Εμβόλιο Canileish (λυόφιλο) τι είναι;

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
Πήγα τώρα το βράδυ σε μια φίλη μου και με ρώτησε για αυτό το εμβόλιο που έκανε ο κτηνίατρος στο σκύλο της χωρίς να εξηγήσε στην κοπέλα για πιο λόγο το έκανε. Το μεταξύ στο βιβλιάριο του σκύλου δεν κόλλησε όλο το χαρτάκι από το μπουκάλι και βρήκα μόνο το μισό που γράφει Canileish ΛΥΟΦΙΛΟ και τίποτε άλλο. Της πήρε και 45 € και της είπε να ξάνα έρθει για τη δεύτερη δόση σε ένα μήνα. Τι είναι αυτό βρε παιδιά ? Μηπώς είναι εκείνο το εβμόλιο κατά του Καλαζάρ που μας το πασσάρουνε ?
Δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να το κάνουν οι φίλοι μου και οι γνώστοι μου αυτό το εμβόλιο στα σκυλιά τους.

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
Μάλλον αυτό είναι.....
Καλά το κατάλαβα ! Τι χάζη που είναι και της το΄λεγα πριν κάνει οτι τίποτε στο σκύλι να με ρωτήσει πρώτα. Πήγε να πάρε μια αμπούλα για τα τσιμπούρια (προληπτικά) και έκανε τη μ@@@κία να ακούσει τον κτηνίατρο χωρίς να της πεί τι είναι αυτό εμβόλιο που έκανε στο σκυλί. Θα της το ψάλλω αύριο για τα κάλα, ελπίζω δεν θα πάθει τίποτα το σκυλί.
Ευχαριστώ.

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
να ρωτήσω κάτι γιατί μπερδεύτηκα αφού είναι το εμβόλιο κατά του καλαζάρ γιατί θύμωσες?δεν κατάλαβα:S?
Επειδή δεν έχω εμπιστοσίνη σ'αυτό το εμβόλιο, επειδή ήδη τα σκυλιά παρουσιάσουν αλλεργίες και παρενέργιες.

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
Ξέρετε αν πρέπει να κάνει και επαναληπτικό ή δεν τρέχει τίποτα αν το ''ξεχάσει'';
Ο κτηνίατρος της είπε οτι σε ένα μήνα είναι η επόμενη δόση, εννοείτε οτι δε θα το κάνει (θα το φροντίσω εγώ) και δεν πάει να λέει οτι θέλει.

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Μια αρπαχτή είναι για αυτόν και φταίει και η φίλη σου το ίδιο με τον γιατρό, γιατί πρέπει να ρωτάμε αν δεν μας εξηγούν και να μην αφήνουμε να χτυπάνε ενέσεις χωρίς να δίνουμε άδεια.
Αυτό που θέλω να μάθω όμως είναι αν θα πάθει κάτι ο σκύλος αν δεν το επαναλάβει.

