Εμετός

Ρεάκι

Well-Known Member
11 Μαϊου 2015
101
73
36
Καλησπέρα παιδιά η μικρή μου ειναι ημίαιμη 8 μηνών την οποία την είχα βρει σε κάδο μαζί με τα άλλα 3 αδερφάκια της. Εδώ και 3 νυχτες σηκώνεται κατα τις 3 η ωρα και κάνει εναν εμετο. Βγάζει την τροφή της μάλιστα προσπαθεί να την ξαναφάει. Η κτηνίατρος με συμβούλεψε να μη τη ταίζω αργα το βράδυ και αυτο έκανα χθες αλλά σημερα πρω πρωι πάλι εκανε εμετό υγρο. Της δινω ξηρά τροφή acana puppy δεν της εχω κανει καμμία αλλαγή. Το μόνο που έγινε είναι οτι πριν απο 5 μερες περιπου η μικρή εφαγε ενα κοκκαλο απο μπριζολα.. Λέτε να φταίει αυτο? Η διάθεση της ειναι στα ύψη και ολη την υπόλοιπη μερα δε κανει καθολου εμετο...

Ρεάκι

Well-Known Member
11 Μαϊου 2015
101
73
36
Ε αν δεν ειναι 3 θα είναι κάπου εκεί κοντά:LOL: Μεγάλη ποσότητα όχι μάλιστα τεώει και λόγο λιγότερο απ ότι λεει η συσκευασία. Και γενικά από 2.5 μηνών που της δίνω αυτή τη τροφη δε μου χει παρουσίασει καποιο προβλημα..

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.973
7.551
Ο πρωινός εμετός με τα γαστρικά υγρά ήταν από πείνα. Μήπως να πας και σε άλλο ένα κτηνίατρο; Να κάνεις και κανάν υπέρηχο για το κόκκαλο (φαίνεται στον υπέρηχο; Δεν ξέρω).
Μια φορά τη μέρα τρώει; Ώρες;

Ρεάκι

Well-Known Member
11 Μαϊου 2015
101
73
36
Τρώει 3 φορές τη μέρα μία πρωί κατά τις 10 άλλη μία (λίγο) κατά τις 5 και τέλος κατα τις 9 το βράδυ. Με την κτηνίατρο επικοινωνησα τηλεφωνικά μου είπε να το κοιτάξω για 3-4 μέρες δίνοντας της πιο νωρίς το τελευταίο γευμα και να της φριαξω και λίγο ρύζι και αν συνεχιστεί να την πάω από κει. Αλλά εγώ ανησυχώ επίσης τωρα τελευταία τρωει χορτάρι στη βόλτα δε ξέρω αν έχει σχέση αυτό. Κάποιος μου πε οτι τρώει χόρτα επειδή πονάει η κοιλιά της:cry:

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Το καλυτερο θα ειναι να πας στον κτηνιατρο σου να τη δει....κατι σαν στομαχικη διαταραχη μου φαινεται εμενα,γι αυτο τρωει χορταρακι...πολλες φορες τρωνε χορτα...το κανει κι ο δικος μου...
Καλυτερα δινε του ρυζι αυτες τις μερες και μην ξαναδωσεις κοκκαλα γιατι ευθυνονται για πολλα τελικα...
Σου λεω την αποψη μου,ομως ο κτηνιατρος εχει τον πρωτο λογο...

Ρεάκι

Well-Known Member
11 Μαϊου 2015
101
73
36
Ευχαριστώ πολύ παιδιά! Κόκκαλο δεν ξαναδίνω ποτέ !! Θα περιμένω και σήμερα το βραδυ και αύριο θα την πάω ! Θα σας ενημερώσω για τις εξελίξεις.. Ελπίζω να μην είναι σοβαρό:(

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.973
7.551
Περαστικά! Πολύ καλά θα κάνεις να την πας αύριο στο γιατρό, για καλό και για κακό.
Πάντως όπως μου φαίνονται εμένα - δεν ακούς όμως εμένα, μόνο τον κτηνίατρο, εντελώς προσωπική άποψη:
- Στομαχικές διαταραχές, ε, σίγουρα έχει :) Όταν τρώνε χόρτα, ναι, σημαίνει στομαχικές ή στομαχο-εντερικές διαταραχές (believe me, I know, σε λίγο θα κατεβάσει γάλα ο δικός μου), αλλά έτσι κι αλλιώς στο λένε κι οι εμετοί ;)
- Αν δεν είναι από το κόκκαλο ή κάτι άλλο που έφαγε-έγλυψε, τότε εντάξει, πολύ μικρότερος λόγος ανησυχίας. Αλλά αν είναι το κόκκαλο πρέπει να το δεις άμεσα.
- Τις διαθέσεις της να παρατηρήσεις επίσης. Αν έχει όρεξη, κέφια.
- Μου κάνει εντύπωση που δεν αλλάξατε διατροφή εν όψει στομαχικών διαταραχών πάντως, συνήθως συνιστάται και δίαιτα (π.χ. κοτόπουλο με ρύζι ή ειδική κονσέρβα). (Σκέψου αν εσύ είχες το στομάχι σου, θα τρωγες μακαρόνια με σάλτσα - που είναι ας πούμε ένα οκ φαγητό, όχι ιδιαίτερα βαρύ - αλλά πάλι, θα το άντεχε το στομάχι σου ή θα προτιμούσες καμιά κοτόσουπα για καμιά μέρα δυο ας πούμε; )
- Εάν τάισες πολύ νωρίτερα το βράδυ αλλά την ίδια ώρα το πρωί, τότε είναι λογικό να κάνει εμετό από την πείνα το πρωί. Καλύτερα να μεταφέρεις και το πρωινό λίγο νωρίτερα ανάλογα.

Ρεάκι

Well-Known Member
11 Μαϊου 2015
101
73
36
Αχ έχεις απόλυτο δίκιο για τη διατροφή πολυ κακώς το αμέλησα σήμερα τρώμε μονο ρύζι και λίγο κοτοπουλάκι. Από όρεξη σκίζουμε δοξα το θεό ειδικά σήμερα είναι μες τη τρελή χαρα! Τι να πω μήπως της έπεσε πολύ βαρύ το κόκκαλο και 3 μέρες το χωνεύει? Και μένα δε ξέρω τι μ έπιασε και της το δωσα σπάνια της δίνω λιχουδιές.. Αύριο θα σας πω νεότερα ευχαριστω και παλι!

Ρεάκι

Well-Known Member
11 Μαϊου 2015
101
73
36
Παιδια πολυ καλα νεα για το ρεακι! Στομαχικη διαταραχη ηταν εξαιτιας του παλιοκοκκαλου:mad: Καναμε και υπερηχο και το στομαχακι ηταν καθαρο. 2 μερες δεν εχει κανει καθολου εμετο παρολα αυτα συνεχιζουμε τη διαιτα για λιγο ακομα! Αααχ θα μου κακομαθει με τα ρυζοκοτοπουλα και μετα την acana ουτε για φτυσιμο δε θα την εχει:p

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.675
11.105
Athens
Όταν τρώνε χόρτα, ναι, σημαίνει στομαχικές ή στομαχο-εντερικές διαταραχές
Το μάσημα χόρτων δεν σημαίνει κατ' ανάγκη στομαχικές διαταραχές. Υπάρχουν πολλοί σκύλοι που το κάνουν από βίτσιο ή έτσι τους αρέσει.

Σε περίπτωση που ο σκύλος μασουλάει μ...ίες, π.χ. κόκαλλα, πλαστικά, το λάστιχο του ποτίσματος, τη μισή σόλα κλπ. καλό είναι να έχουμε backup ένα ξινό λάχανο (αυτό που τρώνε οι γερμαναράδες με λουκάνικα). Μπορεί να διευκολύνει την εξαγωγή των μασημένων κομματιών. Εναλλακτικά - δεν ξέρω αν έχει ίδια δράση - μακαρόνια.