Εκτροφέας εστί...;

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Τελικά, για να βρούμε τις "βάσεις" της συζήτησεις (και τις επικοινωνίας)...

Είναι κανένας που διαφωνεί πως ο μόνος δρόμος απόκτησης καθαρόαιμου σκύλου, με τις λιγότερες δυνατόν πιθανότητες να παρουσιασθεί οποιοδήποτε πρόβλημα και με τα περισσότερα avantage είναι ο εκτροφέας;

Είναι κανένας που να διαφωνεί πως το σημαντικότερο από όλα είναι να μάθουμε όλοι τα βασικά κριτήρια που θα μας κάνουν να διαλέξουμε σωστό εκτροφέα (και να ξέρουμε τι θέλουμε);

Ας απαντήσουμε στα παραπάνω και αν/όσοι διαφωνούν ας δώσουν τις εναλλακτικές προτάσεις τους...

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.903
Aθήνα
Θεωρώ βρε παιδιά οτι "μπάζει" πολύ ολη αυτή η διαδικασία απόκτησης καθαρόαιμου σκύλου.

Πολύ απλά γιατί επαφίεσαι στην ηθική, την ευαισθησία και τις γνώσεις ενός ανθρώπου που δεν ξέρεις.
Οταν δεν υπάρχουν κανόνες ή νόμοι που να ορίζουν τι είναι σωστό και τι είναι λάθος, τι πρέπει και τι δεν πρέπει, μπορεί ό άλλος να σου πουλήσει ανετότατα φύκια για μεταξωτες κορδέλες.
Ποιος μου εγγυάται εμένα οτι έχει ο κάθε εκτροφέας τις γνώσεις που απαιτούνται για να ζευγαρώσει 2 σκυλιά? Πως τα επιλέγει? Με ποιές διαδικασίες? Στην τύχη? ή απλά επειδή του κάναν "κλικ" τα pedigree τους?
Ποιός μου εγγυάται εμένα οτι τα σκυλιά που χρησιμοποιεί πληρούν τις προϋποθέσεις? Είναι ελεγμένα για καρκίνους, δισπλασίες και δεν ξέρω και γω τι άλλο? Τον ελέγχει κανένας?
Οταν μάλιστα μιλάμε για ψυχές, που δένεσαι μαζί τους και δεν μπορείς να τις επιστρέψεις πίσω.

Δεν θα έπρεπε λοιπόν να υπήρχε ένας φορέας που να τους ελέγχει, και να πιστοποιεί κάποια πράγματα?
Κυρίως όσον αφορά την υγεία και μετά την μορφολογία.
Γιατί από ότι βλέπω - και μακάρι να κάνω λάθος - ο φορέας που υπάρχει, "ελέγχει" μόνο το κατα πόσο είναι εντός προτύπου ένας σκύλος.
Και τπτ άλλο. Είναι όντως έτσι???

Από την άλλη πλευρά έχουμε τα πετσοπ και τους κυργιώργηδες που πουλάνε αβέρτα "καθαρόαιμα". Ουτε αυτούς τους αγγίζει κανείς.
Αρα τι κάνεις?

weightpull.gr

Well-Known Member
26 Φεβρουαρίου 2010
139
0
@ DjSoukis
Συμφωνώ και θα έλεγα, ή μάλλον κάνω έκκληση σε όλους αυτούς που ενδιαφέρονται να αγοράσουν σκύλο: ΠΟΤΕ από pet shop και από παράνομους εκτροφείς!!!!! Μπορεί να σας στοιχίσει στην καλύτερη περίπτωση πολλά χρήματα και στην χειρότερη τη ζωή του πιστού σας φίλου.
Αν θέλετε ράτσα μόνο από νόμιμους και ειδικευμένους εκτροφείς και αν όχι σώστε ένα αδέσποτο.

Last edited:

weightpull.gr

Well-Known Member
26 Φεβρουαρίου 2010
139
0
Θεωρώ βρε παιδιά οτι "μπάζει" πολύ ολη αυτή η διαδικασία απόκτησης καθαρόαιμου σκύλου.

