Εγω και το Λαμπραντορ μου χρειαζομαστε βοηθεια!!!!

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Λοιπον καταρχας το λαθος εγινε τελος...υπαρχουν πολλοι εκει εξω που κ κανουν την μ@λ@κι@ κ μετα στα δυσκολα τα πετανε στους δρομους...τουλαχιστον εσυ αναγνωρισες τα λαθη σου κ ψαχνεις υπευθυνα λυση,μονο γιαυτο μπραβο κ ευγε!
Υστερα τα μεγαλοσωμα σκυλια θελουν ιδιαιτερη προσοχη απο κουταβια,να περνουν σιγα σιγα τα κιλα,γιαυτο παντα να προτιμας τροφη με χαμηλη πρωτεινη,δλδ εγω συνειδητα την ξεκινησα με σουπερ πριμιουμ 26% πρωτεινη κ τωρα την εχω με ολιστικη 29% πρωτεινη,κ παντα μα ΠΑΝΤΑ να κοιτας ποιο ειναι το πρωτο συστατικο,ναναι φεριπειν καθαρο φρεσκο κοτοπουλο κ οχι αφυδατωμενο κλπ κλπ...ο γιατρος που σου συστησε παραπανω ασβεστιο ειναι για μπουνιες κ ειλικρινα μη ξαναπατησεις το ποδι σου σε δαυτον...εξετασεις δυσπλασιας εαν δεις απο μικρο κ εχει προβλημα μπορεις να κανεις κ απο 3-4 μηνων αλλα το αποτελεσμα σαφεστατα δεν ειναι τελειωτικο,κ για να φανει απο τοσο μικρο παει να πει οτι κ μεγαλο προβλημα,για να χεις το κεφαλι σου σιγουρο μετα την ενηλικιωση κ ισχυων κ αγκωνα (πχ εμεις ενηλικιωνομαστε στον 18ο μηνα κ οχι στον 12ο) ΑΛΛΑ κ παλι εχω δει σκυλια αλλο αποτελεσμα να βγαζουν στον 12ο κ αλλο στον 18ο!Σε καμια περιπτωση δεν συνισταται η ευθανασια για την δυσπλασια!Οποιος στο προτεινε αυτο επισης ειναι για ξυλο κ να μη ξαναπατησεις κ σαυτον!Η δυσπλασια ΝΑΙ ειναι κληρονομικη αλλα μεγαλο ρολο παιζει κ το περιβαλλον του σκυλιου,τι τρωει,αν ανεβοκατεβαινει σκυλια,αν γλυστραει στα πατωματα κλπ κλπ!Δινε χαπια με χονδροιτινη ακομη κ προεραιτικα,μονο καλο κανει!επισης κ σολωμελαιο!
Δυστυχως το κοστος ειναι υπερβολικο στην Ελλαδα,αυτη ειναι η μονη αληθεια,ψαξου κ παρε κ αλλες αποψεις!εαν εχεις ακτινογραφιες ηδη στα χερια επισκεψου οσους περισσοτερους ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΥΣ μπορεις,το τονιζω γιατι ο απλος κτηνιατρος δεν εχει καμια σχεση να κανει διαγνωση επαυτου να τις κοιταξουν κ να σου πουν κ αυτοι την αποψη τους!
Απτους καλυτερους που τους βγαζω το καπελο κ προσωπικα εχω μεινει πολυ ευχαριστημενη (αλλα ειναι Αθηνα δυστυχως) ειναι οι κ.Καλογεροπουλος κ κ.Βλαχοπουλος!εστω αμα θες παρτους ενα τφ,δε χανεις τιποτα!
Περαστικα στο σκυλακι σου κ ειμαι σιγουρη θα κανεις το καλυτερο γιαυτον!

