Εμβολιασμός και Εγκυμοσύνη

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
και ερωτώ εγω

έχω επισκεφθεί 2 εκτροφείς στην Γερμανία

ιδια εποχή (λίγο πριν τα Χριστούγεννα) , ιδια περιοχή

ο ένας είχε την γέννα στο σαλόνι

στον προθάλαμο ρούχα για ολη την οικογένεια για να αλλάζει ΠΡΙΝ μπει σπίτι

στους επισκεπτες οπως εμένα εβγαζε τα παπουτσια και ' απολύμανε ' τα ρουχα πριν μπούμε μέσα

ο άλλος (γιατρός) τα είχε έξω

οταν μου τα εδειχνε απόφυγα να πλησιάσω

με ρώτησε γιατί και ειπα οτι δεν θέλω να τα κολήσω καμιά αρρώστεια

μου είπε ότι κάνει εμβόλια στην μάνα όταν είναι έγγυος περίπου 1 1/2 μηνών και περνούν αντισώματα στα κουτάβια και δεν υπάρχει κίνδυνος να κολήσουν καμία αρρώστεια

προχθές ρώτησα γνωστό γιατρό και μου είπε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα

και ερωτώ

ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ?????

ποιός έχει δίκιο και ποιός άδικο???

Last edited:

GAIA LYKAIA

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2007
614
16
57
Θεσσαλονίκη
gaialykaia.com
καλε μηπως με ειρωνευεσαι?
και σε αυτο και στις ακτινογραφιες?:D:D:D
Όχι, απλώς και εγώ ήμουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ σκεπτικός όταν άκουσα για τις ακτινογραφίες... μου πήρε αρκετό καιρό, αρκετές εργασίες και πολλές συνομιλίες με κτηνιάτρους και συναδέλφους βιολόγους στο εξωτερικό για να αποδεχθώ ότι δεν υπάρχει ορατός κίνδυνος...

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
47
thessaloniki
εσυ εχεις αυτες τις πολυτελειες λογω κυκλου και δουλειας,
εγω απλα δεχομαι οτι τα ποσοστα ειναι πολυ μικρα και στην μια και στην αλλη περιπτωση,ειδικα για θνησιμοτητα,ουτε επισης υπαρχουν αποδειξεις οτι καποιο εμβολιο(οποιοδηποτε) ειναι ενοχο για Χ βλαβη σε εμβρυο,
αλλα γιατι να υπαρχει η υπονοια στο τελος οτι κατι πηγε στραβα -οταν και εφοσον παει κατι στραβα?

την εγκυο γυναικα μας ελαφρα τη καρδια θα τη στελναμε να φαει 100mSv?να εμβολιαστει?να παρει οποιοδηποτε φαρμακο?(ετσι το σκεφτομαι εγω ,μπακαλικα,μπορει να ειμαι και υπερπροστατευτικη/υστερικη:()

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
47
thessaloniki
εχεις πυρετο σημερα?γενικα μιλαμε δεν καναμε προσωπικη αναφορα ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ!!!

Last edited:

Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
Για τα αρσενικά τι γίνεται;
Υπάρχει "κύνδηνος" για το σπέρμα εάν κάνει πρίν εμβόλιο;

Για το 22, μου φάνηκε πως το πρώτο σπίτι που επισκέφθηκες είναι λίγο παρατραβηγμένο το σκηνικό....
Εσύ Μάκη τι πιστεύεις;

Last edited:

GAIA LYKAIA

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2007
614
16
57
Θεσσαλονίκη
gaialykaia.com
Για τα αρσενικά τι γίνεται;
Υπάρχει "κύνδηνος" για το σπέρμα εάν κάνει πρίν εμβόλιο;
Όχι, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αλλά και πάλι, λίγη κοινή λογική. δε χρειάζεται να εμβολιάσουμε εάν πρόκειται να ζευγαρώσουμε στις επόμενες 15 μέρες...

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
47
thessaloniki
ΜΑΚΗ σχετικα με το 22 οταν φερατε το μωρο σας στο σπιτι ετσι κανατε?:p

αν ναι δεν εχω λογια,δεν ειναι απλως παρατραβηγμενο ειναι η υστερια της νοσοφοβιας:eek::eek::eek:

νομιζω οτι το 22 εμενα μου εμφανιστηκε ξαφνικα:)

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
έχεις δει κουτάβι να ΄λιώνει ΄ από πάρβο???

όχι στα παιδιά μας δεν κάναμε έτσι

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
γιατί να μην το αποφύγεις εαν μπορείς ???????

