Εμβόλιο λύσσας

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Το εμβολιο της λυσσας εχει διαρκεια ζωης 1 χρονο αρα καθε χρονο πρεπει να επαναλαμβανεται. Βασει νομου πρεπει να γινεται. Θεωρητικα δεν ειναι απαραιτητο αλλα το προβλημα ειναι εκει απλα δεν αναζωπυρωνει χαρη στο εμβολιο. Η Βουλγαρια βραζει απο λυσσα. Επισης δεν ειναι το πλεον βαρυ απο τα εμβολια του σκυλου. Εκτος αυτου για να ταξιδεψει εκτος Ελλαδος ειναι απαραιτητο, για να παει σε κενελ ειναι απαραιτητο και παρτε και την περιπτωση οτι κατι γινεται και ο σκυλος σας δαγκωνει καποιον και ειναι χωρις αντιλυσσικο, τι γινεται τοτε?

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Γενικότερα πιστεύω ότι τους όποιους προβληματισμούς μας θα πρέπει να τους συζητήσουμε με τον κτηνίατρό μας για ότι αφορά την υγεία του σκύλου μας(και των άλλων κατοικιδίων). Αν δεν εμπιστευόμαστε το συγκεκριμένο κτηνίατρο, αλλάζουμε μέχρι να βρούμε αυτόν που μπορούμε να εμπιστευτούμε (όχι τυφλά αλλά αν θέλουμε δευτερη γνώμη ας είναι και αυτή από κτηνίατρο).
Όταν εμπειστεύεσαι τον κτηνίατρό σου μπορείς να συζητήσεις όλες σου της ανησυχίες και να λύσεις τυχόν απορίες κι εν τέλει να διαλέξεις το καλύτερο για την υγεία του τετράποδου συντρόφου σου!

Είναι σαν την σχέση που πρέπει να έχουμε με τον εκτροφέα του σκύλου μας. Εμπιστοσύνης. Αν δεν εμπιστευτείς τον εκτροφέα σου δεν παίρνεις από αυτόν κουτάβι και πας αλλού.

Ομοίως και για τον εκπαιδευτή. Αν δεν μπορείς να εμπιστευτείς τον εκπαιδευτή πώς θα εφαρμόσεις τις συμβουλές του?

Ο καθένας στον τομέα του λοιπόν! Λέτε ο κτηνίατρος να μας έβαζε να κάνουμε επικίνδυνα πράγματα στα σκυλιά μας? Για ποιόλόγο και τι θα κέρδιζε? Αν λέει μια φορά το χρόνο τότε μία φορά το χρόνο, αν σας πεί μια φορά στα 3 χρόνια τότε στα 3 κι αν σας πεί ποτέ ξανά πάλι αυτός θα σας δείξει τον τρόπο!

Συγγνώμη για το μεγάλο κείμενο

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.809
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Το εγραψε ο tomsitas ή θανατωνεται αμεσως ή καραντινα 6 μηνες.
Απ' οτι λεει η WHO στον χαρτη το προβλημα ειναι με τις νυχτεριδες, στην Χαλκιδικη εχει παρα πολλες, οποτε ο κινδυνος υπαρχει. Οσο για τα αυτοκολλητα πρεπει να εχεις καποιον γνωστο κτηνιατρο αλλιως δε γινεται να σου τα κολλησουν χωρις το εμβολιο.

Εμεις παντως το πρωτο εμβολιο το καναμε 5 μηνων, εκτοτε καθε χρονο, για την ωρα δεν παρατηρησα τιποτα παρενεργειες. Το χρειαζομαστε κι ολας οταν βγαινουμε εκτος συνορων, οποτε...

Last edited:

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
καλυτερα εμβολιο και το αυτοκολητακι .... σωστα στο βιβλιαριο
παρα
αυτοκολητακι με την ενδειξη WASTE
(ΣΕ ΣΑΚΟΥΛΑΚΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΟΤΙ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΜΑΣ!!!)

( ελπιζω καποιο προηγουμενο post , περι "μαιμου" αυτοκολητο στο βιβλιαριο, σε περιπτωση ταξιδιου στο εξωτερικο , να ηταν χορατο....)

