Εκπαίδευση τουαλέτας

E

evakousoulou

Guest
Γεια σας!
Έχω τον Ταζ ένα morkie 6 μηνών όπου ξεκινήσαμε να βγαίνουμε έξω πριν κάποιες μέρες. Έχει εκπαιδευτεί σε πάνα δαπέδου και προσπαθούμε να τον βγάλουμε έξω να κάνει την ανάγκη του. Κρατιέται πάρα πολύ για παράδειγμα τον βγάζω πρωί έξω βόλτα κατευθείαν αφού σηκωθώ και κρατήθηκε για 3.5 ώρες ενώ δεν είχε κάνει τίποτα το προηγούμενο βράδυ. Βγάλαμε τη πάνα και προσπαθήσαμε να τον μάθουμε να πηγαίνει στο μπαλκόνι αλλά το μόνο που καταφέραμε είναι να τα κάνει όπου να ναι. Βγάλαμε τη πάνα στη βόλτα που έχει χρησιμοποιηθεί αλλά τίποτα......
Σας παρακαλώ τι να κάνω.... δουλεύω και δεν είναι εύκολο να τον βγάζω κάθε 2 ώρες βόλτα. Πρωί βράδυ και ένα τέταρτο το μεσημέρι
Όποιος μπορεί να με βοηθήσει

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.965
20.393
@evakousoulou καλώς ήρθες στο φόρουμ :)

Τι είναι τα morkie;
Γιατί ξεκινήσατε μόλις τώρα να το βγάζετε εκτός σπιτιού;

E

evakousoulou

Guest
Καλημέρα!
Είναι από Μαλτέζ και Γιορκι
Δεν έβγαινε γιατί δεν είχε τελειώσει τον εμβολιασμό του. Τέλη Ιουλίου τελείωσε

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.965
20.393
Είναι από Μαλτέζ και Γιορκι
Και γιατί έχετε δώσει όνομα (!) σε ένα ημίαιμο σκυλάκι, που έχει προέλθει από δύο άλλα πιθανότατα ημίαιμα σκυλάκια, τα οποία κάκιστα ζευγάρωσαν μεταξύ τους;

Δεν έβγαινε γιατί δεν είχε τελειώσει τον εμβολιασμό του. Τέλη Ιουλίου τελείωσε
Τα εμβόλια τελειώνουν πολύ νωρίτερα των 6 μηνών. Οπότε όταν ένα σκυλάκι, στους πολύ σημαντικούς πρώτους μήνες της ζωής του για την εκμάθηση αυτών των βασικών, δεν τα έμαθε, δεν φταίει σε τίποτα. Ούτως ή άλλως δεν φταίνε σε τίποτα δηλαδή. Θα πρέπει να συνεχίσετε με υπομονή, σταθερότητα και επιμονή, χωρίς μαλώματα και τιμωρίες (γιατί αλλιώς θα το μάθει στους...16 μήνες ζωούλας του), το ανά 2-3-4 ώρες πρόγραμμα του μωρού, και κάποια στιγμή θα το μάθει. Δεν υπάρχουν μαγικοί τρόποι, ακόμη κι όταν γίνονται όλα σωστά στην απόκτηση σκύλου, από την πρώτη μέρα. Πόσο μάλλον, όταν έχει υπάρξει μια τόσο μεγάλη καθυστέρηση. Είναι απόλυτα λογικό, να καθυστερήσουν να έρθουν και οι φυσιολογικές (για εμάς) συμπεριφορές. Οπότε...υπομονή!

Ρίξε και μια ματιά σ' αυτό, αν θέλεις:

Υιοθεσία αδέσποτου κουταβιού "Οδηγίες χρήσεως"

Last edited:
  • Like
Reactions: Ans

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.661
11.077
Athens
Εάν δεν γνωρίζετε τα μορκι, μπορείτε να τη ψάξετε στο διαδίκτυο
To morkie ΔΕΝ είναι αναγνωρισμένη φυλή σκύλου. Τώρα τι παπαριές σου είπε αυτός που σου το πούλησε είναι αλλουνού παππά ευαγγέλιο.
Κι όπως είπαν και πιο πάνω, ΚΑΡΑΗΜΙΑΙΜΟ αγόρασες.
Όχι Λουί Βιτόν. Λουτί Βιζόν.
Οπότε το Morkie άστο για εδώ μέσα. Το Morkie λέγε το στη θεία Χαρίκλεια μόνο.

Η μαλακία είναι ότι πάτε και παίρντε κάτι τέτοια από τον κάθε τσαρλατάνο και μένουν στην απέξω άλλα ημίαιμα που ψάχνουν σπίτι. Και αναπαράγει Μόρκια ο κάθε μπάμπης σε άθλιες συνθήκες γιατί όταν ψάχνετε σκύλο κοιτάτε να ταιριάζει με την ροζ γόβα Πράδα.

Να σε πουλήσω ένα IPhoon τούμπανο σε καλή τιμή?

