Εισαγωγη του crate στη ζωη του Ακιτα

neo_gp

Active Member
29 Δεκεμβρίου 2013
26
0
Μμμμ,συμφωνω απολυτα οτι ειμαστε η οικογενεια του και προς Θεου δε θελω να μενει μονο του αλλα καλως η κακως εχω δουλειες πρεπει να λειπω απο το σπιτι καποιες ωρες αρα θελω να εχει ενα δικο του χωρο ως μελος της οικογενειας μας στον οποιο ναι μεν θα ειναι μονο του καποιες ωρες αλλα θα αισθανεται ασφαλεια και ανεση!

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Εάν δε γίνεται διαφορετικά προφανώς και θα είναι μόνο του όσο λείπεις. Το ζήτημα είναι τι θα κάνεις όσο είσαι μεσα..

neo_gp

Active Member
29 Δεκεμβρίου 2013
26
0
Οσο ειμαι σπιτι σκεφτομαι να το εχω μεσα στο σπιτι να παιζουμε εκπαιδευση κλπ κλπ.Αλλα να μαθει και καποια στιγμη το σπιτι σου ειναι μεσα πηγαινε να κοιμηθεις και να χαλαρωσεις,μετα ελα ξανα παιξε τρεχα κια ουτο καθε εξης απλα αλλου το σπιτι σου αλλου ο υπολοιπος χωρος.Γτοποως μου ειπε και ο αλλος παρ ολο που το παρκακι ειναι στο σαλονι θεωρει ολο το σαλονι χωρο της.

neo_gp

Active Member
29 Δεκεμβρίου 2013
26
0
Μα φιλε μου το θεμα ειναι,οτι δε ξερω τι να κανω,οπως ειπα και ποιο πριν το προηγουμενο σκυλακι μου το ειχα στην αυλη και δεν ειχα θεμα ,τωρα ομως προσπαθω να το βολεψω μεσα στο σπιτι και εχω τρελαθει αληθεια.

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Αντιλαμβάνομαι το πρόβλημα και καταλαβαίνω τη δυσκολία αλλά εφόσον η γνώμη μου δε σε βολεύει δε μπορώ να κάνω κατι παραπάνω για να σε βοηθήσω :(

OMBRE

Well-Known Member
15 Δεκεμβρίου 2013
59
0
Οσο ειμαι σπιτι σκεφτομαι να το εχω μεσα στο σπιτι να παιζουμε εκπαιδευση κλπ κλπ.Αλλα να μαθει και καποια στιγμη το σπιτι σου ειναι μεσα πηγαινε να κοιμηθεις και να χαλαρωσεις,μετα ελα ξανα παιξε τρεχα κια ουτο καθε εξης απλα αλλου το σπιτι σου αλλου ο υπολοιπος χωρος.Γτοποως μου ειπε και ο αλλος παρ ολο που το παρκακι ειναι στο σαλονι θεωρει ολο το σαλονι χωρο της.
τι εννοεις θεωρει ολο το σαλονι χωρο της? νομιζω ολο το σπτιτι πρεπει να θεωρει χωρο της οπως ειναι και χωρος σας. το κρειτ απλως να ειναι κατι σαν το κρεββατι της, ας πουμε να μπαινει να κοιμαται οταν θελει η να την περιοριζεται οταν λειπετε και ειναι μονη της.
η δικια μου για παραδειγμα δεν ειχε κρειτ γιατι δεν εμενε ποτε μονη, αλλα ειχε το κρεββατι της και αργοτερα επελεξε ενα σημειο στο σαλονι για να κοιμαται η να ξαπλωνει.

neo_gp

Active Member
29 Δεκεμβρίου 2013
26
0
Καλημερα καλη χρονια σε ολους με υγεια χαμογελα και χαρες σε μας και στα ζωακια μας!!!!Λοιπον να σας πω τι μου ειπαν οι δυο εκπαιδευτες που ρωτησα.Ο πρωτος μου ειπε το κουταβι ποτε σε κλειστο χωρο οπως π.χ.δωματιο ταρατσα κλπ γιατι θα γινει αγριο.Ο αλλος μου ειπε να μη το εχω σε μεγαλο χωρο ελευθερο κλπ γτ δεν εχει ορια και παιρνει κατευεθειαν μεγαλη ελευθερια και γινεται ανεξελκτο.Εγω σκεφτηκα μια μεση λυση διαμορφωσα καπως το χωρο ωστε να το τοποθετησω στο χωλ ...ενα διαδρομο που οδησγει στο σαλονι και στις κρεβατοκαμαρες ,ετσι το σκυλι και ποιο περιορισμενο χωρο θα εχει αν θελησει και οπτικη επαφη μετο υπολοιπο σπιτι και τα μελη της οικογενειας του.Ποια ειναι η αποψη σας???Η αληθεια ειναι οτι οταντο βαζω εκει να κοιμηθει ψιλο κλαψουριζει αλλα κοιμαται ησυχο και το βρδυ δε κλαει ομως ποτε δε παει μονο του εκει να κοιμηθει!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Έχεις μπερδέψει λίγο την κατάσταση!
Κανείς δεν είπε ότι έχοντας το κουτάβι στο crate στο δωμάτιο ή στο χωλ το κουτάβι απομονώνεται!

