρώπινο οργανισμό μία φορά και άπαξ, εάν κάποιος έχει κολλήσει δε τα αντισώματα που δημιουργεί τον προστατεύουν εφ' όρου ζωής. Τα συμπτώματα είναι αυτά ενός κρυολογήματος με λίγο πυρετό, μπορεί δε να μην έχει και κανένα απολύτως σύμπτωμα. Είναι επικίνδυνο όταν κολλήσει ήδη έγκυος γυναίκα. Για το λόγο αυτό γίνεται αιματολογική εξέταση για να διαπιστωθεί εάν έχει η όχι τα αντισώματα. Εάν δεν έχει συνίσταται προσοχή σε όλα τα παραπάνω και κυρίως στη διατροφή της. Εάν τα έχει ούτε γάτα ούτε ζημιά που λένε...

Τον τελευταίο λόγο τον έχει ο μαιευτήρας - γυναικολόγος, αλλά προς Θεού μόνο ως προς τις προφυλάξεις όχι την απομάκρυνση του ζώου...
(ο δικός μου πάντως δεν έχει κανένα απολύτος τέτοιο θέμα)

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Κι εγώ αυτά έχω διαβάσει, το τοξόπλασμα μπορείς να το κολλήσεις (από τη γάτα) ΜΟΝΟ από κατάποση των κοπράνων κι επειδή φυσικά ένας ενήλικας δεν θα πάρει μια σκ@τουλα γάτας για μεζεδάκι :D το μόνο που χρειάζεται είναι μεγάλη προσοχή στο καθάρισμα της άμμου (γάντια και πολυ καλό πλύσιμο χεριών μετά). Απο εκεί και πέρα μπορεί να κολλήσεις από όλα αυτά που είπε η Χρυσούλα.

Για σκυλάκι δεν γνωρίζω κάποια ασθένεια που μπορεί να προκληθεί σε μια έγκυο, θα πρέπει να συμβουλευτεί τον γυναικολόγο της τι πρέπει να προσέχει αλλά σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση εγώ δεν θα άκουγα συμβουλή του τύπου "ξεφορτώσου το ζώο".

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Τοξόπλασμα μπορείς να κολλήσεις από γάτα, ωμά κρέατα (carpaccio, tartar, ...) και ωμά λαχανικά και είναι μόνο επικίνδυνο για την έγκυο που δεν έχει αντισώματα, όπως εξήγησε παραπάνω η chrysoula

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Μα είναι δυνατόν το 2011 να ακούγονται από επιστήμονες κουβέντες τέτοιου τύπου... Μία φίλη, όταν της εξήγησα ότι δεν θα φύγη η μικρή μου από κοντά μου επειδή θα μείνω έγκυος και αφού πέταξε κάτι αηδίες του τύπου "άμα κάνει παιδί θα δεις ότι θα το διώξεις μόνη σου γιατί δε θα το θες το σκυλι" με είχε ρωτήσει:
"Και άμα σου το πει ο γυναικολόγος σου..."
"Θα αλλάξω γυναικολόγο....!"
"Και άμα σου το πει και ο παιδίατρος..??"
"Θα τον αλλάξω και αυτόν...! Άμα μου πει ο κτηνίατρος να διώξω το παιδί τι λες να κάνω???"

Της το είπα τόσο σοβαρά που νομίζω ότι θα αναρρωτιέται ακόμη και σήμερα μήπως διώξω το παιδί... :D