Πολύ απλά γιατί επαφίεσαι στην ηθική, την ευαισθησία και τις γνώσεις ενός ανθρώπου που δεν ξέρεις.
Οταν δεν υπάρχουν κανόνες ή νόμοι που να ορίζουν τι είναι σωστό και τι είναι λάθος, τι πρέπει και τι δεν πρέπει, μπορεί ό άλλος να σου πουλήσει ανετότατα φύκια για μεταξωτες κορδέλες.
Ποιος μου εγγυάται εμένα οτι έχει ο κάθε εκτροφέας τις γνώσεις που απαιτούνται για να ζευγαρώσει 2 σκυλιά? Πως τα επιλέγει? Με ποιές διαδικασίες? Στην τύχη? ή απλά επειδή του κάναν "κλικ" τα pedigree τους?
Ποιός μου εγγυάται εμένα οτι τα σκυλιά που χρησιμοποιεί πληρούν τις προϋποθέσεις? Είναι ελεγμένα για καρκίνους, δισπλασίες και δεν ξέρω και γω τι άλλο? Τον ελέγχει κανένας?
Οταν μάλιστα μιλάμε για ψυχές, που δένεσαι μαζί τους και δεν μπορείς να τις επιστρέψεις πίσω.

Δεν θα έπρεπε λοιπόν να υπήρχε ένας φορέας που να τους ελέγχει, και να πιστοποιεί κάποια πράγματα?
Γιατί από ότι βλέπω - και μακάρι να κάνω λάθος - ο φορέας που υπάρχει, "ελέγχει" μόνο το κατα πόσο είναι εντός προτύπου ένας σκύλος.

Από την άλλη πλευρά έχουμε τα πετσοπ και τους κυργιώργηδες που πουλάνε αβέρτα "καθαρόαιμα". Ουτε αυτούς τους αγγίζει κανείς.
Αρα τι κάνεις?
Δυστυχώς από ότι κατάλαβα είναι ένα θέμα που καίει πολλούς διότι θίγονται συμφέροντα. Οι περισσότεροι από ότι κατάλαβα αποκαλούνται εκτροφείς χωρίς να έχουν ιδέα ούτε τις βασικές γνώσεις γενετικής. Και εάν τολμήσεις να πεις κάτι τότε αυτόματα γίνεσαι και ξερόλας.

Δημήτρης Α.

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2006
210
2
Pireaus
www.freewebs.com
Δυστυχώς από ότι κατάλαβα είναι ένα θέμα που καίει πολλούς διότι θίγονται συμφέροντα. Οι περισσότεροι από ότι κατάλαβα αποκαλούνται εκτροφείς χωρίς να έχουν ιδέα ούτε τις βασικές γνώσεις γενετικής. Και εάν τολμήσεις να πεις κάτι τότε αυτόματα γίνεσαι και ξερόλας.
Λάδι μπόλικο και τηγανίτα τίποτα έλεγε η γιαγιά μου...

weightpull.gr

Well-Known Member
26 Φεβρουαρίου 2010
139
0
Και η δικία μου έλεγε ότι όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά.
Αλήθεια εσύ μιας και είσαι εκτροφέας μπορείς να μας πεις τι γραμμή αναπαραγωγής κάνεις ;

iznogood

New Member
12 Μαρτίου 2009
4
0
Συνοψίζοντας λοιπόν ...
ο σωστός εκτροφέας πρέπει να έχει...

