Εμετος...:(

minipin

Well-Known Member
8 Σεπτεμβρίου 2011
65
1
Πάτρα
Καλημέρα σας. Καλό καλοκαίρι για όσους έχουν αρχίσει διακοπές, καλή υπομονή και οι διακοπές έρχονται για τους υπόλοιπους!
Σήμερα το πρωί πριν καμιά ώρα δηλαδή ξύπνησα και είδα το μικρό μου να κάνει εμετό!
Έκανε έναν, μετά πήγε να φύγει από το δωμάτιο έκανε άλλον ένα, δεν πειράζει τα μαζεύω... Μετά είχε μια φάτσα ο καημένος που νόμιζε ότι έχει κάνει κάτι κακό, πριν κανένα μισάωρο έκανε άλλον ένα.
Το θέμα είναι ότι τελευταία φορά έφαγε χθες στις 8. Τον πείραξε το φαγητό ή έχει κάτι άλλο και πρέπει να ανησυχήσω ακόμη παραπάνω και να τον πάω στον κτηνίατρο?

Είναι οι πρώτη φορά που το παθαίνει έτσι, συνήθως κάνει στο αμάξι. Να ρωτήσω κάτι και για αυτό.
Πως μπορώ να το εξαλείψω?
Να του δώσω δραμαμίνες?
Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Τι σχεση εχουν οι δραμαμινες? Πηγαινε μια βολτα απο το γιατρο για μια εξεταση κι οδηγιες διαροφης!

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
O εμετός είναι σύμπτωμα! Δεν έχει νόημα να του δώσεις δραμαμίνες. Θα σου έλεγα βουρ στο γιατρό για να έχεις και το κεφαλάκι σου ήσυχο!

Περαστικά σας!

minipin

Well-Known Member
8 Σεπτεμβρίου 2011
65
1
Πάτρα
Οι δραμαμίνες αναφέρονται στο ταξίδι και όχι στην τωρινή φάση. Ευχαριστώ, θα πάρω τηλέφωνο να δω τη μπορώ να κάνω.

ippotis

Well-Known Member
24 Μαϊου 2012
320
0
Λάρισα
Το θέμα είναι ότι τελευταία φορά έφαγε χθες στις 8. Τον πείραξε το φαγητό ή έχει κάτι άλλο και πρέπει να ανησυχήσω ακόμη παραπάνω και να τον πάω στον κτηνίατρο?
τι έφαγε;

minipin

Well-Known Member
8 Σεπτεμβρίου 2011
65
1
Πάτρα
Την τροφή που τρώει καθημερινά, ξηρή τροφή. Τώρα όμως μου αποκάλυψαν ότι βγήκε στο μπαλκόνι χθες και έφαγε κάτι φύλλα. Μπορεί να είναι από αυτό?

ippotis

Well-Known Member
24 Μαϊου 2012
320
0
Λάρισα
Την τροφή που τρώει καθημερινά, ξηρή τροφή. Τώρα όμως μου αποκάλυψαν ότι βγήκε στο μπαλκόνι χθες και έφαγε κάτι φύλλα. Μπορεί να είναι από αυτό?
ναι.. κατα 95% μάλλον αυτό θα φταίει τότε!
συνήθως τα σκυλιά όταν θέλουν να προκαλέσουν εμετό, τρώνε διάφορα φύλλα ή χόρτα.
οπότε δεν πιστεύω να είναι κάτι το ανησυχητικό

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Ναι αλλά και πάλι συνολικά έκανε 3 φορές εμετό! (Αν μέτρησα καλά)

Δε πιστεύω και εγώ οτι ειναι κάτι ανησυχητικό αλλά για σιγουριά θα πήγαινα στον κτηνίατρο! :)

minipin

Well-Known Member
8 Σεπτεμβρίου 2011
65
1
Πάτρα
Σε ευχαριστώ πολύ! Θα δω καμιά ώρα ακόμη τι θα γίνει και αν δεν είναι καλύτερα θα πάμε στον κτηνίατρο.
Όσο για τις διαδρομές με το αυτοκίνητο έχετε να προτείνεται κάτι?
Παλιά του έδινα δραμαμίνη, μετά την έκοψα και ήταν μια χαρά και σε ταξίδι 2,5h. Πριν μέρες όμως που μπήκαμε για ένα δεκάλεπτο μου ξανά έκανε, οπότε δεν ξέρω τι να κάνω. Καμιά ιδέα?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Πριν καταφύγεις σε φάρμακα δοκίμασε καθημερινές μικρές διαδρομές, και όταν δεις ότι αρχίζει και γλύφεται έντονα κάνε στάσεις. Σιγά σιγά θα αυξάνεις τον χρόνο και θα συνηθίσει.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Τι έβγαλε? Μη τρελαίνεσαι....και οι άνθρωποι κάνουν εμετό...δεν τρέχουν κάθε φορά στον γιατρό. Αν ο σκύλος είναι καλά από διάθεση....ένα βαρυστομάχιασμα ήταν...Και ο δικός μου χθες το βράδυ έκανε 3 εμετούς και έβγαλε τόνους φαγητό...(τρόμαξα βέβαια γιατί ήταν σκούρο καφέ χρώμα και έμοιαζε από μακριά με κακά)...αλλά τελικά ήταν όλη η ξηρά τροφή που έφαγε νωρίτερα...
Ήπιε νερό...ξάπλωσε λίγο και μετά από 30 λεπτά χοροπηδούσε...

