Εμετός-νηστεία- κάτι παράξενο

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Λίγο αηδία το θέμα - προειδοποιώ.
Προχθές έκανε εμετό ο μικρός. Σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού τον άφησα μια μέρα νηστικό. Χθες μέχρι αργά το απόγευμα δεν είχε φάει λοιπόν. Διάθεση τέλεια, πυρετό καθόλου, πολύ καλά γενικά. Μάλιστα η κουβέντα του γιατρού ήταν "σου φαίνεται αυτός για άρρωστος σκύλος? Τι μου τον έφερες?" (στην πλάκα βέβαια, αλλά ήταν και 9 το βράδυ).
Άλλο εμετό δεν έκανε.
Παρά τη μία μέρα νηστείας χθες το βράδυ έκανε κακά (φυσιολογικά).
Αυτό που με ανησύχησε ήταν άλλο. Έφτυσε κάτι άσπρο! Δεν ήταν το χάπι που του δίνω για την καρδιά, γιατί λόγω εμετού είχε κι αυτό να το πάρει μια μέρα. Δυο-τρεις σταγόνες παχύρευστο υγρό. Είμαι επίσης σίγουρη ότι δεν βρήκε τίποτα να φάει ούτε στο σπίτι ούτε στη βόλτα.
Ο γιατρός, τηλεφωνικά, μου είπε να του δώσω να φάει, όπως και έκανα. Μια χαρά όλα κανένας εμετός προς το παρόν. Ανησύχησα όμως πολύ γι' αυτό το άσπρο υγρό. Τα υγρά του στομαχιού είναι κιτρινο-πράσινα κι όχι άσπρα και παχύρευστα!
Ιδέα?

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Tα γαστρικά υγρά είναι άσπρα-κίτρινα αλλα όχι πράσινα..

Ποσες φορες έκανε εμετό?
Μήπως έφαγε κάποιο γιαούρτι κάτι που να δικαιολογεί τον άσπρο εμετό?
Εφόσον δεν έχει κάνει άλλον εμετό..
Eφόσον έχει όρεξη για φαγητό και είναι καλά η διάθεση του..
κάτι το ανησυχητικό δεν πρέπει να είναι και σημαντικό τον είδε και ο γιατρός..

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
Tα γαστρικά υγρά είναι άσπρα-κίτρινα αλλα όχι πράσινα..
Μια ζωή πρασινο-κίτρινα μου φαίνονταν... τι να πω.
Ποσες φορες έκανε εμετό?
μία φορά. Και μια φορά έφτυσε (ή ξέρασε) αυτό το πράγμα, το άσπρο.
Μήπως έφαγε κάποιο γιαούρτι κάτι που να δικαιολογεί τον άσπρο εμετό?
Όχι, όχι δεν έφαγε τίποτα.

scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
Καλημέρα!
Ο Σκούμπι μου έχει κάνει τους τελευταίους μήνες 3 φορές εμετό, εντελώς αδικαιολόγητα όμως.
Έτρωγε χόρτα και μετά από λίγο βγάζει αυτά τα κιτινωπά υγρά μαζί με τα χορταράκια.
Επειδή μπορεί να κάνει τον εμετό σε 2-3 δόσεις στις τελευταίες βγάζει αυτό το άσπρο υγρό που λες.
Είναι σαν σάλιο αλλά περισσότερο πηχτό σωστά??
Νομίζω πως είναι και αυτό γαστικό υγρό. Ο κτηνίατρος δεν σου είπε τι μπορεί να ναι?

Πότε το έκανε? Είχε παίξει ή πάει βόλτα πιο πριν?
Σε εμάς έτυχε και το έκανε μετά από βόλτα ή παιχνίδι.

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
Λιζακι,το παιδι εχει στεναχωριες, τελειωσαν οι καλοκαιρινες διακοπες, παιδι μου!!!:)
Περαστικα του (και μη φρικαρεις)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Να πω ιδέα..:)
Mήπως έφαγε εκείνα τα κόκαλα του εμποριου που είναι άσπρα?
Aυτά πολλές φορες λιώνουν και πέρα από εμετό μπορούν να προκαλέσουν και πνιγμό..
Ο εμετός αν φταίει απο το κόκαλο, είναι το κόκαλο μισολιωμένο πηγμένο μαζί με τα γαστρικά υγρά..
Tο έχω πάθει.. βεβαια στην δικη μου περίπτωση ήταν και αμάσητα κομματάκια απο αυτο το κοκαλο..

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.793
4.088
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Ο Σκούμπι μου έχει κάνει τους τελευταίους μήνες 3 φορές εμετό, εντελώς αδικαιολόγητα όμως.
Έτρωγε χόρτα και μετά από λίγο βγάζει αυτά τα κιτινωπά υγρά μαζί με τα χορταράκια.
Αυτό δεν είναι αδικαιολόγητο! Τα χόρτα γι'αυτό ακριβώς χρισημεύουν, για να τα βγάλει και να καθαρίσει το στομάχι! :)

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
Επειδή μπορεί να κάνει τον εμετό σε 2-3 δόσεις στις τελευταίες βγάζει αυτό το άσπρο υγρό που λες.
Είναι σαν σάλιο αλλά περισσότερο πηχτό σωστά??
Σωστά! Δεν το είχα ξαναδεί όμως!!!
Λιζακι,το παιδι εχει στεναχωριες, τελειωσαν οι καλοκαιρινες διακοπες, παιδι μου!!!
Μπα... έκανε μια χαρά που μπήκε στο σπίτι το αχάριστο βρωμόσκυλο! :p
Mήπως έφαγε εκείνα τα κόκαλα του εμποριου που είναι άσπρα?
Τσου! Δεν έφαγε τίποτα!
Πότε το έκανε? Είχε παίξει ή πάει βόλτα πιο πριν?
Κόλλησα. Νομίζω λίγη ώρα μετά τη βόλτα. Πρόσεξα πολύ πάντως, δεν έφαγε τίποτα από κάτω!

scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
@Berna
Ναι ξέρω ότι τρώει χόρτα για να τον βοηθήσουν να κάνει εμετό. Το γιατί θέλει να κάνει εμετό είναι αδικαιόλογητο.

@chloe
το έχω δει αρκετες φορές αυτό το υγρό, σαν πηχτός αφρός και βγαίνει συνήθως στο τέλος του εμετού.
Γενικά παρατήρησα ότι όσες φορές έχει κάνει εμετό υπήρχε ο συνδυασμός ζέστη+έντονη δραστηριότητα...

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
για να μην ανοίξω καινούριο τοπικ ήθελα να πω πως έκανε και εμένα ο μικρός λίγο εμετό σήμερα..
εγώ έλειπα στο σχολείο ήταν ομως με την αδερφή μου και μου είπε πως δεν τον είδε να τρώει κάτι..είχε σπασμούς στο στομάχι του και έβγαλε μόνο σαλια απ οτι μου είπε και στο τελος κατι σαν αφρο..εγινε λιγο πριν έρθω απ το σχολείο μόλις ήρθα ήταν μια χαρά εκανε χαρουλες που με είδε κλπ κλπ κλπ και γενικά ήταν το ίδιο ζωηρός!
α και τα κακάκια του το πρωί που τον έβγαλα ήταν κανονικά

scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
@scooby,
θελει να κανει εμετο για να καθαρισει το στομαχι!
Ναι Berna το καταλαβαίνω αυτό!:)
Αλλά γιατί να θέλει να καθαρίσει έτσι ξαφνικά το στομάχι?(την κολοκυθιά παίζουμε:D)
Όταν έχει φάει το κανονικό φαγητό του, δεν έχει κάποιο άλλο σύμπτωμα που να δείχνει αδιαθεσία είναι φυσιολογικό να θέλει να κάνει εμετό?

Υποφέρουν τα σκυλιά από στομαχικές διαταραχές. π.χ. καούρες?
Είναι φυσιολογικό να ξερνάνε έτσι στα καλά καθούμενα ?

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.793
4.088
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Είναι φυσιολογικό!
Δες εδώ:

http://www.professorshouse.com/pets/dogs/why-do-dogs-eat-grass.aspx

One reason dogs eat grass is because it makes them sick! Dogs that use grass to binge and purge do so because of a build up of bile in their stomachs. The gallbladder produces bile and it is excreted into the stomach to aid in the digestion of fats. On an empty stomach, bile can cause an acidic or sick feeling that triggers the dog to eat grass in order to vomit up whatever is making them feel ill. Most often, the dog vomits up the bile and grass combo only to then dive into their breakfast a few minutes later as if nothing ever happened.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Ναι Berna το καταλαβαίνω αυτό!:)
Αλλά γιατί να θέλει να καθαρίσει έτσι ξαφνικά το στομάχι?(την κολοκυθιά παίζουμε:D)
Όταν έχει φάει το κανονικό φαγητό του, δεν έχει κάποιο άλλο σύμπτωμα που να δείχνει αδιαθεσία είναι φυσιολογικό να θέλει να κάνει εμετό?

Υποφέρουν τα σκυλιά από στομαχικές διαταραχές. π.χ. καούρες?
Είναι φυσιολογικό να ξερνάνε έτσι στα καλά καθούμενα ?
Ο εμετός είναι μέρος του μηχανισμού άμυνας του οργανισμού. Δίνει την δυνατότητα στο στομάχι να απαλλαγεί από το υπερβολικό φαγητό και νερό ή από ακατάλληλο ή χαλασμένο προϊόν.

Τα σκυλιά τρώνε χόρτα τακτικά για να τα κάνουν λίγο αργότερα εμετό καλυμμένα με αφρώδη σάλια. Αυτό το κάνουν κυρίως για να ανακουφίσουν το στομάχι τους από τη μεγάλη ποσότητα πεπτικών υγρών, όταν είναι άδειο.
Δοκιμάστε να δίνετε στο σκύλο 2-3 μικρά γεύματα την ημέρα, αντί για ένα.

:)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.083
Νεότερο μέλος
Avra mummy