Last edited:

Allegro

Well-Known Member
30 Σεπτεμβρίου 2009
878
10
Maroussi
Το εμβολιο της λυσσας εχει διαρκεια ζωης 1 χρονο αρα καθε χρονο πρεπει να επαναλαμβανεται
Με αφορμή αυτό και με κίνδυνο να βγούμε off topic, θέλω να εκφράσω την απορία μου:
Γιατί πρέπει να επαναλαμβάνεται?

Όχι μόνο της λύσσας, αλλά και άλλα εμβόλια.
Μετά τον πρώτο εμβολιασμό τα αντισώματα που δημιουργεί ο οργανισμός δεν είναι αρκετά ή "χάνονται" μετά απο ένα χρόνο?

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.809
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Τα αντισώματα του σκύλου μου το

2008: 0.66 IU/ml
2010: 0.87 IU/ml

αρα το εμβόλιο σίγουρα κρατάει πάνω από 1 χρόνο, αλλά μάλλον επειδή η λύσσα είναι μεγάλος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία επιβάλεται κάθε χρόνο να γίνεται εμβολιασμός. Το σωστότερο θα ήταν να γίνεται titer και να ενβολιάζεται το σκυλί μόνο όταν υπάρχει ανάγκη, αλλά η διαδικασία είναι χρονοβόρα και κοστίζει περισσότερο...

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Τα αντισώματα του σκύλου μου το

2008: 0.66 IU/ml
2010: 0.87 IU/ml

αρα το εμβόλιο σίγουρα κρατάει πάνω από 1 χρόνο, αλλά μάλλον επειδή η λύσσα είναι μεγάλος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία επιβάλεται κάθε χρόνο να γίνεται εμβολιασμός. Το σωστότερο θα ήταν να γίνεται titer και να ενβολιάζεται το σκυλί μόνο όταν υπάρχει ανάγκη, αλλά η διαδικασία είναι χρονοβόρα και κοστίζει περισσότερο...
Μονο σε μερικες χωρες, οπος την ελλαδα, οπου οι κτηινατροι ζουνε κυριος απο τα εμβολια εφαρμοζεται ακομα ο ετησιος εμβολιασμος!
Στην γερμανια, Ολλανδια, Δανια, Ελβετια εφαρμοζεται εδω και αρκετα χρονια ο 3 -ετης εμβολιασμος.
Και ειναι αποδεκτος και απο τον νομο!!!
Δηλ, πας σε εκθεσεις, εκδηλοσεις, ταξιδια με εμβολια λυσσας ανα 3 χρονια!

Τα αντισωματα κρατανε στης περισσοτερες περιπτοσεις περισσοτερα- αλλα το 3ετης θεωρηθηκε σαν "ασφαλεις" διαρκεια ( και σε συβιβασμο με τους κτνιατρους που γρινιαζαν, οτι χανουν πολλα λεφτα).

Στο μεταξι- ο ευρωπαικος νομος για ταξιδια εντος ΕΕ- λεει ξεκαθαρα, οτι τα εμβολια ισχυουν οσο αναφερει ο κατασκευαστης!
Οι κατασκευαστες εμβολιων *( Πχ. Intervet= αλλα και αλλα) αναφερουν ( τουλαχιστον στην γερμανια- και προκεται για το ιδιο εμβολιο) 3 ετης προστασια και επαναεμβολιασμος μετα απο αυτο το χρονικο διαστημα.
Εδω θα βρειτε μια λιστα του επισιμου φορεα της γερμανιας, που αναφερεται η διαρκεια των εμβολιων:
http://www.pei.de/cln_092/nn_161786...nitaetsdauer-tollwutimpfstoffe-veterinaer.pdf
Δυστυχος ειναι στα γερμαικα- αλλα οπου γραφει _ 3 Jahre- εννοει 3 χρονια.
Ηund =Σκυλος
Schaf= Προβατο
Frettchen= Κουναβι
Katze= Γατα
Μονο η ελλαδιτσα επιμενει στον ετισιο εμβολιασμο!! Παντα αντιθετο στο ρευμα!