έναρξη επαγγέλματος στην εφορία
να είχε πληρώσει και ΤΕΒΕ
με την αγορά του σκύλου κόβεται απόδειξη θεωρημένη απο την εφορία που αναγράφει ''πώληση σκύλου''
εγγύηση δυσπλασίας 2 χρόνια , με αντικατάσταση του σκύλου με καινούργιο κουτάβι ή με επιστροφή χρημάτων. Εγγύηση για τυχόν κληρονομικές παθήσεις 2 χρόνια . Εγγύηση για αλλεργίες και δερματοπάθειες 1 χρόνο. Εγγύηση μορφολογίας 1 χρόνο. Το κουτάβι αποστέλλεται με χαρτιά επίσημα FCI και με έλεγχο DNA
βασικές γνώσεις γενετικής
οι τιμές των ‘’κύριων’’ εκτροφέων είναι τόσο απαγορευτικές
άρα και χαμηλές τιμές
εαν ξέχασα κάτι συμπληρώστε

Δημήτρης Α.

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2006
210
2
Pireaus
www.freewebs.com
Και η δικία μου έλεγε ότι όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά.
Αλήθεια εσύ μιας και είσαι εκτροφέας μπορείς να μας πεις τι γραμμή αναπαραγωγής κάνεις ;
Άνοιξε θεματάκι σχετικό και ευχαρίστως να μιλάω μέχρι αύριο...απλά μάθε τι να ρωτάς πρώτα γιατί αυτό που με ρώτησες δείχνει άγνοια...

weightpull.gr

Well-Known Member
26 Φεβρουαρίου 2010
139
0
Άνοιξε θεματάκι σχετικό και ευχαρίστως να μιλάω μέχρι αύριο...απλά μάθε τι να ρωτάς πρώτα γιατί αυτό που με ρώτησες δείχνει άγνοια...
Ενταξει.........καταλαβα
Εσύ όμως που φένεται να γνωρίζεις διαφώτισε και μένα που δεν γνωρίζω

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
αρχικα δεν θα ηθελα να μπαινουμε σε συζητησεις ποσων ,περισσοτερο για να μην μπερδευεται ο κοσμος πουδεν εχει ακομα σκυλο κτλ.

οταν ομως μιλαμε για εναρξη επαγγελματος , τεβε και αποδειξεις καλο ειναι να αναρωτιομαστε αν η "επιχειρηση" εχει αναγνωρίσιμα "εξοδα λειτουργιας"

και φυσικα δεν εννοουσα οτι εκτροφεας χωρις αποδειξη σημαινει και σκυλος μη ποιοτικος.....

δυστυχως ενας ιδιωτικος υπαλληλος δεν μπορει με οσα εννοεις με 2 αριστες εισαγωγης σκυλες κλπ να κανει εκτροφη.
αντιθετα ενας ιδιοκτητης πετσοπ μπορει καλυτερα.... ( αυτο ανετα μπορει να βγει ως συμπερασμα απο τον προηγουμενο συλλογισμό σου)

και φυσικα θα ηθελα να σε ρωτησω τι σε κανει να πιστευεις οτι δεν θα δινω αποδειξη κτλ . , ειδικα γνωριζοντας με καλυτερα απο αρκετους :)

δεν ανεφερα ουτε υπονοησα κατι τετοιο......

δεν επαφιεσαι πουθενα... ζηταμε να εχεις γνωσεις να τον ελεγξεις...

ελεγχεις λοιπον τους γονεις του μελλοντικου κουταβιου σου αν εχουν παρευρεθει σε αξιολογησεις απο αντιστοιχους 'ειδικουςκριτες"σε εκθεσεις μορφολογιας, εργασιας αντιστοιχως

εσυ τον ελεγχεις και πρεπει να απαιτησεις τις εξετασεις δυσπλασίας, ή οποιεσδηποτε αλλες εξετασεις κρινονται αναγκαιες βαση της φυλης που εχεις επιλεξει. αρα χρειαζεται πολυ καλη γνωση της φυλής που εχεις διαλέξει..

Αρα τι κάνεις?
ενημερωνεσαι
ελπιζω να απαντησα στα ερωτηματα σου

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.903
Aθήνα
@GRDANE σε ευχαριστώ για την απάντηση

Εγώ κολλάω εδώ
δεν επαφιεσαι πουθενα... ζηταμε να εχεις γνωσεις να τον ελεγξεις...
Ρωτάω λοιπόν για να οδηγηθούμε και κάπου:

Τι είδους γνώσεις απαιτούνται για να πάρεις έναν υγιέστατο καθαρόαιμο σκύλο?
Πρέπει να είμαι γενετιστής?
Να είμαι κτηνίατρος?
Τι????

