Εμβολιασμός κουταβιού!

kall_mer

Member
23 Μαρτίου 2016
6
0
28
Καλησπέρα σας! Είμαι καινούργια στο φόρουμ και θα ήθελα να σας ρωτήσω περί εμβολιασμού για το 4 μηνών κουτάβι μου! Πριν από μήνες απέκτησα ένα ημιαιμο μαλτεζάκι που πλέον φτάνει τα 3 κιλάκια! Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι σήμερα κάναμε τον 4ο εμβολιασμό και η κτηνίατρος μας είπε ότι έχουμε ακόμα 2 εμβόλια..όσους ιδιοκτήτες σκύλων γνωρίζω, έχουν κάνει μόλις 4 εμβόλια..μήπως δεν είναι λογικό ότι εμείς θα κάνουμε ακόμα 2? Δεν αμφισβητώ την κτηνίατρο μου γιατί είναι χρόνια στη δουλειά της και σίγουρα ξέρει τί κάνει, απλά πρόσφατα μίλησα και με μια άλλη κτηνίατρο και μου είπε ότι αυτό δεν είναι λογικό και πώς θα έπρεπε να έχουμε ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς

kall_mer

Member
23 Μαρτίου 2016
6
0
28
Σωστή η παρατήρηση και ευχαριστώ!
Λοιπόν, στον 1ο εμβολιασμό κάναμε: Nobivac DHP , στον 2ο: Nobivac DHP και Nobivac LEPTO, στον 3ο: Vanguard CPV-LEPTO και Vanguard DA2Pi και σήμερα στον 4ο κάναμε τα ίδια ακριβώς με τον 3ο! Ρώτησα την κτηνίατρο ποια έχουμε ακόμα και μου είπε της περιβρογχίτιδας (δεν είμαι σίγουρη αν λέγεται ετσι) και τέλος της λύσσας..

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Τα ίδια εμβόλια έκανα στα κουτάβια μου εκτός από το τέταρτο.
Το εμβόλιο της λύσσας είναι υποχρεωτικό από το νόμο και το άλλο της τραχειοβρογχίτιδας (kennel cough) το κάνεις αν το θέλεις (καλύτερα κάνε και αυτο).

Brave

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2016
106
112
47
Ακριβώς τα ίδια έχουμε κανει και εμεις. Νομίζω οτι έχει δίκιο ο κτηνίατρός σου.

kall_mer

Member
23 Μαρτίου 2016
6
0
28
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!! Μπορώ να πω πως ανακουφίστηκα! :):)

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Δεν εχω καταλαβει κατι...σορυ...πραγματικα δλδ...
λες το κουταβι σου ειναι 4 μηνων (τωρα που μιλαμε σωστα?) κ τοχεις αποκτησει πριν απο μηνες (ποσους μηνες δλδ?) οποτε ποτε ακριβως προλαβατε να τα κανετε ολα αυτα,με τι αποστασεις μεταξυ τους?
Ο καθε κτηνιατρος επιλεγει κ αλλον "κυκλο",αναλογα με το σκυλι κ τις αναγκες του δλδ...αλλα σαν πολλα μου ακουγονται...κ χωρις καν να χει γινει της λυσσας...
Το kennel cough ειναι προαιρετικο κ προσωπικα δεν βλεπω τον λογο (καλα,για ναμαι κ ειλικρινης το θεωρω απο αχρηστο εως επικινδυνο...) γιατι να το κανεις διακινδυνευοντας εντωμεταξυ αυτα
http://www.dogsnaturallymagazine.com/three-critical-problems-kennel-cough-vaccine/
εφοσον δεν εχεις πολλα σκυλια να ζουν μαζι ή δεν πας σε dog parks ή κατι τετοιο...

ΥΓ στο λινκ που παρεθεσα εχει κ ενα χαριτωμενο guide

kall_mer

Member
23 Μαρτίου 2016
6
0
28
Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου! Απέκτησα τον μικρούλη μου πριν από 3 μήνες από φιλοζωική..παράλειψη μου που δεν είδα ότι δεν αναφερόταν τελικά στο πρώτο ποστ. Ήταν μόλις 35-40 ημερών, όταν κάποιος ανευθυνος τον παράτησε με τα 4 αδερφάκια του στον δρόμο.. Οπότε ο εμβολιασμός ξεκίνησε περίπου 60 ημερών (δεν μπορώ να ξέρω σίγουρα εφόσον δεν ξέρω πότε ακριβώς γεννήθηκε) και από τότε τα εμβόλια γίνονται σε διάστημα 15-20 ημερών. Διάβασα το άρθρο στο λινκ σου όπως και σε άλλα site και πράγματι το εμβόλιο είναι προαιρετικό, το θέμα είναι ότι μένουμε σε πόλη με αρκετά σκυλιά (Ρέθυμνο) και δεν αναφερομαι σε αδέσποτα, οπότε στις βόλτες θα συναντάμε αρκετά..Ειδικά αν κρίνω από τα τρία σκυλιά που έχουν ήδη οι γείτονες μου.. άρα μήπως τελικά είναι αναγκαίο?
Όσο για της λύσσας, η κτηνίατρος μου είπε ότι πρέπει να είναι αρκετά ώριμος για να κάνει ένα τέτοιο εμβόλιο και γι αυτό το αφήσαμε τελευταίο! Εννοείται όμως πως θα το κάνει εφόσον μετακινουμαστε και με λεωφορείο.

