Εκτροφειο Πολωνιας?????

Jacob

Member
24 Μαϊου 2009
19
0
Λοιπον χρειαζομαι τα φωτα σας...Οπως εχετε δει σε αλλο ποστ ψαχνω για μποστον τεριε..Λοιπον βρηκα εναν στην Πολωνια με τον οποιο επικοινωνισα μαζι του μεσω μια γνωστης μου που ηξερε την γλωσσα...Ο ανθρωπος ηταν μια ευγενεστατος ο οποιος μου ειπε οτι θα στηλει το κουταβι του με ολα τα χαρτια του + εξετασεις απο κτηνιατρο..Με το θεμα των χρηματων τωρα επειδη τοθ εξειγησα οτι δεν εχω εμπιστοσυνη μηπως γινει καμια στραβη μου ειπε οτι θα σου στειλω οπως και μου εστειλε ονομα,επιθετο,διευθυνση και μου ειπε θα μου βαλεις μια προκαταβολη(οσα θελεις εσυ) και οταν παραλαβεις το κουταβι θα μου βαλεις και τα υπολοιπα...Θελω να μου πειτε απο εμπειριες και τετοια αν ο ανθρωπος ειναι απατεωνας για εχω ακουσει τοσα και τοσα...το εκτροφειο του αν επιτρεπεται να το γραψω ειναι kennel: Z Karczewskich Szuwarow (ειναι εκτροφεας κυριως golden retriever και εχει μια θηλυκια η οποια ζευγαρωσε με αρσενικο απο το kennel αυτο http://www.nefre.eu/2009_z_karczewskich_en.html)
Ακουω αποψεις...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Δεν είμαι σχετική από εκτροφείς, αλλά μου ακούγεται περίεργο το "δώσε προκαταβολή όσα θέλεις εσύ". Οι επαγγελματίες συνήθως κάνουν business με συγκεκριμένο τρόπο. Αν ήμουν στη θέση σου θα έγραφα στον αμερικανικό όμιλο για Boston terriers, χωρίς να τους πω πού μένω και έτσι και θα τους ρώταγα αν έχουνε μέλη που να είναι εκτροφείς από Ευρώπη. Εγώ αυτό έκανα με τους Αυστραλέζους όταν με ρώτησα από Ελλάδα πού να βρουν Αυστραλέζο Ποιμενικό. Είχαν μέλη τουλάχιστον από Γερμανία. Οι αμερικανικοί μη κερδοσκοπικοί όμιλοι είναι ολόκληρη επιστήμη και πολύ αυστηροί με τους κανόνες τους. Αν σου πουν ότι έχουνε εκτροφέα μέλος από Ευρώπη συνήθως πάει να πει ότι τον εγκρίνουν για τις πρακτικές του, άρα δεν είναι απατεώνας και τελείως επαγγελματίας, θα έχει δε συνεργαστεί μαζί τους.

Σε κάθε περίπτωση δε χάνεις να τους στείλεις email. Θα σου απαντήσουν οπωσδήποτε και γρήγορα και η συμβουλή τους δε στοιχίζει τίποτα. Και δεν πρόκειται να γίνουν φορτικοί διότι αποκλείεται να σε πιέσουν να πάρεις ζώο χωρίς να σε γνωρίζουν. Θα σου πουν όμως ποιες είναι οι διαδικασίες.

Αν θες σε βοηθάω με την επιστολή, πώς να τη συντάξεις δηλαδή και τι να τους ρωτήσεις και τους τη στέλνεις.

