Εμβολιασμος σε κουταβι και ...τεζα!!!!

mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
53
Πάτρα
Κουταβακι Rotweiler κανει το πρωτο του εμβολιο στην Κτηνιατρο.65 ημερων ηλικιακα και περιγραφω ως εξης:
Επισκεψη κτηνιατρειο σε αριστη διαθεση εκει,κανενα σημαδι αγχους...Γινεται ο εμβολιασμος,και μετα απο δευτερολεπτα,αρχιζει να γερνει δεξια αριστερα και μπαμ κατω!!!ΤΕΖΑ!Η κτηνιατρος τσεκαρει ουλα...κατασπρα.Αδυναμια αναπνοης,καμμια ενδειξη αισθησεων!!!Αμεσως οξυγονο και ενεργειες ανανηψης...Επανηλθε μετα απο λιγη ωρα....Δυο μερες μετα,η διαθεση του χάλια και νωχελικη εως κομμενη ορεξη κλπ....Επανηλθε...
Φυσικα εληφθη αιμα για εξετασεις...

Το κουταβακι ειναι απο εκτροφεα και ειναι υγιεστατο με υγιεστατο ιστορικο σε γονεις...για να ενημερωσω πληρεστερα.

Το ερωτημα μου ειναι.Τι μπορει να προκαλεσε αυτο το λιποθυμικο επεισοδιο;...:confused:

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Μία φίλη μου είχε πάθει περίπου το ίδιο περιστατικό όπου το σκυλί έκανε τον εμβολιασμό του και μετά έκανε μερικά 8αράκια και τέζα όπου με το που τεζάρισε άδειασε και η κύστη της (κακά και τσίσα).
Δεν θυμάμαι τι ακριβώς έκανε ο κτηνίατρος στο σκυλί για να συνέλθει αλλά της είπε ότι πρόκειτε για πιθανόν στρεσογόνο περιστατικό (έτσι μου το είπε). Το σκυλί ευτηχός είναι μια χαρά.

Blair Waldorf

Well-Known Member
10 Μαρτίου 2012
45
0
greece
Εφόσον είναι υγιέστατο το σκυλάκι σου θα είχε συναισθηματικό στρες, είναι μια από της αρκετές αιτίες για λιποθυμιά σκύλου(Συγκοπή στα σκυλιά)Συγκοπή είναι η κλινική όρος για αυτό που κατά τα άλλα είναι συχνά περιγράφεται ως λιποθυμία. Πρόκειται για μία ιατρική πάθηση που χαρακτηρίζεται ως μια προσωρινή απώλεια της συνείδησης και αυτόματη ανάνηψη.ΟΙ υπόλοιπες αιτίες είναι οι εξής
Οι καρδιακές παθήσεις
Όγκων Καρδιά
Έξαψη
Χαμηλή συγκέντρωση της γλυκόζης, ασβέστιο, νατρίου στο αίμα
Ασθένειες που οδηγεί στην πύκνωση του αίματος
Χρήση ορισμένων φαρμάκων

Περιστασιακή συγκοπή μπορεί να σχετίζεται με:
Βήχας
Αφόδευση
Ούρηση
Κατάποση

Δεν πιστεύω ότι πάσχει το μικρούλη από κάτι τέτοιο,μην αγχωνεσαι :D¨ολα καλαααααααα

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Τι σχεση εχει η εταιρια??ΚΑΙ γραφει το πρωτο εκανε....
Δεν απευθύνθηκα σε εσένα...

Ο Κώστας γράφει ότι το κουτάβι είναι από εκτροφέα και είμαι σχεδον σίγουρη ότι ο εκτροφέας δεν το έδωσε ανεμβολίαστο

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Βρε χρυσέ μου άνθρωπε (Blair Waldorf)..
Κάνε εσύ αυτό που πιστεύεις καλύτερο για το δικό σου σκύλο, αλλά άσε κάποιους άλλους να είναι καχύποπτοι και υποψιασμένοι αν αυτό θέλουνε. Το λέω επειδή διακρίνω μια επιθετικότητα σε κάθε σου δημοσίευση σχετικά με τα εμβόλια που έχει αρχίσει να γίνεται κουραστική.

