Εκπαίδευση τουαλέτας - Απορίες για συμπεριφορά

oasisLar

New Member
21 Αυγούστου 2025
1
0
45
Καλησπέρα σας. Πρόσφατα πριν 2 εβδομάδες αποκτήσαμε ένα 6 μηνών Poodle. Το σκυλί μας το έδωσε μια οικογενεία η οποία λόγω χρόνου δεν μπορούσε να το φροντίζει και έμενε αρκετές ώρες μόνο του παραμελειμένο. Το σκυλί γενικώς έχει καλή συμπεροφορά απλώς είναι αρκετά "πάνω¨ μας που το θεωρώ φυσιολογικό έως ένα σημείο.
Όταν μένει μόνο του κλαίει. Αυτό είναι το ένα κομμάτι . Το άλλο είναι ότι προσπαθώ να του μάθω να κάνει την ανάγκη του έξω. Βγαίνουμε πολύ συχνές βόλτες που ξεκινάνει στις 6:00 πριν φύγω για δουλειά, στις 14:00 με το που επιστρέφω, στις 18:00, στις 20:00-20:30 και μια τελική γύρω στις 22:30 - 23:00 . Παρόλα αυτά και ας τα κάνει πχ 3 φορές στη βόλτα στη μια ώρα τις τελευταίες 2 μέρες μου τα έχει κάνει μέσα στο σπίτι. Φαίνεται ότι δεν είναι πολλά ούρα οπότε σίγουρα δεν είναι θέμα ότι δεν μπορεί να κρατηθεί... Σπάω το κεφάλι μου να καταλάβω τι κάνω λάθος.

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.703
322
Lund, SE
Η μετάβαση ενός σκύλου σε ένα νέο σπίτι, ειδικά ύστερα από μια περίοδο που παραμελήθηκε και ενώ είναι ακόμα κουτάβι, μπορεί να είναι πρόκληση για όλους. Είναι όμως και η περίοδος που μπαίνουν οι βάσεις για όλη τη μετέπειτα πορεία.

Όσον αφορά το κλάμα αποχωρισμού, υπάρχουν συγκεκριμένα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.
1) Μη φεύγετε για μεγάλα χρονικά διαστήματα μπαμ. Ξεκινήστε σιγά σιγά. 5 λεπτά τώρα, 10 μετά, μισή ωρα, 3 ώρες κ.ο.κ.
2) Μη γυρνάτε πίσω να το παρηγορήσετε κάθε φορά που το ακούτε να κλαίει. Το ξέρω ότι είναι δύσκολο, αλλά είναι για καλό.
3) Οι περισσότεροι σκύλοι, φυλής ή ημίαιμοι χρειάζονται και κάποια πνευματική απασχόληση. Βρείτε του κάτι να απασχολείται. Πάρτε του ένα kong ( παιχνίδι που προσπαθεί να το ανοίξει για να βρει τη λιχουδιά ), ή άλλα πιο καινούργια παιχνίδια που υπάρχουν.
4) Μην προσθέτετε αχρείαστο δράμα στη ζωή του, δηλαδή δε χρειάζονται μεγάλες εξάρσεις όταν φεύγετε ή επιστρέφετε σα τα βιντεάκια με τους στρατιώτες που γυρνάνε απ' τον πόλεμο και κινηματογραφούν κάτι θεαματικές αγκαλιές. Μη το κάνετε μεγάλο θέμα. Και σας το λέω εν γνώσει μου ότι τα πρώτα χρόνια που γύρναγα σπίτι από τη δουλειά, τη σχολή, ή το ψιλικατζίδικο προκαλούσα χαμό για να κάνουν χαμό όταν έρχονταν να με υποδεχτούν. Δε βοηθάει πουθενά και το συναίσθημα είναι παροδικό και το κυριότερο έχετε μια ολόκληρη ζωή που θα γεμίσει από πολύτιμες, αυθόρμητες στιγμές.

Όσον αφορά τα κάτουρα μέσα στο σπίτι παρά τις πολλές βόλτες, κατ' αρχάς αφού η ποσότητα είναι πολύ μικρή το μεγαλύτερο κομμάτι της μετάβασης έχει ήδη γίνει και ο σκύλος ήδη προσπαθεί. Όποτε τα κάνει έξω, πείτε του ένα μπράβο, χαϊδέψτε το λίγο. Σε καμία περίπτωση μη το μαλώνετε όταν τα κάνει μέσα. Έχετε το νου σας τα καθαριστικά που χρησιμοποιείτε να μην έχουν αμμωνία. Η μυρωδιά μοιάζει με των ούρων και τα προσελκύει. Τέλος, κι αυτό είναι το πιο δύκολο, βρείτε ποιο θα είναι το δωμάτιο του, ο χώρος που θα περνάει δηλαδή την ημέρα του όταν λείπετε. Όσο μικρότερος και γεμάτος απ' τα πράγματα του, τόσο μικρότερες οι πιθανότητες να λερώσει.

Ό,τι κάνετε χρειάζετε υπομονή, συνέχεια και να είστε συνεπής.

Να το χαίρεστε, να περάσετε πολλά όμορφα χρόνια μαζί.

• Like
Reactions: vrmode

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.665
11.084
Athens
4) Μην προσθέτετε αχρείαστο δράμα στη ζωή του, δηλαδή δε χρειάζονται μεγάλες εξάρσεις όταν φεύγετε ή επιστρέφετε σα τα βιντεάκια με τους στρατιώτες που γυρνάνε απ' τον πόλεμο και κινηματογραφούν κάτι θεαματικές αγκαλιές. Μη το κάνετε μεγάλο θέμα. Και σας το λέω εν γνώσει μου ότι τα πρώτα χρόνια που γύρναγα σπίτι από τη δουλειά, τη σχολή, ή το ψιλικατζίδικο προκαλούσα χαμό για να κάνουν χαμό όταν έρχονταν να με υποδεχτούν. Δε βοηθάει πουθενά και το συναίσθημα είναι παροδικό και το κυριότερο έχετε μια ολόκληρη ζωή που θα γεμίσει από πολύτιμες, αυθόρμητες στιγμές.
Συμφωνώ και επαυξάνω:
Πλήρη αδιαφορία όταν φεύγουμε και πλήρη αδιαφορία όταν γυρίζουμε. Όταν γυρίζουμε δεν του δίνουμε σημασία και κάνουμε κατευθείαν κινήσεις ρουτίνας π.χ. πάμε στο νεροχύτη και πλένουμε πιάτα.
Ώστε να συνδέσουμε ότι το να φεύγουμε και να ερχόμαστε είναι εντελώς αδιάφορο, δεν τρέχει τίποτα.

Τα θεατρικά και οι εξάρσεις αργότερα, όταν θα έχει φύγει το σύνδρομο του αποχωρισμού.

Έχετε το νου σας τα καθαριστικά που χρησιμοποιείτε να μην έχουν αμμωνία.
Πολύ σωστά, όχι αμμωνία. Και όχι χλωρίνες και χλωριούχα απορρυπαντικά να συμπληρώσω εγώ που είναι επικίνδυνα για την υγεία του (και την δική μας).