Και γιατί αυτές τις γνώσεις δεν απαιτείται να τις εχει ένας εκτροφέας?
Πως κάνει τον "Θεο" χωρίς να γνωρίζει?
Ποιος μου λέει εμένα οτι ο οποιοσδήποτε τυχάρπαστος με την ημιμάθειά του δεν θα "δημιουργήσει" εναν επικύνδινο σκύλο ή έναν επιθετικό σκύλο?
Με άλλα λόγια ποιός μου λέει οτι ΞΕΡΕΙ?

Είναι σαν να πηγαίνω σε έναν γιατρό, ο οποίος στην πραγματικότητα δεν είναι γιατρός, και να μου δίνει κορτιζόνες για τον πονόλαιμο :D και να μου λες ΩΦΕΙΛΕΙΣ να γνωρίζεις, για να μην εξαπατηθείς

Μα αν δεν υπάρχει κάποιο νομικό πλαίσιο να ορίζει τι προϋποθέσεις πρέπει να έχει κάποιος για να είναι γιατρός (πτυχία, διπλώματα κλπ κλπ), ο καθένας είναι ό,τι δηλώσει...
Απλά τα πράγματα.

Διαβάστε λίγο αυτό
http://www.adespoto.gr/index.php?op...&id=678:a-----&catid=35:generalnews&Itemid=67

εσυ τον ελεγχεις και πρεπει να απαιτησεις τις εξετασεις δυσπλασίας, ή οποιεσδηποτε αλλες εξετασεις κρινονται αναγκαιες βαση της φυλης που εχεις επιλεξει. αρα χρειαζεται πολυ καλη γνωση της φυλής που εχεις διαλέξει..
Στην ουσία:
Τον υποχρεώνει κανένας να κάνει αυτές τις εξετάσεις? ή είναι στην κρίση του?

mitsos rot

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
127
0
Χανιά
προφανως ειναι στην κριση του αλλα αν αρχισουμε ολοι να ζηταμε αυτες τις εξετασεις θα τους γινει απαραιτητη προυποθεσει

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
@GRDANE σε ευχαριστώ για την απάντηση

Εγώ κολλάω εδώ
Ρωτάω λοιπόν για να οδηγηθούμε και κάπου:

Τι είδους γνώσεις απαιτούνται για να πάρεις έναν υγιέστατο καθαρόαιμο σκύλο?
Πρέπει να είμαι γενετιστής?
Να είμαι κτηνίατρος?
Τι????

δεν χρειαζεται τιποτα απο τα παραπανω...
γνωσεις δημοτικου χρειαζεται....
να ζητησεις τις κρισεις απο συμετοχες του σε εκθεσεις και να διαβασεις....
εξαιρετος,πολυ καλος , καλος, επαρκης, απορριπτεται......
κατι απο ολα αυτα θα γραφουν...
εσυ θα προτιμησεις τους γονεις με εξαιρετος....

Και γιατί αυτές τις γνώσεις δεν απαιτείται να τις εχει ένας εκτροφέας?
Πως κάνει τον "Θεο" χωρίς να γνωρίζει?
Ποιος μου λέει εμένα οτι ο οποιοσδήποτε τυχάρπαστος με την ημιμάθειά του δεν θα "δημιουργήσει" εναν επικύνδινο σκύλο ή έναν επιθετικό σκύλο?
Με άλλα λόγια ποιός μου λέει οτι ΞΕΡΕΙ?