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Δεν μπορω να στο απαντησω αυτο οπως καταλαβαινεις...μονο εσυ μπορεις
εγω ειπα την αποψη μου κ παρεθεσα κ το λινκ για να υποστηριξω ακριβως αυτη
απο κει κ περα,βαση οσων γνωριζω (κ πιστευω) δηλωσα οτι το θεωρω απο αχρηστο εως επικινδυνο (την αποψη μου συμμεριζονται κ οι 2 κτηνιατροι μου...)
εσενα μπορω να σου προσφερω μονο (πιθανως) καινουριες πληροφοριες κ απο κει κ περα να σε αφησω να βγαλεις μονη σου τα συμπερασματα σου.

kall_mer

Member
23 Μαρτίου 2016
6
0
28
Θα το ψάξω περισσότερο για να βεβαιωθώ λοιπόν και θα ρωτήσω και την κτηνίατρο μου για τυχόν κινδύνους.. και πάλι όμως ευχαριστώ για την ενημέρωση! :)

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Της λυσσας εμεις το καναμε οταν ηταν κοντα 5 μηνων (κ αυτο γιατι εντωμεταξυ ειχε αρρωστησει κ αναγκαστικα πηγαν ολα πισω)
αλλα δεν ειναι οτι εχεις κ επιλογη σαυτο...

Κατα την αποψη μου,για τα πρωτα θεματα που θα πρεπε οι κτηνιατροι να ενημερωνουν ειναι οι παρενεργειες κ οχι να πετανε ενα "θα κανουμε αυτο κ αυτο" χωρις να εξηγουν τιποτα παραπανω κ να εξαναγκαζομαστε να το ριχνουμε στο "κυνηγι του θησαυρου"....

Δε κανει τιποτα...οτι σε απασχολει να ρωτας,να μην πηγαινεις με παρωπιδες κ ευαγγελιο σου τον λογο του κτηνιατρου...

• Like
Reactions: Ioanna93

kall_mer

Member
23 Μαρτίου 2016
6
0
28
Εννοείται αυτό. Αυτός είναι και ο λόγος που μπήκα στο φόρουμ άλλωστε!

saras

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2011
225
447
Athens
"Ξεθάβω" το θέμα και ζητώ προκαταβολικά συγνώμη για την κούραση της επανάληψης αλλά θα "τρελάθω"...Λόγω διακοπών του κτηνιάτρου της εκτροφέας του μικρού, αναγκαστικά για τον εμβολιασμό σήμερα απευθύνθηκα σε άλλον (οκ, θα μου πείτε "περίμενε τον να γυρίσει" και ρώτα τον) αλλά σας λέω τον "πόνο" μου...Ο κούταβος έκανε το επαναληπτικό 5πλό εμβόλιο (για 2 φορά) και ο τωρινός προσωρινός επέμενε ότι μέχρι να αλλάξει δόντια ο μικρός θα επαναλαμβάνει τα 5πλά εμβόλιαααα!!! Δηλαδή 3 φορά σε 27 ημέρες από σήμερα "ξανάμανά" επανάληψη του 5πλού εμβολιασμού και βλέπουμε!!! Είναι συνηθισμένη τακτική εμβολιασμού ή απλά τρέχω μακριά

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Καταρχας να εχουμε υπόψιν οτι κάθε κτηνιατρος ακολουθει το "σχημα" του,κ συνηθως διαφέρει...
Ομολογώ οτι εχουν περασει καποια χρονια απο τα παπι μας...αλλα δε θυμαμαι τετοιο πραγμα...κ σιγουρα δεν εχω ξανακουσει θαρρώ οσα λες...
Καναμε το πάπι τότε,οταν την πήρα,
μετα το πενταπλο που λες,
κ επειδη ειχε αρρωστήσει μετέπειτα αναγκαστηκαμε να το επαναλαβουμε υστερα απο κάποιο διαστημα,
αλλα αυτο ηταν κατι το εκτακτο
που δεν θα καναμε αν ολα βαιναν καλώς,
κ υστερα αν θυμαμαι καλά το λέπτο,
κ αυτο επειδη εγω ρώτησα τι επιπλέον μπορω να κάνω να την διασφαλισω,
μιας κ θα μεναμε επαρχια...

