Ειναι λιποβαρης ή ειναι φυσιολογικο;

kiriakos22

Well-Known Member
26 Μαϊου 2012
224
0
Καλησπερα στην παρεα!

Εδω και κανα 2μηνο με απασχολουν τα κιλα του Εκτορα.Ο Εκτορας ειναι 12 μηνων και παιζει στα 34-35 κιλα τους τελευταιους 2 μηνες τουλαχιστον.Το υψος του ειναι 70 εκατοστα στον ώμο (πολυ ψηλος) και φαινετε αδυνατος.Να φανταστειτε πιανω την σπονδυλικη του στηλη και τα πλευρα του ψιλαφιζονται με τα χερια.

Ενω τα 35 κιλα ακουγονται φυσιολογικα για αρσενικο ΓΠ 1 ετους ο δικος μου ειναι ημιαιμος και ξεπερναει το νορμαλ υψος κατα 5 εκατοστα περιπου συν οτι δεν ειναι "χαμηλοκωλης":cool: γιαυτο και φαινεται αδυνατος.Ειδικα τον τελευταιο μηνα πολλοι μου λενε οτι αδυνατισε και οντως ετσι ειναι αφου καποια στιγμη ήταν στα 37 κιλα ενω τωρα στα 34.(-3 κιλα???:confused: )

Τον ταιζω BARF εδω και 2 εβδομαδες και τρωει 1400γρ. την μερα σε 2 γευματα των 700.Ενω δεν βγαζει πολλα κοπρανα δεν λεει να βαλει κιλα.Επισης να πω πως τον τρεχω καθε μερα κανα 2ωρο περιπου (εντονο τρεξιμο σε περιφραγμενη αλανα με φρισμπι,μπαλακια κτλ).

Εξετασεις αιματος/καλαζαρ θα κανουμε προς το τελος του μηνα.

Σκεφτηκα να του αυξησω την ημερισια ποσοτητα τροφης ή να του σταματησω για λιγο καιρο το τρεξιμο και τις τεραστιες βολτες.

Ποια ειναι η γνωμη σας και τι συμβουλες θα μπορουσατε να μου δωσετε;Πιστευετε οτι τα κιλα ειναι νορμαλ για το υψος του ή θελει να παρει λιγα;

Ευχαριστω εκ των προτερων
Κυριακος

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Δεν είναι βαρύς!Τα κιλά του είναι μια χαρά!

Είναι πολύ ψηλός!!!

Αν του αυξήσεις το φαγητό θα τον παχύνεις!Δηλαδή μπορεί να καλυφθούν τα κόκαλα που φαίνονται τώρα αλλά μετά θα είναι παχύς και δεν το θέλεις αυτό!

Η αναλογία κιλών-ύψους είναι δυσανάλογη γι'αυτό είναι έτσι ο σκύλος!

Απλώς επειδή το ύψος είναι σταθερό και μη μεταβαλλόμενο πήγες στα κιλά που είναι μεταβαλλόμενα!

Εγώ θα σου πρότεινα να τον ταίζεις όσο πρέπει και όχι παραπάνω!
Άσ'τον έτσι, είναι το σκαρί του αυτό!Είναι πολύ ψηλός απλά!

kiriakos22

Well-Known Member
26 Μαϊου 2012
224
0
Δεν είναι βαρύς!Τα κιλά του είναι μια χαρά!
Χαχα δεν ειπα οτι ειναι βαρυς αλλα οτι του λειπουν κιλα(μαλλον μπερδευτηκες) αλλα καταλαβα τι θες να πεις.

Η αναλογία κιλών-ύψους είναι δυσανάλογη γι'αυτό είναι έτσι ο σκύλος!
Μα για αυτον τον λογο δεν πρεπει να του βαλω μερικα κιλα μεχρι να ερθουν σε αναλογια;

Επισης η ποσοτητα τροφης που του δινω σε αναλογια με τις ωρες εκτονωσης που κανει ειναι ενταξει ή θελει αυξομειωση;

Είναι πολύ ψηλός!!!
Να τον παω για μπασκετ αν ειναι ετσι:p

Last edited:

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Ένας κανονικός Γερμανικός Ποιμενικός έχει ένα φάσμα κιλών 30-40 και ένα φάσμα ύψους 60-65cm!

Η σκελετική του δομή του είναι φτιαγμένη γι'αυτό το φάσμα κιλών -ύψους, για να κρατάει αυτά τα κιλά και τις πιέσεις!Το ότι βγήκε πιο ψηλός δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να υποστεί και τα ανάλογα κιλά για να δείχνει κανονικός!

