Εμβόλια

stitch18

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2011
288
0
Athens
Καλησπέρα σας και παλι ! επανερχομαι με μια ισως κουτη για καποιους απορια :confused:. Αν και εχω διαβασει αρκετα στο φορουμ ακομα δεν εχω διαφοτιστει στο θεμα εμβολια , αυτο που δεν εχω καταλαβει ειναι ποια εμβολια πρεπει να επαναλαμβανονται καθε χρονο και ποια σε μεγαλυτερο διαστημα ? ο κτηνιατρος που εχω που πλεον δεν εμπιστευομαι 100% και ψαχνω για αλλον , μου ειχε πει πως μολις τελειωσουμε τα εμβολια μετα μονο το αντιλυσσικο ειναι καθε χρονο τιποτα αλλο :eek:! εδω εχω διαβασει και για αλλα .. περιμενω γνωμες και απαντησεις ! :rolleyes:ευχαριστω !

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Μήπως δεν σου είπε αυτό ακριβώς αλλά ότι το αντιλυσσικό είναι το μόνο υποχρεωτικό από το νόμο?

stitch18

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2011
288
0
Athens
Μήπως δεν σου είπε αυτό ακριβώς αλλά ότι το αντιλυσσικό είναι το μόνο υποχρεωτικό από το νόμο?
οχι δεν μου ειπε κατι αλλο ! τον ειχα ρωτησει επανηλειμενως και παντα μου λεει οτι το αντιλυσσικο ειναι μονο καθε χρονο κανενα αλλο! την επομενη φορα θα παω σε αλλο κτηνιατρο αλλα πρωτου παω θελω να μου λυθει η απορια απο τους εμπειροτερους που παντα με βοηθουν εδω μεσα!

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Θα σου ελεγα να αλλαξεις γιατρο. Το αντιλυσικο ειδικα ενω θα μπορουσες να το κανεις καθε τρια χρονια, το κανεις καθε χρονο μονο και μονο επειδη το επιβαλει ο νομος ενω το σκυλι δεν διατρεχει αμεσο κινδυνο. Αντιθετα αλλα εμβολια οπως αυτο της λεπτοσπιρωσης αν μενεις σε αγροτικη περιοχη καλο θα ηταν να το επαναλαμβανεις ανα εξαμηνο. Γενικα επειδη πολλα λεγονται για τους εμβολιασμους εμβολιαζε το σκυλακι σου ι καθε χρονο για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο. Αν ο γιατρος σου, σου ειπε οτι μετα τα αρχικα δεν εχει αναγκη ξανα απο εμβολιασμο τρεχα μακρια.

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Ναί, τα εμβόλια γίνονται κάθε χρόνο. Θέλεις οπωσδήποτε αλλαγή κτηνιάτρου, αλλά αυτό ήδη το ξέρεις. Άν δεν έχεις κάποιον καλό υπόψιν, μπορεί να σου συστήσουν κάποια μέλη του φόρουμ ανάλογα με την περιοχή που μένεις. :)

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
για να μην ανοιγω νεο τοπικ....
τα εμβολια τα πρωτα και τα δευτερα (ειναι περιπου 3 μηνων ο δικος μου) μπορει να τα κανει σε διαφορετικους γιατρους?

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Βεβαίως, αρκεί να έχεις μαζί σου το πλήρως ενημερωμένο βιβλιάριο του σκύλου που να γράφει ποιά εμβόλια, εξετάσεις, κλπ. έχουν γίνει, ώστε να ξέρει ο νέος κτηνίατρος τί πρέπει να κάνει.

stitch18

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2011
288
0
Athens
Ναί, τα εμβόλια γίνονται κάθε χρόνο. Θέλεις οπωσδήποτε αλλαγή κτηνιάτρου, αλλά αυτό ήδη το ξέρεις. Άν δεν έχεις κάποιον καλό υπόψιν, μπορεί να σου συστήσουν κάποια μέλη του φόρουμ ανάλογα με την περιοχή που μένεις. :)
Σας ευχαριστω ολους ! για να καταλαβω δηλαδη ολα τα εμβολια που του εχω κανει ως τωρα (2 πενταπλα τα οποια περιλαμβανουν μορβα, cav 1-2, παρβοιος ζωντανο , λεπτοσπειρωση και παραγριπη) και ενα που ειναι να κανω για τη λυσσα , πρεπει να τα επαναλαμβανω καθε χρόνο? και εκτος απο αυτα που εχω κανει υπαρχει και καποιο που ισως ο γιατρος να παρεληψε και να χρειαζεται να κανουμε ?