Ε δεν κρατήθηκα - όχι άλλο κάρβουνο.

Ουστ αποδώ.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.661
11.077
Athens
Συμπληρωματικά:
Αρνούμαι να ξεστραβώσω τον κάθε τεμπέλη (που βαριόταν να ψάξει τι εστί σκύλος εν έτει 2025) ενώ ξέρει να ψάχνει για άλλα...
Να ξεστραβωθεί μόνος του πως θα κατουράει το μόρκι ή να πάει να ρωτήσει εκεί που το ψώνισε.

Επίσης:
Όταν μπαίνουμε εδώ μέσα να ρωτήσουμε πως θα κατουράει το μόρκι ρίχνουμε πρώτα μια ματιά να δουμε που μπήκαμε και τι καπνό φουμάρουν εδώ μέσα. Δέκα λεπτάκια αρκούν.

• Like
Reactions: mareco

E

evakousoulou

Guest
Τα εμβόλια τελειώνουν πολύ νωρίτερα των 6 μηνών.
Υπήρξε καθ
Συμπληρωματικά:
Αρνούμαι να ξεστραβώσω τον κάθε τεμπέλη (που βαριόταν να ψάξει τι εστί σκύλος εν έτει 2025) ενώ ξέρει να ψάχνει για άλλα...
Να ξεστραβωθεί μόνος του πως θα κατουράει το μόρκι ή να πάει να ρωτήσει εκεί που το ψώνισε.

Επίσης:
Όταν μπαίνουμε εδώ μέσα να ρωτήσουμε πως θα κατουράει το μόρκι ρίχνουμε πρώτα μια ματιά να δουμε που μπήκαμε και τι καπνό φουμάρουν εδώ μέσα. Δέκα λεπτάκια αρκούν.
Καταλαβαίνω ότι μπορεί να έχουμε διαφορετικές απόψεις για τις φυλές, τα ημίαιμα και το πώς επιλέγει κάποιος τον σκύλο του.
Εγώ προσωπικά αγαπώ τον σκύλο μου όπως είναι, είτε λέγεται “morkie” είτε ότι θέλετε.
Στο αρχικό μου μήνυμα απλώς ζήτησα συμβουλές για την εκπαίδευσή του στην τουαλέτα — όχι αξιολόγηση της επιλογής μου ή υποθέσεις για το πώς τον απέκτησα.
Με συγχωρείτε αν λάβατε κάποιο μήνυμα μου σαν προσβολή. Είμαι καινούργια στην ομάδα και δεν γνωρίζω.
Εύχομαι η συζήτηση να μείνει στο θέμα, ώστε να είναι χρήσιμη και σε άλλους που μπορεί να αντιμετωπίζουν το ίδιο ζήτημα.
Καλή συνέχεια.

• Haha
Reactions: TheBestBoi

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
1.181
1.230
29
Καταλαβαίνω ότι μπορεί να έχουμε διαφορετικές απόψεις για τις φυλές, τα ημίαιμα και το πώς επιλέγει κάποιος τον σκύλο του.
δεν υπαρχουν αποψεις στα συγκεκριμενα θεματα, υπαρχει σωστο και λαθος! :)

• Like
Reactions: vrmode and mareco

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.865
8.075
Καλώς ήρθες. Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις για τη τουαλέτα όπως σου είπε και το mareco. Δεν γίνεται να μάθει ξαφνικά θέλει επιμονή και σταθερότητα. Με το που τα κάνει μέσα και εφόσον είσαι εκεί παίρνεις το μόρκι παραμάσχαλα και το πας στη βεράντα μαζί με τη κατουρημένη πάνα. Αυτό 100 φορές ή όσο χρειαστεί για να το εμπεδώσει. Επίσης τα κουτάβια για μεγάλο διάστημα δεν τα κάνουν στη βόλτα. Δεν καταλαβαίνουν ότι επιτρέπετε, τους αποπροσανατολίζουν οι τόσες μυρωδιές, δεν ξέρω τι ακριβώς λειτουργεί πάντως θα περιμένεις ίσως μήνες μέχρι να τα κάνει έξω. Αν κατάλαβα καλά ότι τώρα δεν τα κάνει έξω, γιατί είναι λίγο μπερδεμένο το πρώτο μήνυμα ή εγώ δεν έχω πιει καφέ. Οπότε θέλει υπομονή, και μη βάλεις χαλιά μέχρι να μάθει. Θα μάθει μην ανησυχείς, δεν ξαναείχες κουτάβι;

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.661
11.077
Athens
Υπήρξε καθ

Δεν είναι "απόψεις".
Είναι Δεδομένα / Facts.
Υπάρχει απόδειξη ότι τα Morki είναι φυλή; Που; Σε ποιο κυνολογικό όμιλο;

Να μην ρωτήσω και από που το πήρες - εκεί θα κλάψουνε μανούλες.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.331
Μέλη
20.101
Νεότερο μέλος
nikolapetr