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Συμφωνώ με την katerina k.
Ούτε εγώ τρέχω με το παραμικρό στον κτηνίατρο. Γνωρίζω όμως τα σκυλιά μου και καταλαβαίνω πότε είναι η κατάσταση σοβαρή.

Υπάρχει πιθανότητα να έχει φάει κάποιο αντικείμενο, παιχνίδι, ...;

xristina+tobby

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2012
67
0
ο δικος μου τρωει χορτα για να κανει εμετο οταν εχει βαρυστομαχια ή οταν εμεις ψηνουμε και θελει να προετοιμασει το στομαζι του γ το ψητο. παντος μια φορα ο δικος μου εφαγε ενα χαλασμενο σαλαμακι για σκυλους -που παρολο που το ειχαμε μολις ανοιξει και το ειχαμε βαλει στο ψηγειο αυτο μαλλον χαλασε και το κακο ηταν οτι δεν ειχε καμια αλλιωση απ'εξω για να το καταλαβουμε- εκανε εμετο 2 φορες και ειχε και πρασινα στον εμετο του! τρομαξα τοσο πολυ! αλλα ευτυχως μετα δεν ειχε κανενα αλλο προβλημα! ισως το σκυλακι σου να ειχε μια περιοδικη ενοχληση! :ρ οσο για το ταξιδι συμφωνω να το αντιμετωπισεις χωρις φαρμακα. μονο με εκπαιδευση και εξοικειωση.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Αυτο με τα χόρτα δεν έχω πεισθεί ακόμα. Τα δικά μου τρώνε καθημερινά χορταρικά σαν γεύμα, τρώνε και μερικές φορές στην βόλτα αλλά εμετούς δεν βλέπω.

Πριν μερικές εβδομάδες ένα Γ.ποιμενικό ένος φίλου μου έκανε συνέχεια εμετό. Όταν πήγα να τον δω κατάλαβα πως έφταιγε ότι μάδαγε. Πολλά σκυλιά που δεν τα χτενίζουμε δαγκώνουν/γλύφουν την νεκρή τρίχα με αποτέλεσμα να προκαλεί εμετό. Ήταν υγρό αυτό που έβγαλε κάπως κιτρινο-πράσινο.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Συμφωνώ με την katerina k.
Ούτε εγώ τρέχω με το παραμικρό στον κτηνίατρο. Γνωρίζω όμως τα σκυλιά μου και καταλαβαίνω πότε είναι η κατάσταση σοβαρή.

Υπάρχει πιθανότητα να έχει φάει κάποιο αντικείμενο, παιχνίδι, ...;
Είναι θέμα εμπειρίας. Όταν υπάρχει μεγάλη μπορείς να αξιολογήσεις και να κρίνεις αν πρέπει τρέξεις στον κτηνίατρο ή όχι. Όταν όμως λείπει καλύτερη λίγη υπερβολή παρά άσχημες εξελίξεις.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Εμενα μου κοβονται τα ποδια οταν ακουω εμετο σε κουταβι. Ειναι μαλλον προσωπικο καταλοιπο γι' αυτο και λεω να πανε στο γιατρο. :rolleyes:

minipin

Well-Known Member
8 Σεπτεμβρίου 2011
65
1
Πάτρα
Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις και για τις απαντήσεις σας. Με καθησυχάσατε..
Δεν τον πήγα στον κτηνίατρο τελικά, μιας και περίμενα καμιά ώρα, αλλά δεν έκανε τίποτα.
Κοιμόταν συνέχεια, όπως και σήμερα, αλλά όταν ξυπνάει είναι μες στην τρελή χαρά! Μάλλον τα ενοχλεί και αυτά η ζέστη, δεν εξηγείται αλλιώς!
Αααα και το Σάββατο θα πάμε για το πρώτο μας θαλάσσιο μπανάκι, ας ευχηθούμε ότι θα του αρέσει και ότι θα μπει εύκολα.
Αν έχετε καμιά συμβουλή θα μου ήταν πολύ χρήσιμη!!!

xristina+tobby

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2012
67
0
για αυτο το θεμα θα μπορουσες να παρεις το περιοδικο σκυλος και γατα. βγαινει εδω και λιγο καιρο και απο οσο εχω δει δινει πολου καλες συμβουλες σε πολλα θεματα. και αυτο το τευχος εχει τιπς πως θα κανει το πρωτο του μπανιο. :)