Εμετος

ΡΟΥΛΗΣ

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2018
193
66
66
Δεν νομίζω ότι χρειάζεται ειδικό μπωλ.
Μπορεί οι εμετοί, να είναι κάτι εντελώς προσωρινό και όχι από ανεξέλεγκτη λαιμαργία. Ετσι κι αλλιώς, τις κροκέτες τις καταπίνουν. Δεν τις κάνουν θράψαλα. Και το νερό τα βοηθάει στην χώνεψη. Αλλά προς το παρόν, ας το πίνει με μέτρο, μέχρι να καθορίσετε ποιό είναι το πρόβλημα. Αρκετά και μικρά γεύματα, μέχρι να πει ο γιατρός κάτι άλλο.
Παντως αποψε αφου ηπιε νερο του το πηρα και του εδινα λιγο καθε τοσο,ετσι δεν το εκανε εμετο αποψε το φαγητο,να ρωτησω αν μπορω να του το αφησω να πιει ελευθερα το βραδυ η να του δωσω λιγο και στις 11 να το αποσυρω;

ΡΟΥΛΗΣ

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2018
193
66
66
Παντως αποψε εφαγε 6 κι σρχιε αμεσως να πινει νερο,δεν το εκανε παλια,του το πηρα και του δινω λιγο καθε τοσο,ετσι δεν εχει κανει εμετο αυτη την φορα αλλα ψαχνει το νερο,τωρα μεχρι αυριο δεν ξερω αν μπορω να του το αφησω ελευθερο για το βραδυ η να του δωσω λιγο στις 11 και να το παρω...

Mava

Well-Known Member
4 Δεκεμβρίου 2022
510
313
47
Παντως αποψε εφαγε 6 κι σρχιε αμεσως να πινει νερο,δεν το εκανε παλια,του το πηρα και του δινω λιγο καθε τοσο,ετσι δεν εχει κανει εμετο αυτη την φορα αλλα ψαχνει το νερο,τωρα μεχρι αυριο δεν ξερω αν μπορω να του το αφησω ελευθερο για το βραδυ η να του δωσω λιγο στις 11 και να το παρω...
Θα ξυπνάει το βραδυ να πιει;εγώ δεν θα το έπαιρνα ..αλλά δεν γνωριζω να σας απαντησω..ευχομαι όλα καλά να μας πείτε

• Like
Reactions: ΡΟΥΛΗΣ

ΡΟΥΛΗΣ

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2018
193
66
66
Θα ξυπνάει το βραδυ να πιει;εγώ δεν θα το έπαιρνα ..αλλά δεν γνωριζω να σας απαντησω..ευχομαι όλα καλά να μας πείτε
Το ζηταει και τωρα,παραξενο,αυτος τοσο νερο δεν επινε,αυριο απογευμα λογικα θα μας πει ο γιατρος.Ευχαριστω

• Like
Reactions: Mava

Mava

Well-Known Member
4 Δεκεμβρίου 2022
510
313
47
Το ζηταει και τωρα,παραξενο,αυτος τοσο νερο δεν επινε,αυριο απογευμα λογικα θα μας πει ο γιατρος.Ευχαριστω
Πάντως καλό είναι να το ελέγχεται ..αν το παρακάνει ίσως να του το πάρετε για λίγο

• Like

ΡΟΥΛΗΣ

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2018
193
66
66
Πάντως καλό είναι να το ελέγχεται ..αν το παρακάνει ίσως να του το πάρετε για λίγο
Οταν εφαγε αρχισε αμεσως να πινει αρκετα,του το πηρα κι απο τις 5.30 του δινω και ελεγχω να πινει λιγο,θα του αφησω ελαχιστο για το βραδυ και βλεπουμε.

• Like

Mava

Well-Known Member
4 Δεκεμβρίου 2022
510
313
47
Οταν εφαγε αρχισε αμεσως να πινει αρκετα,του το πηρα κι απο τις 5.30 του δινω και ελεγχω να πινει λιγο,θα του αφησω ελαχιστο για το βραδυ και βλεπουμε.
Εκτός αν η τροφή τον κάνει κ διψάει ..έχει πολλούς υδατάνθρακες η συγκεκριμένη..μην σας κουράζω σκέψεις κάνω όπως αν ήταν το δικό μου σκυλι

