Το εμβολιο εχει περιπου κοστος 50ευρω και αναλογα τον γιατρο την περιοχη που ειναι το ιατρειο ισως το πληρωσεις και 60ευρω. Ειναι νομιζω 3 δοσεις με δεκα μερες διαφορα η μια δοση με την αλλη ακι απο κει και περα εχει το επαναληπτικο εμβολιο μια φορα καθε χρονο που κοστολογειται στα 50ευρω.
Γενικα εγω ειμαι επιφυλακτικος...οσο αφορα το εμβολιο μιας και οι μονες στατιστικες ειναι απο αγγλια και βραζιλια (χωρες που δεν απαρτιζεται λογο κλιματος η φλεβοτομος σκνιπα με εξαιρεση την βραζιλια που εχει τα ελη και εκει συνανταται μια ποικιλια αυτης της σκνιπας). Οπως και να χει...εγω αν ειχα υγιη σκυλο δεν θα του εκανα εμβολιασμο πριν να βλεπα καποια στατιστικη μελετη απο Ισπανια,Ιταλια,Ελλαδα,Κυπρο που απανταται η σκνιπα που φερει την νοσο λεισμανιωσης. (το παραπανω ειναι καθαρα προσωπικη τοποθετηση και δεδομενου οτι καθε εποχη του χρονου που ξεκινα η σκνιπα... ψεκαζω με σπρευ σιτρονελας,χρησιμοποιω σκαλιμπορ και αμπουλα εξωπαρασιτωσης!)
Σε καμια περιπτωση ΡΟΟΚ δεν θελω να σε προκαταβαλω...νομιζω οτι οπως λενε πολυ προκειμενου να τρεχεις με θεραπειες ακι εξετασεις μετα...καλυτερα να κανεις κι ενα εξτρα εξοδο και να μειωσεις τις πιθανοτητες παρα αν τρεχεις μετα.....απλα μεχρι τωρα δεν εχει εμφανιστει ερευνα με παρενεργεις,ουτε και στατιστικη ερευνα με τον αριθμο τον εμβολιασμενων σκυλων και αν νοσουν ανα τα χρονια η οχι.