Παρακαλω οποιος μπορει να μου συστησει κτηνιατρο μενω γλυφαδα και δεν εχω αυτοκινητο επομενως θελω καποιον εδω γυρω ! αν επιτρεπεται να απαντησετε εδω πειτε μου ειδαλως στειλτε μου πμ ! σας ειμαι υποχρεη ευχαριστω!

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Μην ανησυχείς, είναι δουλειά του γιατρού να κάνει όλα τα εμβόλια στο σκυλάκι σου και να σου πεί πότε πρέπει να ξαναπάς. Θα δεί το βιβλιάριο και θα σε ενημερώσει για τα πάντα. Εσύ απλώς βρές τον κατάλληλο νέο κτηνίατρο - δυστυχώς δεν μένω Γλυφάδα, αλλά σίγουρα κάποιο μέλος θα μπορεί να σε βοηθήσει. :)

Rooby

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
359
0
Αν ξέρει κάποιος ποά είναι ,με ποιά σειρά γίνονται και πόσο συχνά ,νομίζω θα ήταν μία πολύ καλή πληροφόρηση .

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Μόρβα, CAV 1-2, Παρβοϊός, Λεπτοσπείρωση, Τραχειοβρογχίτιδα, Αντιλυσσικό. Εμάς τα κάνει όλα κάθε χρόνο.

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Μόρβα, CAV 1-2, Παρβοϊός, Λεπτοσπείρωση, Τραχειοβρογχίτιδα, Αντιλυσσικό. Εμάς τα κάνει όλα κάθε χρόνο.
Αυτα ειναι ολα ένα εμβόλιο η για καθε ένα ξεχωριστά? Γιατι και γω μέχρι τώρα μόνο για τη λύσσα ήξερα οτι επρεπε να επαναλαμβάνω κάθε χρόνο, έτσι μου είπε ο γιατρος..:confused:

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Εμάς τα κάνει όλα αυτά κάθε χρόνο, σύμφωνα με το βιβλιάριο του. Μία επίσκεψη το χρόνο για εμβόλια, τον ίδιο μήνα πάντοτε, και γίνονται όλα τα εμβόλια με δύο ενέσεις. Νομίζω είναι χωριστά το αντιλυσσικό, και όλα τα υπόλοιπα μαζί σε μία ένεση, ή κάτι τέτοιο. Δεν είμαι κτηνίατρος και δεν γνωρίζω λεπτομέρειες, απλώς σας αναφέρω τί γράφει το βιβλιάριο και τί γίνεται όταν πάμε για εμβόλια.

stitch18

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2011
288
0
Athens
Αυτα ειναι ολα ένα εμβόλιο η για καθε ένα ξεχωριστά? Γιατι και γω μέχρι τώρα μόνο για τη λύσσα ήξερα οτι επρεπε να επαναλαμβάνω κάθε χρόνο, έτσι μου είπε ο γιατρος..:confused:
ακριβως αυτο μου ελεγε και εμενα ο δικος μου! αποτελεσμα ? θα παω σε αλλον :)
ανδρομεδα σε ευχαριστουμε πολυυ ειναι σημαντικες οι πληροφοριες σου !

ΥΓ οποιος ξερει καποιο καλο κτηνιατρο γλυφαδα ας μου στειλει πμ ευχαριστω :D

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Χαίρομαι που βοήθησα ! Ελπίζω να βρεθεί γρήγορα ο κατάλληλος κτηνίατρος για το μικρό σου. :):)