Εμετους..Τι φταιει..?

puzzle

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
513
1
Patissia
Η μικρη μου ειναι 6 μηνων...Απο μωρο που την εχουμε θυμαμαι οτι πλακωνετε με τα μουτρα στο νερο και μετα επειδη ειναι τρελλαμενη στο να τρεχει και να παιζει καποιες φορες μου κανει εμετο..το ειχα πει και στο κτηνιατρο και μου ειχε πει οτι ειναι φυσιολογικο..
Ομως τωρα στις διακοπες την ειχαμε μαζι στη παργα..ενα βραδυ τη πηραμε λοιπον μαζι..ειχε πολυ κοσμο εκει..και οποιος περναγε διπλα μας η μικρη τραβαγε συνεχεια το λουρι της να παει να παιξει..ε κι εγω απο πλευρας μου τη τραβαγα για να τη σταματησω..
Ε να μη τα πολυλογω μεσα σε 30 λεπτα ειχε κανει 5 φορες ψιλοεμετους και την μαζεψα και γυρισαμε αμεσως πισω στο δωματιο οπου και ηρεμησε..
Δεν ξερω μηπως εκεινη την ημερα (επειδη εχει την ταση και βαζει τα παντα στο στομα της) ειχε φαει κατι και την πειραξε..
Βεβαια ειχε και τρελλο κοσμο και η μικρη μαλλον ειχε λαλησει απο τη χαρα της..Η αληθεια ειναι οτι σε βολτες στην αθηνα δε μου παρουσιαζει αυτο το προβλημα..
Ενας γιατρος μου ειχε πει να της βαζεις νερο και να της το δινεις με μετρο?Ισχυει κατι τετοιο? Γιατι θεωρω το πιο σωστο να πινει το σκυλακι οσο αυτο θελει μιας και ειναι στην αναπτυξη...

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Ενας γιατρος μου ειχε πει να της βαζεις νερο και να της το δινεις με μετρο?Ισχυει κατι τετοιο? Γιατι θεωρω το πιο σωστο να πινει το σκυλακι οσο αυτο θελει μιας και ειναι στην αναπτυξη...
Ισχύει. Η ανάπτυξη δεν εχει σχέση.
Μην αφήνεις το σκυλί να πίνει υπερβολική ποσότητα νερού μετά τη βόλτα, την άσκηση ή το παιχνίδι. Άφησε το πρώτα να ηρεμήσει γύρω στο μισάωρο και φρόντισε να ξεδιψάει σταδιακά με λίγο νερό στην αρχή και στη συνέχεια ανά μισάωρο λίγο ακόμη.
:)

puzzle

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
513
1
Patissia
Ελα ομως που αν δεν την εχω στο crate, δεν σταματαει να παιζει..Λες και την κουρδιζεις ειναι..προφανως ειναι θεμα ηλικιας και φυλης..ειναι πολυ παιχνιδιαρικα τα ατιμα τα γαλλικα σε αυτες της ηλικιες..
Ομως θα το δοκιμασω αυτο με το νερο να δω πως θα παει..Thanks!!!

puzzle

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
513
1
Patissia
Ξηρα τροφη της δινω της Nutro..και τη βρεχω με λιγο νερακι..
Ειχα σκεφτει μηπως δεν μπορει να χωνεψει καλα τη τροφη και γι αυτο το παθαινει..αλλα τι να κανω?να δοκιμασω να της αλλαξω τροφη..?
Αν και νομιζω οτι το εκανε και παλαιοτερα που της εδεινα αλλη μαρκα τροφης..
Το θεμα ειναι οτι παιζει συνεχεια,τρεχει, πινει πολυ νερο...και ξερω κι εγω..και εγω πιστευω οτι αν επινα τοσο νερο ας πουμε και πηδαγα πανω κατω,λογικο ειναι να εκανα εμετους..το θεμα ειναι πως θα το σταματησω αυτο?

EVI.T

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2008
455
5
ATHENS
www.afghanhounds.gr
φιλοξενω ενα γαλλικο μπουλντογκ τον Εκι που ειναι 3 ετων..κανει ακριβως το ιδιο..τρεχει ολη μερα πινει πινει νερο και μετα εμετους με σαλια..τα αφεντικα του μου ειπαν να του δινω νερο με μετρο και μετα απο κανα μισαωρο που εχει ηρεμησει απο τα τρεχαλητα..μηπως γενικα ειναι συνηθεια των γαλλικων?που ειναι η friency να μας διαφωτησει??

