Δεν είμαι σχετική από εκτροφείς, αλλά μου ακούγεται περίεργο το "δώσε προκαταβολή όσα θέλεις εσύ". Οι επαγγελματίες συνήθως κάνουν business με συγκεκριμένο τρόπο. Αν ήμουν στη θέση σου θα έγραφα στον αμερικανικό όμιλο για Boston terriers, χωρίς να τους πω πού μένω και έτσι και θα τους ρώταγα αν έχουνε μέλη που να είναι εκτροφείς από Ευρώπη. Εγώ αυτό έκανα με τους Αυστραλέζους όταν με ρώτησα από Ελλάδα πού να βρουν Αυστραλέζο Ποιμενικό. Είχαν μέλη τουλάχιστον από Γερμανία. Οι αμερικανικοί μη κερδοσκοπικοί όμιλοι είναι ολόκληρη επιστήμη και πολύ αυστηροί με τους κανόνες τους. Αν σου πουν ότι έχουνε εκτροφέα μέλος από Ευρώπη συνήθως πάει να πει ότι τον εγκρίνουν για τις πρακτικές του, άρα δεν είναι απατεώνας και τελείως επαγγελματίας, θα έχει δε συνεργαστεί μαζί τους.
Σε κάθε περίπτωση δε χάνεις να τους στείλεις email. Θα σου απαντήσουν οπωσδήποτε και γρήγορα και η συμβουλή τους δε στοιχίζει τίποτα. Και δεν πρόκειται να γίνουν φορτικοί διότι αποκλείεται να σε πιέσουν να πάρεις ζώο χωρίς να σε γνωρίζουν. Θα σου πουν όμως ποιες είναι οι διαδικασίες.
Αν θες σε βοηθάω με την επιστολή, πώς να τη συντάξεις δηλαδή και τι να τους ρωτήσεις και τους τη στέλνεις.
Διάβασα μάλιστα μόλις τώρα τη διατύπωση της αποστολής του Boston Terrier Club of America. Φροντίζει να προωθεί τα συμφέροντα των σκυλιών αυτών σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο στην Αμερική, οπότε θα ξέρουν. Οι Αμερικάνοι πολλές φορές δημοσιεύουν και alerts για την περίπτωση που κάτι γίνεται στραβά διεθνώς ώστε να προειδοποιήσουν άλλους. Αν και δε νομίζω να σου πουν τίποτα για τον Πολωνό, θα σου συστήσουν σίγουρα καλούς εκτροφείς που τυχόν γνωρίζουν στην Ευρώπη. Αν ανάμεσά τους είναι και ο Πολωνός, τόσο το καλύτερο διότι πρώτον είναι μάλλον καλός και δεύτερον αν παρ' ελπίδι σου βγει σκάρτος τον αναφέρεις ΚΑΙ στους Αμερικάνους που σίγουρα θα διερευνήσουν την ιστορία και θα τον πετάξουν από το σύλλογο. Όπως είπα είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός και δεν έχει συμφέρον να τον υποστηρίξει διότι θα πάθουνε ενδεχομένως μεγάλη νίλα έτσι και προωθούν απατεώνες.
Ορίστε και η αποστολή του ομίλου:
The BOSTON TERRIER CLUB OF AMERICA is a member of the American Kennel Club and is
also the National Club which represents, protects, and furthers the interests of the breed and its owners throughout the world.