Το κουτάβι θα πρέπει να συμμετάσχει σε όλα στην καθημερινότητα σου!
Θα πρέπει να μπουν όρια!Το ότι θα βρίσκεται εντός του crate και στο δωμάτιο ή όπου αλλού το βάλεις δεν σημαίνει ότι θα στερείται της κοινωνικοποιήσης των θορύβων, επισκεπτών κτλ!
Παράλληλα θα γίνουν όλα και θα δουλεύονται στον σκύλο!

Το που θα τοποθετήσεις εν τέλει το crate είναι δικό σου θέμα!

manin

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2012
458
250
Από τη στιγμή που το σκυλί είναι μέσα στο σπίτι, δε τίθεται θέμα αγριότητας...
Για να γίνει άγριο ένα σκυλί, πρέπει να το αφήσει πολύ καιρό μόνο του...
Σε ταράτσα, υπόγειο κλπ να μην βλέπει άνθρωπο, να μην εκτονώνεται κλπ...
Αυτό που σου λέει ο Στέλιος είναι, να βάλεις το crate σε ένα δωμάτιο που όταν πηγαίνει εκεί
θα ηρεμεί. Δεν έχει νόημα να είναι μαζί σου όλη τη μέρα, να ξεθεώνεται στο παιχνίδι, και όταν είναι να ηρεμήσει, να σας έχει πάλι εκεί. Δε θα ηρεμήσει...
Επίσης πρέπει να μάθει να μένει και μόνο του χωρίς κλάψες...
Όσον αφορά τα ερεθίσματα, από Ακίτα δε ξέρω, αλλά νομίζω ότι ο Στέλιος έχει δίκιο...
Με τον τρόπο που τα λέει, βέβαια...Εγώ χάθηκα κάπου..
Ένα κουτάβι που δε ξέρει τίποτα στον κόσμο, πρέπει να μάθει σιγά σιγά...
Πχ...1 ώρα παιχνίδι και μετά 1 ώρα στο δωμάτιο, δεν είναι τραγικό...

neo_gp

Active Member
29 Δεκεμβρίου 2013
26
0
Λοιπον παιδια αποφασισα τη μεση λυση,δηλαδη το χωλ στο διαδρομο που οδηγει στο σαλονι και ειναι και κοντα στα δωματια>Ελπιζω να δουλεψει χθες καναμε τα πρωτα μαθηματα χωρις εντυπωσιακα αποτελεσματα βεβαια,μπαινει μονη της μεσα αλλα για πολυ λιγο και με ανοιχτη την πορτα σημερα θα μαθουμε και σιγα σιγα με κλειστη την πορτα!

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Να πω εγω την βλακεια μου?
Κανοντας την θεωρηση οτι crate=κρεββατακι, καθως οπως λενε οσοι το χρησιμοποιουν αυτη ειναι κ η τελικη του χρηση, θα ελεγα οτι ακομα κ αν το μεταφερεις, το σκυλι θα μαθει να πηγαινει οπου αυτο ειναι.
Εγω το κρεββατι της το εχω στο δωματιο μου, γιατι θελω να κοιμαται μαζι μου το βραδυ.
Επισης το βρισκω ποιο βολικο να μπορει να παει να ησυχασει εκει αν πχ εχει κοσμο/φωτα/φωνες καποιο βραδυ που θα υπαρχει πολυς κοσμος στο σπιτι.
Εχω δε παρατηρησει σε φασεις που το μετεφερα αλλου, για διαφορους λογους οτι η σκυλα επιασε αμεσως το νοημα κ πηγε κ ξαπλωσε εκει που ηταν το κρεββατι της (ασχετα με το χωρο που το ειχα βαλει)
Δεν νομιζω δλδ οτι εχει αμεση σχεση ο χωρος που θα το βαλεις, καθως μπορεις να το μεταφερεις οπου εσυ θες, κι αυτο θα παει εκει.... ποσο μαλλον οταν λες για λιγες ωρες κ οταν λειπεις.......