souzana_gn

Member
28 Νοεμβρίου 2013
22
0
Θεσσαλονικη
Λοιπον καταρχας το λαθος εγινε τελος...υπαρχουν πολλοι εκει εξω που κ κανουν την μ@λ@κι@ κ μετα στα δυσκολα τα πετανε στους δρομους...τουλαχιστον εσυ αναγνωρισες τα λαθη σου κ ψαχνεις υπευθυνα λυση,μονο γιαυτο μπραβο κ ευγε!
Υστερα τα μεγαλοσωμα σκυλια θελουν ιδιαιτερη προσοχη απο κουταβια,να περνουν σιγα σιγα τα κιλα,γιαυτο παντα να προτιμας τροφη με χαμηλη πρωτεινη,δλδ εγω συνειδητα την ξεκινησα με σουπερ πριμιουμ 26% πρωτεινη κ τωρα την εχω με ολιστικη 29% πρωτεινη,κ παντα μα ΠΑΝΤΑ να κοιτας ποιο ειναι το πρωτο συστατικο,ναναι φεριπειν καθαρο φρεσκο κοτοπουλο κ οχι αφυδατωμενο κλπ κλπ...ο γιατρος που σου συστησε παραπανω ασβεστιο ειναι για μπουνιες κ ειλικρινα μη ξαναπατησεις το ποδι σου σε δαυτον...εξετασεις δυσπλασιας εαν δεις απο μικρο κ εχει προβλημα μπορεις να κανεις κ απο 3-4 μηνων αλλα το αποτελεσμα σαφεστατα δεν ειναι τελειωτικο,κ για να φανει απο τοσο μικρο παει να πει οτι κ μεγαλο προβλημα,για να χεις το κεφαλι σου σιγουρο μετα την ενηλικιωση κ ισχυων κ αγκωνα (πχ εμεις ενηλικιωνομαστε στον 18ο μηνα κ οχι στον 12ο) ΑΛΛΑ κ παλι εχω δει σκυλια αλλο αποτελεσμα να βγαζουν στον 12ο κ αλλο στον 18ο!Σε καμια περιπτωση δεν συνισταται η ευθανασια για την δυσπλασια!Οποιος στο προτεινε αυτο επισης ειναι για ξυλο κ να μη ξαναπατησεις κ σαυτον!Η δυσπλασια ΝΑΙ ειναι κληρονομικη αλλα μεγαλο ρολο παιζει κ το περιβαλλον του σκυλιου,τι τρωει,αν ανεβοκατεβαινει σκυλια,αν γλυστραει στα πατωματα κλπ κλπ!Δινε χαπια με χονδροιτινη ακομη κ προεραιτικα,μονο καλο κανει!επισης κ σολωμελαιο!
Δυστυχως το κοστος ειναι υπερβολικο στην Ελλαδα,αυτη ειναι η μονη αληθεια,ψαξου κ παρε κ αλλες αποψεις!εαν εχεις ακτινογραφιες ηδη στα χερια επισκεψου οσους περισσοτερους ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΥΣ μπορεις,το τονιζω γιατι ο απλος κτηνιατρος δεν εχει καμια σχεση να κανει διαγνωση επαυτου να τις κοιταξουν κ να σου πουν κ αυτοι την αποψη τους!
Απτους καλυτερους που τους βγαζω το καπελο κ προσωπικα εχω μεινει πολυ ευχαριστημενη (αλλα ειναι Αθηνα δυστυχως) ειναι οι κ.Καλογεροπουλος κ κ.Βλαχοπουλος!εστω αμα θες παρτους ενα τφ,δε χανεις τιποτα!
Περαστικα στο σκυλακι σου κ ειμαι σιγουρη θα κανεις το καλυτερο γιαυτον!
σε ευχαριστω παρα πολυ για τα καλα σου λογια αν και αυτο που κανω ειναι το πιο λογικο πραγμα που θα μπορουσε να κανει κανεις...αν παθαινε κατι ο αδερφος μου δεν θα ετρεχα?ακριβως το ιδιο..τα σκυλια ειναι οικογενεια μου...αδελφια μου εννοειται πως δεν θα υπηρχε περιπτωση να τα ταλαιπωρησω η να τα παρατησω...αυτα τυχαινουν...και ξερεις κατι..προχθες ο γιατρος που ον εξετασε μου ειπε οτι δεν ειναι κληρονομικο γιατι δεν εχει προβλξμα και στα δυο ποδια..το δεξι ειπε ειναι σε αριστη κατασταση..το αριστερο μονο εχει το προβλημα..δεν ξερω τι να σκεφτω..ισως με τα σκαλοπατια και με τα γυαλιστερα πατωματα το σκυλι ταλαιπωρηθηκε και με τα κιλα εννοειται επιδεινωθηκε..σημασια τωρα εχει να γινει καλα..και να ξανατρεχουμε μαζι σε βολτες...τα χαπια για ποιο λογο να τα δινω?για συντηρηση για να μην γινει χειροτερο?για τον πονο?γιατι? και το σωλομελαιο ?? για γιατρουσ το ψαχνω οσο γινεται...στους καλυτεους εχω παει εδω αλλα πολυ ψηλα οι τιμες..λογικο αλλα το ψαχνω κιαλλο..την δευτερα θα παω στην κτηνιατρικη σχολη απο κει και περα μιλαω και με μια κλινικη στη βουλγαρια..εχω παθει πλακα παιδια μαζι τους..στελνουν μηνυματα ζητανε πληροφοριες ακτινογραφιες μετα μου στελνουν και αλλοι για περαιτερω πληροφοριες και το συζητανε εκει το θεμα μου..και με μιλανε πολυ διαφορετικα απο τουσ γιατρουσ εδω..και για το ζωο και για την κατασταση του ..με κανουν να νιωθω ασφαλεια και ψυχραιμια.. ενω εδω σε αρχιζουν οτι πρεπει το σκυλι γρηγορα και οπωσδηποτε επεμβαση και παρε με αυριο να με πεισ..μην χασουν τα λεφτα..οχι ολοι βεβαια..μην παρω στο λαιμο μου ονοματα..παντως μεχρι στιγμης ειμαι ευχαριστημενη..δευτερα θα λυθουν ολα..

