Εκπαίδευση ΓΠ


Kirki 2018

New Member
15 Νοεμβρίου 2021
4
0
36
Καλησπέρα! Σας διαβάζω εδώ κ 4 περίπου χρόνια ...(μου έχετε δώσει εν άγνοια σας πολλές φορές ανακούφιση σε ιατρικά θέματα για το χρόνο που μεσολαβεί μέχρι ν πάμε στο κτηνίατρο μας)...τότε μπήκε στη ζωή μας το φατσονι με τ όνομα Κίρκη, θηλυκό ΓΠ. Έρωτας με τη 1η μάτια ,πολλή αγάπη ,πολλά χάδια ,όλα πολλά!!! Ασχοληθήκαμε πολύ με την εκπαίδευση της, κάναμε πολύ προσωπική δουλειά μετά από πολύ διάβασμα, τόσο εγώ όσο κ ο σύζυγος μου . Μάθαμε εντολές όπως κάτσε, κάτω, έλα ,μη , δίπλα, πάρτο, φέρε, νεκρός ,δώσε χέρι, το άλλο χέρι....το αιώνιο πρόβλημα μας όμως είναι οι γάτες! Από κουτάβι δεν τις γούσταρε καθόλου! Πλέον εκνευρίζεται κ με τα ηλεκτρικά πατίνια! Επίσης οι άνθρωποι που τρέχουν στο δρόμο της βγάζουν το "αίσθημα" του κυνηγητού, οπότε κάνει την απόπειρα να τρέξει κ εκείνη! Όλες τις εντολές τις εκτελεί τέλεια μέσα στο σπίτι, έξω όμως δεν υπακούει απόλυτα στο "έλα" ειδικά όταν είμαστε στο πάρκο, το κατανοώ γιατί θέλει ν παίξει κ άλλο αλλά είναι πρόβλημα. Το "μη" είναι σαν ξένη λέξη όταν πρόκειται για γάτα! Σηκώνει τ τρίχωμα της και δεν υπακούει σε τίποτα! Ένας εκπαιδευτής που της είχε κάνει 3-4 μαθήματα ,τη βρήκε σε όλα άψογη όμως "οι γάτες " δεν διορθώθηκαν πότε! Όπως καταλαβαίνω μάλλον πρόκειται για διόρθωση συμπεριφοράς. Σκεφτόμαστε ν απευθυνθούμε σε κάποιον νέο εκπαιδευτή ..οι επιλογές είναι πάρα πολλές κ τα χρήματα αρκετά, έχουμε την ευθύνη και την επιθυμία να τα δώσουμε όμως θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι θα "πιάσουν τόπο" . Υπάρχει η επιλογή της κατ' οίκον εκπαίδευσης όμως σκεφτόμαστε σοβαρά κ τ ενδεχόμενο να την αφήσουμε σε επώνυμο εκπαιδευτή για όσο χρειαστεί κ να γίνει η εκπαίδευση της εκεί. Η αλήθεια είναι πως φοβάμαι κ δεν θέλω να την αποχωριστώ κ εάν τελικά καταλήξουμε σε αυτή τη λύση θα την επισκεπτόμαστε συχνά σ αυτό το διάστημα για να τσεκαρουμε πώς είναι τ σκυλί μας! Σ αυτό το σενάριο ο εκπαιδευτής που έχουμε επικοινωνήσει, υπόσχεται άψογη συνεργασία του σκυλιού μετά το πέρας της εκπαίδευσης του! Σας παρακαλώ εάν έχετε κάποια εμπειρία με τους εκπαιδευτές στο νομό Αττικής, θα ήταν χρήσιμη,είτε πρόκειται για θετική είτε για αρνητική! Όποια πληροφορία, είναι ευπρόσδεκτη είτε εδώ είτε σε προσωπικό μήνυμα!
Ευχαριστώ πάρα πολύ κ συγγνώμη για τ μακροσκελές κείμενο!
 






mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.859
Λες όμως, ότι πας σε ένα πάρκο, όπου εκεί παίζει με άλλα σκυλιά;
Εκεί δεν είναι λυτή;
Γενικά, αυτού του είδους τα πάρκα, δεν είναι ότι καλύτερο.
Σίγουρα καταλαβαίνεις, ότι δεν βοηθάει στην μεταξύ σας σχέση και στην ενίσχυση της εκπαίδευσής της.

Να υποθέσω οτι είναι τώρα 4 χρονών, ή όχι;
Η εκπαίδευση είναι πάντα βοηθητική. Σε όποια ηλικία και σε όποια περίπτωση.
Αρκεί να έχεις κάνει την έρευνά σου, και να έχεις καταλήξει σε έναν αξιόλογο εκπαιδευτή.
Γιατί πλέον, όλοι εκπαιδευτές δηλώνουν.
Δεν είναι υποχρεωτικό όμως ότι θα λύσει "προβλήματα".