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
πολύ ενδιαφέρον το θέμα με τα ούρα της νυχτερίδας και τα υπόλοιπα
και σίγουρα είναι πιθανότερο να κολλήσει κάποιο ζώο λύσσα έτσι παρά μόνο με δάγκωμα,όπως εσφαλμένα πίστευα
αν και διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για διάφορες έρευνες που συνήθως χρηματοδοτούνται απο αυτούς που έχουν οικονομικά οφέλη

και αυτό φαίνεται και με την ετήσια επιβολή εμβολίων ενώ οι κατασκευαστές τους ,στις οδηγίες άλλων χωρών,γράφουν για τριετία

αλλά προσωπικά πιστεύω ότι υπάρχει και κίνδυνος απο μετεωρίτες....αν μάλιστα παραθέσει κανείς έρευνες πόσοι μετεωρίτες πέφτουν καθημερινά....μερικοί μπορεί να μην ξαναβγούν απο το σπίτι τους.......:p

με τα εμβόλια το θέμα είναι μεγάλο-και πάντα εγείρονται θέματα-ακόμα και με τα ανθρώπινα....

μένοντας στα σκυλιά πάντως
τα οποία επέζησαν μέχρι τις ημέρες μας χωρίς εμβόλια
και χωρίς καρκίνους
και έχει μειωθεί το προσδόκιμό τους
με εμβόλια
κυρίως απο καρκίνους
για την λύσσα
και τον ετήσιο εμβολιασμό
κολλάω αυτοκολλητάκια εγώ που δεν τα εμβολιάζω ετησίως

οι υπόλοιποι κάνουν αυτό που θεωρούν αυτοί σωστό

δεν το βρίσκω δόκιμο να πρέπει κάποιος να αισθάνεται ότι "πρέπει να κάνει ότι λέω εγώ"
και τα παραθυράκια δεν είναι μόνο "κάτι κακό"
γιατί συχνά ο νόμος ζέχνει
και ευτυχώς που υπάρχουν παράθυρα και παίρνουμε καμιά ανάσα......

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
πολύ ενδιαφέρον το θέμα με τα ούρα της νυχτερίδας και τα υπόλοιπα
και σίγουρα είναι πιθανότερο να κολλήσει κάποιο ζώο λύσσα έτσι παρά μόνο με δάγκωμα,όπως εσφαλμένα πίστευα
αν και διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για διάφορες έρευνες που συνήθως χρηματοδοτούνται απο αυτούς που έχουν οικονομικά οφέλη

και αυτό φαίνεται και με την ετήσια επιβολή εμβολίων ενώ οι κατασκευαστές τους ,στις οδηγίες άλλων χωρών,γράφουν για τριετία

αλλά προσωπικά πιστεύω ότι υπάρχει και κίνδυνος απο μετεωρίτες....αν μάλιστα παραθέσει κανείς έρευνες πόσοι μετεωρίτες πέφτουν καθημερινά....μερικοί μπορεί να μην ξαναβγούν απο το σπίτι τους.......:p

με τα εμβόλια το θέμα είναι μεγάλο-και πάντα εγείρονται θέματα-ακόμα και με τα ανθρώπινα....

μένοντας στα σκυλιά πάντως
τα οποία επέζησαν μέχρι τις ημέρες μας χωρίς εμβόλια
και χωρίς καρκίνους
και έχει μειωθεί το προσδόκιμό τους
με εμβόλια ,
κυρίως απο καρκίνους

για την λύσσα
και τον ετήσιο εμβολιασμό
κολλάω αυτοκολλητάκια
εγώ που δεν τα εμβολιάζω ετησίως

οι υπόλοιποι κάνουν αυτό που θεωρούν αυτοί ΣΩΣΤΟ

δεν το βρίσκω δόκιμο να πρέπει κάποιος να αισθάνεται ότι "πρέπει να κάνει ότι λέω εγώ"
και τα παραθυράκια δεν είναι μόνο "κάτι κακό"
γιατί συχνά ο νόμος ζέχνει
και ευτυχώς που υπάρχουν παράθυρα και παίρνουμε καμιά ανάσα......

Last edited:

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.809
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Μονο σε μερικες χωρες, οπος την ελλαδα, οπου οι κτηινατροι ζουνε κυριος απο τα εμβολια εφαρμοζεται ακομα ο ετησιος εμβολιασμος!
Στην γερμανια, Ολλανδια, Δανια, Ελβετια εφαρμοζεται εδω και αρκετα χρονια ο 3 -ετης εμβολιασμος.

Τα αντισωματα κρατανε στης περισσοτερες περιπτοσεις περισσοτερα- αλλα το 3ετης θεωρηθηκε σαν "ασφαλεις" διαρκεια ( και σε συβιβασμο με τους κτνιατρους που γρινιαζαν, οτι χανουν πολλα λεφτα).

Στο μεταξι- ο ευρωπαικος νομος για ταξιδια εντος ΕΕ- λεει ξεκαθαρα, οτι τα εμβολια ισχυουν οσο αναφερει ο κατασκευαστης!
Οι κατασκευαστες εμβολιων *( Πχ. Intervet= αλλα και αλλα) αναφερουν ( τουλαχιστον στην γερμανια- και προκεται για το ιδιο εμβολιο) 3 ετης προστασια και επαναεμβολιασμος μετα απο αυτο το χρονικο διαστημα.
Εδω θα βρειτε μια λιστα του επισιμου φορεα της γερμανιας, που αναφερεται η διαρκεια των εμβολιων:
http://www.pei.de/cln_092/nn_161786...nitaetsdauer-tollwutimpfstoffe-veterinaer.pdf
Ηund =Σκυλος
Schaf= Προβατο
Frettchen= Κουναβι
Katze= Γατα
Κι εδώ το ίδιο με την Ελλάδα, κάθε χρόνο.
Αυτό στη Γερμανία, είναι το ίδιο, Rabdomun Rabies?

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
εντωμεταξύ μετά και απο ενδελεχή μελέτη των παραθέσεών σου αγαπητε tomsitas πιστεύω πως υπερβάλλεις ακόμα περισσότερο

για τις νυχτερίδες συγκεκριμένα
μόνο οι σαρκοφάγες έχουν λύσσα να μεταδώσουν - κάτι που απουσιάζει απο την χώρα μας
εντωμεταξύ στα κόπρανα δεν λέει πουθενά
μάλιστα λέει ότι είναι κυρίως στο σάλιο
αλλά και ίσως σε μικρότερες συγκεντρώσεις σε άλλα υγρά
αλλά λέει ρητά ότι πρέπει να μπεί στην κυκλοφορία του αίματος
και ότι ο ιός δεν επιβιώνει εκτός του ζωντανού σώματος του φορέα σχεδόν καθόλου
στο δε πτώμα του φορέα λιγότερο απο 24ώρες

συν τις άλλοις
λέει ότι υπολογίζεται ότι πάνω απο τα μισά ζώα είναι ανεμβολίαστα
και παρόλα αυτά
έχουμε ένα κρούσμα στις τουρκίες και στις ρουμανίες....

τέλοσπάντων όλα έχουν διπλή ανάγνωση
αλλά απο τα κόπρανα είναι 100% αδύνατο να κολλήσει
εκτός κι αν είναι πολύ φρέσκα και τα πασαλείψουμε σε πληγή
όπου και πάλι ίσως να μην κολλήσει τελικά

κάπου λέει μάλιστα ότι το 15% των ζώων που εκτίθενται κολλάνε τελικά-και μιλάει για δάγκωμα....

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ηund =Σκυλος
Schaf= Προβατο
Frettchen= Κουναβι
Katze= Γατα
ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ - ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ..... ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟ ....ΑΛΛΑ
Μπες στο site http://www.who-rabies-bulletin.org/Queries/Maps.aspx
... συμπληρωσε χρονια απο 2001 εως 2010 και θα δεις αν ειναι καλυτερα ανα 3 χρονια η ανα 1 χρονο...!!!!
Γερμανια ΚΟΚΚΙΝΙΖΕΙ .....αρα εχει κρουσματα .... η Ελλαδιτσα ...???)
Ας αφησουμε τους κτηνιατρους να μας συμβουλεψουν και οχι τις φαρμακοβιομηχανιες ...