Διάβασα μάλιστα μόλις τώρα τη διατύπωση της αποστολής του Boston Terrier Club of America. Φροντίζει να προωθεί τα συμφέροντα των σκυλιών αυτών σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο στην Αμερική, οπότε θα ξέρουν. Οι Αμερικάνοι πολλές φορές δημοσιεύουν και alerts για την περίπτωση που κάτι γίνεται στραβά διεθνώς ώστε να προειδοποιήσουν άλλους. Αν και δε νομίζω να σου πουν τίποτα για τον Πολωνό, θα σου συστήσουν σίγουρα καλούς εκτροφείς που τυχόν γνωρίζουν στην Ευρώπη. Αν ανάμεσά τους είναι και ο Πολωνός, τόσο το καλύτερο διότι πρώτον είναι μάλλον καλός και δεύτερον αν παρ' ελπίδι σου βγει σκάρτος τον αναφέρεις ΚΑΙ στους Αμερικάνους που σίγουρα θα διερευνήσουν την ιστορία και θα τον πετάξουν από το σύλλογο. Όπως είπα είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός και δεν έχει συμφέρον να τον υποστηρίξει διότι θα πάθουνε ενδεχομένως μεγάλη νίλα έτσι και προωθούν απατεώνες.

Ορίστε και η αποστολή του ομίλου:

The BOSTON TERRIER CLUB OF AMERICA is a member of the American Kennel Club and is
also the National Club which represents, protects, and furthers the interests of the breed and its owners throughout the world.

Last edited:

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
θα σου στειλει κουτάβι χωρίς να εχει πάρει ολοκληρο το ποσο :confused::confused::confused::confused::confused:

και όση προκαταβολη θελεις εσυ :confused::confused::confused::confused:

παγκόσμια πρωτια

προσωπικα δεν το εχω ξανακούσει αυτο

και εσυ του ειπες οτι δεν τον εμπιστευεσε

αυτός πως σε εμπιστεύετε οτι θα του βαλεις τα χρήματα :confused::confused::confused::confused:

edit. εκανα ενα λαθος

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Πέρα από όσα πρόσθεσα εκ των υστέρων στο προηγούμενο μήνυμά μου, πρέπει να πω ότι επισκέφτηκα και τη σελίδα του Πολωνού και είδα ότι λέει ότι είναι μέλος του FCI (Fédération Cynologique Internationale: http://www.fci.be/ ). Στη θέση σου θα το έλεγχα οπωσδήποτε αυτό διότι μπορώ να σου πω κι εγώ ότι είμαι μέλος όποιου οργανισμού θέλω και επομένως θα πρέπει να μου στείλεις λεφτά κλπ. Θα το έκανες όμως? Ελπίζω όχι. :) Διότι ιστοσελίδα μπορώ να φτιάξω και να πω ό,τι θέλω ελπίζοντας ότι κανείς δε θα προσέξει. Επιπλέον αναρωτιέμαι γιατί επέλεξε αυτό τον οργανισμό μόνο και τι φήμη έχει ο συγκεκριμένος (που ειλικρινά δεν ξέρω).

Jacob

Member
24 Μαϊου 2009
19
0
Τι να σας πω ρε παιδια αυτα μου ειπε αυτα σας λεω...το πρωτο εκτροφειο ειναι το δικο του και το 2ο ειναι το εκτροφειο του αρσενικου...δεν ειναι ιδια γιατι?και εμενα κατι δεν μου αρεσει αλλα δεν ξερω...τι να πω...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Καλέ καλά κάνεις και τα γράφεις εδώ, αφού τα παιδιά ξέρουνε από σκυλιά. Εγώ όπως είπα προσπαθώ να κάνω το συνήγορο του διαόλου. Κοίταξα τη Διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία και ως μέλος από την Πολωνία έχει την Πολωνέζικη Κυνολογική Ομοσπονδία που είναι φυσιολογικό. Πήγα όμως στη σελίδα της Πολωνέζικης Κυνολογικής Ομοσπονδίας που δεν έχει δυστυχώς (και κάκιστα ποιούμενη) λίστα μελών στην Πολωνία! Φαντάζομαι ότι μπορείς να τους γράψεις στα αγγλικά να ρωτήσεις ποιοι Πολωνέζοι εκτροφείς έχουνε Boston Terriers.

Και πάλι όμως θα σε συμβούλευα να ρωτήσεις τους Αμερικάνους για το ποιους Ευρωπαίους ξέρουνε. Πιο οργανωμένοι είναι οι Αμερικάνοι και δεν πρόκειται να σου προωθήσουν Αμερικάνο εκτροφέα αφού αποφεύγουν να δίνουν κουτάβια προς υιοθεσία στο εξωτερικό χωρίς να ξέρουν τι και πώς.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
σε ποιες εκθεσεις εχει συμμετασχει ???