zarof

Well-Known Member
24 Μαρτίου 2011
395
0
44
Νεα Αρτακη
Η αληθεια ειναι οτι πολυς κοσμος ειναι ελαχιστα πληροφορημενος σχετικα με το τοξοπλασμα και το μονο που γνωριζουν (και το υπερασπιζονται με σθενος) ειναι οτι το μεταδιδει η γατα στον ανθρωπο, δεν κατσανε ποτε να μαθουν πως και γιατι, ουτε γνωριζουν πως στην Γαλλια πχ το μεγαλυτερο ποσοστο του πληθυσμου (70% λενε οι ερευνες) εχει τοξοπλασμα επειδη καταναλωνουν οχι καλα μαγειρεμενα κρεατα (εχετε δει τα ωμα μπιφτεκια με το αυγο ματι απο πανω ?). Η γατα ΑΝ μολυνθει μεταδιδει τον ιο για 20 μερες και μονο απο τα κοπρανα της. Οικοσιτες γατες ειναι παρα πολυ δυσκολο να κολλησουν τον ιο ειδικα αν τρεφονται αποκλειστικα με ξηρα τροφη. Αυτο που ισχυει γενικα ειναι η εγγυος να μην αλλαζει την αμμο της γατας και αν χρειαστει παντα με γαντια (καλο ειναι τα κοπρανα να απομακρυνονται οσο δυνατον γρηγοροτερα απο την λεκανη), καλο ψησιμο στα κρεατα που καταναλωνουμε και καλο πλυσιμο στα λαχανικα. Αν εχουμε κακομαθει τα γατια μας και ανεβαινουν παντου εκει υπαρχει ενα θεματακι υγιεινης αλλα οπως προανεφερα εφοσων η διατροφη της γατας ειναι ξηρα τροφη και μονο αυτο δεν διατρεχουμε κινδυνο. Αυτα απο συζητηση με γυναικολογο.

Gkolfo

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
52
0
Θεσσαλονίκη
Έχω έναν προβληματισμό..
Ο κούταβός μου, που όπως έχω καταλάβει δεν είναι ο μόνος..., τρώει γενικά διάφορα απο τον κήπο όταν βρίσκει.. Καποια στιγμή τον εντόπισα να τρώει με μεγάλο ζήλο κακάκια γάτας... Ιδού ο προβληματισμός μου λοιπόν: Εστω ότι ο σκύλος μου δεν έχει τοξόπλασμα, αλλά εχει η γάτα της οποίας τα "δωράκια" ο πρώτος καταβροχθίζει, πόσο πιθανό είναι να μεταφερθεί σε μένα το τοξόπλασμα όταν μου γλύψει τα χέρια και εγώ, χωρίς να πλυθώ εκείνη τη στιγμή, απρόσεχτα τα βάλω στο πρόσωπό μου?
Ευχαριστώ!

smcisps

Well-Known Member
15 Σεπτεμβρίου 2010
53
0
Athens
Σημείωση:

Αν "μολυνθεί" γυναίκα από τοξόπλασμα κατά την διάρκεια εγκυμοσύνης είτε η εγκυμοσύνη οδηγείτε σε διακοπή (φυσική ή εσκεμένη) ή το έμβρυο γεννιέται με ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΕΣ ανομαλίες.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Ναι αλλά σκοπός είναι να μην μολυνθεί!
Οπότε:
-δεν καθαρίζει την άμμο της γάτας, ούτε μαζευει τα κακά του σκύλου στη βόλτα ή το κάνει μόνο με πλαστικά γάντια μιας χρήσης και μετά πλένει τα χέρια της καλά
-δεν πιάνει ωμό κρέας ή το πιάνει με πλαστικά γάντια μιας χρήσης και μετά πλένει τα χέρια της καλά

Αλλωστε οι οικόσιτες γάτες που τρέφονται μόνο με γατοτροφή είναι σχεδόν αδύνατο να έχουν τοξόπλασμα.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
επειδή έγραψε μια φίλη ότι μπορεί ο σκύλος να φάει κακάκια γάτας, εγώ δεν έχω ιδέα, μπορεί ο σκύλος να πάθει τοξόπλασμα τρώγοντας μολυσμένα κακά γάτας? Και μετά να μας κολλήσει κι εμάς αν τα πιάσουμε? (τα κακά του σκύλου μας εννοώ)

