Εμείς και ο Ιβαν- Χρειαζόμαστε βοήθεια!

jeanny

New Member
7 Οκτωβρίου 2012
2
0
Καταρχάς καλώς σας βρήκα.Είμαι νέο μέλος και αποφάσισα να εγγραφώ και να ζητήσω τη βοήθεια σας αφού διάβασα τα πολύ ενδιαφέροντα σχόλια σας σε διάφορα θέματα.

Η ιστορία μας έχει ως εξής: Πρίν περίπου ένα μήνα μας χάρισαν τον Ιβάν, ένα γερμανικό ποιμενικό περίπου 5 μηνών τότε. Ο Ιβάν αφού έφυγε από την πρώτη του οικογένεια φιλοξενήθηκε περίπου μια εβδομάδα από τους γονείς μου για να καταλήξει στο σπιτάκι του με τους γονείς του φίλου μου.

Εξ αρχής Ο Ιβάν ήταν πολύ επιφυλακτικός με όλους μας. Γαύγιζε όταν μας έβλεπε ή οταν τον πλησιάζαμε και δεχόταν φοβισμένος τα χάδια μας. Όταν έφτασε τελικά στο καινούργιο του σπίτι η κατάσταση συνεχίστηκε. Για να μην τον μπερδέψουμε παραπάνω, ο μπαμπάς του φίλου μου ανέλαβε τη φροντίδα του. Ο Ιβάν όμως δεν τον αναγνωρίζει ως το αφεντικό του. Δεν ανταποκρίνεται στο κάλεσμα του, δεν παίζει ποτέ μαζί του ( η μαζί μας) και με το λουρί του μετακινείται με μεγάλη δυσκολία από το χώρο στον οποίο νιώθει ασφάλεια.

Να αναφέρω εδώ ότι είναι απολύτως υγιής σύμφωνα με την κτηνιάτρο του. Είναι πάνω από 20 κιλά, και όταν δεν ασχολούμαστε μαζί του εξερευνά τη μεγάλη έκταση στην οπόια μένει και είναι πολύ δραστήριος. Επίσης όταν κάποιος από εμάς ασχολείται με κάποιο άλλο σκυλί ζηλεύει υπερβολικά και εμφανίζει επιθετική συμπεριφορά.

Σε γενικές γραμμές δεν γνωρίζουμε πολλά από εκπαίδευση (γι αυτό και θα ζητήσουμε τη βοήθεια ειδικού). Πιστεύουμε όμως πως η ανασφάλεια του έχει να κάνει με την αλλάγη ιδιοκτητών και ίσως ενδεχόμενη κακοποίηση από την πρώτη του οικογένεια. Ωστόσο μας ανησυχει πολύ που η κατάσταση δεν βελτιώνεται με το πέρασμα του χρόνου και που εξακολουθεί να μην εμπιστεύεται και να ακούει κανέναν.

Εσάς ποια είναι η γνώμη σας για το τι μπορεί να συμβαίνει; Τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να αρχίσει να μας εμπιστεύεται;

Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια σας και συγγνώμη για το μεγάλο κείμενο.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Αφού σκοπεύετε έτσι κι αλλιώς να ζητήσετε βοήθεια ειδικού (και πολύ καλά θα κάνετε), θα πρέπει να επικεντρωθείτε στο να βρείτε έναν πραγματικά καλό εκπαιδευτή και αυτός θα σας πει τι να κάνετε.

3 εβδομάδες μένει στο νέο του σπίτι το σκυλί αν κατάλαβα καλά και μάλιστα ζει έξω, ελεύθερο και "ανεξέλεγκτο". Αυτό δε βοηθάει στο να σας θεωρήσει αγέλη του και να νιώσει ασφάλεια μαζί σας.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.082
Εγώ πιστεύω ότι είναι ήδη αργά, ζητήστε άμεσα την βοήθεια ενός εκπαιδευτή.
Και βάλτε τον μέσα στο σπίτι σας, είναι ακόμα πιο δύσκολο να δεθεί μαζί σας ζώντας έξω. Μπορεί να μην το καταλαβαίνετε τώρα, αλλά δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσες στιγμές χάνονται από το δεσμό που θέλετε να δημιουργηθεί μεταξύ σας ενώ ζει έξω..δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσες στιγμές της ζωής του σκύλου χάνετε.