neo_gp

Active Member
29 Δεκεμβρίου 2013
26
0
Ναι το ξερω απλα αρχικα μεχρι να το συνηθησει θελω να ειναι σε ποιο οικειο περιβαλλον γτ οταν τη βαζω στο δωματιο τρελενεται γρυλιζει ουρλιαζει δαγκωνει τα καγκελακια κλπ κλπ ενω στο χωλ το συνηθιζει ποιο ευκολα .Στην πορεια μολις το μαθει για σπιτι της το βαζω οπου θελω!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Ναι το ξερω απλα αρχικα μεχρι να το συνηθησει θελω να ειναι σε ποιο οικειο περιβαλλον γτ οταν τη βαζω στο δωματιο τρελενεται γρυλιζει ουρλιαζει δαγκωνει τα καγκελακια κλπ κλπ ενω στο χωλ το συνηθιζει ποιο ευκολα .Στην πορεια μολις το μαθει για σπιτι της το βαζω οπου θελω!
Βιάζεσαι!
Για να την αφήσεις βασική προυπόθεση είναι να την δουλεύεις την σκύλα ταυτόχρονα και με βασική υπακοή και φυσικά εξοικείωση!Και η βασική υπακοή συμπεριλαμβάνει και παραμονή σε σημείο μεγαλώνοντας το χρονικό διάστημα σιγά σιγά ώστε να φτάσεις σε ένα επίπεδο όπου θα κάθεται ήρεμη!Αυτό θα το κάνεις και δουλεύοντας και το crate αλλά και γενικά!Θα πρέπει να αρχίσεις να χτίζεις την σκύλα από τώρα!
Το να την τοποθετήσεις στο δωμάτιο χωρίς να έχεις κάνει προεργασία είναι βιασύνη και φυσιολογικά η σκύλα αντέδρασε!

Γενίκευση!
Πρώτα δουλεύεις την σκύλα κοντά σου να αναμένει και έπειτα με τον καιρό γενικεύεις και την πηγαίνεις στο δωμάτιο να αναμένει!Έπειτα με τον καιρό γενικεύεις ακόμα πιο πολύ, αναμένοντας στο σπίτι όταν εσύ θα λείπεις για λίγη ώρα, έπειτα για πιο πολύ και τέλος για ένα 8ώρο!Από το crate γενικεύεις και πας στο σπίτι ολόκληρο!Σιγά σιγά!Η φιλοσοφία αυτή είναι!
Ακόμα είναι νωρίς, θέλεις δουλειά!Δεν γίνονται από την μια μέρα στην άλλη!Θα περάσει καιρός μέχρι να αποκτήσει η σκύλα ρουτίνα!

neo_gp

Active Member
29 Δεκεμβρίου 2013
26
0
Φιλε Στελιο καλησπερ,αρχικα να σου πω δε βιαζομαι ισα ισα της εχω δωσει το χρονο της να το εξερευνησει.Αλλα χθες για παραδειγμα επρεπε να λειψω για 3 ωρες περιπου.Χωρις να ειναι κανεις στο σπιτι..τι να κανουμε η ζωη ετσι ειναι!Οποτε την αφησα στο χολ με ο crate διπλα ανοιχτο νερο φως τηλεοραση μουσικη και πανες.Ειμαι σιγουρος οτι εκλαψε αρκετα αλλα οταν ηρθα τη βρηκα ηρεμη στο κλουβακι να καθεται χωρις κλαματα.Το βραδυ που τη βαζω εκει για υπνο εχουμε λιγο γκρινια αλλα κοιμαται κανονικα ενω την μερα δε μπαινει μονη της μεσα για κανενα λογο.Πριν απο λιγο ειμουν με το φιλο καιεκπαιδευτη μου και μου ειπε για το crate να ξεκινησω μεσανα τη βαζω για 2 ωρες μετα εξω τουαλετα παιχνιδι κλπ και ξανα 2 ωρες κλουβακι κλπ κλπ κλπ.Του ειπα οτι το ξεκινα ω με λιγο χρονο με 1 λεπτο ,5 ,10 κλπ και μου λεει σωστο ειναι αλλα και με το δικο του τροπο ιδια αποτελεσματα θα χω και μαλιστα σε 2-3 μερες!!!Ποια ειναι η αποψη σου???

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.971
20.403
4 σελίδες θέμα και δεν σε ρώτησε κανείς, από που το πήρες το κουτάβι; :-k