Εκτός από κοπρολογικές

fotis-fabio

Well-Known Member
4 Νοεμβρίου 2009
61
0
Καλημέρα και καλή εβδομάδα.

Γνωρίζει κανείς εαν υπάρχει ασθένεια εντέρού η οποία δεν εμφανίζεται στισ κοπρολογικές εξετάσεις? και εμφανίζεται με κάποιου άλλου είδους εξέταση?

Ευχαριστώ.

jimmy58

Well-Known Member
16 Σεπτεμβρίου 2008
260
0
γινε πιο σαφης .........αν πχ εχει καρκινο στο εντερο δεν φαινεται

fotis-fabio

Well-Known Member
4 Νοεμβρίου 2009
61
0
βασικα του έχω κάνει εξετάσεισ βρέθηκε ένασ πού επιπόλαιοσ μύκητας κατά τον κτηνίτρο και τώρα τοθ δίνω 8 φάρμακα την ημέρα (5 prezonol,2 sporanox kai 1 zantark) αλλά πλήρωσ καλά δεν είναι δηλαδή τα κόπρανα του δεν έχουν στερεωποιηθεί πλήρως ακόμα και χτεσ μοθ έκανε 3 εμέτοθσ και η δικαιολογία του γιατρού είναι ότι τον πείραξαν τα φάρμακα,για καρκίνο ο γιατρόσ μου έχει πεί οτι είναι πολύ μικρός.
ανησυχώ πάρα πολύ μπορεί να μηγν είναι και τίποτα αλλα μέχρι να γίνει καλά θα ανησυχώ.

fotis-fabio

Well-Known Member
4 Νοεμβρίου 2009
61
0
Ο μικροσ μου είναι 38 κιλά το ξέρω ότι δεν είναι λίγα θα συνεχίσω την θεραπεία μέχρι το τέλοσ τησ και αν δεν σιυνέλθει θα πάω αλλού. εφόσον ξεκίνησα με αυτόν θα περιμένω να ολοκληρωθεί η θεραπεία και μετά βλέπουμε.

fotis-fabio

Well-Known Member
4 Νοεμβρίου 2009
61
0
σήμερα θα πάρει 5 αυριο 4 μεθαύριο 3 σάββατο 2 και κυριακή 1 prezolon. καθώς και 2 σπορανοχ και 1 zantarc κάθε μέρα μέχρι την κυριακη και κυριακή τέλος. Δεν ξέρω ποιό φάρμακο και γιατί αλλά πείνει τοθλάχιστον 3 λίτρα νέρο την ημέρα.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Το prezolon (κορτιζονη) ξερω οτι φερνει διψα και πολυ κατουρο. Οπως επισης ανεβαζει και πολυ το σκυλο.Τα υπολοιπα δεν τα ξερω, δεν εχει τυχει να τα εχουμε παρει.

Ευχομαι παντως να ειναι περαστικα και να μην ειναι κατι σοβαρο!

Θα περιμενουμε και νεα σας για την εξελιξη!:)

fotis-fabio

Well-Known Member
4 Νοεμβρίου 2009
61
0
οταν ο δικόσ μου τα παίρνει και τα παιρνεί ολα μαζί βράδυ (5 πρεζονολ,1 σπορανοχ,1 ζανταρκ) μετά πρεζόνει. δεν έχει διάθεση πέφτει για ύπνο και βαριέται να παέι ακόμακαι την β ραδινή του βόλτα.αλλά το θέμα με τα ούρα είναι απίσατευτο
το πρωί κατοθραει σινεχόμενα πάνω από 1 λεπτό

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
Τι πάει να πεί ''επιπόλαιος'' μύκητας?
5 prezolon την ημέρα?
εγώ θα σου έλεγα να πας άμεσα να πάρεις δεύτερη γνώμη!

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Γιατί είναι πολλά τα 5 πρεζολόν;:confused:
Γιατί να πάρει δεύτερη άποψη;:confused:

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
25mg κορτιζονη δεν ειναι και λιγη!
Θεωρω οτι δεν τον εχει καλυψει η διαγνωση του και το σκυλακι του δεν ειναι και πολυ καλυτερα οποτε γιατι να μην παρει και μια δευτερη γνωμη??

fotis-fabio

Well-Known Member
4 Νοεμβρίου 2009
61
0
από ότι μου είπε είναι ένας μύκητας που εμφανίζεται πολύ πολύ σπάνια η θεραπεία τοθ θέλει απλά αρκετό χρόνο αλλά αν ακολουθήσω την θεραπεία που ακολουθώ για 20 μέρεσ οι οποίεσ ολοκληρώνονται την κυριακή μετά δεν θα αντιμετοπίζω κανένα πρόβλημα.κάνω 5 μέρες υπομονή. και αν από δευτέρα δεν γίνει πλήρως καλά θα πάω αλλού.
ζήτησα και την γνώμη ενόσ φ΄λιλου κτηνιάτρου και μοθ είπε ότι ακολουθώ την κατάλληλη θεραπεία ελπίζω να έχει ο μικρόσ μου happy end