κάποιος να μας εξηγήσει το παρακάτω

Τα εμβόλια περιέχουν εξησθενημένους ή αδρανοποιημένους ιούς, εξησθενημένα μικρόβια ή τμήματα αυτών ή
ανασυνδυασμένο DNA μικροοργανισμών.
Με αυτό τον τρόπο αφού έχουν χάσει την λοιμογόνο τους ιδιότητα και διατηρώντας την αντιγονικότητά τους επιτυγχάνουν χορηγούμενα την ανοσοποίηση.
Έτσι μετά τον εμβολιασμό ο οργανισμός του εμβολιασμένου παράγει ικανή ποσότητα αντισωμάτων για την αντιμετώπιση των συγκεκριμένων λοιμώξεων.

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
47
thessaloniki
ποιος δεν θελει να το αποφυγει βρε ΜΑΚΗ?
πιστευω οτι ολοι κανουν το καλυτερο δυνατο για να το αποφυγουν,αλλα ας μη γινομαστε και υστερικοι,

αυτα που παρεθεσες ειναι σωστα αλλα και επεξηγηθηκαν πανω κατω παραπανω,δεν αναφερει πουθενα το κειμενακι στη συνεχεια κατι για εγκυο και εμβολιασμο

ο καθενας μπορει να κανει και εμβολιο και ακτινογραφια και οτι θελει στην εγκυο σκυλα του και ολα καλα ,ειναι αποφαση του/υπ'ευθυνη του και μονο

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
47
thessaloniki
μα αυτο σου εξηγω οτι θεωρει ο καθενας πραττει....
1.οι περισσοτεροι σου ειπαν τι θα εκαναν απο εδω;)
2.εχεις και την προσωπικη σου εμπειρια;)
3.ρωτησες και τον κτηνιατρο;)

εγω ειμαι της αποψης οτιδηποτε δεν ειναι επιτακτικης αναγκης(θεμα υγειας)
ειτε να αναβαλλεται
ειτε να να γινεται προτυτερα(προληπτικα)

ποτε κατα τη διαρκεια που ενας νεος οργανισμος αναπτυσσεται μεσα στη μητρα

μην πεις παλι γιατι δεν αντεχω αλλο:p

GAIA LYKAIA

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2007
614
16
57
Θεσσαλονίκη
gaialykaia.com
....
ο ένας είχε την γέννα στο σαλόνι