Το να βάλεις κιλά στον σκύλο θα το παχύνει ναι!
Αλλά μπορεί να υπάρξει πρόβλημα σε βάθος χρόνου που θα θέσει την τωρινή σου επιλογή επικίνδυνη για τα κόκαλα του!

Η αναλογία είναι μεταξύ αυτού του φάσματος δηλαδή 30-40 με 60-65 αν ξεφύγεις και πηγαίνεις να πιάσεις την αναλογία σε μεγαλύτερα μεγέθη μπορεί να υπάρξει πρόβλημα!

Εγώ θα σου έλεγα να τον κοντένεις αντί να τον παχύνεις!Γίνεται?Δεν γίνεται!:p
Οπότε άσ'τον έτσι!Όποιος σου λέει ότι είναι αδύνατος να του λες ότι είναι ψηλός και όχι αδύνατος!

Μπορεί οργανισμός που φαίνεται στο μάτι να είναι αδύνατος να είναι κανονικός!

Σε ανθρώπινο επίπεδο, εγώ ενώ έχω ύψος 1.80cm και 65κιλά φαίνομαι πολύ αδύνατος!
Ο δείκτης μάζας σώματος(ΒΜΙ) όμως είναι 20,10 για τα δεδομένα μου με βγάζει κανονικό βάρος!Γιατί να βάλω παραπάνω κιλά?:D
Το φάσμα του κανονικού βάρους είναι από 19,9 έως 24,9!Εγώ με 20,10 και όντας αθλητικός τύπος γιατί να βάλω παραπάνω κιλά?

Ωραία συζήτηση ξεκινήσαμε...:)

kiriakos22

Well-Known Member
26 Μαϊου 2012
224
0
Ένας κανονικός Γερμανικός Ποιμενικός έχει ένα φάσμα κιλών 30-40 και ένα φάσμα ύψους 60-65cm!

Η σκελετική του δομή του είναι φτιαγμένη γι'αυτό το φάσμα κιλών -ύψους, για να κρατάει αυτά τα κιλά και τις πιέσεις!Το ότι βγήκε πιο ψηλός δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να υποστεί και τα ανάλογα κιλά για να δείχνει κανονικός!

Αλλά μπορεί να υπάρξει πρόβλημα σε βάθος χρόνου που θα θέσει την τωρινή σου επιλογή επικίνδυνη για τα κόκαλα του!

Η αναλογία είναι μεταξύ αυτού του φάσματος δηλαδή 30-40 με 60-65 αν ξεφύγεις και πηγαίνεις να πιάσεις την αναλογία σε μεγαλύτερα μεγέθη μπορεί να υπάρξει πρόβλημα!

Εγώ θα σου έλεγα να τον κοντένεις αντί να τον παχύνεις!Γίνεται?Δεν γίνεται!:p
Οπότε άσ'τον έτσι!Όποιος σου λέει ότι είναι αδύνατος να του λες ότι είναι ψηλός και όχι αδύνατος!

Μπορεί οργανισμός που φαίνεται στο μάτι να είναι αδύνατος να είναι κανονικός!

Σε ανθρώπινο επίπεδο, εγώ ενώ έχω ύψος 1.80cm και 65κιλά φαίνομαι πολύ αδύνατος!
Ο δείκτης μάζας σώματος(ΒΜΙ) όμως είναι 20,10 για τα δεδομένα μου με βγάζει κανονικό βάρος!Γιατί να βάλω παραπάνω κιλά?:D
Το φάσμα του κανονικού βάρους είναι από 19,9 έως 24,9!Εγώ με 20,10 και όντας αθλητικός τύπος γιατί να βάλω παραπάνω κιλά?

Ωραία συζήτηση ξεκινήσαμε...:)
Μιας και η προηγουμενη μου δουλεια ειχε να κανει πολυ με το BMI και τις αναλογιες κιλων-υψους καταλαβα τι θες να πεις και το παραδειγμα σου ειναι πολυ πετυχημενο.Δεν το ειχα σκεφτει ποτε ετσι και τωρα μου φαινετε αρκετα φυσιολογικο μιας και εγω εχω τον ιδιο σωματοτυπο.