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
γιατί δεν έχει πεισθεί ότι είναι η κατάλληλη θεραπεία, γιατί το σκυλάκι δεν δείχνει σημάδια βελτίωσης,
γιατί το ''επιπόλεος μύκητας'' είναι το αντίθετο του ''συνετός μύκητας'',
γιατί η κορτιζόνη είναι ένα φάρμακο που θέλει πολύ προσοχή στην χορήγησή της,
γιατί φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά.:eek::)

fotis-fabio

Well-Known Member
4 Νοεμβρίου 2009
61
0
Αντικειμενικά τα κόπρανά τοθ έχουν βελτιωθεί πολύ σε σχέση με το τι ήταν πριν αλλά πάλι δεν είναι σωστά κοπρανα είναι στο μεταιχμιο σκληρα και μαλακά και έχουν την μορφή λάσπης καλύτερα από διάρροια αλλά όχι πλήρωσ καλα

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Εγώ βλέπω ότι είναι στη μέση μιας θεραπείας.
Ο κτηνίατρος μείωνει την κορτιζόνη σταδιακά για να μην εμφανιστούν παρενέργειες, δεν ξέρω βέβαια ποια είναι η δοσολογία για τα σκυλιά.
Εμείς, από την άλλη, δεν ξέρουμε ποιός είναι ο μύκητας, δεν ξέρουμε ποιο είναι το ενδεδειγμένο φαρμακευτικό σχήμα για την αντιμετώπισή του αλλά παρόλα αυτά προτείνουμε να πάρει δέυτερη γνώμη....επειδή έχει αμφιβολίες...
ΑΝ έχεις αμφιβολίες πρώτα ρωτάς αναλυτικά τον θεράποντα ιατρό και μετά ψάχνεις εναλλακτικές!

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Ωραια και να παρει δευτερη γνωμη που ακριβως θα τον βλαψει?? Νομιζω πουθενα!

Οπως ειπε και ο ιδιος αν την Δευτερα το σκυλι ειναι στην ιδια κατασταση τοτε θα παει και σε αλλο γιατρο. Και πολυ καλα θα κανει. Δεν εχουν ολοι οι κτηνιατροι την ιδια πειρα ουτε εχουν αντιμετωπισει τις ιδιες αρρωστιες-καταστασεις οποτε ισως ο δευτερος να εχει αντιμετωπισει κατι τετοιο και να του δωσει αλλη αγωγη που θα βοηθησει τον τετραποδο φιλο του και θα ξεπερασει αυτο που εχει.

Θεωρω οτι ο καθενας μας θελει το καλυτερο για το σκυλο του οποτε και δευτερη και τριτη γνωμη θα επαιρνα προσωπικα αν δεν με καλυπτε ο πρωτος και αν το σκυλι μου ειχε κατι σοβαρο.

Υγ: Νομιζω η δοσολογια παει αναλογα με τα κιλα και την σοβαροτητα της καταστασης (χωρις να ειμαι γιατρος).

fotis-fabio

Well-Known Member
4 Νοεμβρίου 2009
61
0
Τον έχω ρωτήσει τον γιατρό και μου είπε να μην ανυσηχώ και οτι το πρόβλημα μου θα λυθεί. Όμωσ ο μικρός μου ταλαιπωρείται από διάρροιεσ εδώ και 12 μήνες όχι συνέχεια με διακοπές και ακόμα δεν έχει βρεθεί η χρυσή λύση. Για αυτό ανυσηχώ μην δηλαδή για κόμα μι αφορά ο γιατρόσ με καθυσυχλαζει γίνει καλά για 20 μέρεσ και μετά πάλι τα ίδια και η τρο φη που τρώει τώρα είναι hills i/d αν του δώσω την κανονική του ίσωσ έχει πάλι διάρροιες.

Άρα πρέπι να κάνω υπομονή μέχρι την κυριακή.

fotis-fabio

Well-Known Member
4 Νοεμβρίου 2009
61
0
καλημέρα και καλή εβδομαδα,
Με την προηγούμενη θεραπεία ο μικρόσ μου συνέχιζει τισ διάρροιεσ για αθτό αλλάχαμε θεραπεία καθώσ και κτηνίατρο. από σημέρα και για 2 εβδομάδεσ θα παίρνει κρεον των 10000 μονάδων 3 κάθε μέρα στο φαγητό καθώς και oultra levir ένα πρωί ένα βράδυ.
ελπίζω να παέι καλήτερα....