• Like

Sasha

Well-Known Member
28 Δεκεμβρίου 2022
574
316
26
instagram.com
Το μπολ απλα ειναι καλο για λαιμαργα σκυλιά,
φυσικά μιλάμε για ένα σκυλάκι υγιείς .
εμενα μια σταλιά κ ρευόταν σαν να μην υπήρχε αύριο γιατί έπαιρνε πολύ αέρα.κ μας είπε ο γιατρός να το πάρουμε ..κ νομιζω χορταίνει καλυτερα.
Αν το σκυλί μετά το φαι δεν κάνει εμετούς και η λαιμαργία του δε προκαλεί προβλήματα. Είναι περιττό απ' όσο ξέρω το slow feed.
Έτσι και αλλιώς τα σκυλιά δε μασάνε,αυτό που βλέπουμε ότι μασάνε είναι τέρμα τυπικό. Τα σκυλιά καταπίνουν την τροφή τους. Πολύ σπάνια κάποιο να το μασήσει.
Νερό μετά την κροκετα πίνουν αρκετή λόγο έλλειψης υγρασίας στην τροφή. Δε φταίει η υγρασία της τροφής,έτσι είναι η κροκετα. Αν δε κάνω λάθος η νορμάλ κροκετα 25-28% διορθώστε με αν κάπου λάθος.

Mava

Well-Known Member
4 Δεκεμβρίου 2022
510
313
47
Αν το σκυλί μετά το φαι δεν κάνει εμετούς και η λαιμαργία του δε προκαλεί προβλήματα. Είναι περιττό απ' όσο ξέρω το slow feed.
Έτσι και αλλιώς τα σκυλιά δε μασάνε,αυτό που βλέπουμε ότι μασάνε είναι τέρμα τυπικό. Τα σκυλιά καταπίνουν την τροφή τους. Πολύ σπάνια κάποιο να το μασήσει.
Νερό μετά την κροκετα πίνουν αρκετή λόγο έλλειψης υγρασίας στην τροφή. Δε φταίει η υγρασία της τροφής,έτσι είναι η κροκετα. Αν δε κάνω λάθος η νορμάλ κροκετα 25-28% διορθώστε με αν κάπου λάθος.
Νομίζω έχει 10% υγρασία ..έχει μεγάλη διαφορα στον χρόνο που το τρώει..αλλά 10 δευτερα και άλλο 3 λεπτά..κ ναι μπορεί να κάνει εμετό ,και να έχει φουσκώματα κ ρεψίματα..επίσης ο πολύ αέρας που πέρνει του φέρνει παλινδρόμηση..προσωπικά εμείς ειδαμε μεγάλη διαφορά..δεν έχουμε πλεον κανένα σύμπτωμα ..και το συστήνω σε όλους όσοι τρωνε γρήγορα..

• Like

Sasha

Well-Known Member
28 Δεκεμβρίου 2022
574
316
26
instagram.com
Νομίζω έχει 10% υγρασία ..έχει μεγάλη διαφορα στον χρόνο που το τρώει..αλλά 10 δευτερα και άλλο 3 λεπτά..κ ναι μπορεί να κάνει εμετό ,και να έχει φουσκώματα κ ρεψίματα..επίσης ο πολύ αέρας που πέρνει του φέρνει παλινδρόμηση..προσωπικά εμείς ειδαμε μεγάλη διαφορά..δεν έχουμε πλεον κανένα σύμπτωμα ..και το συστήνω σε όλους όσοι τρωνε γρήγορα..
Εγώ που το συζήτησα,μου είπαν ότι αν το σκυλί που τρώει γρήγορα δεν έχει κάποιο πρόβλημα,δεν χρειάζεται να το πειράξεις.
Εμένα αν αργεί να το φάει,βάζει και τις πατούσες του μέσα στο πιάτο για να στηριχτεί καλύτερα και μετά όλο στο σπίτι μυρίζει κροκετιλα :ROFLMAO:

• Haha

Mava

Well-Known Member
4 Δεκεμβρίου 2022
510
313
47
Εγώ που το συζήτησα,μου είπαν ότι αν το σκυλί που τρώει γρήγορα δεν έχει κάποιο πρόβλημα,δεν χρειάζεται να το πειράξεις.
Εμένα αν αργεί να το φάει,βάζει και τις πατούσες του μέσα στο πιάτο για να στηριχτεί καλύτερα και μετά όλο στο σπίτι μυρίζει κροκετιλα :ROFLMAO:
Καλά μην φαντάζεσαι ότι είναι κάτι τρομερό αυτό το μπολ:LOL:
Απλά θα αργήσει λίγο παραπάνω να φάει..μια χαρά το απολαμβάνει ..
Εγώ μιλάω εκ πείρας ..:giggle:

