Ειμαι νεός , 2 μηνών και με διάρροια!

yiaNNis

Member
22 Νοεμβρίου 2008
6
0
Rhodes
Γεια σας και χαρα σας, απο τη Ρόδο!
Ενα ονειρο , εγινε πραγματικοτητα!:)

Πριν 4 μερες μου χαρισαν ενα κουταβακι 2 μηνων!Ειναι γερμανικος ποιμενικος με ροντβαϊερ , 5,5οο kg.Το ονομα αυτου, Απολλωνας!
Πηγαμε στο γιατρο και καναμε τ πρωτο εμβολιο, και χαπακι για τα σκουλικακια!
Αρχισε να τρωει ξυρα τροφη και ολα καλα.
Αλλα σημερα όλη μερα κάνει διαρια. Του πηρα μια αλλη τροφη , γιατι νομιζω οτι η πρωτη εκανε το προβλημα λογω αγνωστης μαρκας.
Ειναι ο πρωτος σκυλος που εχω και δεν εχω πολλες γνωσεις... Εχω διαβασει αρκετα και νομιζω οτι η εκπεδευση παει πολυ καλα γιατι ειδη εμαθε να κενει την τουαλετα του εξω, μεσα σε 4 μερες που τον εχω!Επισεις αρχισε να ακουει το ονομα του και καποιες φορες το "ΟΧΙ"!:D
Αν καποιος ςχει καμια γνωμη-γνωση για το τι μπορει να συμβαινει με την διαρια, παρακαλω πολυ να μου πει. Και καθε αλλη συμβουλη τωρα που ειμαστε στην αρχη καλοδεχουμενη!

tassos277

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2008
67
0
Μαλλον παρενεργεια απο το εμβολιο η το χαπι θα ναι αλλα αν συνεχιστει κοιταξε το καλυτερα

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Καλησπέρα στην πανέμορφη Ρόδο! :D

Να σου ζήσει ο σκυλάκος και όποτε μπορέσεις να βάλεις και φωτογραφιούλες.

Σε αυτή την ηλικία καλό είναι να μην αλλάζεις συχνά τροφές ή διατροφή.
Η διάρροια είναι αρκετά επικύνδινη σε αυτές τις ηλικίες ακόμα και αν δεν συνδέετε με κάποια ασθένεια γιατί μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε αφυδάτωση , με ότι αυτό συνεπάγετε.

Άρα καλό είναι να ενημερώνεις άμεσα τον κτηνίατρο σου για οτιδήποτε παρόμοιο και να προσέχεις την συχνότητα , την μορφή/περιεχόμενο και την μυρωδιά.

Καλά κάνει και σε απασχολεί και η εκπαίδευση του σκύλου σου , αλλά σε αυτό το σημείο να επικεντρωθείς στην υγεία του.

Να σου ζήσει και πάλι! :)

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Καλώς ήρθες! Ετσι όπως έχεις γράψει τον τίτλο του θέματος είναι σαν να είσαι εσύ 2 μηνών :D

Η διάρροια προκύπτει καμιά φορά από το χαπάκι για τα παράσιτα όπως επίσης και από το στρες (στην συγκεκριμένη περίπτωση αλλαγή περιβάλλοντος) και την αλλαγή διατροφής. Το καλύτερο όμως είναι να πας το μικρό στον γιατρό και να το δει! Είναι πολύ μωρό ακόμα και ακόμα και αν ο λόγος δεν είναι ασθένια, μια πολυήμερη διάρροια θα το ταλαιπωρήσει πολύ.

Οσο για συμβουλές... Διάβασμα! Πολύ διάβασμα! Ξεκίνα με όλο το εκπαίδευση/συμπεριφορά, το υγεία/ασθένειες και το διατροφή/άσκηση ;) :)

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Καλώς ήρθες στο φόρουμ! :)
Αν το κουτάβι αρχίσει τις αιμορραγικές διάρροιες και τους εμετούς, το βουτάς και διακτινιζεσαι στον πλησιέστερο κτηνίατρο.

