Ελαφάκι δαγκωμένο από σκύλους στην Πάρνηθα


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.593
7.631
στην Πάρνηθα η αναδάσωση έγινε μόνο απο τα φυτώρια του δασαρχείου της Παρνηθας και με είδη απο την Πάρνηθα μόνο και απο άτομα που έχουν περάσει κάποια εκπαιδευση.
Καμμία σχέση με τις άλλες -ευτυχώς_ αναδασώσεις που πάει χωρίς εκπαίδευση και ο κάθε πικραμένος και φυτευουν απο πευκα μέχρι πικροδάφνες.
έχεις δίκιο 100% Στην Πάρνηθα(αντιθέτως με άλλες περιπτώσεις) γίνεται σωστή δουλειά. Τα φυτά είναι από την ίδια περιοχή όπως και τα έλατα είναι από σπόρους που μαζεύονται με σποροσυλογη που γίνεται κάθε φθινόπωρο από τις άκαυτες περιοχές (και ευτυχώς όχι από το μαιναλο που ήταν το αρχικό πλάνο) και έτσι γεννιούνται τα νέα ελατακια. Εκτός όμως από τα ενδημικά είδη φυτεύουν και άλλα όπως μαύρη πευκη γιατί στην σκιά αυτόν αναπτύσσονται τα ελατακια(θέλουν σκιά τα πρώτα χρόνια). Έχει γίνει και παλιότερα στην Πάρνηθα με μεγάλη επιτυχία.
 


vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Μαύρη Πέυκη όμως υπάρχει στην Πάρνηθα, είναι απο παλιότερες αναδασώσεις ? δεν το ήξερα.
 


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.593
7.631
Μαύρη Πέυκη όμως υπάρχει στην Πάρνηθα, είναι απο παλιότερες αναδασώσεις ? δεν το ήξερα.
Είναι από αναδασώσεις που έγιναν την δεκαετία του 60. Αν προσέξεις σε όλες αυτές τις περιοχές κάτω από τα πεύκα είναι γεμάτο το έδαφος από μικρά ελατακια(και όχι μικρά πεύκα γιατί οι συνθήκες της Πάρνηθας δεν ευνοούν την φυσική αναγέννηση της μαύρης πευκης)
 




manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.593
7.631
Σε ευχαριστώ για τις χρήσιμες πληροφορίες :)
Ευχαρίστηση δικιά μου. Αλώστε μου αρέσει να μιλάω για την Πάρνηθα.

Διαβάζοντας το θέμα από την αρχή και το θέμα μιλάει για ένα ελάφι που το δάγκωσαν αδέσποτα, θυμήθηκα μια μικρή ιστορία από το ίδιο καλοκαίρι που δείχνει την απίστευτη βλακεία κάποιων.

Σε μια βόλτα μου στο βουνό είδα μια σκοτωμένη αλεπουδιτσα με κομενο κεφάλι και ουρά. Μάλλον η ουρά θα στολίζει κάποιο παρμπρίζ αυτοκινήτου. Τα αδέσποτα τρώνε και κάνα ελάφι για επιβίωση, ο(μη χαρακτηρίσω) γιατί σκότωσε την αλεπού; Ξαναλέω ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.123
Μηνύματα
895.932
Μέλη
19.938
Νεότερο μέλος
panos95