Είναι σαν να πηγαίνω σε έναν γιατρό, ο οποίος στην πραγματικότητα δεν είναι γιατρός, και να μου δίνει κορτιζόνες για τον πονόλαιμο :D και να μου λες ΩΦΕΙΛΕΙΣ να γνωρίζεις, για να μην εξαπατηθείς

Μα αν δεν υπάρχει κάποιο νομικό πλαίσιο να ορίζει τι προϋποθέσεις πρέπει να έχει κάποιος για να είναι γιατρός (πτυχία, διπλώματα κλπ κλπ), ο καθένας είναι ό,τι δηλώσει...
Απλά τα πράγματα.

Διαβάστε λίγο αυτό
http://www.adespoto.gr/index.php?op...&id=678:a-----&catid=35:generalnews&Itemid=67

Στην ουσία:
Τον υποχρεώνει κανένας να κάνει αυτές τις εξετάσεις? ή είναι στην κρίση του?
οι εξετασεις υγειας παλι ειναι ξεκαθαρες θα πρεπει να ανφερουν τα αποτελεσματα υγιειας, ελευθερος δυσπλασιας ή δυσπλασια Α,Β,...ΚΛΠ
επειδη κανεις δεν τον υποχρεωνει και υπαρχουν αυτοι που ασχολουνται και τα λαμβανουν υποψη ολα τα παραπανω αυτοβουλως κι αυτοι
που δεν κανουν τιποτα απο τα παραπανω για αυτο και γινεται αυτη η συζητηση.
μεχρι να περιμενεις να ενεργοποιηθει το κρατος ή ο εκαστοτε ομιλος ωστε να ελεγχει.... φροντισε να αναλαβεις τον ελεγχο και να εισαι σε θεση να ξεχωρισεις το καλο απο το αδικο το σωστο απο το λαθος...

Last edited:

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.903
Aθήνα
μεχρι να περιμενεις να ενεργοποιηθει το κρατος ή ο εκαστοτε ομιλος ωστε να ελεγχει.... φροντισε να αναλαβεις τον ελεγχο και να εισαι σε θεση να ξεχωρισεις το καλο απο το αδικο το σωστο απο το λαθος...
Αρα το βασικό είναι να γνωρίζουμε το γεννεολογικό δέντρο του σκυλου (pedigree)
και να απαιτούμε να μας δείχνουν εξετάσεις (ανάλογα με τα προβλήματα της εκάστοτε ράτσας) Σωστά? Φαντάζομαι των γονιών ΣΙΓΟΥΡΑ.
Πιο πίσω τι γίνεται?
Ποιος κατοχυρώνει ακόμα και τον ίδιο τον εκτροφέα?
Που ξέρει πχ οτι η προγιαγιά του αρσενικού δεν είχε την χ,ψ κληρονομική ασθένεια?

Βασικά εγώ το θέτω ως εξής:
3 πράγματα με ενδιαφέρουν. ΥΓΕΙΑ, μορφολογία και χαρακτήρας.

Την μορφολογία μου την εξασφαλίζει εν μέρη το pedigree. Δλδ πάνω κάτω θα βγει σκύλος γνήσιος και δεν θα πάω για γιόρκι και θα πάρω τσιουαουα :D
Αρα πάει αυτό...

Από κει και πέρα η υγεία είναι το ζητούμενο. Ποσο το ψάχνουν? Πόσο είναι σε θέση να το ψάξουν και πόσες γεννιές πριν.
Πόσο ενδιαφέρει και τον ΚΟΕ αυτό?

iznogood

New Member
12 Μαρτίου 2009
4
0
Αρα το βασικό είναι να γνωρίζουμε το γεννεολογικό δέντρο του σκυλου (pedigree)
και να απαιτούμε να μας δείχνουν εξετάσεις (ανάλογα με τα προβλήματα της εκάστοτε ράτσας) Σωστά? Φαντάζομαι των γονιών ΣΙΓΟΥΡΑ.
Πιο πίσω τι γίνεται?
Ποιος κατοχυρώνει ακόμα και τον ίδιο τον εκτροφέα?
Που ξέρει πχ οτι η προγιαγιά του αρσενικού δεν είχε την χ,ψ κληρονομική ασθένεια?

Βασικά εγώ το θέτω ως εξής:
3 πράγματα με ενδιαφέρουν. ΥΓΕΙΑ, μορφολογία και χαρακτήρας.

Την μορφολογία μου την εξασφαλίζει εν μέρη το pedigree. Δλδ πάνω κάτω θα βγει σκύλος γνήσιος και δεν θα πάω για γιόρκι και θα πάρω τσιουαουα :D
Αρα πάει αυτό...

Από κει και πέρα η υγεία είναι το ζητούμενο. Ποσο το ψάχνουν? Πόσο είναι σε θέση να το ψάξουν και πόσες γεννιές πριν.
Πόσο ενδιαφέρει και τον ΚΟΕ αυτό?
καλά εσύ μέχρι τώρα έχεις πάρει εναν σκύλο απο πετ σοπ και δύο απο ΒΥΒ
πώς ξαφνικά απέκτησες τόσες ευαισθησίες? :confused:

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
ας τα παρουμε αναποδα...
θελεις να παρεις γιορκι...
για πιο λογο...
μαθε πρωτα το προτυπο της φυλης.... ( φανταζομαι ολοι ξεκινανε απο την εμφανιση...)
μαθε μετα τα χαρακτηριστικα της φυλης.....
ταιριαζει με τον τροπο ζωης σου..?
ειναι νευρικο..? εχεις οικογενεια...? κανει καλη παρεα με παιδια...? εχεις πολυ ελευθερο χρονο...? χρειαζεται τακτικη περιποιηση το τριχωμα του...? εισαι σε θεση να του προσφερεις αυτην την περιποιηση...? και πολλα αλλα που δεν μου ερχονται στο μυαλο τωρα λογω φυλης....
μαθε τα παντα που αφορουν την φυλη... σε θεματα υγειας....
τι προσδοκιμο οριο ηλικιας εχουν..?
ποια ειναι τα ευαισθητα σημεια του απο θεμα υγειας..? πασχουν απο δυσπλασιες..? πασχουν απο καρδιολογικα νοσηματα? εχουν καλες εντερικες λειτουργιες? θεματα αλλεργιας? θεματα με τα ματια τους...? ευαισθησιες σκελετικες..?
αν πιστευεις οτι θεωρητικα εισαι καλυμενη απο ολα τα παραπανω μετα αρκετους μηνες διαβασμα, ελεγχους σε φωτογραφιες σκυλων της φυλης που σε ενδιαφερει κλπ....
αρχισε να επισκεπτεσαι διαφορα εκτροφεια....
παρατηρησε τον τροπο που ζουνε ... ρωτησε και φροντισε να καταλαβεις την καθημερινοτητα των σκύλων.....προσεξε την σχεση που εχει ο εκτροφεας με τα κουταβια του....κοιταξε τυχον προβληματα συμπεριφορας των σκυλιων του... αν εισαι ευχαριστημενη προχωρησε στο επομενο βημα.... ρωτησε ποια απο τα σκυλια του εχει διαθεσιμα κουταβια..... παρατηρησε απο την αρχη τους συγκεκριμενους γονεις ..
ρωτησε και κοιταξε το γενεαλογιο τους... ρωτησε την ηλικια των γονεων αυτων ( γιαγιαδες παπουδες κλπ)
ευκολα μπορεις να επαληθευσεις την αληθεια των απαντησεων αν προκειται για γνωστα και με επιτυχιες σκυλια....
αν εισαι ευχαριστημενη προχωρα παρακατω... ζητησε τις εξετασεις υγειας των σκυλιων...
αν παλι παραμεινεις ευχαριστημενη ζητησε να μαθεις συγκεκριμενη ημερομηνια γεννησης και παραδοσης κουταβιων αν παλι μεινεις ευχαριστημενη μην κλεισεις αμεσως κουταβι... πηγαινε και σε αλλα εκτροφεια και κανε το ιδιο
μετα απο αρκετα εκτροφεια διαλεξε ποιο σου κανει.... τοτε ρωτα και την τιμη... αν δεν εισαι ευχαριστημενη πας προς τα πισω στις επιλογες σου...

αυτη για μενα εθιναι μια καλη και σωστη διαδικασια που θαπρεπε να ακολουθει ο καθε νεος ή μελλοντικος ιδιοκτητης...
η αληθεια ειναι οτι αν δεν την ακολουθησει περιπου ετσι μπορειο να φτασει στην πηγη και να μην πιει νερο...
υπαρχει περιπτωση ακομα και ο εκτροφεας να αρνηθει να δωσει κουταβι....

σε μια τετοια συναλλαγη μεταξυ εκτροφεα και ιδιοκτητη δεν βλεπω τι καλυτερο μπορει να προσφερει ο κοε......
παρα απο την απαλλαγη του φπα ουτε και η εφορια....

τα οσα διαβασες στο αδεσποτο μην τα μπερδευεις σε συζητηση εκτροφειων....
στο συγκεκριμενο αρθρο ξεκινανε και μιλανε για τα παππυμιλς και τελικα τα εξισωνουν με τους εκτροφεις...
εδω πιστευα ειμαστε λιγο πιο εξειδικευμενη περιπτωση - συζητηση...

και νομιζω ειμαστε οφ τοπικ...

Last edited:

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.903
Aθήνα
καλά εσύ μέχρι τώρα έχεις πάρει εναν σκύλο απο πετ σοπ και δύο απο ΒΥΒ
πώς ξαφνικά απέκτησες τόσες ευαισθησίες? :confused:
Aυτο τώρα τι σχέση έχει με την ευαισθησία?
Οσο ζω μαθαίνω και προσπαθώ να γίνω καλύτερος.
Υπήρχαν νομίζεις τέτοιοι προβληματισμοί το 86 και το 87?
Ξέραμε τότε για παπιμιλς και για κουταβοπαζαρο? Και το 2000 που πήρα τα πιτσιρίκια, πάλι δεν γνώριζα. Να το κρύψω?
Ιδέα δεν είχα, όπως φαντάζομαι και πάρα πολύ άλλοι.

Νομίζω έχω εύλογες απορίες, που απασχολούν πολύ κόσμο.

εισαι καλυμενη... ευχαριστημενη ...
:D Μιχάλης

Θα το βάλω υπογραφή να μην με μπερδεύετε επειδή έχω γιόρκι :D

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Μιχάλη, κανείς δε σε εξασφαλίζει αν πας ξυπόλητος στ'αγκάθια. Αλλά αν είσαι όντως λάτρης (πραγματικός) μιας φυλής, κι όχι απλά "σ'αρέσουν τα τάδε περισσότερο από τα δείνα", μπαίνεις στη διαδικασία που σου περιέγραψαν παραπάνω τα παιδιά και μαθαίνεις ποιος κάνει σωστή δουλειά και ποιός όχι. Αλλά θέλει πολυ διάβασμα, χρόνο, (ίσως και χρήμα για τα πήγαινε-ελα για να γνωρίσεις διάφορους εκτροφείς, να πας σε εκθέσεις κτλ), υπόμονή και λίγη τύχη. Την τύχη όμως σ'αυτή την περίπτωση δεν την "προκαλείς" οπως όταν παίρνεις κουτάβι από αμφιβόλου ποιότητας πηγή.... Αν κάποιος δεν είναι διατεθημένος να μπει σ'αυτή τη διαδικασία "γνωριμίας" με τη φυλή και τους εκτροφείς της, καλά θα κάνει να πάει ενα ημίαιμο σκυλάκι πάνω κάτω οπως το θέλει. Ετσι κι αλλιώς με κάθε άλλο τρόπο (περαν της δύσκολης διαδικασίας ανεύρεσης σωστού εκτροφέα) πάλι κάτι σε "πάνω κάτω" θα πάρει. Τουλάχιστον έτσι ξέρει οτι δεν έχει ενισχίσει περαιτέρω κακοποίηση σκύλων και ανεύθυνη αναπαραγωγή. :)