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.809
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ - ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ..... ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟ ....ΑΛΛΑ
Μπες στο site http://www.who-rabies-bulletin.org/Queries/Maps.aspx
... συμπληρωσε χρονια απο 2001 εως 2010 και θα δεις αν ειναι καλυτερα ανα 3 χρονια η ανα 1 χρονο...!!!!
Γερμανια ΚΟΚΚΙΝΙΖΕΙ .....αρα εχει κρουσματα .... η Ελλαδιτσα ...???)
Ας αφησουμε τους κτηνιατρους να μας συμβουλεψουν και οχι τις φαρμακοβιομηχανιες ...
Γιατί τότε κοκκινίζει η Σερβία; :p ;)

Επίσης δες τα αντισώματα του δικού μου σκύλου.. δεν αποδεικνήει πως το εμβόλιο κρατάει πάνω από 1 χρόνο;

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
H Γερμανια θεωρειται απο της 8.8 2008 ελευθερη απο Λυσσα.
H τελευταια αλεπου με λυσσα εντοπιστικε το φλεβαρη του 2006.
Για να θεωρηθει μια χωρα ελευθερη λυσσας, πρεπει σε διαστημα 2 ετων να μην εμφανιστει /αναφερθει ουτε ενα κρουσμα.

Μονο η λυσσα τον νυχτεριδων υφισταται ακομα- αλλα επειδη η περιπτοση μολυνσης ειναι σαφος πιο μικρη εκει- και ετσι δεν λαμβανεται υποψην.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Και κατι ακομα- τι σχεση εχει εαν εμβολιαστει ο σκυλος, με το αν εχει λυσσα!
Αποδεδειγμενα κραταει το εμβολιο πανω απο ενα χρονο- ο σκυλος ειναι ακομα και μετα του περασμα του ετος προστατευμενος- και μαλιστα και πανω απο 3 ετη.
Δεν υπαρχει λογος για ετησιο επαναεμβολιασμο- εκτος απο το να μην πεινασει ο κτηνιατρος.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Ρε παιδια δεν θελω να βγω off topic αλλα μηπως ξερει κανεις τι παιζει με το αντιλυσσικο στις γατες; ο κτηνιατρος δεν μου ειπε τιποτα για αντιλυσσικο στη γατα οταν τον ρωτησα αλλα σε αντιστοιχο φορουμ για γατες μου ειπαν οτι πρεπει να γινεται καθε χρονο ξερει κανεις μηπως τι παιζει τελικα;

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.082
Εγώ το δέχομαι αυτό που λέει η frenchie ότι στο εξωτερικό εμβολιάζονται κάθε 3 χρόνια για λύσσα και είναι αποδεκτό αυτό αλλά τότε γιατί για να βγάλεις ευρωπαικό διαβατήριο χρειάζεσαι εμβολιασμό κάθε χρόνο; 'Η κάνω λάθος;

Έχω γάτα vasgial αλλά δεν δεν βγαίνει ποτέ έξω και δεν την έχω εμβολιασμένη για λύσσα.

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Για το αν πρέπει να εμβολιάζουμε τελικώς τα σκυλιά μας για λύσσα δεν μπορώ να καταλήξω σαφώς, έστω και αν τελικώς γίνεται για καθαρά προληπτικούς λόγους.

Για το γεγονός ότι πρέπει να επαναλαμβάνεται ετησίως όμως διατηρώ σοβαρότατες αμφιβολίες. Η απορρία μου είναι εάν ο κτηνίατρος πουλάει με τόση ευκολία φαρμακευτικές τροφές ή απλά την δική του τροφή, και άλλα προϊόντα (εμένα π.χ. μου πούλησε το alercalm για μόνιμο σαμπουάν της μικρής τότε που ήμου μικρό και άβγαλτο τρομάρα μου) γιατί να μην προωθούν για οικονομικούς λόγους και την ετήσια επανάληψη των εμβολίων....??? Ρωτώ η γυναίκα....??