στον προθάλαμο ρούχα για ολη την οικογένεια για να αλλάζει ΠΡΙΝ μπει σπίτι

στους επισκεπτες οπως εμένα εβγαζε τα παπουτσια και ' απολύμανε ' τα ρουχα πριν μπούμε μέσα
....
Πολύ σωστά έκανε. Εφάρμοσε πρωτόκολλο καραντίνας στη γέννα του. Όλοι και όλα απολυμαίνονται πριν πλησιάσουν τα κουτάβια.
Πρόβλημα: Πρέπει να έχεις επίγνωση τόσο της αποτελεσματικότητας της μεθόδου που εφαρμόζεις (έλεγχος ροής αέρα, μονό σημείο εισόδου, μονό σημείο εξόδου), των υλικών που χρησιμοποιείς (φονικότητα των απολυμαντικών σε βακτήρια, σε ιούς, σε ρετρο-ιούς, απορροφητικότητα των μέσων (υφάσματα, πλαστικά, ξύλα, κλπ), και των μικροοργανισμών που προσπαθείς να αποκλείσεις. Και αυτό, γιατί ενώ θεωρείς ότι τηρείς όλους τους κανόνες, πρέπει να ξέρεις όλους τους κανόνες. Η μέθοδος απολύμανσης των ρούχων είναι σίγουρα ένα τεράστιο κεφάλαιο, το οποίο δεν μπορεί να εφαρμοστεί επιτυχώς σε συνθήκες οικίας και καθημερινότητας. Επίσης, πρέπει πρωτίστως να απολυμάνεις τα χέρια των ανθρώπων που εισέρχονται στο χώρο, πλένοντάς τα ή φορώντας γάντια. Με τι τρόπο θα επιτύχαινες αυτή την απολύμανση; Ακόμα και σε χειρουργικές συνθήκες, τα χέρια (πριν μπουν στα γάντια) πρέπει να πλυθούν και να τριφθούν επιμελλώς (μέχρι σημείο πόνου) αρκετές φορές (5, 6 ή και 7 πλυσίματα) και ειδικά η περιοχή κάτω από τα νύχια με βουρτσάκια. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι, πρέπει να γνωρίζεις τις ανθεκτικότητες του οργανισμού (ή μικροοργανισμού) που πας να καταστείλεις για να είσαι πραγματικά επιτυχής σε αυτό που θές να κάνεις. Αλλιώς απλώς πιστεύεις ότι κάτι έκανες, χωρίς όμως να έχει συμβεί αυτό και απλώς λειτουργεί πάλι ο παράγοντας τύχη. Ο ιός του parvo πχ, είναι τόσο ανθεκτικός που δεν υπάρχει βιβλιογραφική μέθοδο η οποία εξασφαλίζει 100% την εξάλειψή του από συγκεκριμένες τραχιές επιφάνειες, όπως το προσφιλές μπετόν. Ακόμα και τα ειδικά απολυμαντικά που κυκλοφορούν στο χώρο για την αντιμετώπιση του parvo-ιού δεν αναφέρουν πουθενά 100% αποτελεσματικότητα. Αναφέρουν ότι μπορούν να επιτύχουν μείωση του αριθμού των παθογόνων, όχι όμως εξάλειψη. Οπότε αυτός ο άνθρωπος, ακούγοντας και συλλέγοντας κάποιες πληροφορίες σχετικά με το θέμα, προσπάθησε για το καλύτερο. Ήξερε όμως (και αυτό είναι το σημαντικό) ότι δε μπορείς τόσο εύκολα να μετατρέψεις ένα καθημερινό χώρο σε περιοχή καραντίνας; Ήξερε ότι το μόνο που τελικά επιτύχαινε ήταν να μειώνει στην καλύτερη περίπτωση τις πιθανότητες που είχαν τα κουτάβια να έρθουν σε επαφή με κάποιο παθογόνο; Αν όντως το ήξερε, τότε καλώς και έκανε ότι έκανε. Ακολουθούσε μία τακτική η οποία προσέφερε ένα βαθμό προστασίας στη γέννα του, όχι όμως απόλυτο (και είναι πολύ σημαντικό να το γνώριζε αυτό, γιατί τα μεγαλύτερα και χειρότερα λάθη συμβαίνουν όταν πιστεύουμε ότι ελέγχουμε απόλυτα μία κατάσταση).

....
ο άλλος (γιατρός) τα είχε έξω

οταν μου τα εδειχνε απόφυγα να πλησιάσω

με ρώτησε γιατί και ειπα οτι δεν θέλω να τα κολήσω καμιά αρρώστεια

μου είπε ότι κάνει εμβόλια στην μάνα όταν είναι έγγυος περίπου 1 1/2 μηνών και περνούν αντισώματα στα κουτάβια και δεν υπάρχει κίνδυνος να κολήσουν καμία αρρώστεια....
Πολύ σωστά έκανε. Εφάρμοσε ένα πρωτόκολλο κατά το οποίο αφήνεις τα κουτάβια να έρθουν σε επαφή με το ελεγχόμενο περιβάλον του εκτροφείου σου, δεχόμενος ότι ο οποιοσδήποτε άνθρωπος ο οποίος έρχεται από μακρυά και έχει ταξιδέψει, μπορεί να φέρει μικρούς αριθμούς παθογόνων, οι οποίοι όμως δεν είναι ικανοί να εγκατασταθούν στις εγκαταστάσεις σου (γιατί τις καθαρίζεις τακτικά, αερίζονται και τις βλέπει ο ήλιος, οπότε έχουν ήδη ένα φυσιολογικό πληθυσμό από μη παθογόνα μικρόβια, τα οποία δεν αφήνουν ελεύθερο χώρο στα παθογόνα να εγκατασταθούν). Οι σωστές συνθήκες διαβίωσης, η σωστή διατροφή και ο όσο το δυνατόν αργότερος απογαλακτισμός των κουταβιών, συνδράμουν στη διατήρηση καλών συνθηκών υγείας.
Πρόβλημα: 1) Η αντίδραση ενός οργανισμού σε ένα παθογόνο είναι διαφορετική την πρώτη φορά που τον συναντά, απ'ότι τις μετέπειτα (ανοσία). Ιδίως μεταβάλεται ο χρόνος αντίδρασης, αλλά και το μέγεθος (το θέμα είναι εκτενές, δε χωράει εδώ με τα όρια στις λέξεις που έχουμε). Και δε ξέρω το λόγο που θα ανάγκαζε κάποιον να φορτώσει μία εγκυμονούσα σκύλα στο τελευταίο 15μερό της με το επιπλέον ενεργειακό κόστος του να αντιμετωπίσει μία σειρά από παθογόνους και να παράγει τα αντισώματα. 2) Όσο φορτωμένη και να είναι η μάνα σε αντισώματα, το βασικό είναι ότι τμήμα μόνο αυτών περνάνε στο κουτάβι. Εφόσον δε μπορεί το ίδιο να παράγει αντισώματα, η μάχη είναι χαμένη αν η γραμμή των παθογόνων είναι επιθετική (επιθετική χαρακτηρίζουμε μία γραμμή (strand) παθογόνων, οι οποίοι παρουσιάζουν γρηγορότερο κύκλο ζωής και άρα γρηγορότερη προσβολή και μεγαλύτερη αντοχή στα μέτρα καταπολέμησής τους - γυσικά ή τεχνητά). Οπότε, ναι μεν καλύπτεσαι από κοινές μορφές, αλλά αξίζει να ρισκάρεις αν τυχόν έρθεις (τα κουτάβια σου) σε επαφή με κάτι ισχυρότερο...