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.623
11.026
Athens
Ο εμετός είναι λευκός αφρός? O εμετός σε μορφή λευκού αφρού είναι συνήθως ένδειξη κακού αναπνευστικού λόγω μεγάλης μαλακής υπερώας (κάτι σαν τη σταφυλή τη δική μας στο λάρυγγα) στις βραχυκέφαλες φυλές (ή και κακών αναπνευστικών οδών γενικότερα). Φαντάζομαι ότο το σκυλί είναι και λαχανιασμένο εκείνη την ώρα...σωστά? Συμβαίνει επίσης στη ζέστη ή όταν κουραστεί το σκυλί πολύ?

Εάν τα σκυλιά έχουν συχνά συμπτώματα εμετών δεν θα πρέπει να αφήνονται ανεξέλεγκτα να εξαντλούνται - επίσης θα πρέπει να τα δροσίζουμε (π.χ. βρέχοντάς τα κάτω από το λαιμό και επάνω στο κεφάλι) ή στις ζέστες να βρίσκονται ε περιβάλλον με air condition.

Φυσικά ισχύουν αυτά που έγραψε η rottie για τον τρόπο που πρέπει να πίνουν.

Εάν πάντως όντως υπάρχει αναπνευστικό πρόβλημα, θα πρέπει να γίνει επέμβαση... Προσοχή στους κτηνίατρους, ελάχιστοι έχουν ιδέα από το αναπνευστικό πρόβλημα στις βραχυκέφαλες φυλές - θέλει ψάξιμο η δουλειά. Το "έτσι κάνουν τα μπουλντόγκ - λαχανιάζουν και βαριανασαίνουν" δεν ισχύει αν σας το πούν...

puzzle

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
513
1
Patissia
Συνηθως οι περισσοτεροι εμετοι που κανει ειναι κανονικης μορφης..Δηλαδη βγαζει λιγο φαγακι κτλ...
Πολυ σπανια να εχω δει να αφριζει..βεβαια τωρα που μου το ειπες θα ειμαι πιο προσεχτικος να δω τι παιζει...
Συμβαινει οταν λαχανιαζει πολυ..δηλαδη το κανει καμια φορα και στο σπιτι με το aircondition ανοιχτο..
Γενικα δεν μου εχει δειξει σημαδια κακου αναπνευστικου..δηλαδη δεν ροχαλιζει ποτέ(αν λεει κατι αυτο)..και η frenchie που τα ειχε δει πριν παρω τη μικρη, ειχε πει οτι φαινεται να εχουν καλο αναπνευστικο διοτι εχουν μεγαλουτσικη μυτη κτλ..τωρα τι να πω,θα δειξει ο χρονος..
Παντως εκεινο το βραδυ στη παργα που τρομαξα, ειχε πολυ κοσμο, τρομερη ζεστη και υγρασια..και φανταζομαι οτι σε συνδυασμο με τη λαχταρα της να παιξει εγινε οτι εγινε με τους εμετους..
Αλλιως καθημερινα την εχω με aircondition..και την ψεκαζω με νερακι στο κεφαλι τη κοιλιτσα της κτλ..
Παντως γενικα μου μοιαζει οτι φταιει το πολυ νερο..θα αλλαξω το τροπο που της δινω να δω τι θα γινει..
Στο χωριο που την ειχα πριν τη παργα παντως..δοκιμασα να της δινω νερο με μετρο, να μην εξαντλειται τοσο, και περιοριστηκαν στο απειροελαχιστο οι εμετοι..

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.623
11.026
Athens
Αν βγάζει το φαγητό και το νερό φαντάζομαι ότι είναι "νορμάλ" - για το θέμα των εμετών άσπρου αφρού, απλά έχε το νου σου να παρατηρείς τη συχνότητα. Το να μην ροχαλίζει και να έχει "μεγάλη μύτη" είναι θετικές ενδείξεις ως προς την κατάσταση του αναπνευστικού.
Αλλά "βάλε χαλινάρι" στις τρέλες της - νομίζω ότι τα γαλλικά μπουλντόγκ είναι και λίγο "πυροβολημένα", με την έννοια ότι μερικές φορές δεν έχουν συναίσθηση των δυνατοτήτων τους και "υπερεκτιμούν" τον εαυτό τους. Π.χ. μπορούν να νομίζουν ότι μπορούν να τρέξουν μαραθώνιο ή ότι έχουν το μέγεθος ροτβάιλερ... :D
Άλλαξε τον τρόπο με το νερό και βέβαια να μην αφήνεις να κάνει μούρλες μετά το φαγητό.