τι εξετασεις υγειας εχει ???
Α μπράβο! Άριστες ερωτήσεις. Διότι κοίταξα τους γονείς που αναφέρει στη σελίδα της η τύπισσα και λέει ότι έφερε τον ένα από την Τσεχία, δε λέει όμως για τι σκύλο πρόκειται και τις λεπτομέρειές του. Αυτό μπορεί να δείχνει έλλειψη οργάνωσης στην καλύτερη περίπτωση, σε μια μέση περίπτωση άκρο ερασιτεχνισμό που κανένας χομπίστας που σέβεται τον εαυτό του δε δείχνει και δε θέλω καν να σκεφτώ τη χειρότερη περίπτωση.

Jacob

Member
24 Μαϊου 2009
19
0
τισ εξετασεις υγειας περιμενω να μου τις στηλει...οσο για τισ εκθεσεις στο 2ο σαιτ του αρσενικου εχει καποια βραβεια που εχει παρει αλλα οι εκθεσεις δεν με πολυ ενδιαφερουν

Jacob

Member
24 Μαϊου 2009
19
0
οπως σου ειπα πριν τις εξετασεις τις περιμενω...οσο για την μανα δεν γνωριζω τιποτα παρα μονο φωτο

Jacob

Member
24 Μαϊου 2009
19
0
Θα το ρωτεισω Μακη και θα σου πω αν και ο συγκεκριμενος δεν ασχολειται με μποστον αλλα κυριως με golden retriever...μια θηλυκια εχει μονο και τιποτα αλλο

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ναι, αλλά εσύ δεν ψάχνεις για εκτροφέα golden retriever, boston terrier ψάχνεις. Υπάρχουν εκτροφείς δυο φυλών αλλά οι αναγνωρισμένοι κάνουν καλή δουλειά και για τις δυο. Επίσης πρέπει να έχεις χαρτιά των γονέων για τρεις γενεές (?) τουλάχιστον. Οι καλοί εκτροφείς δημοσιεύουν γενεαλογικό δέντρο στις σελίδες τους.

Κάτι άλλο: μην πληρώσεις τίποτα εάν σου ζητήσουν προκειμένου να σου στείλουν τις εξετάσεις. Πρέπει να τις έχουν και μπορούν να στις στείλουν με email σε pdf.

Jacob

Member
24 Μαϊου 2009
19
0
pedigree για τον αρσενικο υπαρχει στην σελιδα...για την μανα δεν ξερω αλλα θα μαθω νεοτερα και θα σας πω...οχι δεν μου ζητεισε τιποτα παραπανω για τις εξετασεις..

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Πολύ ωραία. Μπορεί επομένως να στις στείλει πολύ σύντομα με pdf.:) Πάντως έλεγξε πρώτα αν είναι καλή εκτροφέας και όντως αναγνωρισμένη.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Ούτε εγώ έχω ξανασυναντήσει τέτοια περίπτωση να δίνεται κουτάβι σε άγνωστο χωρίς να πληρωθεί ολόκληρο.

Το πιθανότερο είναι να πάρεις απλά ένα Boston ποιότητας BYB ή να μην πάρεις κάν κουτάβι έχοντας δώσει την προκαταβολή.

Gizmo

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2009
563
1
Ηρακλειο Κρητης
Καλημερα, τσεκαρε ΕΔΩ ειναι ο κυνολογικος ομιλος της Πολωνιας , εχει κατω δεξια μια διευθυνση και εμαιλ , ρωτησε τους αν οντως υπαρχει το εκτροφειο γιατι αυτο ειναι και που σε ενδιαφερει περισσοτερο...
Bεβαια αμα ψαξεις και ΕΔΩ θα δεις οτι δεν εχει το εκτροφειο του....τι να σου πω!
Σε μπερδεψα το ξερω....:D

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.309
Μέλη
20.071
Νεότερο μέλος
Λάμπρος Φαλάρης