Εμετός και βήχας

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.151
1.426
Ήρθε και η σειρά μας να αρρωστήσουμε... λοιπόν ολα ξεκίνησαν Σάββατο απόγευμα με έναν εμετό...
που δεν έδωσα σημασία και δεν με ανησύχησε και ιδιαιτερα.
Κυριακη πάλι τα ίδια... λέω δεν είναι tpt και έδωσα zantac και πριμπεραν...
φαινόταν μια χαρά και από διάθεση ακμαία!!!
πήγαινε καλά μέχρι που δευτερα απόγευμα ξανά εμετός... άρχισα να ανησυχώ...
πήρα τον γιατρό και μου είπε να τον αφήσω χωρίς νερό μέχρι αργά το βραδυ και χωρίς φαΐ μέχρι την επομενη το πρωί όπου και κανονίσαμε να τον πάω για όλες τις εξετάσεις...
το πρωί μας ξύπνησε βγάζοντας μονο λίγο σάλιο (άδειο και το στομάχι)
τον πήγα λοιπόν χτες το πρωί... κάναμε αιματολογικες και βιοχημικές και καλαζάρ και ερλιχία και ακτινογραφία στομάχου- εντέρου η οποια δεν έδειξε κάτι.
είχε λίγα δέκατα (39,1) και δώσαμε και ορο γιατι είχε αφυδατώσει...
του χορηγήθηκε ενέσιμη αντιβίωση με την υποψία κάποιας λοίμωξης ενέσιμο αντιεμετικό και για το στομάχι.
χτες λοιπόν η διάθεση του έπεσε... υπνηλία δεν θέλει να φάει και να πιει νερό και άρχισε και βήχας... ο βήχας εμφανίζεται οποτε πάει να γαβγίσει. μίλησα το απόγευμα με τον γιατρό βγήκαν οι γενικές και οι βιοχημικές και από το τηλ. δεν φάνηκε να ανησυχεί για κάτι ο γιατρός έντονα
είναι κάποια λίγο ανεβασμένα (δεν θυμάμαι ποια μου είπε ) αλλα όχι σε σημείο τραγικό.
πήρα επίσης και κροκετα και κονσέρβα που ενδείκνυται για γαστρεντερικά...
έφαγε λίγο και από τα 2 αλλα ελάχιστες ποσότητες...
ας ξύπνησε το πρωί στις 6 με βήχα (μοιάζει σαν kennel cough αλλα δεν ξέρω αν απλά έχει ερεθιστεί η τραχεία του από τους εμετούς της ξηράς τροφής) και έβγαλε και φλεμμα...
τώρα σε λίγο θα τον ξαναπάω... και έχω χάσει κι εγώ τον ύπνο μου που τον βλέπω έτσι γιατί δεν αρρωσταίνει σχεδόν καθόλου και τώρα τον έχει ρίξει αυτό το πράμα ότι κι αν είναι...

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.151
1.426
Ευχαριστούμε παιδια για τις ευχές σας!!!

Λοιπόν γύρισα καμια ώρα πριν από τον γιατρό...
όπως σας είπα οι γενικές και βιοχημικές δειχνουν καλές.
ερλιχία αρνητικός έδωσε έναν δείκτη 1/100 στο καλαζάρ αλλα μου είπε ότι
1. θέλει επανεξέταση σε ένα μηνα και
2 τα αποτελέσματα μπορεί να μην είναι σωστά λόγω αυτού που περνάει και όπως το κατάλαβα εγώ να μπερδεύτηκαν... (δεν νομίζω ότι θα βγει θετικός αλλα εννοείται δεν θα το αμελήσω αν το ξαναδώ)

κατά τα αλλα κάναμε και ακτινογραφία θώρακος δεν έδειξε ούτε αυτή κάτι ανησυχητικό. ο βήχας του που τον άκουσε μοιάζει με kennel cough αρκετά άρα η μεγαλύτερη πιθανότητα είναι ελαφριά λοίμωξη αναπνευστικού.
είναι απύρετος αλλα συνεχίζει να έχει ατονία και καθόλου όρεξη να φάει.
οποτε με βλέπω να τον ταΐζω με το ζόρι.
μας γράψε vibramicin και zantac και άμα στρώσει το στομάχι ίσως πάμε και για augmentin αλλα βλέπουμε θα είμαστε σε επαφή γενικά και σήμερα και αύριο και βλέποντας και κάνοντας!!!

• Like
Reactions: stamatia

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Περαστικα του! ;) Ειναι γενικα "μυγιαγγιχτος"? Δηλαδη μολις τον ενοχλησει κατι σταματαει να τρωει?

• Like
Reactions: mariakala

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.151
1.426
Γενικά καλά τα νέα λοιπόν ...υπομονή λίγες μέρες :)
Ναι ναι καλά τα νέα το ψάξαμε για αρχή αρκετά νομίζω!!!

Περαστικά σας και να επαναλάβετε και τον τίτλο!
Eννοείται ότι tah ξανακοιτάξω το θέμα του καλαζάρ!!!

Περαστικά σας.....
ευχαριστούμε πολύ

Περαστικα του! ;) Ειναι γενικα "μυγιαγγιχτος"? Δηλαδη μολις τον ενοχλησει κατι σταματαει να τρωει?
όχι μα από το σάββατο που ξεκίνησε να έχει τα συμπτώματα είχε όρεξη και για φαΐ και για βόλτα και παιχνίδι... από χτες όμως που ξεκίνησε ο βήχας και έκανε τα δέκατα έπεσε και του κόπηκε και η όρεξη...

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
το 1/100 δεν είναι τίποτα. Το είχαμε κι εμείς αυτό. Ο ένας γιατρός είπε 6 μήνες ζυλαπούρ προληπτικά και ο άλλος είπε ότι δεν χρειάζεται καν. Τελικά δώσαμε 3,5 μήνες περίπου και βγήκε η επανάληψη αρνητική και στις 2.

Περαστικά και γρήγορα :)

• Like

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.151
1.426
το 1/100 δεν είναι τίποτα. Το είχαμε κι εμείς αυτό. Ο ένας γιατρός είπε 6 μήνες ζυλαπούρ προληπτικά και ο άλλος είπε ότι δεν χρειάζεται καν. Τελικά δώσαμε 3,5 μήνες περίπου και βγήκε η επανάληψη αρνητική και στις 2.

Περαστικά και γρήγορα :)
Μα ναι κι εμένα με καθησύχασε κατευθείαν ο γιατρός άσε που εχω διαβασει για ενα καρο λαθη μεσα στο φορουμ με τετοιο δεικτη!!! ευχαριστουμε :)

• Like
Reactions: HolywoodBrn

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Το 1/100 θεωρείται αρνητικό. Και εμείς τον προηγούμενο μήνα κάναμε και βγήκε 1/200 και ζήτησα επανάληψη και διασταύρωση από 2 άλλα εργαστήρια που εμπιστευόμουν. Τελικά ήταν λάθος το αποτέλεσμα.

• Like

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.151
1.426
Το 1/100 θεωρείται αρνητικό. Και εμείς τον προηγούμενο μήνα κάναμε και βγήκε 1/200 και ζήτησα επανάληψη και διασταύρωση από 2 άλλα εργαστήρια που εμπιστευόμουν. Τελικά ήταν λάθος το αποτέλεσμα.
αρνητικό ή ύποπτο;

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.151
1.426
Το 1/100 αρνητικό ...το 1/200 ύποπτο
Stamatia με μπέρδεψε λιγουλάκι :p
αν ήταν αρνητικό δεν tah έπρεπε να είναι μηδενικό??? έτσι είχα καταλάβει μέχρι τώρα και από θεματα άλλων που έχω διαβάσει στο forum

KaterinaSp

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
390
174
Ηράκλειο
Τι εννοείς; Δεν καλύπτει για ένα χρόνο; Στον χρόνο θέλει επανάληψη μου είπε ο κτηνίατρος... Εγω του το κάνω τα τελευταία δυο χρονια και ενώ ήρθε σε στενή επαφή (γλυψιες) με την αδέσποτη της γειτονιάς που το πέρασε το περασμένο φθινόπωρο και φέτος την άνοιξη ( τη μια της έδωσα αντιβίωση γιατί εβηχε σαν τον λιμενεργατη για μέρες ) και η οποία δεν ξεκολλαει απο πάνω του με τίποτα, δεν κόλλησε καμία φορά... Ήδη σκέφτομαι να της το κάνω και αυτηνης, μιας που εχει τόση ευαισθησία...
ΥΓ. Με λίγη αναζήτησή το βρήκα, λέγεται ότι διαρκεί 3 μήνες μονο...(n)
Θα ξανά ρωτήσω τον δόκτορα, μήπως δεν τα θυμάμαι καλά, γιατί εμάς είχε περάσει πολύ περισσότερος καιρός όταν ήρθαμε σε επαφή με την αρρωστουλα και τις δυο φορές.

Last edited:

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.151
1.426
Τι εννοείς; Δεν καλύπτει για ένα χρόνο; Στον χρόνο θέλει επανάληψη μου είπε ο κτηνίατρος... Εγω του το κάνω τα τελευταία δυο χρονια και ενώ ήρθε σε στενή επαφή (γλυψιες) με την αδέσποτη της γειτονιάς που το πέρασε το περασμένο φθινόπωρο και φέτος την άνοιξη ( τη μια της έδωσα αντιβίωση γιατί εβηχε σαν τον λιμενεργατη για μέρες ) και η οποία δεν ξεκολλαει απο πάνω του με τίποτα, δεν κόλλησε καμία φορά... Ήδη σκέφτομαι να της το κάνω και αυτηνης, μιας που εχει τόση ευαισθησία...
Με κάθε επιφύλαξη νομίζω πως κρατάει 3 μήνες και δεν είναι κατά του kennel cough ακριβώς...