Miss

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
278
0
Αργυρούπολη
Σίγουρα δεν είναι σωστό να κάνουν εμβόλιο χωρίς να το έχουν συζητήσει επαρκώς με τον ιδιοκτήτη από την άλλη μέχρι στιγμής, για να είμαι ειλικρινής έχω δεί προβλήματα σε 2 σκύλους από φωτογραφίες στο fb.
Γενικά πόσοι σκύλοι έχουν εμβολιαστεί μέχρι τώρα στην Ευρώπη? Για τι ποσοστό που παρουσιάζει πολύ σοβαρά προβλήματα μιλάμε?
~~~Άσε που αν δεν πάει να κάνει τις επόμενες 2 δόσεις έχει πετάξει τα 45 ευρώ που έδωσε...

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Είναι δυνατόν ο κτηνίατρος να έκανε το εμβόλιο του καλαζάρ χωρίς να προηγηθούν εξετάσεις αίματος ? Για όνομα του Θεού. Αν έχει γίνει κάτι τέτοιο και ο γιατρός δεν της είπε τι εμβόλιο είναι αυτό, τότε πρέπει να τον καταγγείλει στο Κτηνιατρικό Σύλλογο.

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Το Facebook δεν είναι επιστημονικός οργανισμός.
Ακόμα και τα πιό απλά φάρμακα που έχουν σώσει πολύ κόσμο, έχουν μερικές φορές ανεπιθύμητες ενέργειες σε κάποιους.
(εάν τις διαβάζαμε σαν αναφορές στο facebook δεν θα παίρναμε κανένα φάρμακο ποτε, ακόμα κι αν ήταν απολύτως αναγκαίο)
Εάν πάθει το σκυλάκι της φίλης σου Λεισμανίαση, θα της προτάξεις το επιστημονικό κύρος του facebook για να δικαιολογήσεις το ότι την απέτρεψες απο το να το κάνει;
Εξ άλλου για να πηγαίνουμε σε έναν γιατρό σημαίνει οτι τον θεωρούμε εν συνόλω επιστημονικά επαρκή ώστε να εμπιστευόμαστε ότι προτείνει.
Ο Γιατρος είναι αυτός που θα σταθμίσει τα υπερ και τα κατά και θα αποφασίσει τι πρέπει να προτείνει.
O κάθε ένας στον τομέα του...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Είναι δυνατόν ο κτηνίατρος να έκανε το εμβόλιο του καλαζάρ χωρίς να προηγηθούν εξετάσεις αίματος ? Για όνομα του Θεού. Αν έχει γίνει κάτι τέτοιο και ο γιατρός δεν της είπε τι εμβόλιο είναι αυτό, τότε πρέπει να τον καταγγείλει στο Κτηνιατρικό Σύλλογο.
Είσαι σίγουρη Φωτεινη ότι δεν προηγήθηκαν εξετάσεις αίματος; Γιατί τότε ισχύει ότι λεει η Κατερίνα.

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
Είσαι σίγουρη Φωτεινη ότι δεν προηγήθηκαν εξετάσεις αίματος; Γιατί τότε ισχύει ότι λεει η Κατερίνα.
Να μην είμαι ? Εγώ αυτό το σκυλί πάντα πήγα στο δικό μου κτηνίατρο που τον ξέρω 11 χρόνια, αλλά η κοπέλα πήγε απλά για αμπούλα σε έναν από εδω από το χωριό επειδή ήταν στο δρόμο της όταν έβγαλε το σκύλο βόλτα.

elenigeop

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2012
54
1
Παιδια εγω σκεφτομουν να το κανω στο σκυλι το εμβολιο τι ειναι αυτα να τρομαξω;;;!!!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Παιδια εγω σκεφτομουν να το κανω στο σκυλι το εμβολιο τι ειναι αυτα να τρομαξω;;;!!!
Eλένη γιατί να τρομάξεις;
Να μην τρομάξεις καθόλου απλώς να ενημερωθείς. Υπάρχει και στο φόρουμ συζήτηση αναλυτικά για το εμβόλιο αλλά και ο γιατρός θα σε ενημερώσει.

elenigeop

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2012
54
1
Ο γιατρος μου το υποστηριζει....Μου εχει πει οτι δεν ειναι σιγουρος για την αποτελεσματικοτητα του που θα φανει σε βαθος χρονου αλλα υποστηριζει οτι ειναι ακινδυνο!Μου τονισε εκατονταδες φορες ποσο ακριβο ειναι κ δεν μπορουν να το κανουν ολοι(Σαν γιατρο δεν μπορω να τον κρινω 100 % 2 μηνες πηγαινω σ αυτον αλλα σαν ανθρωπος ειναι πολυ ενταξει τον εχω τσεκαρει) αλλα το συστηνει ανεπιφυλακτα....κ με προβληματιζει...
Εχω δει πολλες συζητησεις και νομιζω οτι κανεις δεν ειναι τοσο σιγουρος ουτε για καλο ουτε για κακο...
Κ βλεπω αυτες τις φωτο και μου κοβεται λιγο η φορα...Εμεις αν το κανουμε θα το κανουμε 6 μηνων και φοβαμαι μην και παθουμε και τιποτα...Παμε για καλο και ερθουν ολα αναποδα!

Miss

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
278
0
Αργυρούπολη
Προφανώς ο γιατρός στηρίχθηκε σε εξετάσεις προηγούμενου μήνα ή μηνών για το καλααζάρ και προφανώς την πίεσε την κοπέλα να το κάνει λόγω εποχής.
Δεν ξέρω αν το προτείνει η εταιρεία παρασκευής του εμβολίου αλλά ο κτηνίατρός μου με ενημέρωσε ότι ή θα ξεκινήσουμε ΤΩΡΑ τις δόσεις ή μετά το Σεπτέμβρη-Οκτώβρη που τα σκνιπίδια εξαφανίζονται λόγω κρύου.
Αλλά το χωρίς εξετάσεις είναι η μέγιστη καραγκιοζιά... κι εγώ είχα κάνει εξετάσεις καλααζαρ στο μικρό το Νοέμβρη αλλά φυσικά ο κτηνίατρος ζητάει νέες για το canileish...