Προσωπικά είμαι εξαιρετικά καχύποπτη με τα εμβόλια.
ΔΕΝ κάνω κάθε χρόνο..
Κάποια δεν τα κάνω καθόλου..
Ακόμα και στα κουτάβια που έχω τώρα, ακολουθώ ένα εξαιρετικά φειδωλό πρόγραμμα εμβολιασμού.
Η γάτα που έθαψα κάποτε από το αντιλυσσικό μου φτάνει και μου περισσεύει. Και όσα έμαθα ψάχνοντας και διαβάζοντας μετά από αυτή την απώλεια ήταν αρκετά για να αναθεωρήσω.

Και επειδή κάπου αναφέρθηκε η πανεπιστημιακή κλινική του ΑΠΘ (σε αυτό ή παρεμφερές θέμα, δε θυμάμαι)..
Πριν 2 χρόνια περίπου, συζητώντας με καθηγητές στην κλινική μου είπανε ότι είναι υπέρ του παρακάτω προγράμματος εμβολιασμού:
κουτάβι
ενός έτους
δύο
πέντε
και ποτέ ξανά (δεν είναι υπέρ του εμβολιασμού ηλικιωμένων ζώων).

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
Εφόσον είναι υγιέστατο το σκυλάκι σου θα είχε συναισθηματικό στρες, είναι μια από της αρκετές αιτίες για λιποθυμιά σκύλου(Συγκοπή στα σκυλιά)Συγκοπή είναι η κλινική όρος για αυτό που κατά τα άλλα είναι συχνά περιγράφεται ως λιποθυμία. Πρόκειται για μία ιατρική πάθηση που χαρακτηρίζεται ως μια προσωρινή απώλεια της συνείδησης και αυτόματη ανάνηψη.ΟΙ υπόλοιπες αιτίες είναι οι εξής
Οι καρδιακές παθήσεις
Όγκων Καρδιά
Έξαψη
Χαμηλή συγκέντρωση της γλυκόζης, ασβέστιο, νατρίου στο αίμα
Ασθένειες που οδηγεί στην πύκνωση του αίματος
Χρήση ορισμένων φαρμάκων

Περιστασιακή συγκοπή μπορεί να σχετίζεται με:
Βήχας
Αφόδευση
Ούρηση
Κατάποση

Δεν πιστεύω ότι πάσχει το μικρούλη από κάτι τέτοιο,μην αγχωνεσαι :D¨ολα καλαααααααα
μετάφρασις παρακαλώ ..? :)

Blair Waldorf

Well-Known Member
10 Μαρτίου 2012
45
0
greece
Δεν απευθύνθηκα σε εσένα...

Ο Κώστας γράφει ότι το κουτάβι είναι από εκτροφέα και είμαι σχεδον σίγουρη ότι ο εκτροφέας δεν το έδωσε ανεμβολίαστο
Με καλυψε η απαντηση σου,αν και υπαρχουν μερικοι που δυστυχως τα δινουν ανεμβολιαστα...δεν ειναι ολοι το ιδιο...

Blair Waldorf

Well-Known Member
10 Μαρτίου 2012
45
0
greece
Κάνε εσύ αυτό που πιστεύεις καλύτερο για το δικό σου σκύλο, αλλά άσε κάποιους άλλους να είναι καχύποπτοι και υποψιασμένοι αν αυτό θέλουνε. Το λέω επειδή διακρίνω μια επιθετικότητα σε κάθε σου δημοσίευση σχετικά με τα εμβόλια που έχει αρχίσει να γίνεται κουραστική.

Προσωπικά είμαι εξαιρετικά καχύποπτη με τα εμβόλια.
ΔΕΝ κάνω κάθε χρόνο..
Κάποια δεν τα κάνω καθόλου..
Ακόμα και στα κουτάβια που έχω τώρα, ακολουθώ ένα εξαιρετικά φειδωλό πρόγραμμα εμβολιασμού.
Η γάτα που έθαψα κάποτε από το αντιλυσσικό μου φτάνει και μου περισσεύει. Και όσα έμαθα ψάχνοντας και διαβάζοντας μετά από αυτή την απώλεια ήταν αρκετά για να αναθεωρήσω.

