Εμετός - αδιαθεσία - σοβαρό;; (Γερμανικός Ποιμενικός 16 μηνών)

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Καλησπέρα ή μάλλον καλημέρα..
Έχει εδώ και μερικές ώρες που κάνει εμετό - κίτρινο - βλέννα, ενώ στη 1 που την έβγαλα από το box, είχε βγάλει το φαγητό της όλο και αμάσητο. Απίστευτη βρώμα, και - δεν είμαι σίγουρος - ίσως να έχει και αέρια.

Έφαγε στις 15:00 (αργότερα από ότι συνήθως ) και στις 20:30. Ταΐζω πλατάρια και λαχανικά αλλά σήμερα έφαγε για πρώτη φορά σπανάκι. Γενικά ήταν λίγο πείραμα το σημερινό, γιατί έφαγε ωμά πλατάρια (που τρώει πάντα) , μοσχαρίσιο κιμά βρασμένο (που επίσης τρώει συχνά χωρίς προβλήματα) και ζεματισμένο και πολτοποιημένο σπανάκι. Είναι αρκετές οι ώρες που έχουν περάσει και δεν ξέρω . .

Όση ώρα έγραφα - έκανε άλλες δύο κιτρινίλες. Να πω επίσης ότι το στομάχι της γουργουρίζει αρκετά δυνατά ώστε να το ακούω από σχετική απόσταση. Δείχνει πολύ πεσμένη, αναπνέει κανονικά και ήρεμα, σάλια ελαφρώς περισσότερα, γενικά ήρεμη.

Σας θυμίζει κάτι πολύ κακό - να αρχίσω να ξυπνάω γιατρούς κλπ??-, ή την πείραξε το φαγητό;
Κάποιος τρόπος να της ηρεμήσω το στομάχι;

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Το αμάσητο φαγητό προφανώς δεν πρόλαβε να το χωνέψει από τις 20:30 που την τάισες!

Και μένα μου χει τύχει στο παρελθόν κίτρινος εμετός και γουργούρισμα!
Τον άφησα νηστικό για 1 μέρα και τις επόμενες 1-2 μέρες κλασσικά κοτόπουλο με ρύζι μέχρι να στανιάρει!
Το παραπάνω ήταν και συμβουλή κτηνιάτρου!

Το κίτρινο νομίζω αν δεν κάνω λάθος είναι τα οξέα του στομάχου!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Αστην λιγάκι να δεις πως θα πάει. Παρακολούθησέ την.
Δες μέχρι την επόμενη φορά που θα την ταίσεις τι διάθεση θα έχει. Αν έχει όρεξη και είναι γενικά ευδιάθετη, ίσως ήταν κάτι τυχαίο και περαστικό.
Αλήθεια...έχεις γιατρό που θα κατάφερνες να τον ξυπνήσεις αν χρειαζόταν στις 3 και στις 4 την νύχτα;

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Έχει τύχει και στις δικές μου και με το έντονο γουργουρητό που περιγράφεις. Μια μέρα νηστεία και τους περνάει. Δεν έχει χρειαστεί να τις πάω στο γιατρό.

Ο εμετός είναι φυσιολογική αντίδραση στα σκυλιά σε φαγητό που δεν τους ταίριαξε. Αν δεν κρατάει πάνω από μια μέρα και δεν συμβαίνει πιο συχνά από 1 φορά την εβδομάδα δεν χρειάζεται να ανησυχείς.

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Καλησπέρα - μέρα. . τα έχω χάσει από το ξενύχτι..
Γαστρίτιδα είπε ο γιατρός.. Είναι ακόμα down.. Έκανε τελευταία φορά εμετό στις 10:10 , με το που φύγαμε από το γιατρό. Ο εμετός ήτανε ροζ από το αίμα - έχει ζοριστεί πολύ.. Πυρετός - όχι.