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
απο ότι κατάλαβα το έχετε δεμένο έξω στην αυλή αν όχι καλώς αν ναι μεγάλο λάθος!μπορεί η ηλικία που τον έχετε να είναι σχετικά μικρή,είναι όμως απο τα βασικά χρόνια ώστε να δέσει με την οικογένεια.προσπαθήστε μέσα απο το παιχνίδι να είστε μαζί του και αν μπορείς να τον έχετε μέσα στο σπίτι γιατί εκεί πρέπει να ανήκει ο σκύλος.

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Εγώ πιστεύω ότι είναι ήδη αργά, ζητήστε άμεσα την βοήθεια ενός εκπαιδευτή.
Και βάλτε τον μέσα στο σπίτι σας, είναι ακόμα πιο δύσκολο να δεθεί μαζί σας ζώντας έξω. Μπορεί να μην το καταλαβαίνετε τώρα, αλλά δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσες στιγμές χάνονται από το δεσμό που θέλετε να δημιουργηθεί μεταξύ σας ενώ ζει έξω..δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσες στιγμές της ζωής του σκύλου χάνετε.
Ακριβως αυτο! Ο σκυλος γενικα είναι αγελαίο ζωο,θελει να ζει με την αγελη του! Μονο τοτε θα μαθει να ζει μαζι σας αρμονικά,και να αναπτυχθει το "δεσιμο" μεταξυ σας! Οπου βεβαια κάποια στιγμη θα αναγνωρισει καποιο μελος της οικογενειας "αρχηγο" της αγελης του!
Ο εκπαιδευτής είναι σιγουρα απαραίτητος για να σας καθοδηγήσει σωστά,το τι πρέπει να κάνετε και να σας συμβουλέψει και "εκπαιδευσει" συγχρονως και σας,ωστε ολοι μαζι να βοηθήσετε το σκυλάκο να ξεπεράσει τα οποια προβλήματα συμπεριφορας! Μη το καθυστερείτε!
Μεσα λοιπόν στο σπίτι ο σκύλος,κι οχι εξω μονος του και ανεξέλενκτος σαν αγρίμι!:)

jeanny

New Member
7 Οκτωβρίου 2012
2
0
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Δυστυχώς δεν υπάρχει δυνατότητα να μείνει μέσα το σκυλί. Έχει το δικό του σπίτι στον κήπο όπου και φαίνεται να νιώθει ασφάλεια. Ο μπαμπάς του φίλου μου περνάει πολύ χρόνο στην αυλή, προσπαθεί να τον πηγαίνει βόλτες και να παίξει μαζί του αν και με πολύ μικρή ανταπόκριση. Όταν προσπαθεί να τον πάει βόλτα με το λουρί του, κάθεται κάτω και αρνείται πεισματικά να κινηθεί, ενώ όταν τον πλησιάζουμε σχεδόν πάντα επιστρέφει στη βάση του.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Έστω για το βράδυ είναι καλό να μπαίνει μέσα στο σπίτι. Η υγεία του κινδυνεύει αν μένει σε μόνιμη βάση στην αυλή.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Δυστυχώς δεν υπάρχει δυνατότητα να μείνει μέσα το σκυλί. Έχει το δικό του σπίτι στον κήπο όπου και φαίνεται να νιώθει ασφάλεια. Ο μπαμπάς του φίλου μου περνάει πολύ χρόνο στην αυλή, προσπαθεί να τον πηγαίνει βόλτες και να παίξει μαζί του αν και με πολύ μικρή ανταπόκριση. Όταν προσπαθεί να τον πάει βόλτα με το λουρί του, κάθεται κάτω και αρνείται πεισματικά να κινηθεί, ενώ όταν τον πλησιάζουμε σχεδόν πάντα επιστρέφει στη βάση του.
Γιατι δεν το παιρνετε εσυ με τον φιλο σου στο σπιτι σας? Αν μεγαλωσει ετσι οπως τον περιγραφεις θα γινει ενα αγριο φοβικο μαντροσκυλο και θα δυσκολευεστε κι εσεις να τον κουμανταρετε, αυτο θελετε? Καμια ποιοτητα στη ζωη του δηλαδη για μενα αυτα ειναι κατεστραμενα μυαλα σκυλων. Δεν θα νιωσει οτι ανηκει στην οικογενεια και οτι αγαπιεται.