Εμβολιο πνευμονιας


fowtihs

Active Member
22 Νοεμβρίου 2015
39
4
36
Καλημερα σας!Την Τεταρτη καναμε το δευτερο εμβολιο της πνευμονιας κ ο γιατρος μου ειπε οτι θα πριστει λιγο θα χει κατι σαν μπαλιτσα
σας εχει τυχει εσας?
 






sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.256
Αθήνα
Αν εννοείς το pneumodog, στον σκύλο μου δημιούργησε πρήξιμο στην πρώτη ετήσια επανάληψη, ενώ στον αρχικό εμβολιασμό δεν είχε παρουσιαστεί κάτι. Εμφανίστηκε 4-5 μέρες μετά το εμβόλιο, και παρέμεινε 10-12 μέρες αν θυμάμαι καλά. Ο σκύλος δεν ασχολήθηκε καθόλου, κι έτσι δεν έκανα τίποτα, το άφησα να υποχωρήσει μόνο του.

Ο κτηνίατρο θα σου πει τι να κάνεις αν παρουσιαστεί πρήξιμο, αλλά σε κάθε περίπτωση έχε το νου σου και μίλησε με τον γιατρό αν δεις οτιδήποτε σε ανησυχεί.
 


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.973
7.551
Επίσης, πάλι αν υποθέσουμε ότι εννοείς το pneumodog, έχει στο φόρουμ και άλλα θρεντς που είχα βρει όταν έψαχνα για μας που αναφέρουν αυτό το πρηξιματάκι που λέει η sis.

Ακόμα να προσθέσω ότι:
(1) δεν είναι ακριβώς για την πνευμονία, κυρίως είναι για πρόληψη κατά του kennel cough (που μπορεί να εξελιχθεί σε άλλα αν κολλήσει κι αν τότε προχωρήσει χωρίς θεραπεία),
(2) να ξέρεις είναι αρκετά "βαρύ" εμβόλιο που καλό είναι (όχι απαραίτητα δηλαδή) να γίνεται σε μια καλή απόσταση χρονικά απο άλλα εμβόλια. Και κυρίως
(3) δεν είναι 100% αποτελεσματικό σε όλα τα σκυλιά (σε μας δεν ήτανε ας πούμε καθώς ο δικός μου κόλλησε kennel cough και αφού ήταν εμβολιασμένος, κι επειδή είναι "βαρύ" σταμάτησα να του το κάνω).