Εκτός πανας


eirinimour

Member
5 Μαϊου 2021
16
0
26
Καλησπέρα σε ολους σας!
Είμαι νέα σκυλομανα και υιοθέτησα ένα κουταβάκι 3,5 μηνών μαλτεζακι εδώ και περίπου μια εβδομάδα. Οι συμβουλές που μου έδωσαν ήταν να αγοράσω ένα μεγάλο crate και εκεί μέσα να χωρίσω τις μεριές σε κρεβατάκι, φαγητό/νερό, παιχνίδια κτλ και την άλλη μεριά με πάνες (είχα τοποθετήσει και σε διαφορά σημεία του σπιτιού πάνες).
Την πρώτη και την δεύτερη μέρα δυσκολευτήκαμε να καταλάβουμε την πάνα με αποτέλεσμα πολλές φορές να τα κάνει εκτός αλλά εννοείται δεν με παραξένεψε καθόλου, καθώς αυτό ειναι το φυσιολογικό. Προς έκπληξη μου, 4 μέρες συνεχόμενα, ενώ παίζαμε πήγαινε κάθε φορά από μόνος του στην πάνα και για τσισάκια και για κακάκια και εννοείται μετά ακολουθούσε επιβράβευση, με αποτέλεσμα να αφαιρέσω τις πάνες εκτός του crate πριν 2 μέρες, γιατί πίστεψα πως είχε πιάσει πια το νόημα.
Από χθες το βράδυ όμως κάθε φορά πηγαίνει εκτος πάνας σε ένα συγκεκριμένο σημείο, το οποίο κάθε φορά καθαρίζω πολύ καλά για να μην μπορέσει να το ξανά μυρίσει αργότερα (το σημείο αυτό είναι δίπλα στο παράθυρο αν βοηθάει η πληροφορία).
Δεν άλλαξε κάτι στην διαρρύθμιση ούτε τον μάλωσα ή κάτι τέτοιο. Τώρα έχω ξανά βάλει πάνα στο συγκεκριμένο σημείο, όμως θέλω να καταλάβω γιατί έγινε αυτή η αλλαγή.
Θα με βοηθούσαν πολύ οι συμβουλές σας στο τι μπορώ να κάνω για να θυμηθεί ξανά την πάνα μέσα στο crate.
Ίσως κάνω λάθος και με το crate;; Πραγματικά δεν ξέρω! Βοηθήστε μεεεεε δεν θέλω να κάνω κάτι λάθος
 


Tony91

Well-Known Member
9 Μαϊου 2019
95
88
32
Αθήνα
Εγώ ξέρω πάντως, ότι το κρεητ, δεν είναι για να κάνει την ανάγκη του… είναι ο χώρος του, το σπιτάκι του. Τα σκυλιά δε κάνουν την ανάγκη τους εκεί που κοιμούνται!!!!
Μήπως το πας λίγο λάθος;; Για μένα, λίγο υπομονή ακόμα μέχρι να μπορέσει να βγει έξω μετά τον εμβολιασμό.. καλύτερα να μάθει την πάνα στο μπαλκόνι τώρα που είναι και καλός ο καιρός μ και μετά φουλ εκπαίδευση για έξω
 


sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Το σκυλί κατουράει μακρυά από την φωλιά και σε αεριζόμενο χώρο απ οτι καταλαβαίνω.
Το φυσικότερο δλδ.
Εσύ τι ελπίζεις να κάνει?
Πόσες βόλτες το βγάζεις?
 


eirinimour

Member
5 Μαϊου 2021
16
0
26
Ίσως ναι πρέπει να πειραματιστώ παραπάνω με το crate και το μπαλκόνι! Σε ευχαριστώ πολύ!
 


eirinimour

Member
5 Μαϊου 2021
16
0
26
Το σκυλί κατουράει μακρυά από την φωλιά και σε αεριζόμενο χώρο απ οτι καταλαβαίνω.
Το φυσικότερο δλδ.
Εσύ τι ελπίζεις να κάνει?
Πόσες βόλτες το βγάζεις?
Δυστυχως καμία βόλτα ακόμη, δεν έχει κάνει τα απαραίτητα εμβόλια
 


medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.221
7.753
Να κρατήστε μόνο τις πανες εκτος κρεητ, το παράθυρο βολευει αφου παει παντα εκει βαλτε την εκει.
το κουταβάκι δεν είναι εντελως μωράκι, δε θελει να τα κάνει εκει που κοιμάται, το κρεητ ειναι η φωλίτσα του, ειναι το φυσιολογικο να πάει μακριά.
 
  • Like
Reactions: Orjo


BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Παρατήρησε το σκύλο και μόλις σου δώσει σημάδι το πας εκεί που θες. Στην ηλικία που είναι το επιτηρεις πάντα και αν δεν μπορείς το βάζεις στο crate.
Την δικιά μου την έχω 3 μέρες και χοντρό δεν έχει κάνει στο σπίτι, όσο για ψηλό μόνο 3 φορές δεν την πρόλαβα.
Πάνα θα βάλω μόνο στο crate για το βράδυ. Χρειάστηκε μια φορά γιατί οποτε θα κλάψει το βράδυ θα σηκωθώ άμεσα να την πάω έξω.
Μπορεί να είμαι τυχερός. Μπορεί να φταίει ο εκτροφεας που ήξερε ότι θα την έχω μέσα. Μπορεί να είναι"εύκολη" σκυλί. Μπορεί πολλά αλλά αν θες γρήγορο αποτέλεσμα τα μάτια πάντα στο κουτάβι και ποτέ ελεύθερο στο σπίτι (ελεύθερο εννοώ να πηγαίνει σε άλλο δωμάτιο πχ)
 


theodss1

Well-Known Member
8 Απριλίου 2021
430
453
31
Εγώ αυτό που έκανα ήταν την πρώτη εβδομάδα να παρατηρώ συνέχεια το σκυλι όταν πήγαινε να κάνει οτιδήποτε την έπιανα και την έβγαζα στο σημείο που ήθελα μετά από μια εβδομάδα πηγενε μόνη της στο κρειτ ποτέ δεν έβαλα πάνα και γενικά δεν της έμαθα γιατί αργότερα θα μπερδεύει την πάνα με τα χάλια στο σπίτι με αποτέλεσμα να κανει εκεί την ανάγκη της στο κρειτ μου λέρωσε μόνο 2 φορές πριν κοιμιθει το βράδυ πίνει νερό και κοιμαται μέχρι την ώρα που θα ξυπνήσω κρατιέται αλλά κάποιες φορές που δεν αντέχει γαυγιζει και με ξυπνάει το βράδυ της περνώ το νερό μέσα από το κρειτ γιατί αν μείνει μέσα σίγουρα θα πιει και θα λερώσει μέσα στο κρειτ
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.608
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3