• Like

Mava

Well-Known Member
4 Δεκεμβρίου 2022
510
313
47
Προφανώς η ματς μουτς τροφή πρέπει να μπαίνει σε ανάλογο ιδιαίτερο μπολακι :ROFLMAO:
Pooch and mutt:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:γελας φιλε μου αλλά ο γιατρός μας το πρότεινε το μπολάκι ..μετά την γαστρεντερίτιδα που έπαθε :rolleyes: πριν από αυτήν την τροφή ..Να την πάρεις είναι η καλύτερη:love:

• Like

Sasha

Well-Known Member
28 Δεκεμβρίου 2022
574
316
26
instagram.com
Pooch and mutt:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:γελας φιλε μου αλλά ο γιατρός μας το πρότεινε το μπολάκι ..μετά την γαστρεντερίτιδα που έπαθε :rolleyes: πριν από αυτήν την τροφή ..Να την πάρεις είναι η καλύτερη:love:
Τώρα με αυτό που λες με βάζεις σε σκέψεις με τις κολυτιδες που παθαίνουμε.

• Like

ΡΟΥΛΗΣ

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2018
193
66
66
Εκτός αν η τροφή τον κάνει κ διψάει ..έχει πολλούς υδατάνθρακες η συγκεκριμένη..μην σας κουράζω σκέψεις κάνω όπως αν ήταν το δικό μου σκυλι
Θα τα ρωτησω ολα αυτα στον γιατρο

• Like

ΡΟΥΛΗΣ

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2018
193
66
66
Aυτη μας συστησε ο γιατρος,παρατηρησα οτι ενω το βραδυ πριν τον υπνο ηθελε νερο σημερα που το κατεβασα δεν ηπιε,οποτε μετα την ωρα του φαγητου το θελει,οταν περασει αρκετη ωρα μετα δεν το ζηταει.

Mava

Well-Known Member
4 Δεκεμβρίου 2022
510
313
47
Aυτη μας συστησε ο γιατρος,παρατηρησα οτι ενω το βραδυ πριν τον υπνο ηθελε νερο σημερα που το κατεβασα δεν ηπιε,οποτε μετα την ωρα του φαγητου το θελει,οταν περασει αρκετη ωρα μετα δεν το ζηταει.
Λογικά αυτήν σας την έδωσε γιατί είχε γαστρεντερικα θέματα;

• Like

ΡΟΥΛΗΣ

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2018
193
66
66
Τώρα με αυτό που λες με βάζεις σε σκέψεις με τις κολυτιδες που παθαίνουμε.
Λογικά αυτήν σας την έδωσε γιατί είχε γαστρεντερικα θέματα;
Ναι,καποιο προβλημα στο εντερο,τι ακομα δεν ξερει,χρειαζεται κολονοσκοπηση οπως ειπε αν δεν διορθωθει,δεν τον εχω βρει ακομα,κι ο Ρουλης δεν πλησιαζει καν το φαι του σημερα.

Mava

Well-Known Member
4 Δεκεμβρίου 2022
510
313
47
Ναι,καποιο προβλημα στο εντερο,τι ακομα δεν ξερει,χρειαζεται κολονοσκοπηση οπως ειπε αν δεν διορθωθει,δεν τον εχω βρει ακομα,κι ο Ρουλης δεν πλησιαζει καν το φαι του σημερα.
Μήπως να του βράσετε λίγο ρυζάκι με κοτοπουλο;
παντως η hills δεν αρέσει πολύ στα σκυλάκια.το έχω ακούσει κ από άλλους ..
επισης σήμερα διάβαζα από άλλες κτηνιατρικες μάρκες εστιάζουν στις ζωτικές πρωτεΐνες κ όχι στις φυτικές.κ αυτό που βοηθάει στα κόπρανα να σφίξουν είναι το ψυλλιο.
ας ελπίσουμε να είναι μόνο ότι δεν τρελαίνεται,κ να μην είναι κάποια ενόχληση.

• Like

Aliki V.

Well-Known Member
1 Μαϊου 2020
555
530
50
Μόνο εγώ έχω πετύχει σκυλιά που μασάνε την τροφή?? η Νέλλη μασάει μια μια την κροκέτα με θόρυβο, ο Τζάσπερ που φιλοξενούσαμε έτρωγε κι αυτός αργά και μασούσε...μόνο η Μίλκα που φιλοξενούσαμε έτρωγε λίγο πιο γρήγορα αλλά αυτό ήταν τρελλό ούτως ή άλλως:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
@ΡΟΥΛΗΣ έχουμε τσεκάρει ότι το νερό που πίνει είναι σε φυσιολογική ποσότητα και δεν πίνει παραπάνω απ το κανονικό για κάποιο λόγο??