Εμβολιο-απορίες...

JacksonGSP

Well-Known Member
6 Απριλίου 2011
251
0
Καλησπέρα σε όλους και όλες!

Αύριο έχουμε ραντεβού στον κτηνίατρο για το 2ο εμβόλιο του μικρού! Αλλά επειδή είναι το πρώτο εμβόλιο που κάνει μαζί μου και δεν έχω παρόμοια εμπειρία ήθελα να μου πείτε αν πρέπει να προσέξω κάτι την ώρα του εμβολίου, αλλά και μετά... Αν μπορεί να νιώθει κάπως ο σκύλος ή αν πρέπει να 'χω το νου μου για κάτι... Θα ρωτήσω και τον κτηνίατρο βέβαια, αλλά είπα να ρωτήσω κι εδώ που είστε πολλοί κι έχετε παρόμοιες εμπειρίες!

thanos tara

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2010
273
0
Να μην συνδιασει αρνητικα το τριπτυχο αυτοκινητο=>κτηνιατρο=>εμβολιο.Δηλαδη να ειναι καλο που θα πατε εκει λιχουδιες η παιχνιδι καπως ετσι αυτοκινητο=>λιχουδια=>κτηνιατρο=>λιχουδια=>εμβολιο=>λιχουδια μπορει να κανω και λαθος θα σου πουνε και οι πιο εμπειροι.Μετα το εμβολιο δεν θελει πολλη κουραση.

JacksonGSP

Well-Known Member
6 Απριλίου 2011
251
0
Να μην συνδιασει αρνητικα το τριπτυχο αυτοκινητο=>κτηνιατρο=>εμβολιο.Δηλαδη να ειναι καλο που θα πατε εκει λιχουδιες η παιχνιδι καπως ετσι αυτοκινητο=>λιχουδια=>κτηνιατρο=>λιχουδια=>εμβολιο=>λιχουδια μπορει να κανω και λαθος θα σου πουνε και οι πιο εμπειροι.Μετα το εμβολιο δεν θελει πολλη κουραση.
Σωστό κι αυτό, ευχαριστώ πολύ! Λιχουδιές έχει ο κτηνίατρος και μάλιστα τρελαίνεται ο μικρός γιατί είναι διαφορετικές από αυτές που του δίνω εγώ για επιβράβευση, οπότε σ'αυτό το θέμα τουλάχιστον ειμαστε καλυμμένοι. Θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε όσο λιγότερο τραυματικό γίνεται!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Απλά θα πάρεις ένα παιχνίδι του ή λιχουδιά νόστιμη, θα τον ανεβάσεις στο τραπέζι και θα τον απασχολείς με αυτό...ο κτηνίατρος θα του βάλει την ένεση και αυτό ήταν,μετά παιχνιδάκι πάνω στο τραπέζι για να του φύγει τυχόν στρές...άσε που δεν πιστεύω να καταλάβει τίποτα...

Ο κτηνίατρος θα το κάνει χωρίς να καταλάβει χριστό ο μικρός...ο "πόνος" στον σκύλο δεν είναι ίδιος με τον "πόνο" σε μας!
Θα του πιάσει ελαφρά το δέρμα λίγο και θα βάλει την σύριγγα και αυτό ήταν...

JacksonGSP

Well-Known Member
6 Απριλίου 2011
251
0
Ωραία..απλό ακούγεται! Εύχομαι όλα να κυλήσουν ήρεμα και να μην τρομάξει ο μικρός μου! :)

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Πρόσεξε μόνο να είναι σχετικά ακίνητος, ήσυχος, και απασχολημένος με κάτι την ώρα του εμβολίου, ώστε να μπορέσει ο γιατρός να του κάνει την ένεση. Και να μην του δείξεις την ανησυχία σου - ακόμη και από τον τόνο της φωνής σου μπορεί να καταλάβει ότι έχεις άγχος και να θορυβηθεί, ή να αισθανθεί ανασφάλεια. Ήρεμα, σαν να μην συμβαίνει τίποτε - του μιλάς, τον χαϊδεύεις, και σκέπτεσαι ότι δεν είναι τίποτε φοβερό σε τελική ανάλυση.

Μετά στο σπίτι θα είναι λίγο υποτονικός, μπορεί να τον δείς να κοιμάται αρκετά την ημέρα του εμβολίου - μην ανησυχήσεις.

Άντε, καλό βόλι ! Γερός και δυνατός εύχομαι, και να μην υπάρξει ποτέ άλλος λόγος για επίσκεψη στο γιατρό πέρα από τα εμβόλια. :)

JacksonGSP

Well-Known Member
6 Απριλίου 2011
251
0
Ευχαριστώ πολύ Andromeda!

Ευτυχώς όλα πήγαν καλά! Ήταν το άγχος του πρώτου εμβολίου, καταλαβαίνετε τώρα!

Κι ο κτηνίατρος μας είπε οτι μπορεί να ήταν λίγο υποτονικός ο μικρός, αλλά αυτός σαν να μην έγινε τίποτα! Έριξε βέβαια έναν ύπνο στο αυτοκίνητο, αλλά μετά στο σπίτι επανήλθε δριμύτερος! :)