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Αυτό με το ένα πόδι δεν ισχύει πάντως. Δεν πάει έτσι , αν είναι κληρονομικό δυσπλασία και στα δύο πόδια αν όχι δυσπλασία μόνο στο ένα.

souzana_gn

Member
28 Νοεμβρίου 2013
22
0
Θεσσαλονικη
Αυτό με το ένα πόδι δεν ισχύει πάντως. Δεν πάει έτσι , αν είναι κληρονομικό δυσπλασία και στα δύο πόδια αν όχι δυσπλασία μόνο στο ένα.

ειλικρινα δεν ειμαι γιατρος για να σε απαντησω.αλλα οταν το ειδε ενας απο τους γιατρους μου λεει πως γινεται να ειναι το αλλο σε τελεια κατασταη και το αλλο να ειναι ετσι και λεω αν ηταν κληρονομικο θα ηταν και στα δυο?και μου λεει ναι..δεν ξερω παραπανω..οπως και να χει δεν με νοιαζει ..οπως και να ειναι εγινε..

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
ειλικρινα δεν ειμαι γιατρος για να σε απαντησω.αλλα οταν το ειδε ενας απο τους γιατρους μου λεει πως γινεται να ειναι το αλλο σε τελεια κατασταη και το αλλο να ειναι ετσι και λεω αν ηταν κληρονομικο θα ηταν και στα δυο?και μου λεει ναι..δεν ξερω παραπανω..ι ..οπως και να χει δεν με νοιαζε οπως και να ειναι εγινε..
στην παρούσα φάση ίσως δεν έχει σημασία, γενικά όμως θα πρεπε να σε νοιάζει διότι εάν είναι κληρονομική δεν επιτρέπεται να τον ζευγαρώσεις μελλοντικά, εάν είναι επίκτητη τότε μπορείς. Επίσης , εντοπίζοντας τα αίτια εφόσον είναι επίκτητη μπορείς να τα αποφύγεις στο μέλλον σε αυτόν ή άλλο σκύλο που τυχον θα αποκτησεις (πχ γρηγορη αυξηση βαρους, καταπονηση σε προπονηση κλπ ).