....προχθές ρώτησα γνωστό γιατρό και μου είπε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα....
Και αν ελοχεύει κάποιο πρόβλημα που δεν είναι συνηθισμένο... Αν αυτό το πρόβλημα έχει καταστήσει κάποιο κουτάβι λιγότερο ανθεκτικό... Αν η ενέργεια που έχει η μάνα διαθέσιμη για κάθε κουτάβι, μειωθεί κατά κάποιο ποσοστό εξαιτίας της β' αντίδρασης στους παθογόνους... Αν αυτό το ποσοστό είναι τελικά κρίσιμο για ένα ή περισσότερα κουτάβια... Θα σου τα φέρει πίσω αυτός ο φίλος σου ο γιατρός...;

....ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ?????
ποιός έχει δίκιο και ποιός άδικο???....
Όλοι έχουν δίκιο από την πλευρά τους....

Εσύ είναι το θέμα τι περιορισμούς βάζεις στο τι θες και τι δε θές για τα κουτάβια σου....

Last edited:

GAIA LYKAIA

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2007
614
16
57
Θεσσαλονίκη
gaialykaia.com
γιατί να μην το αποφύγεις εαν μπορείς ???????

κάποιος να μας εξηγήσει το παρακάτω

Τα εμβόλια περιέχουν εξησθενημένους ή αδρανοποιημένους ιούς, εξησθενημένα μικρόβια ή τμήματα αυτών ή
ανασυνδυασμένο DNA μικροοργανισμών.
Με αυτό τον τρόπο αφού έχουν χάσει την λοιμογόνο τους ιδιότητα και διατηρώντας την αντιγονικότητά τους επιτυγχάνουν χορηγούμενα την ανοσοποίηση.
Έτσι μετά τον εμβολιασμό ο οργανισμός του εμβολιασμένου παράγει ικανή ποσότητα αντισωμάτων για την αντιμετώπιση των συγκεκριμένων λοιμώξεων.
Θα στο πω πολύ λιτά, ίσως και πεζά (εκτός αν θες να εγραφείς και να παρακολουθήσεις κάποια μαθήματα σε Open University):

Πρέπει να μπορείς να σκοτώνεις rott.

Αν σου δώσουν ένα ζωντανό θα σε σκοτώσει αυτό. Game Over

Σου δίνουν ένα νεκρό.

Σου δίνεται η δυνατότητα να το μελετήσεις, να δεις ποια είναι τα εξωτερικά του χαρακτηριστικά (είναι μαύρο, είναι κοντότριχο, έχει τα μάτια του διαβόλου), ποιά τα εσωτερικά του (που είναι η καρδιά του, που είναι το συκώτι του, που είναι ο εγκέφαλός του).

Τώρα, όταν θα ξανασυναντηθείς με rott, α) θα μπορείς να το ξεχωρίσεις από ένα Schnauzer ώστε να ασχοληθείς με αυτό και όχι με λάθος στόχο και β) θα ξέρεις που να χτυπήσεις για να το σκοτώσεις...

Το μόνο που απομένει είναι ή να κλωνοποιήσεις τον εαυτό σου σε επαρκή ποσότητα για να είσαι παντού στον κόσμο, ή να πάρεις τον κάθε άνθρωπο τηλέφωνο και να του πεις τι ξέρεις..