puzzle

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
513
1
Patissia
Αν βγάζει το φαγητό και το νερό φαντάζομαι ότι είναι "νορμάλ" - για το θέμα των εμετών άσπρου αφρού, απλά έχε το νου σου να παρατηρείς τη συχνότητα. Το να μην ροχαλίζει και να έχει "μεγάλη μύτη" είναι θετικές ενδείξεις ως προς την κατάσταση του αναπνευστικού.
Αλλά "βάλε χαλινάρι" στις τρέλες της - νομίζω ότι τα γαλλικά μπουλντόγκ είναι και λίγο "πυροβολημένα", με την έννοια ότι μερικές φορές δεν έχουν συναίσθηση των δυνατοτήτων τους και "υπερεκτιμούν" τον εαυτό τους. Π.χ. μπορούν να νομίζουν ότι μπορούν να τρέξουν μαραθώνιο ή ότι έχουν το μέγεθος ροτβάιλερ... :D
Άλλαξε τον τρόπο με το νερό και βέβαια να μην αφήνεις να κάνει μούρλες μετά το φαγητό.
Χαχαχαχαχα.....σαν να βλεπω τη περιγραφη της μικρης μου..ξεκιναει το τρεξιμο και λες και κατεβαινει μαραθωνιο...κι οταν βλεπει αλλο σκυλι νομιζει οτι ειναι rot και δεν καταλαβαινει τιποτα..χαχαχα!!!!
Οντως προσπαθω να τη κρατω πιο ηρεμη..και σιγουρα θα αλλαξω το τροπο του νερου..
Ομως μια ερωτηση..οταν λειπω και την εχω στο crate της..οταν της βαζω νερακι εκει, σχεδον παντα βρισκω το μπολακι της τουμπα, και τη μικρη διψασμενη...πως μπορω να λυσω αυτο το προβλημα?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Αντικατέστησε το μπωλάκι της με αυτό, το οποίο λόγω του σχήματος και του λάστιχου στη βάση του δεν είναι εύκολο να αναποδογυρίσει:

;):)

puzzle

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
513
1
Patissia
Της ειχα παρει και το μπολακι που μπαινει κρεμαστο στο crate αλλα το επιανε με τα δοντια και το εβγαζε..δεν το πιστευα οταν το εβλεπα..
Αντε θα δοκιμασω και αυτο με το λαστιχακι..
Thanks για αλλη μια φορα..

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
το συγκεκριμένο σχήμα δεν αναποδογυρίζει

κάνει όμως ωραίο πατινάζ και ήχο αφού το λάστιχο θα το φάει αμέσως :D:D:D:D:D

puzzle

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
513
1
Patissia
Μου εκανες τη καρδια περιβολι..:):):)....
Θα βαλω κανα τουβλο μεσα...ισως την κανω μπετατζου μετα..:):)

LaMb0fGod

Well-Known Member
25 Απριλίου 2008
156
0
34
Salonica City
Δηλαδη εμενα ο μικρος που ροχαλιζει σαν να περναει οδοστροτιρας απο διπλα μας και μερικες φορες κανει αφροδεις ασπρους εμετους να παω να το κοιταξω ?
Παντως και ο δικος μου στο παιχνιδι,ειδικα στο παρκο που κυνηγαει συνεχεια ενα κυνηγοσκυλο το οποιο δεν κουραζεται με τιποτα,δεν διχνει να τον ενοχλει κατι και ας τρεχει ασταματητα επι 30-45 λεπτα.

puzzle

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
513
1
Patissia
Δηλαδη εμενα ο μικρος που ροχαλιζει σαν να περναει οδοστροτιρας απο διπλα μας και μερικες φορες κανει αφροδεις ασπρους εμετους να παω να το κοιταξω ?
Παντως και ο δικος μου στο παιχνιδι,ειδικα στο παρκο που κυνηγαει συνεχεια ενα κυνηγοσκυλο το οποιο δεν κουραζεται με τιποτα,δεν διχνει να τον ενοχλει κατι και ας τρεχει ασταματητα επι 30-45 λεπτα.
Γενικα το ροχαλητο δεν δειχνει και πολυ καλα σημαδια αναπνευστικου..βεβαια ολα σχετικα ειναι..μπορει να μη σου βγαλει και ποτε καποιο προβλημα..
Τωρα για τους ασπρους αφρωδες εμετους δεν ξερω ...θα σου απαντησει η vrmode καλυτερα..
Εσενα οταν πινει πολυ νερο και μετα παιζει κτλ τυχαινει να σου κανει ψιλοεμετους?δηλαδη να βγαζει λιγο απο το φαγατι του κτλ?