souzana_gn

Member
28 Νοεμβρίου 2013
22
0
Θεσσαλονικη
στην παρούσα φάση ίσως δεν έχει σημασία, γενικά όμως θα πρεπε να σε νοιάζει διότι εάν είναι κληρονομική δεν επιτρέπεται να τον ζευγαρώσεις μελλοντικά, εάν είναι επίκτητη τότε μπορείς. Επίσης , εντοπίζοντας τα αίτια εφόσον είναι επίκτητη μπορείς να τα αποφύγεις στο μέλλον σε αυτόν ή άλλο σκύλο που τυχον θα αποκτησεις (πχ γρηγορη αυξηση βαρους, καταπονηση σε προπονηση κλπ ).
την συγκεκριμενη στιγμη ειναι το τελευταιο που θα σκεφτω γιατι εχω ενα σκυλι να δωσω ολη μου την προσοχη ..ουτως η αλλως εχω ξαναπει οτι θα τον στειρωσω μετα, οποτε ναι δεν με νοιαζει..ομως σε ευχαριστω για την πληροφορια σε περιπτωση που χρειαστει καποια στιγμη... :)

souzana_gn

Member
28 Νοεμβρίου 2013
22
0
Θεσσαλονικη
Θα πας στον Αμασλίδη Τάσο!

Πολλοί καλοί χειρούργοι και ο Κυριαζής μαζί με τον Κλαδάκη που πήγες!

Καλή συνέχεια!
ναι οντως ειναι πολυ καλοι.αλλα ειπα μπας και βρω κατι πιο φθηνο..σημερα θα παω στην κτηνιατρικη σχολη και θα περασω μια βολτα απο τον αμασλιδη τασο που μου προτεινες..

souzana_gn

Member
28 Νοεμβρίου 2013
22
0
Θεσσαλονικη
Καλησπερα σας...ναι εχουμε νεα.και ηθελα και γω να τα μοιραστω μαζι σας.....
Οι γιατροι απο την Βουλγαρια παιδια δεν παιζονται..αρχισαν να στελνουν μηνυματα να συζητανε το προβλημα μου και να μου στελνουν μειλ για πληροφοριες και λυσεις..και πραγματικα να νοιαζονται ξεροντας οτι δεν ειναι και σιγουρο οτι θα πηγαινα...
απο κει περα..σημερα το πρωι ειχαμε ραντεβου στην κτηνιατρικη κλινικη του ΑΠΘ..καμια σχεση με οσα ακουγα ολες αυτες τισ μερες...ο καθηγητης με διαφωτισε πληρως..μου ειπε οτι δεν υπαρχει λογος να κανω καμια απο τις επεμβασεις διοτι δεν θα ηταν και σιγουρες αλλα και τα αποτελεσματα δεν θα ηταν τα τελεια για το προβλημα του ερμη,,(οχι γενικα..)αλλες οι περιπτωσεις.. ..με ειπε βεβαια οτι οσο πιο νωρις διαγνωστει κατι τοσο το καλυτερο να γλιτωσεις τα περαιτερω..αλλα με καθησυχασε πως οτι ηταν να γινει εγινε και τωρα προεχει το καλο του σκυλιου βρισκοντας την σωστη λυση...μου ειπε οτι 2 ειναι οι λυσεις...χαπια η επεμβαση κατυθειαν....το συζητησαμε..καταληξαμε οτι ξεκιναμε για ενα μηνα τα χαπια.τα previcox μου εδωσε..να δουμε πως θα παει..ειπε οτι μεσα στον μηνα θα εχουμε επικοινωνια για το πως παει..και αν ειναι ολα καλα συνεχιζουμε..μεχρι αν φτασει το σκυλι στον 16ο μηνα οπου ολοκληρωνεται η αναπτυξη και εκει θα φανουν πολλα.και πολλα σκυλια θελουν το χρονο τους..αν ο πονος παραμενει, αν το ζωο κουτσαινει γιατι τωρα ειναι και στην αναπτυξη ακομα ..και αν ειναι ομως χειροτερα τοτε παμε για αρθροπλαστικη,,θα το δοκιμασω ετσι να δω πως θα παει ,μην κανω κατευθειαν την επεμβαση και αν εχουμε αρνητικα αποτελεσματα προχωραμε κατευθειαν στην επεμβαση..ειναι η πιο ακριβη και με ειπε μαλιστα οτι για αθτην την επεμβαση θα με στειλει αθηνα και κοστιζει πανω απο 2000..αλλα πραγματικα αν ειναι το σκυλι να ξαναειναι παλι δραστηριο και να εχει φυσιολογικη ζωη (γιατι με αυτην επεμβαση και δεν ποναει και δεν κουτσαινει και ειναι απλα καινουργιο) τοτε χαλαλι..στην βουλγαρια οι γιατροι με ειπαν γιατ αυτην την επεμβαση πανω απο 1000....αυτα προς το παρον,..τελικα καταλαβα οτι και με τους γιατρους παιζουν πολλα...αλλα αυτο ειναι αλλη συζητηση..παντως μεχρι στιγμης ειμαι ευχαριστημενη παρα πολυ και απο τον γιατρο και απο τις συνθηκες...και οι τιμες καμια σχεση..(εξω εγω εδωσα 150 και σημερα ο φιλος μου εκανε προληπτικα την εξεταση για δυσπλασια και πληρωσε 30 ...)και παρα πολυ κοσμος...δεν το περιμενα!!..προς στιγμην τελος καλο ολα καλα..σημερα πηραμε το πρωτο χαπι και περιμενουμε πως θα παει..μακαρι να πανε ολα καλα...και σας ευχαριστω και σας παρα πολυυυυ...που ρωτατε και νοιαζεστε....!!!!!! και ρωτησα για την κληρονομικοτητα και με ειπε οτι μπορει να ειναι στα γονιδια αλλα μπορει απλα να ειχε την προδιαθεση οπως ολα τα σκυλια μεγαλης φυλης και γρηγορης αναπτυξης και με ενα μικροατυχημα που ειχε ο σκυλος..(ειχε γλιστρισει πανω στα πλακακια και πονεσε αρκετα) να το επιδεινωσε(και με την τροφη και με τα κιλα..)μου ειπε να το βγαζω καμια βολτα να ξεπιανεται αλλα κατα τ'αλλα οσο γινεται σε περιορισμο..και τελος τον ρωτησα και για το ζευγαρωμα αλλα δεν μπορω να θυμηθω με τοsες πληροφοριες που πηρα σημερα . θα το θυμηθω και θα τον ξαναρωτησω και θα σας πω...αυτα προς το παρον.συγνωμη αν σας κουρασα..αλλα ηταν πολλες και νεες οι πληροφοριες... :)

Last edited:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
και τελος τον ρωτησα και για το ζευγαρωμα αλλα δεν μπορω να θυμηθω με τοsες πληροφοριες που πηρα σημερα . θα το θυμηθω και θα τον ξαναρωτησω και θα σας πω...αυτα προς το παρον.συγνωμη αν σας κουρασα..αλλα ηταν πολλες και νεες οι πληροφοριες... :)
Διάβασα όλο το ποστ σου προσεχτικά και ελπίζω να πάνε όλα καλά με την συντηρητική θεραπεία που επιλέξατε για αρχή.
Με το previcox θα δεις σίγουρα βελτίωση όσο το παίρνει αφού είναι παυσιπονο αντιφλεγμονώδες με γρήγορη δράση, το θέμα είναι μακροχρόνια τι αποτελέσματα θα έχει. Ελπίζω να πάνε όλα καλά, καμιά φορά η συντηρητική θεραπεία είναι ότι καλύτερο και σε άλλες περιπτώσεις η επέμβαση δίνει μια μόνιμη λύση και μια πολύ καλύτερη ποιότητα ζωής στον σκύλο σας, ειδικά εφόσον μιλάμε για τόσο νεαρό ζώο. Θα δείτε και θα αποφασίσετε.

Αυτό για το ζευγάρωμα φαντάζομαι ότι δεν εννοούσες να ζευγαρώσεις τον δικό σου σκύλο ε?

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Καλησπερα σας...ναι εχουμε νεα.και ηθελα και γω να τα μοιραστω μαζι σας.....
Οι γιατροι απο την Βουλγαρια παιδια δεν παιζονται..αρχισαν να στελνουν μηνυματα να συζητανε το προβλημα μου και να μου στελνουν μειλ για πληροφοριες και λυσεις..και πραγματικα να νοιαζονται ξεροντας οτι δεν ειναι και σιγουρο οτι θα πηγαινα...
απο κει περα..σημερα το πρωι ειχαμε ραντεβου στην κτηνιατρικη κλινικη του ΑΠΘ..καμια σχεση με οσα ακουγα ολες αυτες τισ μερες...ο καθηγητης με διαφωτισε πληρως..μου ειπε οτι δεν υπαρχει λογος να κανω καμια απο τις επεμβασεις διοτι δεν θα ηταν και σιγουρες αλλα και τα αποτελεσματα δεν θα ηταν τα τελεια για το προβλημα του ερμη,,(οχι γενικα..)αλλες οι περιπτωσεις.. ..με ειπε βεβαια οτι οσο πιο νωρις διαγνωστει κατι τοσο το καλυτερο να γλιτωσεις τα περαιτερω..αλλα με καθησυχασε πως οτι ηταν να γινει εγινε και τωρα προεχει το καλο του σκυλιου βρισκοντας την σωστη λυση...μου ειπε οτι 2 ειναι οι λυσεις...χαπια η επεμβαση κατυθειαν....το συζητησαμε..καταληξαμε οτι ξεκιναμε για ενα μηνα τα χαπια.τα previcox μου εδωσε..να δουμε πως θα παει..ειπε οτι μεσα στον μηνα θα εχουμε επικοινωνια για το πως παει..και αν ειναι ολα καλα συνεχιζουμε..μεχρι αν φτασει το σκυλι στον 16ο μηνα οπου ολοκληρωνεται η αναπτυξη και εκει θα φανουν πολλα.και πολλα σκυλια θελουν το χρονο τους..αν ο πονος παραμενει, αν το ζωο κουτσαινει γιατι τωρα ειναι και στην αναπτυξη ακομα ..και αν ειναι ομως χειροτερα τοτε παμε για αρθροπλαστικη,,θα το δοκιμασω ετσι να δω πως θα παει ,μην κανω κατευθειαν την επεμβαση και αν εχουμε αρνητικα αποτελεσματα προχωραμε κατευθειαν στην επεμβαση..
Αυτό στο είπε βάσει των ακτινών που είδε ή βάσει την εικόνας του σκύλου?

ειναι η πιο ακριβη και με ειπε μαλιστα οτι για αθτην την επεμβαση θα με στειλει αθηνα και κοστιζει πανω απο 2000..
Αθήνα γιατί θα σε στείλει?Στην Σχολή δεν αναλαμβάνουν εγχειρήσεις?

και οι τιμες καμια σχεση..(εξω εγω εδωσα 150 και σημερα ο φιλος μου εκανε προληπτικα την εξεταση για δυσπλασια και πληρωσε 30 ...)
Εξέταση δυσπλασίας με 30 ευρώ απλά δεν κάνεις πουθενά!
Το κόστος για την σωστή λήψη ακτινών μπρος-πίσω (HD-ED) κυμαίνεται από τα 100-150 ευρώ!

και ρωτησα για την κληρονομικοτητα και με ειπε οτι μπορει να ειναι στα γονιδια αλλα μπορει απλα να ειχε την προδιαθεση οπως ολα τα σκυλια μεγαλης φυλης και γρηγορης αναπτυξης και με ενα μικροατυχημα που ειχε ο σκυλος..
Ποια η διαφορά της κληρονομικότητας από την προδιάθεση?
Αν βγει ένα πρόβλημα που έχει προδιάθεση σε αυτό, σημαίνει ότι το έχει κληρονομήσει και υπό συνθήκες εμφανίζεται!Άρα έχεις κληρονομικότητα όπως και να 'χει!

souzana_gn

Member
28 Νοεμβρίου 2013
22
0
Θεσσαλονικη
Διάβασα όλο το ποστ σου προσεχτικά και ελπίζω να πάνε όλα καλά με την συντηρητική θεραπεία που επιλέξατε για αρχή.
Με το previcox θα δεις σίγουρα βελτίωση όσο το παίρνει αφού είναι παυσιπονο αντιφλεγμονώδες με γρήγορη δράση, το θέμα είναι μακροχρόνια τι αποτελέσματα θα έχει. Ελπίζω να πάνε όλα καλά, καμιά φορά η συντηρητική θεραπεία είναι ότι καλύτερο και σε άλλες περιπτώσεις η επέμβαση δίνει μια μόνιμη λύση και μια πολύ καλύτερη ποιότητα ζωής στον σκύλο σας, ειδικά εφόσον μιλάμε για τόσο νεαρό ζώο. Θα δείτε και θα αποφασίσετε.

Αυτό για το ζευγάρωμα φαντάζομαι ότι δεν εννοούσες να ζευγαρώσεις τον δικό σου σκύλο ε?
εννοειται πως δεν θα τον ζευγαρωσω..φοβαμαι μονο που το σκεφτομαι μην βγουν τα κουταβια με προβληματα..ειναι κριμα..απλα το ρωτησα εγκυκλοπαιδικα...απλα το ειχα απορια,,...

souzana_gn

Member
28 Νοεμβρίου 2013
22
0
Θεσσαλονικη
Αυτό στο είπε βάσει των ακτινών που είδε ή βάσει την εικόνας του σκύλου?

Αθήνα γιατί θα σε στείλει?Στην Σχολή δεν αναλαμβάνουν εγχειρήσεις?

Εξέταση δυσπλασίας με 30 ευρώ απλά δεν κάνεις πουθενά!
Το κόστος για την σωστή λήψη ακτινών μπρος-πίσω (HD-ED) κυμαίνεται από τα 100-150 ευρώ!

Ποια η διαφορά της κληρονομικότητας από την προδιάθεση?
Αν βγει ένα πρόβλημα που έχει προδιάθεση σε αυτό, σημαίνει ότι το έχει κληρονομήσει και υπό συνθήκες εμφανίζεται!Άρα έχεις κληρονομικότητα όπως και να 'χει!
ναι και βαση της ακτινας και βαση της κλινικης εικονας και των συμπτωματων του σκυλου....
η κτηνιατρικη σχολη αναλαμβανει κανονικα επεμβασεις απλα με ειπε οτι για αυτην την επεμβαση θα με στειλει στην σχολη της αθηνασ..δεν ξερω το γιατι ισως γιατι εχει περισσοτερο ρισκο..ισως γιατι δεν την κανουν συχνα και δεν εχουν την καταλληλη εμπειρια..δεν ξερω καθολου..
για την εξεταση αληθεια λεω..εγω εξω εδωσα για ακτινα και κλινικη εξεταση 150..στην σχολη χθες..μπροστα ημουν και στις δυο περιπτωσεισ...εδωσε 10 την ακτινα και 20 τιν εξεταση..ακριβως το ιδιο πραγμα εκανε..
την διαφορα αναμεσα στην προδιαθεση και την κληρονομικοτητα...δεν το ρωτησα για το δικο μου σκυλι αλλα γενικα ενημερωτικα..για αυτο ρωτησα..εγω ειχα στο μυαλο μου οτι αν κατι ειναι κληρονομικο τοτε σιγουρα θα βγει ..ενω στην προδιαθεση λογω ηλικιας -κιλων-ποιοτητα ζωης..-κτλπ το βγαζει και το επιδεινωνει..

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.215
261
38
ενοειται στην κτηνιατρικη οι τιμες ειναι πολυ πιο χαμηλες!