Οι γάτες δεν είναι απλώς "πρόβλημα" για τον σκύλο, που γεννετικά τις βλέπει σαν κόκκινο πανί.
Σίγουρα μπορείς να δουλέψεις την υπακοή της. Αλλά θέλει πάααρα πολύ δουλειά, κυρίως εκ μέρους σας. Δεν νομίζω όμως, ότι θα το αποβάλει ποτέ εντελώς. Θα πρέπει βέβαια να μπορείτε αμφότεροι να την συγκρατείτε όταν πρέπει. Γιατί απ'ότι κατάλαβα αυτό είναι το κυρίως θέμα. Τινάζει και τραβάει προς τον εχθρό, άμα τη εμφανίσει του;
 
  • Like
Reactions: theodss1 and Orjo


Kirki 2018

New Member
15 Νοεμβρίου 2021
4
0
36
Ναι όταν πάμε στο πάρκο,είναι ελεύθερη κ παίζουμε με το μπαλάκι της. Όταν ήταν μικρότερη θέλαμε ν έχει κ άλλα σκυλιά για να παίζει, τώρα το αποφεύγουμε γιατί έχουμε ακούσει για πολλούς καυγάδες που έχουν συμβεί,ευτυχώς χωρίς να είμαστε εμείς παρόντες,οπότε κοιτάμε να είναι άδειο το πάρκο. Προσπαθούμε κ οι 2 παρά πολύ για να τη συγκρατουμε όταν βλέπουμε γάτες αλλά όντως είναι το κόκκινο πανί για εκείνη! Τρελαίνεται ο εγκέφαλος της,σβήνουν όλα! Κ εμεις είμαστε επιφυλακτικοί για το αν θα φτάσουμε ποτέ να αδιαφορεί για τις γάτες. Ότι και να μάθει από την εκπαίδευση, τελικά η καθημερινότητα της θ είναι μαζί μας ,οπότε εμείς είμαστε αυτοί που θα έχουμε τη "συντήρηση" , εαν μπορούμε να τ πούμε έτσι. Έχουμε κάνει την έρευνα μας....σαφώς κ υπάρχουν πολλοί εκεί έξω που δηλώνουν εκπαιδευτές, για αυτό κ εμείς αποφασίσαμε να ρωτήσουμε κ εδώ γιατί σίγουρα θα υπάρχει κάποιος με αντίστοιχη εμπειρία εκπαίδευσης ή τουλάχιστον με ΒΥ που ίσως έχει κάνει στο σκύλο του.
 


BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Το "πρόβλημα" σας δεν είναι κάτι ιδιαίτερο ούτε δύσκολο. Ένας εκπαιδευτής θα σας βοηθήσει είτε στο χώρο σας, είτε στο χώρο του. Απλά όπου ακούς πολλά πρόσεχε. Η δουλειά δείχνει τι μάστορας είναι.

Για τις γάτες, εξαρτάται τι νοοτροπία θες να δώσεις. Στα δικά μου σκυλιά μαθαίνω κανόνες παιχνιδιού. Δεν θα αναλύσω αλλά αν δουν γάτα στο δρόμο η υπακοή τους πάει στο 100%. ΔΕΝ θα κάτσουν ποτέ δίπλα σε γάτα αγκαλιά αλλά δεν δημιουργούν θέματα έξω.

Είμαι και εγώ της άποψης μακριά από πάρκα γιατί "χάνεις" στα μάτια του σκύλου.
 
  • Like
Reactions: theodss1


theodss1

Well-Known Member
8 Απριλίου 2021
430
453
31
Το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ με αρκετή εκπεδευση και δουλειά με εκπεδευτη αλλά και πολλές ώρες παιχνιδιού με τον σκύλο διορθώθηκε απλά αν είναι ελεύθερη κοιτάει εμένα στα μάτια παίζει ΜΟΝΟ μαζί μου και με την μπάλα της δεν υπάρχει τίποτα και κανένας γύρω γύρω μέσα στον χώρο της έχει πνίξει 3 γάτες μέχρι τώρα ο εκπεδευτης της μου είπε ότι μέσα στον χώρο της δεν θα το κόψει δοκίμασε να την έχεις μόνο με λουρί κοντά σου να έχεις μια μπαλα η γενικότερα κάποιο παιχνίδι προσπάθησε να παίζεις με το σκυλί συνέχεια ακόμα και στο πάρκο όταν το σκυλί ασχολείται μαζί σου του δίνεις λιχουδια και του λες μπράβο γενικότερα πρέπει να καταλάβει ότι μόνο μαζί σου περνάει καλά εγώ το έκανα αυτό και τώρα όταν είναι έξω δεν ασχολείται με τίποτα μόνο μαζί μου δεν της αρέσει να παίζει με σκυλιά δεν της άρεσει να παίζει με άλλους ανθρώπους
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.598
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3