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Δεν διαφωνό ότι μπορεί να γίνει επικίνδυνο όταν είσαι ΗΔΗ έγκυος, αλλά είναι πολύ ΠΟΛΥ δύσκολο να το κολλήσεις από το σκύλο σου, αλλά και από τη γάτα σου αν είναι οικόσιτη και τηρούνται όλες οι πορφυλάξεις και συνθήκες υγιηνής.
Παιδιά το να κολλήσεις το τοξόπλασμα ειδικά στις γυναίκες που ΔΕΝ είναι εγκυμονούσες είναι ευχής έργον!!! Δεν είναι ασθένεια που σε ταλαιπωρεί και με τα αντισώματα που δημιουργείς ξενοιάζεις εφ' όρου ζωής!!! Και ως μελλοντική έγκυος δεν έχεις θέματα με διατροφές και στερήσεις... σου γυάλισε το τυράκι το κρεμώδες ή θες τη μπριζόλα σου με το αιματάκι της, το χλαπακιάζεις με άνεση και δεν τα κοιτάς από μακρυά σαν ξερολούκουμο!!

Ας μην μπούμε στη διαδικασία να συγκρίνουμε το τοξόπλασμα με την υπατίτδα ή το AIDS ή δεν ξέρω και γω τι που κολλάς κάτι και θές μετά θεραπείες και χάπια... είναι σαν τις παιδικές ασθένειες, μπορεί να τις κολλήσεις, μπορεί και όχι, αλλά καλύτερο είναι να τις έχεις περάσει, μόνο που το τοξόπλασμα είναι πιο ανώδυνο!!

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Παιδιά το να κολλήσεις το τοξόπλασμα ειδικά στις γυναίκες που ΔΕΝ είναι εγκυμονούσες είναι ευχής έργον!!! Δεν είναι ασθένεια που σε ταλαιπωρεί και με τα αντισώματα που δημιουργείς ξενοιάζεις εφ' όρου ζωής!!! Και ως μελλοντική έγκυος δεν έχεις θέματα με διατροφές και στερήσεις... σου γυάλισε το τυράκι το κρεμώδες ή θες τη μπριζόλα σου με το αιματάκι της, το χλαπακιάζεις με άνεση και δεν τα κοιτάς από μακρυά σαν ξερολούκουμο!!
Ακριβώς! Τις περισσότερες φορές περνάει απαρατήρητη, χωρίς σοβαρά συμπτώματα.

MichalisM

Active Member
2 Απριλίου 2011
43
0
Το μόνο που χρειάζεται εάν έχεις σκύλο και μάλιστα μεσαίο ή μεγαλόσωμο, είναι να έχει μάθει να μην πηδάει επάνω σου και σου χτυπήσει την κοιλιά κατά λάθος. Άλλο πρόβλημα δεν υπάρχει. Μετά τον ερχομό του παιδιού θέλει πάλι να του μάθεις μερικά πράγματα αλλά θέματα υγείας δεν υπάρχουν. Έχει ρίξει κάτι τρελά γλειψίματα η Σούζη στο γιο μου όταν ήταν μηνών και δεν έπαθε ποτέ τίποτα! Τον καθάριζε από την κρέμα που είχε πασαλειφτεί μέχρι να πεις κύμινο χε χε

dimitra1971!

Banned
Banned
29 Σεπτεμβρίου 2011
171
2
Παρασιτολογία δυστυχως δεν διδάσκονται οι Έλληνες γιατροί, μονο οι κτηνίατροι.Οτι θελεις θα σε κατατοπισει ο κτηνιάτρος σου αλλά επειδή έχω και εγώ ρωτησει δεν κολλάς κάτι απο κατοικίδια αλλά απο άπλυτες σαλάτες, ωμά κρέατα και για αυτο προσοχή στις ταβέρνες έτσι μου ειπε. Όχι σαλάτες απο έξω και γυριζουμε πισω μπριζόλα με αιματάκι.Πιο επικινδυνο ειναι αν έχεις μεγάλο σκυλο να τραβήξει αποτομα τη γυναικα σου και να πεσει ή να τον τραβάει αν δεν ξέρει να περπατάει ο σκυλος. Οταν με το καλό έρθει ο σκυλος προσοχή στο σκυλάκι να μην ζηλέψει.