Και επειδή κάπου αναφέρθηκε η πανεπιστημιακή κλινική του ΑΠΘ (σε αυτό ή παρεμφερές θέμα, δε θυμάμαι)..
Πριν 2 χρόνια περίπου, συζητώντας με καθηγητές στην κλινική μου είπανε ότι είναι υπέρ του παρακάτω προγράμματος εμβολιασμού:
κουτάβι
ενός έτους
δύο
πέντε
και ποτέ ξανά (δεν είναι υπέρ του εμβολιασμού ηλικιωμένων ζώων).
Αγαπητη λουκια....(Το λέω επειδή διακρίνω μια επιθετικότητα σε κάθε σου δημοσίευση σχετικά με τα εμβόλια που έχει αρχίσει να γίνεται κουραστική.)Κουραστικη εγινες νομιζω εσυ που ξεφυγες λιγακι απο το θεμα κ μας λες την ιστορια της προσωπικης σου εμπειριας...εμενα πρωσοπικα δεν με αφορα!Σε ποια εμβολια απευθηνεσε???ΠΟΙΟΣ σου ειπε οτι ειμαι επιθετικη????Ο γραπτος λογος κουκλα μου γλυκια απο θεσσαλονικη ,ειναι συχνα παρεξηγησιμος...κ για αυτο το λογο δεν σου επιτρεπω ,να με κρινεις χωρις να με ξερεις....Υ.Σ. μιας και με λες κ χρυσε σου ανθρωπε....κουκλα μου απο θεσσαλονικη.. και εχουμε αποκτισει αυτη την οικιοτητα...κατι ανθρωπους σαν και εσενα εγω τους λεω ΑΝΕΥΘΗΝΟΥΣ.. Καλη ανασταση!

μετάφρασις παρακαλώ ..? :)
Τι θελεις να σου μεταφρασω? αν δεν καταλαβες κατι καλα ευχαριστως να σου εξηγησω..

Filopoimin

Active Member
9 Απριλίου 2012
26
0
Piraeus, Greece

Προφανώς από εμένα το διάβασες κι αυτό που έγραψα ήταν αυτό που κάνουν οι καθηγητές στην "κλινική" τους και που έβαζαν κι εμάς να κάνουμε. Αλλά αρκετά με αυτό,ο καθένας ας κάνει ότι θέλει. Πάντως για να θεωρηθεί υγιές ένας σκύλος δεν αρκεί να δείχνει καλά, πρέπει και να εξετασθεί..

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
κατι ανθρωπους σαν και εσενα εγω τους λεω ΑΝΕΥΘΗΝΟΥΣ.. Καλη ανασταση!
Ότι πεις.
Χαρούμενη Χρυσή Πρωτοχρονιά!

Canine Health Concern - Putting your dog

https://www.facebook.com/Pet.Vaccine.Education

Μπορώ να σου βάλω αμέτρητα λινκ, αλλά δε θα είχε νόημα. Άλλωστε το μόνο που θέλω είναι να σε υποψιάσω και να δώσεις μια ευκαιρία στον εαυτό σου να γίνεις καχύποπτη. Τώρα αν με έχεις για ανεύθυνη, καρφί δε μου καίγεται μια και δεν έχεις κάτι να το στηρίξεις. Εγώ έχω βγάλει τα μάτια μου να διαβάζω και να ψάχνομαι για τα εμβόλια (και όχι μόνο) εδώ και σχεδόν 10 χρόνια και έχω πλέον το κεφάλι μου και τη συνείδησή μου απέναντι στα ζώα που περνάνε από τα χέρια μου ήσυχη.