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.623
11.026
Athens
Μην πανικοβάλλεσαι. Το ροχαλητό δεν σημαίνει ότι υπάρχει οπωσδήποτε αναπνευστικό πρόβλημα. Οι συχνοί εμετοί λευκού αφρού όμως θα πρέπει να προσεχτούν. Ο δικός μου π.χ. πριν από την επέμβαση επέμβαση είχε χάλια αναπνευστικό (κατά 2 γιατρούς τουλάχιστο) και έκανε συνέχεια αφρώδεις εμετούς με το που κουραζόταν ή απλά αγχωνόταν. Μετά την επέμβαση, στην οποία βελτιώθηκε το αναπνευστικό, έχει κάνει αφρώδη εμετό 1-2 φορές μόνο στα 2 χρόνια κι αυτές μετά από "extreme" τρέξιμο/κούραση και σε μεγάλη ζέστη.
Πόσο συχνά κάνει τέτοιους εμετούς και σε τι συνθήκες? Παθαίνει και αυτό που λέμε "αντίστροφο φτέρνισμα" - δηλαδή τον βλέπεις να κάνει σαν να δεν μπορεί να πάρει ανάσα και πνίγεται?
Πάντως εάν ο δικός σου μπορεί να τρέχει 30-40 λεπτά συνέχεια χωρίς να "κλατάρει" τότε μάλλον δεν έχει πρόβλημα. Βέβαια ξαναθυμίζω ότι "δεν καταλαβαίνουν τα όριά τους". Νομίζουν ότι μπορούν να τρέχουν μέχρι να εξαντληθούν - εκεί χρειάζεται "φρένο".

puzzle

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
513
1
Patissia
vrmode 2-3 φορες εχω ακουσει τη μικρη σε κατι παρομοιο με το αντιστροφο φτερνισμα που λες..κατι σαν να τραβαει τις μυξουλες της προς τα μεσα..δεν μπορω να το εξηγησω καλυτερα..αλλα επαναλαμβανω 2-3 φορες την εχω ακουσει..οσο για το αφρωδης νομιζω το ειδα τη νυχτα στη παργα που ειχε εξαντληθει και ειχε τρομερη ζεστη και υγρασια..αλλιως δεν ξερω αν το εχω ξαναδει..
Αληθεια και τι επεμβαση κανουν τοτε?και αν επιτρεπεται ποσο στοιχιζει η ολη διαδικασια?

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.623
11.026
Athens
Mε μία φορά αφρό μην πανικοβάλλεσαι - απλά παρατήρησε τη συχνότητα.
Η πρωταρχική επέμβαση που κάνουν είναι το να κοντύνουν την μεγάλη μαλακή υπερώα. Αυτό όμως δεν διορθώνει πάντα την κατάσταση, γιατί μπορεί π.χ. να έχει στενά ρουθούνια και να εμποδίζεται και με αυτό τον τρόπο η αναπνοή, οπότε σε αυτή την περίπτωση γίνεται και διάνοιξη ρουθουνιών. Τέλος, μπορεί στις πιο κακές περιπτώσεις να μην υπαρχουν και επαρκείς αναπνευστικοί δίοδοι εσωτερικά στο όλο σύστημα αναπνοής - εδώ η επέμβαση είναι πολύ εξειδικευμένη και γίνεται με laser. Για την "τριπλή" επέμβαση έμαθα από μέλος του forum ότι γίνεται από κάποιο κτηνιατρείο στην Αθήνα - δεν ξέρω όμως περισσότερα (εμείς την τριπλή επέμβαση την κάναμε στη Γερμανία) και δεν μπορώ να αποφανθώ. Eπίσης δεν ξέρω κόστος.
Για "σκέτη" επέμβαση υπερώας υπάρχει επίσης ένας έμπειρος κτηνίατρος στην Αττική. Το κόστος αν θυμάμαι καλά πρέπει να ήταν γύρω στα 150 - 200 Ευρώ αλλά δεν είμαι σίγουρη.
Για τους 2 παραπάνω γιατρούες σου στέλνω pm.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr