Σημερα τον εβγαλα μονο 1 βολτα με περιλαιμιο και τραβουσε για να περασει μπροστα οπως παντα.Τον διορθωνα καπως τραβωντας το λουρι πισω η απλα το το τιναζα και στο ακουσμα ο σκυλος σταματουσε αλλα το συνεχιζε παλι.Πιο πολυ επιμενει να τραβαει πλαγια ενω πηγαινουμε ευθεια.Τον αφηνω να μυρισει,αλλα κολλαει μερικες φορες σε 1 σημειο και γλειφει κατουρα,εκει αναγκαστικα τον τραβαω πιο πολυ για να ξεκολλησει και ψιλοπνιγεται αλλα δεν τον νοιαζει,μεγαλο κολλημα.Πνιγεται κυριως οταν κολλαει και μενει πισω και εγω τον τραβω εστω και λιγο οταν ειμαι μπροστα του.Το περιλαιμιο βρισκεται σε τετοια θεση που τον ενοχλει και εκεινη την στιγμη βηχει στιγμιαια.Μετα απο ωρα πριν τελειωσει η βολτα,εβηξε και εκανε λιγο εμετο κομματακια τροφης.Εκει καταλαβα οτι το περιλαιμιο χειροτερευει την κατασταση,δεν ειμαι ομως σιγουρος οτι ευθυνεται 100% για το οτι ο σκυλος κανει εμετο ανα διαστηματα.Δυσκολευομαι να τον κουμανταρω πληρως,μπορω μεχρι 1 σημειο.1 εκπαιδευτης που τον ειχε δει ειπε οτι ειναι πεισματαρης.Ειδα 2-3 βιντεο στο You Tube πως να κανεις τον σκυλο να μην τραβαει και νομιζω ελεγε οτι ασκηση γινεται και μεσα στο σπιτι.Το δοκμασα εξω και δουλευει κατα καποιο τροπο,πρεπει να ξαναδω το βιντεο και αλλα βιντεο να κανω οτι μπορω.Το καλο ειναι οτι αν σταματησω αποτομα,σταματα και ο σκυλος διπλα μου.Χθες και προχθες που του ειχα φορεσει το στηθολουρο δεν πνιγοταν ουτε εκανε εμετο γιατι στο τραβηγμα δεν γυρναει αποτομα ο λαιμος του.Απο αυριο στηθολουρο αν και τον ενοχλει λιγο κατω απο τις μασχαλες του.Ευτυχως τοσους μηνες με τρελο τραβηγμα δεν επαθε κατι ο λαιμος του αλλα δεν το ρισκαρω,τον λυπαμαι να ταλαιπωρειται.Συμφωνω ομως στην αποψη οτι κυριαρχικα σκυλια ατιθασα στην βολτα οπως τα jack πρεπει να φορουν περιλαιμιο.