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Αγαπητη λουκια....(Το λέω επειδή διακρίνω μια επιθετικότητα σε κάθε σου δημοσίευση σχετικά με τα εμβόλια που έχει αρχίσει να γίνεται κουραστική.)Κουραστικη εγινες νομιζω εσυ που ξεφυγες λιγακι απο το θεμα κ μας λες την ιστορια της προσωπικης σου εμπειριας...εμενα πρωσοπικα δεν με αφορα!Σε ποια εμβολια απευθηνεσε???ΠΟΙΟΣ σου ειπε οτι ειμαι επιθετικη????Ο γραπτος λογος κουκλα μου γλυκια απο θεσσαλονικη ,ειναι συχνα παρεξηγησιμος...κ για αυτο το λογο δεν σου επιτρεπω ,να με κρινεις χωρις να με ξερεις....Υ.Σ. μιας και με λες κ χρυσε σου ανθρωπε....κουκλα μου απο θεσσαλονικη.. και εχουμε αποκτισει αυτη την οικιοτητα...κατι ανθρωπους σαν και εσενα εγω τους λεω ΑΝΕΥΘΗΝΟΥΣ.. Καλη ανασταση!
Αν και εκτός θέματος, εγώ εν τουτοις θα διατυπώσω την γνώμη μου...
Η αιτιολόγηση ότι ο γραπτος λόγος μπορεί να είναι παρεξηγήσιμος, στέκει όταν τύχει καποια φορά και η ερμηνία του δεν συμβαδίζει με τις προθέσεις του γράφοντος.
Εάν όμως αυτό συμβαίνει σχεδόν στα περισσότερα γραπτά του, τότε ή έχει πρόβλημα ο γράφων ή το εξαγόμενο συμπέρασμα είναι η πραγματική του πρόθεση.

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
ο καθένας ας κάνει ότι θέλει.
Αυτό είναι αυτονόητο. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για το ζώο του και ο μόνος που μπορεί και πρέπει να παίρνει αποφάσεις που το αφορούν. Αλλά δεν πρέπει να ανοίγουμε το στόμα μας και να μιλάμε; Σε θέματα όπως αυτά της διατροφής και των εμβολίων, ο πολύς κόσμος δε γνωρίζει πράγματα εξαιρετικά σημαντικά και υπάρχει μια γενικότερη άγνοια αλλά και παραπληροφόρηση. Να μην τα κουβεντιάζουμε; ;)

Filopoimin

Active Member
9 Απριλίου 2012
26
0
Piraeus, Greece
Λουκία σαφώς. Ακριβώς γι αυτό δεν πρέπει να είναι απόλυτη καμία πλευρά. Το μέλλον θα δείξει ποια τάση είναι σωστότερη..

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Όποιος έχει να πει κάτι σε σχέση με το θέμα, ας το κάνει, αν μπορεί να ο στηρίξει και με επιχειρήματα ακόμα καλύτερα.

Όλα τα υπόλοιπα θα διαγράφονται , δεν χωράνε σε θέματα υγείας τσακωμοί.

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
δεν πρέπει να είναι απόλυτη καμία πλευρά.
Εννοείται. Ούτε και έχει κανείς το δικαίωμα να επηρεάζει τον άλλον στις αποφάσεις που θα πάρει για το ζώο του.
Για θέματα διατροφής πχ, εγώ τολμώ να προτείνω σε κάποιον ανεπιφύλακτα να δοκιμάσει barf. Για θέματα όπως τα εμβόλια όμως, δε θα δεις να το κάνω ποτέ. Απλά θα πω τί κάνω εγώ, θα παραθέσω 5 πηγές για να υποψιάσω τον άλλον και από κει και πέρα είναι καθαρά προσωπική απόφαση και ευθύνη του καθενός το πως θα πράξει ΑΦΟΥ έχει ψαχτεί και έχει καταλήξει στα δικά του συμπεράσματα.
Συμφωνούμε ότι είναι καθαρά προσωπική απόφαση (προσωπικό ρίσκο αν θες).

gerry

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2010
284
1
Πάτρα
επαναφορά στο θέμα το κουτάβι ήταν υγιέστατο και έπαθε απλώς υπογλυκαιμικό σοκ... έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες και το κουτάβι έφυγε όπως ήρθε σώο και αβλαβές.... θα μπορούσε να έχει συμβεί στον καθένα.