• Like
Reactions: saras

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
"Ξεθάβω" το θέμα και ζητώ προκαταβολικά συγνώμη για την κούραση της επανάληψης αλλά θα "τρελάθω"...Λόγω διακοπών του κτηνιάτρου της εκτροφέας του μικρού, αναγκαστικά για τον εμβολιασμό σήμερα απευθύνθηκα σε άλλον (οκ, θα μου πείτε "περίμενε τον να γυρίσει" και ρώτα τον) αλλά σας λέω τον "πόνο" μου...Ο κούταβος έκανε το επαναληπτικό 5πλό εμβόλιο (για 2 φορά) και ο τωρινός προσωρινός επέμενε ότι μέχρι να αλλάξει δόντια ο μικρός θα επαναλαμβάνει τα 5πλά εμβόλιαααα!!! Δηλαδή 3 φορά σε 27 ημέρες από σήμερα "ξανάμανά" επανάληψη του 5πλού εμβολιασμού και βλέπουμε!!! Είναι συνηθισμένη τακτική εμβολιασμού ή απλά τρέχω μακριά
Φύγε από κει. Ένα puppy και 2 πενταπλά και είσαι εντάξει. Στους 4-5 μήνες κάνεις και αντιλυσσικό και είσαι κομπλέ. τα επόμενα σε ένα χρόνο.

saras

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2011
225
447
Athens
Φύγε από κει. Ένα puppy και 2 πενταπλά και είσαι εντάξει. Στους 4-5 μήνες κάνεις και αντιλυσσικό και είσαι κομπλέ. τα επόμενα σε ένα χρόνο.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, αυτό θα κάνω!

Asmodeus

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
1.469
1.618
Λοιπον, στη δικια μου ακολουθησα χωρις προβληματα το παρακατω σχημα που ηταν επιλογη του γιατρου:

- 42 ημερων εμβολιο τυφου (το εκανε ο εκτροφεας)
- 59 ημέρων 1ο 5απλο (το εκανε ο εκτροφεας)
- 83 ημερων 2ο 5απλο , μετα απο 10 ημερες ξεκινησαμε βολτες
- 110 ημερων 3ο 5απλο + λυσσα

Ο εκτροφεας συμφωνησε με το πλανο μονο που μου ειπε να μην κανω το 3ο 5πλο και οτι ειναι περιττο

• Like
Reactions: saras

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Καταρχας να εχουμε υπόψιν οτι κάθε κτηνιατρος ακολουθει το "σχημα" του,κ συνηθως διαφέρει...
Μπορει να ακολουθει το "σχήμα του", αλλα οταν το "σχημα του" ειναι 5-6 χρεωσιμές επισκεψεις για να κανει τα απαραιτητα εμβόλια, τοτε ασε με προσωπικα να πιστευω οτι το "σχημα του" κοιτάει να γεμίσει την τσέπη του.

Εδω στην Αμερική αμφισβητείται πλέον ανοικτα η ανάγκη ετήσια επανάληψης του 5πλου και εδω μερικοι κτηνιατροι κοιτανε να ικανοποιησουν τις φαρμακευτικες με ανεβασμενες πωλησεις. Ευτυχως υπάρχουν αρκετες εξαιρέσεις, οι οποιοι κοιτανε να ειναι πρώτα σωστοί επιστήμονες και μετα επιχειρηματίες.

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Κοιταξε να δεις,
εγω οφειλα να το αναφερω κ αυτο,
να το μαθουν οσοι δεν το ξέρουν,
οτι οχι,
ολοι οι κτηνιατροι δεν κανουν τα ιδια εμβόλια...

Απο κει κ περα κριτικη σκεψη,
Θελω να πιστεύω ολοι έχουμε,
Οποτε καπου μπορουμε να ξεχωρισουμε
Ποτε στεκουν οσα μας πασαρουν
Κ ποτε μας περνάνε για λαλακες...

Πάντως εμενα ο δικος μου,τελευταία φορα που τον ειδα,μου ειπε
οτι της λεπτοσπειρωσης που το κανουμε καθε Οκτώβρη
Φετος δε θα το κανουμε
Γιατι τους αλλαξαν λεει τις οδηγιες κ το πηγαν καθε 2 χρονια.

Τα των εμβολιασμών δεν θα τα αναλυσω
Νομιζω ολοι ξερουμε,εστω υποψιαζομαστε,οτι το ξεφτιλιζουμε στην Ελλαδα,απο κει κ περα ομως,καθενας παιρνει τις αποφασεις του (βλεπε κριτικη σκέψη)