Τελικα τα σκυλια οντως μοιαζουν στα αφεντικα τους!:p

Στελιο αλλη μια φορα σε ευχαριστω για τις απαντησεις σου.
Κυριακος

kiriakos22

Well-Known Member
26 Μαϊου 2012
224
0
Μιας και το εφερε η συζητηση βρηκα αυτο το site το οποιο υπολογιζει τον δεικτη μαζας σωματος του σκυλου μας και μας λεει αν ο σκυλος μας ειναι λιποβαρης-κανονικος-υπερβαρος(αναλογως την φυλη)

Τα αποτελεσματα για τον σκυλο μου δειχνουν οτι ειναι αρκετα λιποβαρης αλλα φυσικα δεν ξερω κατα ποσο ειναι εγκυρα αυτα τα αποτελεσματα οποτε και δεν τα παιρνω πολυ υποψην.

Ριξτε και σεις μια ματια για τα σκυλια σας και πειτε μας μερικα αποτελεσματα!

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Τα νουμερα απο μονα τους δε λενε πολλα! Ακομα και αν μιλαγαμε για εναν καθαροαιμο σκυλο, ο συγκεκριμενος μπορει να βγαινε πχ σε υψος εκτος προτυπου, κι ομως η αναλογια με το βαρος του, να ταν σωστη!
Γι αυτο το καλυτερο ειναι θεωρω, το κλασσικο ψαχουλεμα με το χερι στα πλευρα και το πως φαινεται αυτη η περιοχη. Αν κοιτας το σκυλι και τα πλευρα του διαγραφονται, ειναι θεμα. Οπως επισης αν το χαιδευεις, και δε μπορεις να τα αισθανθεις καθολου, παει να πει οτι εχει παραπανω απ αυτα που θα πρεπε.

Τη στιγμη που ο σκυλος ασκειται πολυ, και προσφατα αλλαξες διατροφη, ισως να θελει μεγαλυτερη ποσοτητα, εφοσον λες οτι ηταν και παχυτερος.

Sent from my iPad using Tapatalk HD

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Για μενα καλος οδηγος περα απο το ψηλαφισμα ειναι τα σχεδια που εχει στα αποτελεσματα απο το site που εβαλες κυριακο.

Kimon

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2012
284
0

Τι πρόβλημα θα υπάρξει;

Εγώ θεωρώ ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό όπως και μέσα στα όρια των κιλών και ύψους να υπάρχει μία αναλογία έτσι πρέπει να υπάρχει και αναλογία με το βάρος αν υπάρχει κάποια απόκλιση από το ύψος είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω.

Άλλωστε όπως έχει ξαναειπωθεί ακόμα και σε εκθέσεις βραβεύονται σκυλιά που υπερβαίνουν τα όρια ύψους ή βάρους...

Όταν όμως ο σκύλος είναι ημίαιμος αλλάζουν τα πράγματα, και ισχύουν οι γενικοί κανόνες περί βάρους :)

Last edited:

kiriakos22

Well-Known Member
26 Μαϊου 2012
224
0
Διαβαζοντας τις απαντησεις σας καταληγω στο οτι ο σκυλος μου μπορει να ειναι φυσιολογικος ετσι οπως ειναι αλλα και με 3-4 κιλα παραπανω παλι φυσιολογικος θα ηταν εφοσον υπαρχει αυτο το φασμα στο νορμαλ υψος-βαρος.Συμφωνα με τις εικονες απο το σαιτ ο Εκτορας θα ελεγα πως ειναι στο 4.

Θα μου φαινοταν πολυ καλυτερα αν ειχε 2-3 κιλα παραπανω γιαυτο λεω να ελατωσω λιγο την ασκηση του και ισως να αυξησω λιγο την δοσολογια της τροφης του.

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας.

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
εμενα παντως ειναι 30 κιλα,, υψος 63 εκατοστα,,, κοντευει 11 μηνων θηλυκια κατι σαν μαυρο γερμανικο ποιμενικο με κατι αλλο αγνωστο,,,,,, εχει πολυ γρηγοροτερο τρεξιμο και πολυ μεγαλυτερο αλμα σε συγκριση με υψηλοτερα και βαρυτερα αρσενικα που της μοιαζουν πολυ σαν ρατσα εδω στη περιοχη ,,,, δεν τη ζοριζω να παρει αλλα κιλα,, αν ειναι να τα παρει θα τα παρει το σωμα της απο μονο του αβιαστα,, αλλοιως θα ειναι λιπος αχρηστο και επιβλαβες και θα επιβαρυνει τις αρθρωσεις της υπερβολικα ειδικα τωρα που ολη μερα τρεχει,, και δεν φτανει ,, ==)) ,,,