Προς το παρόν πάρε άμεσα τηλ. το γιατρό και περιέγραψε του τα συμπτώματα.

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
Καλώς ήρθες και να σου ζήσει!!
Φαντάζομαι δεν βγάζεις το κουταβάκι βόλτες έξω έτσι??
Αν επιμένει η διάρροια αμέσως τηλ το γιατρό.

Billy

Well-Known Member
9 Οκτωβρίου 2008
230
2
Καλημέρα και καλώς ήρθες! Να σου ζήσει το κουτάβι και περιμένουμε και φωτογραφίες του.:)

Μην αλλάζεις συνέχεια τροφή. Μείνε σταθερός σε μία, ποιοτική. Το πιο πιθανόν είναι η δοιάρρια να οφείλεται στις αλλαγές της τροφής.
Το χάπι που έδωσες για τα εσωτερικά παράσιτα πρέπει να ξαναδωθεί (συνήθως 3 φορές ανά 15 ημέρες -ή ότι σου είπε ο κτηνίατρος σου- ).
Απ'εφυγε τις βόλτες και την επαφή με άλλα ζώα μέχρι να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα εμβολιασμού του μικρού σου.

admin

Administrator
Staff member
21 Ιουλίου 2005
2.181
930
Καλωσήλθες! :)

Το θέμα μεταφέρθηκε αφού κυρίως ζητά συμβουλές για θέμα υγείας και πολύ λίγο σας "συστήνει".

Εάν επιθυμείς , άνοιξε ένα νέο θέμα σαν νέο μέλος και πες μας λίγα λόγια παραπάνω για το πως , από πού , γιατί , κλπ. απέκτησες τον Απόλλωνα και λίγα περισσότερα για εσένα.

Ευχαριστώ πολύ!

ANTHI

Member
22 Νοεμβρίου 2008
7
0
thessaloniki
Καλημέρα,
παρότι είμαι καινούργια στο forum ελπίζω να μπορώ να σε βοηθήσω.Εαν το κουταβάκι μέχρι τώρα έτρωγε κάποια άλλη τροφή μαλακής σύστασης(σπιτική,κονσέρβα)και εσύ την επόμενη του έδωσες κροκέτες τότε δεν πρόκειται παρά για απλή δυσπέπτική διάρροια.Ωστόσο,στην άκρη του μυαλού σου σε αυτές τις ηλικίες σε ανεμβολίαστα κουτάβια(και ιδιαίτερα σε ροτβαιλερ,που νοσούν εντονότερα)θα πρέπει να έχεις την παρβοεντερίτιδα(ή τύφο,όπως θα ακούσεις να αναφέρετε).Βέβαια τα συμπτώματα εκεί θα ήταν δραματικά:το κουτάβι θα έκανε συνέχεια εμετούς,διάρροια μαυροκόκκινη με πάρα πολύ ασχημη μυρωδιά,και θα είχε καταπέσει απο τον πυρετό και την αφυδάτωση.Εάν η δίαρροια συνεχιστεί καλό θα ήταν να συζητήσεις με τον κτηνίατρο σου να πάρει λίγα κόπρανα και να ψάξει για παράσιτα,οπως giardia που δεν τα πιάνει το drontal και θα χρειαστεί ειδική θεραπεία.Προσωπικά σε συμβουλεύω πάντως να μην δώσεις ούτε νερό ή τροφή για 12-24 ώρες,έτσι ώστε να αποκατασταθεί η γαστρεντερική λειτουργία,και μετά εφόσον η κατάσταση έχει βελτιωθει μπορείς να ξεκινήσεις να δίνεις λίγο βραστό κοτόπουλο,ανάλατη μυζήθρα,άσπρο ρύζι.Αν θέλεις ρώτα και τον κτηνίατρό σου.Και σε κάθε περιπτωση που διάρροια είναι συνεχόμενη πρέπει να επικοινωνήσεις με τον κτηνίατρό σου γιατί το ζώο θα χρειαστεί να πάρει ορό.

yiaNNis

Member
22 Νοεμβρίου 2008
6
0
Rhodes
Καλημερα σε ολους, και σας ευχαριτω παρα πολυ για το ενδιαφερον σας. Χθες παρ΄ολη τη διαρροια, το κεφι του ηταν στα φουλ! Εμετο δεν εκανε καθολου, ουτε εδιχνε σημαδια αδιαθεσιας εκτος βεβαια απο τη διαρια... Απο ολα αυτα που διαβασα , μαλλων εγω εκανα το μεγαλο λαθος , λογω απηριας, τον εβγαλα πολλες βολτες, και με το κρυο που εχει εδω, μαλλον κρυωσε! :(
Σημερα δεν εχει κανει ακομα τιποτα, καλο νομιζω ειναι αυτο. Θ περιμενω κατα τη διαρκεια της μερας να δω. Το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν θα κανουμε αλλες βολτες στην εξοχη.:)

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Καλημερα σε ολους, και σας ευχαριτω παρα πολυ για το ενδιαφερον σας. Χθες παρ΄ολη τη διαρροια, το κεφι του ηταν στα φουλ! Εμετο δεν εκανε καθολου, ουτε εδιχνε σημαδια αδιαθεσιας εκτος βεβαια απο τη διαρια... Απο ολα αυτα που διαβασα , μαλλων εγω εκανα το μεγαλο λαθος , λογω απηριας, τον εβγαλα πολλες βολτες, και με το κρυο που εχει εδω, μαλλον κρυωσε! :(
Σημερα δεν εχει κανει ακομα τιποτα, καλο νομιζω ειναι αυτο. Θ περιμενω κατα τη διαρκεια της μερας να δω. Το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν θα κανουμε αλλες βολτες στην εξοχη.:)
Καλό είναι, μέχρι να ολοκληρωθεί ο εμβολισμός και να αναπτύξει το κουτάβι αντισώματα, να μην βγαίνει βόλτα και να μην έρχεται σε επαφή με άλλα σκυλιά.
Ο κτηνίατρος σου δε σε ενημέρωσε?

ANTHI

Member
22 Νοεμβρίου 2008
7
0
thessaloniki
Χαίρομαι πολύ πυ όλαπήγαν καλά,αλλά μιας και είσαι καινούργιος ιδιοκτήτης και θέλεις να μαθαίνεις να ξέρεις οτι για τα σκυλιά δεν ισχύει ο όρος κρύωμα,όπως για εμάς τους ανθρώπους.Τα σκυλάκια δεν συναχόνοντε,δεν κάνουν διάρροια από το κρύο όπως εμεις.:rolleyes:
Το μόνο κακό που μπορεί να του κάνει η εξοχή είναι να αποκτήσει παράσιτα,αλλά δεν πιστεύω οτι είναι λόγος να του το στερήσεις!

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Χαίρομαι πολύ πυ όλαπήγαν καλά,αλλά μιας και είσαι καινούργιος ιδιοκτήτης και θέλεις να μαθαίνεις να ξέρεις οτι για τα σκυλιά δεν ισχύει ο όρος κρύωμα,όπως για εμάς τους ανθρώπους.Τα σκυλάκια δεν συναχόνοντε,δεν κάνουν διάρροια από το κρύο όπως εμεις.:rolleyes:
Το μόνο κακό που μπορεί να του κάνει η εξοχή είναι να αποκτήσει παράσιτα,αλλά δεν πιστεύω οτι είναι λόγος να του το στερήσεις!
για τον πάρβοιο τι εχεις να πεις???

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
τιποτα

σε μια βολτα που οπως λες το μονο που θα μπορουσε να κολησει ενα κουταβι ειναι παρασιτα ενένα κολησε παρβο και τ εμαθα ολα

yiaNNis

Member
22 Νοεμβρίου 2008
6
0
Rhodes
αχ ειμαι πολυ στεναχωρημενος!!! το πρωι ολα ηταν καλα με την πρωτη του τουαλετα... αλλα μετα δραμα !!! ολη μερα διαρροια!
οτι και να ειναι εχω ανοισιχισει πολυ , και επιτελους αυριο ερχετε η Δευτερα και θα τον παω στο γιατρο.:(

ANTHI

Member
22 Νοεμβρίου 2008
7
0
thessaloniki
τιποτα

σε μια βολτα που οπως λες το μονο που θα μπορουσε να κολησει ενα κουταβι ειναι παρασιτα ενένα κολησε παρβο και τ εμαθα ολα
Για να κόλλησε στην βόλτα τον παρβοιο μάλλον΄άφησες το σκύλο σου να φάει κάτι,διότι αυτός ο ιός διασπείρεται στο περιβάλλον με τα κόπρανα μολυσμένων ζώων και εισέρχεται μόνο απο το στομα.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Απ’ ότι γνωρίζω ANTHI δεν χρειάζεται οπωσδήποτε να φάει κάτι ο σκύλος. Τα σωματίδια του ιού διασπείρονται, όπως εγραψες, στο περιβάλλον με τα περιττώματα μολυσμένου σκύλου.

Η μόλυνση επέρχεται από την κατάποση των σωματιδίων του ιού ο οποίος είναι τόσο ανθεκτικός που μπορεί να παραμείνει ζωντανός μέχρι και ένα χρόνο και να μεταφερθεί ακόμα και μέσω των ρούχων και των παπουτσιών των ανθρώπων, των άπλυτων χεριών τους ή από οποιοδήποτε αντικείμενο έχει μολυνθεί από άρρωστο σκύλο.

ANTHI

Member
22 Νοεμβρίου 2008
7
0
thessaloniki
Απ’ ότι γνωρίζω ANTHI δεν χρειάζεται οπωσδήποτε να φάει κάτι ο σκύλος. Τα σωματίδια του ιού διασπείρονται, όπως εγραψες, στο περιβάλλον με τα περιττώματα μολυσμένου σκύλου.

Η μόλυνση επέρχεται από την κατάποση των σωματιδίων του ιού ο οποίος είναι τόσο ανθεκτικός που μπορεί να παραμείνει ζωντανός μέχρι και ένα χρόνο και να μεταφερθεί ακόμα και μέσω των ρούχων και των παπουτσιών των ανθρώπων, των άπλυτων χεριών τους ή από οποιοδήποτε αντικείμενο έχει μολυνθεί από άρρωστο σκύλο.
Πολύ σωστά!Όμως λέγαμε για την περίπτωση της βόλτας..Σίγουρα η ανεξέλεγκτη επαφή ενός ανεμβολίαστου σκύλου με ενήλικα σκυλιά και οι ατελείωτες βόλτες είναι παράγοντες επικυνδυνότητας,όμως πιστεύω πως ένα΄κουτάβι που έχει πιει πρωτόγαλα δεν διατρέχει τόσο μεγάλο κίνδυνο αν βγεί με λουρί στην εξοχή.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Πολύ σωστά!Όμως λέγαμε για την περίπτωση της βόλτας..Σίγουρα η ανεξέλεγκτη επαφή ενός ανεμβολίαστου σκύλου με ενήλικα σκυλιά και οι ατελείωτες βόλτες είναι παράγοντες επικυνδυνότητας,όμως πιστεύω πως ένα΄κουτάβι που έχει πιει πρωτόγαλα δεν διατρέχει τόσο μεγάλο κίνδυνο αν βγεί με λουρί στην εξοχή.
Το πρωτόγαλα νομίζω το προστατεύει μέχρι 6 εβδομάδες

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr