Εμετοί συνέχεια :(


mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
32
Zografou, Greece
Καλησπέρα! Πριν από 2 μέρες γύρισα από διακοπές και το διάστημα που έλειπα ο μικρός έμενε στο πατρικό μου με τους δικούς μου. Όταν η τροφή του τελείωσε, η μάνα μου του πήρε μια belcando για κουτάβια που τρώγεται αφού μαλακώσει με το ζεστό νερό, ούτε και ξέρω ποια είναι! Εγώ του έδινα Acana Grasslands αλλά ο κτηνίατρος στο κ@@@χώρι επέμενε ότι δεν κάνει αυτή η τροφή για σκυλιά γιατί τα πειράζει η πρωτείνη! Αν είναι δυνατόν τώρα μπορούσε αυτός να κρίνει τι πειράζει το δικό μου σκυλί και τι όχι!!!
Μετά από 2 μέρες το μωρό μου άρχισε να κάνει εμετούς. Οι γονείς μου πήγαν το κουτάβι στον ίδιο άσχετο που διέγνωσε γαστρίτιδα επειδή λέει του δίνω από το φαί μου! Εγώ μόνο κανά φρούτο, κοτόπουλο και πού και πού λίγο τυράκι και γιαουρτάκι του δίνω! Αλλά όχι λέει ο κύριος τα σκυλιά δεν έχουν ένζυμο να διασπάνε τις ανθρώπινες τροφές, παρά μόνο τις σκυλοτροφές! Άμα δεν ήταν 2 ώρες μακριά άνετα είχα πάει να τον σκυλοβρίσω! Έδωσε λοιπόν στη μάνα μου ένα χάπι να του δίνει λέει από 1/4 κάθε μέρα για 4 μέρες διαλυμένο σε νερό! Τη ρώτησα πως το λένε αλλά δεν ξέρει! Μην πω τώρα τίποτα και γι'αυτήν και είναι κρίμα... Το θέμα είναι ότι το παιδί μου συνεχίζει να κάνει εμετό κάθε μέρα κανά 3ωρο μετά το μεσημεριανό φαγητό και βγάζει σάλια και ολόκληρες κροκέτες...
Τι να κάνω τι μπορεί να φταίει?! Έχουν κλείσει και όλοι οι κτηνίατροι της περιοχής ρε γαμώτο αυγουστιάτικα και δεν ξέρω πού να τον πάω γιατί μένω μόνη μου και δεν έχω και μεταφορικό! Μήπως ξέρει κανείς καλό (και ανοιχτό) κτηνίατρο στου Ζωγράφου ή κάπου κοντά?
Ευχαριστώ προκαταβολικά και συγνώμη αν σας κούρασα!
 




Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
περαστικα στο παιδι..
Απλα να πω οτι σε μας η ακανα γκρας , πειραξε οντως λογω πρωτεινης και στις δυο
και οταν τρωνε φρουτα, ξερνανε αβερτα. Ειδικα με ροδακινο.

να πινει νερακι οσο κανει εμετο
εγω ειδικα στη μικρη που δεν πινει γενικα πολυ, οταν κανει εμετο της δινω με συριγγα
κοτοπουλακι βραστο και λιγο ρυζι για 2, 3 μερες, οχι εντονο παιχνιδι μετα το φαγητο και τις ταιζω 3 φορες τη μερα απο λιγο, οταν δινω μαγειρευτο. Η κροκετα χωνευεται στο 12ωρο ενω το κανονικο φαγητο θελει πολυ πιγοτερες ωρες. Και οταν ειναι το στομαχακι αδειο, μου κανει ειδικα η μικρη συχνα εμετο με σαλια. αρα προσεχουμε για να μην εχουμε.

για κτηνιατρο θα σου πουν μελη εδω που γνωριζουν.
περαστικα και παλι.
 


mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
32
Zografou, Greece
Thanks mareco! Για την Κυριακή γράφει έναν κτηνίατρο που είναι κοντά στο σπίτι μου αλλά τον πήρα σήμερα τηλ και μπήκε τηλεφωνητής... Μετά τις 28 λέει κι αυτός... Την Κυριακή όμως θα είναι ανοιχτός εφ'όσον λέει ότι εφημερεύει?
Hopsi ξέρω πως η acana έχει πειράξει κάποια σκυλιά γι'αυτό είχα σκοπό να κάνω εξετάσεις σε κανά 3μηνο να δω τι παίζει με τον μικρό! Αλλά όχι και να λέει ο καράβλαχος ότι δεν κάνει για σκυλιά και για τι κάνει τότε κύριε? Για παπαγαλάκια??? Ουσττττ!!! Όσο για τα φρούτα, τον μπέμπη δεν τον πείραξαν ποτέ και απότι ξέρω δεν κάνουν γενικά κακό! Η ασχετοσύνη του "κτηνίατρου" φωνάζει από χιλιόμετρα όταν λέει ότι τα σκυλιά τα πειράζει ό,τι δεν είναι κροκέτα! Σ'ευχαριστούμε πολύ για τα περαστικά :)
 


BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Αλλά όχι λέει ο κύριος τα σκυλιά δεν έχουν ένζυμο να διασπάνε τις ανθρώπινες τροφές, παρά μόνο τις σκυλοτροφές!
Στο είπε ο ίδιος αυτό?

Για να καταλάβω, πριν μερικές μέρες αλλάξατε ξηρά. Στο μεταξύ εσύ λείπεις απο το σπίτι οπότε δεν έχεις επαφή με τον σκύλο. Ο κτηνίατρος πιστεύει ότι φταίει το φαγητό που του δίνεις παρόλου που αυτές της μέρες δεν είσαι παρών?
Αν είναι έτσι δεν νομίζω να φταίνε τα φρούτα/γιαούρτια που δίνεις γιατί τόσο καιρό γιατί δεν υπήρχε πρόβλημα...

Νομίζω ότι η όλη φασαρία γίνεται εξαιτίας της αλλαγής ξηράς. Αν ο σκύλος τρώει πολύ καιρό την Αcana και η αλλαγή ήταν τσακ μπαμ δεν το θεωρώ απίθανο να ανακατεύεται ο οργανισμός του.
 


mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
32
Zografou, Greece
BiggBilly το είπε ο ίδιος στους γονείς μου. Ο κτηνίατρος υποστήριξε πως τα φρούτα κτλ που του δίνω κατά καιρούς του προκάλεσαν τελικά (μέσα σε διάστημα τριών μηνών) γαστρίτιδα. Δεν ξέρω αν μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο αλλά δε μου ακούγεται και τόσο σώα η διάγνωση.
Αν όντως τον πείραξε η αλλαγή τροφής, δεν είναι πολύ μια βδομάδα με εμετούς? Και στο παρελθόν του είχα αλλάξει τροφή στα μπαμ αλλά δε μου έκανε κανένα πρόβλημα παρά μόνο μια ελαφριά διάρροια!
 


Gherudos

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2011
423
0
Ηράκλειο
Ποτέ δεν αλλάζουμε μια τροφή απότομα, πρώτα θα του δίνεις 1/4 νέας τροφής ανακατεμένο με 3/4 παλιάς τροφής, αργότερα 2/4 παλιάς και 2/4 καινούριας, μετά 3/4 νέας και 1/4 παλιάς και στο τέλος του δίνεις μόνο την νέα για να συνηθίσει ο οργανισμός του.
 


mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
32
Zografou, Greece
Gherudos σ'ευχαριστώ πολύ, αλλά είναι κάτι που ήδη το γνωρίζω. Απλά εκείνη τη φορά πήγαμε να πάρουμε τροφή, δεν είχε την ίδια και πήραμε άλλη. Αυτή τη φορά, οι γονείς μου δε το γνώριζαν. Εγώ το έκανα αρκετά σαφές πριν φύγω ότι πρέπει να πάρουν την ίδια αλλά ο "κύριος κτηνίατρος" τους έπεισε ότι "η Acana δεν κάνει για σκυλιά!" Αν είναι δυνατόν!
 


BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
mairoula, κτηνίατρος δεν είμαι αλλά πολύ πιθανόν να γίνεται αυτό απο την αλλαγή τροφής. Ο οργανισμός του μπορεί να βλέπει ακόμα σαν "ξένο" την καινούργεια τροφή και να το αποβάλλει.

Το γεγονός ότι σχεδόν πάντα κάνει εμετό μετά το φαγητό είναι μια δυνατή ένδειξη, ειδικά αν το φαγητό δεν έχει δεχτεί "επεξεργασία" ακόμη (έγραψες ότι βλέπεις κροκέτες ολόκληρες).

Το φάρμακο που σου έδωσε πολύ πιιθανόν να ήταν κάποιο με Metrodinazole, όπως το Flagyl για παράδειγμα. Οι κτηνίατροι τα μοιράζουν σαν της καραμέλες :D
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Και εμένα το έχουν πάθει από απότομη αλλαγή.
Μου είχε δώσει και ένα φάρμακο - δεν θυμάμαι το όνομα - αλλά θυμάμει πως μου είχε πει να τους δίνω ρυζάκι και κοτοπουλάκι ξεκοκαλιασμένο για μερικές μέρες για να στρώσουν.
Υπομονή και περαστικά
 


BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Και εμένα το έχουν πάθει από απότομη αλλαγή.
Μου είχε δώσει και ένα φάρμακο - δεν θυμάμαι το όνομα - αλλά θυμάμει πως μου είχε πει να τους δίνω ρυζάκι και κοτοπουλάκι ξεκοκαλιασμένο για μερικές μέρες για να στρώσουν.
Υπομονή και περαστικά
Αυτό δεν μπορεί να το κάνει ο φίλος γιατί ο κτηνίατρος του είπε ότι τα σκυλιά είναι ανίκανα να φάνε ανθρώπινο φαγητό. :D

Ότι και να σημαίνει αυτό το "ανθρώπινο"...
 


mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
32
Zografou, Greece
Ευχαριστώ πολύ! Λοιπόν βρήκα τη συσκευασία από το χάπι και προσπαθώ να βγάλω άκρη ποιο ήταν για να πω κ στον γιατρό! Λέει κάπου tagam... και από κάτω cimetid.... Όπως καταλαβαίνετε είναι κομμένη η συσκευασία και εγώ άσχετη από φάρμακα, αλλά μήπως κατάλαβε κάποιος...? :D

Ότι και να σημαίνει αυτό το "ανθρώπινο"...
Σημαίνει "οτιδήποτε εκτός από κροκέτες". Είναι βαρεμένος ο άνθρωπος σας λέω!
 








Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Το σιρόπι που μας είχε δώσει ήταν το primperan.
Βέβαια καλό θα ήταν να μιλήσεις με έναν γιατρό να σου πει. Γιατί εμεις δεν είμαστε γιατροί. Εγώ απλά θυμάμαι τι μου είχε πει σε ανάλογη περίπτωση.

Τι φρίκη και αυτή 15αυγουστο να παραλύει όλη η χώρα... Μη σου τύχει τιποτα αυτές τις μέρες :mad:
 


mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
32
Zografou, Greece
Εσάς μη σας τύχει γιατί εμείς την πάθαμε ήδη :( :( :(
Έχει και ένα πρόβλημα με το ματάκι του το μωρό μου και δεν το έχουμε δει ακόμα :(
Αύριο πρωί πρωί θα πάρω τον κτηνίατρό μας μήπως μου δώσει κάποια λύση...
Παρεπιπτόντως γνωρίζει κανείς ποιος είναι ο κωδικός της Belcando που περιέγραψα? Εκτός αν δεν υπάρχει ένας για κουτάβια που πρέπει να αναμιγνύεται με ζεστό νερό, οπότε ρώτησα βλακεια!
 




GAIA LYKAIA

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2007
614
16
56
Θεσσαλονίκη
gaialykaia.com
Σού έχει δώσει Tagamet της GlaxoSmithKline, κλασσικό ανθρώπινο αντιόξινο για να βοηθήσει το στομάχι της να ηρεμήσει μειώνοντας την υπερπαραγωγή υδροχλωρικού οξέως. Κλασσική χορήγηση σε περιπτώσεις τέτοιες.

Επειδή φέτος είχα μία αρκετή επίπονη & παράξενη γαστρική διαταραχή σε ένα από τα ενήλικα σκυλιά μου, η οποία δεν ανταποκρινόταν στην κλασσική χορήγηση Zantac της GlaxoSmithKline & αντιεμετικού σιροπιού Peptonorm της Uni-Pharma επί 5νθήμερου, και οι εμετοί επέστρεφαν μετά την παύση της χορήγησης των φαρμάκων και την επιστροφή στη ξηρά τροφή (από ρύζι/κιμά που έτρωγε όσο ήταν υπό θεραπεία), αναγκάστηκα να σκεφθώ εναλλακτική λύση στο πρόβλημά μου. Να τονίσω ότι το συγκεκριμένο σκυλί ΠΟΤΕ στο παρελθόν δεν είχε πρόβλημα με καμιά ξηρά τροφή και δεν έχει δυσκολευτεί από καμιά τροφή.

Τελικά, μετά από παρατήρηση της μηχανικής της αντίδρασης του στομάχου, κατέληξα στο να μουλιάσω (για πρώτη φορά από τότε που ήταν κουτάβι) την τροφή του, ώστε να την καταστήσω πιό "φιλική" προς το στομάχι. Ως διά μαγείας, μετά από 3 ανεπιτυχείς φαρμακευτικές αγωγές, ο σκύλος κράτησε το φαΐ του και το πρόβλημα λύθηκε. Μετά από 1.5 μήνα, συνεχίζω να του δίνω μουλιασμένη κροκέτα, καθώς θέλω να δώσω στο στομάχι όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο για να ηρεμήσει, πριν προσπαθήσω ξανά να γυρίσω σε ξηρά τροφή.

Σημ. Επίσης, η ποσότητα της τροφής μπορεί να επηρρεάσει την διάθεση του στομάχου για αποβολή της τροφής, μέσω μηχανικής λειτουργίας, οπότε όταν ξεκινάμε πάλι να ταΐζουμε, ξεκινάμε με σημαντικά μικρότερες ποσότητες.

@Hopsi: Μία τροφή είναι δύσκολο να πειράξει λόγω πρωτεΐνης, καθώς αυτή είναι το πλέον εύπεπτο και φιλικό συστατικό ως προς τη σύνθεσή του. Είναι πολύ πιό πιθανόν να δημιουργήσει αντίδραση (στο έντερο βέβαια και όχι στο στομάχι - διάρροιες δλδ και όχι εμετούς) η ποιότητα και ποσότητα του λίπους που περιέχει, το οποίο και είναι πολύ πιό ερεθιστικό.

@mairoula: Οι εξετάσεις του τριμήνου δε θα προσφέρουν τίποτε προς την κατεύθυνση της διάγνωσης για το συγκεκριμένο θέμα.

Τα φρούτα δε μπορούν (πέραν σταφυλιού κλπ) να προκαλέσουν μία τέτοια αντίδραση τη στιγμή που ήδη τα έτρωγε καιρό, και αποτελούν κλάσμα της καθημερινής (και αν) διατροφής. Αν υπήρχε κάποια μορφή δυσανεξίας θα εκδηλωνόταν αμέσως και με παραστατικό τρόπο... όχι μετά τριμήνου!

Το κάθε φάρμακο προσαρμόζεται βάση κιλών σκύλου, οπότε το "βαρύ" είναι σχετικό... το ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ είναι το θέμα.....

Η Belcando έχει την Puppy Gravy (ζουμί) για κουτάβια και είναι πολύ καλή τροφή. Η σύγκριση με την Acana είναι πολύ σχετική (υποκειμενική)...

Καλό πρώι
 


nikosjkd

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2009
118
0
Μαιρουλα το ιδιο επαθα και γω και γω Acana Grass δινω,οταν μου τελειωσε η τροφη απο λαθος υπολογισμο και ημουν στη Μανη η μονη που σκεδτηκα να την συνδιασω για να μπορω να ξανακανω μεταβαση ηταν η i/d της Hills την φαρμακευτικη αν ξερεις που νε για σκυλια με εντερικα θεματα.Γυρισα αθηνα και του κανα μεταβαση σε 3 μερες 50%-75%-100% και ολα μια χαρα.Γενικα επειδη εχω αλλαξει τροφες καμια 5αρια μεσα σε λιγους μηνες ειναι αυτο που σου πε ο BigBilly δεν την δεχεται ο οργανισμος μου το πε και ο κτηνιατρος.Οσο αναφορα για την Acana με πρωτεινη πριν φυγω τοθ κανα εξετασεις και του βρηκε 1.89 κρεατινινη που κνανονικα ειναι 1,6 αν θυμαμαι καλα..σε οικογενιακο κτηνιατρο με 30 χρονια εμπειρια στα σκυλια οταν του στειλα τις εξετασεις μου πε ενταξει δεν ειναι τιποτα μην ανυσηχεις ειναι κουταβι θα στρωσει σιγα σιγα αλλα και παλι 1,89 θεωρειται καλο...οχι αριστο αλλα καλο