Τις έκανε ενέσεις, αντιβίωση, αντιεμετικό και κάτι ακόμα.. Πόνεσαν πολύ οι 2, με δάγκωσε , πήγε να δαγκώσει το γιατρό.. καταπληκτική μέρα. Πάντα τέτοια....

Τις δίνω λίγο νεράκι 2-3 κουταλιές τις σούπας κάθε 1,5 ώρα. Έδωσα μαζί με αλάτι όσο πιάνουν τα 2 δάχτυλα πριν και η επόμενη είναι με ζάχαρη. Το βράδυ μου είπε να δώσω βραστό κοτόπουλο - αν το φάει , που δεν νομίζω...

Mareco αν δεν με είχε ηρεμήσει ο Στέλιος που έβλεπα πάλι εφιάλτες με συστροφή , θα τον είχα ξυπνήσει πανεύκολα!

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
...μόλις έκανε τρελή διάρροια - λίγο απ'όλα , σφιχτά , νερό , βλέννα , αίμα - ....παίρνω γιατρό τηλ........

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.664
11.082
Athens
Σχετικά με το σπανάκι έχω διαβάσει να το δίνουμε μαζί με κάποιο γαλακτοκομικό (π.χ. γιαούρτι ή cottage) - δεν θυμάμαι το λόγο, αλλά θα κοιτάξω να το ψάξω.

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Περαστικα στο κοριτσακι!!!
Θα μπορουσες να παρεις φακελακια almora,και να βαζεις στο νερο .για τους ηλεκτρολυτες.

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
...μόλις έκανε τρελή διάρροια - λίγο απ'όλα , σφιχτά , νερό , βλέννα , αίμα - ....παίρνω γιατρό τηλ........
Οι εκκενωσεις με τη διαρροια είναι συχνες ή κανονικες απλα περιέχουν διαρροια;

Ενα ενδιαφερον άρθρο για να κατλαβεις πως "συμπεριφερονται" τα έντερα ειναι αυτο:

ΔΙΑΡΡΟΙΑ
Περαστικα :)

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.808
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Για το σπανάκι, οι άνθρωποι το τρώνε πάντα με γάλα γιατί διαφορετικά είναι δηλητήριο. Για τα σκυλιά, δεν γνωρίζω. Ο γιατρός τι είπε, έχει σχέση με το σπανάκι;

Περαστικά και αγύριστα

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Παναγιώτη, περαστικά !!!

Διάβασα τις συμβουλές των φίλων μας πιο πάνω και δεν έχω κάτι να προσθέσω, επί του παρόντος...

Από εκεί και πέρα: Να με "συμπαθάς", αλλά επειδή εγώ έχω "καεί στο χυλό" φοβάμαι τους κίτρινους εμετούς που έχουν κάποια διάρκεια (και, σχεδόν πάντα, ο γιατρός τους αποκαλεί "γαστρεντερίτιδα"). Αν συνεχίσουν, let us know !

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Έχει ερεθιστεί το στομαχάκι της της καημένης!

Μην ξενερώνεις ρε συ!Οι μισοί εμετοί που έχει κάνει είναι από τον ερεθισμό!

Τα είπαμε και χθες το βράδυ στο fb!Άστην θα στανιάρει!Θα κάνει τον κύκλο του κύκλο του ο ερεθισμός!

Είμαστε κομάντα λεμεεεεεεεεεεε

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Τόσους εμμετούς και διάρροιες και αδιαθεσία -- πολύ γρήγορα έτρεξε στο γιατρό; :confused:
Για μένα ναι, ιδίως όταν ο σκύλος μπαρφάρει και του δίνεις κάτι καινούργιο.

Επαναλαμβάνω, για το σκύλο και την γάτα ο εμετός που δεν κρατάει πάνω απο μια μέρα ειναι φυσιολογική αντίδραση όταν φάει κάτι που δεν του ταίριαξε. Και εφόσον το στομάχι είναι αδειο και τα κιτρινα υγρά ειναι μέσα στο σενάριο.

Και αντιβίωση δεν δινω χωρίς λόγο.