Εμπειρίες από pet shops / bybs


Status
Κλειδωμένο θέμα

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
καλησπέρα είχα μια πολυ άσχημη εμπειρία μ΄ενα yiorkshiere terie το οποίο το αγόρασα απο κτηνίατρο και ήταν άρρωστο και δυστυχώς το έχασα μέσα σε τρεις βδομαδες... Πέρασα ένα πολύ δύσκολο μήνα...Αποφάσισα να αποκτήσω ξανά ένα σκυλάκι θα ήθελα την γνώμη σας που να απευθυνθώ. Θέλω ένα υγιές σκιλάκι. Επίσις είμαι ανάμεσα σε γιορκι ή πομεράιν.. Μένω στη θεσσαλονίκη.
:(
 


Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
γεια σας και παλι αυτη την φορα για καλο λογο σας γραφω!!!!! καποιοι αν θυμαστε σας ειχα μιλησει γιατι ειχα αγορασει ενα σαρ πέι απο ενα πετ shop και δυστυχως ειχε τυφο και πεθανε μετα απο 9 μερες που το ειχα!!!! Έπειτα απο πολυ ψυχολογικο αγωνα και εχοντας το πανεπιστιμιακο νοσοκομειο θεσσαλονικης (οπου το ευχαριστω πολυ) και τον κτηνιατρο μου διπλα μου αγορσα ενα κουταβακι σαρ πέι απο γνωστο εκτροφεα (ευχαριστω επισης για την στηριξη του) σαρ πέι και εκτος τον αλλον και σε σχεσιη με ολα αυτα που μου ειχατε πει εδω καταφερα να παρω και τα χρηματα μου πισω απο το πετ shop................ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΑΠΟ ΠΕΤ SHOP!!!!!
.
 


Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Είχα ένα κανισακι mini 3 μηνών. Προχθές το μεσημέρι παρουσίασε δύσπνοια και δεν είχε διάθεση. Το απόγευμα η δύσπνοια χειροτέρεψε και έκανε εμετό. Την πήγα στην κτηνίατρο και με ρώτησε αν έφαγε κάτι ώστε να χει πάθει δηλητηρίαση. Της είπα ότι αποκλείεται διότι το σκυλί ήταν όλη μέρα στο δωμάτιο μου και γενικότερα επειδή ήταν κουτάβι δεν την έβγαζα έξω (είχε κάνει τα 2 πρώτα εμβόλια). Διαπιστώνοντας ότι παρουσίαζε υποθερμία (36) πήρε την απόφαση να της κάνει ένα κοκτέιλ φαρμάκων (αντιεμετικό, αντιβίωση, κορτιζόνη, αντίδοτο δηλητηρίασης, βιταμίνες, φυσικό ορό). Επιπλέον, της έκανε νευρολογική εξέταση και ήταν μια χαρά. Αφού έγιναν οι ενέσεις, το σκυλί μετά από 10 λεπτά πέθανε. Της έκανε μαλάξεις αλλά τίποτα…..
Μου είπε ότι το σκυλί πρέπει να είχε είτε πρόβλημα καρδιάς και έπαθε πνευμονικό οίδημα είτε διάπλαση καρδιάς.
Το γεγονός ότι της έκανε τόσες ενέσεις υπάρχει περίπτωση να την πείραξαν; Ρώτησα άλλους 3 γιατρούς και μου είπαν το ίδιο. Θα μπορούσε να το χειριστεί διαφορετικά;
Από την άλλη η εκτροφέας (η οποία αρνείται αυτό τον όρο) μου το πούλησε χωρίς χαρτιά / πιστοποιητικά. Αναφέρει ότι δεν φταίει αυτή και ότι το σκυλί μπορεί να απέκτησε πρόβλημα καρδιάς από κάποιο θόρυβο που άκουσε. Επίσης, λέει ότι έχει ευθύνη μόνο για 24 ώρες…
Πείτε μου τι πρέπει να κάνω……. γιατί κοντεύω να τρελαθώ.

.
 


st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.741
Θεσ/νίκη
Γεια σε όλους! Είμαι καινούριος στο forum και έχω μερικές απορίες.Πριν μια βδομάδα πήρα ένα μίνι πιτσερ από κάποιο pet shop της πόλης μου. Τελικά μέσα σε μια βδομάδα το σκυλάκι 47 ημερών πέθανε.Στην αρχή το σκυλάκι φαινότανε καλά.Αν και την πρώτη μέρα που το έφερα στο σπίτι έκανε δυάρια αλλά δεν έδωσα πολύ σημασία γιατί μετά τα κακά του ήταν κανονικά. Μέτα από 2 μέρες το σκυλάκι πονούσε όταν έκανε τα κακά του και είδα λίγο αίμα. Πήρα αμέσως το κουτάβι και το πήγα στο κτηνίατρο.Ο κτηνίατρος χωρίς να το εξετάσει μου είπε ότι μπορεί να έχει σπάσει κάποια αρτηρία και γι αυτό να βγάζει λίγο αίμα και να του δώσω ρύζι με κοτόπουλο για να σταματήσει η δυάρια.Το σκυλάκι μου ώμος είδη είχε πάρει την κάτω βόλτα.Την επόμενη μέρα επισκέφτηκα κάποιον άλλο κτηνίατρο και αφού εξέτασε το κουτάβι μου είπε πως είχε παρβοεντεριτιδα. Πίστευα πως θα γίνει καλά. Λέγοντας μου πως δεν υπάρχει φάρμακο για τον υιό αλλά μονό υποστηρικτική θεραπεία. Μέτα από συνεχείς εμετούς χωρίς να θέλει το κουτάβι να φάει πίνοντας μονό νερό αλλά και αυτό δεν μπορούσε να το κρατήσει στο στομάχι του και παθαινοντας μια κρίση αφού πλέον ήταν πολύ αδύναμος και εξασθενημένος πέθανε χθες το βραδύ. Αναρωτιέμαι αν είχε κάνει το απαραίτητο εμβολιασμό το κουτάβι πριν το πάρω στα χεριά μου αφού μου είχαν πει πως είχε γίνει.Ο κτηνίατρος μου είπε πως μάλλον δεν είχε γίνει. Στεναχωρήθηκα παρά πολύ έκλαψα για το κουτάβι γιατί το ήθελα πολύ καιρό και οι γονείς δέχτηκαν να πάρω ένα κουτάβι μέσα στο σπίτι μετά από πολύ καιρό και το αγάπησα παρά πολύ το σκυλάκι. Μέτα από ότι πέρασα δεν θέλω κουτάβι αλλά το pet shop δεν δέχεται να μου δώσει πίσω τα χρήματα μου παρά να μου δώσουν κάποιο άλλο κουτάβι. Θέλω να μάθω ωμός ποσό καιρό επιβιώνει ο υιός?Δεν θέλω να πάρω άλλο κουτάβι και να κινδυνεύει να μολυνθεί.Θα με βοηθούσαν πολύ κάποιες πληροφορίες. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
.
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.314
16
ATHENS
Αρχικό μήνυμα απο mirtouli
θα πω για την μικρή μου!την λένε Quincy και είναι μαλτεζουλα!δεν την πήρα απο πετ σοπ,αλλα ούτε και απο σωστό εκτροφειο.είναι απο την Σλοβακία και δεν είναι απο παπιμυλαδικο,αλλα απο οικογένεια.μεγάλη ιστορία.την έχουμε 1 μήνα και είναι 3,5 μηνών.το μόνο πρόβλημα που αντιμετοπισαμε ήταν ψωριακη δεμηδοκωση(κάπως τσι δεν λέγεταιη οποία όπως δεν ήταν γενικευμένης μορφής.
.
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.860
Σευχαριστω για τα καλα σου λογια....επεσα θυμα του εκτροφεα αυλης που λεμε....δεν λεω οτι δεν μπορουν να βγαλουν καλα σκυλια η οχι..οσο να ναι ομως δεν σου παρεχουν καμια εγγυηση και πεφτουμε θυματα της βλακειας μας να βρουμε φθηνα σκυλια νομιζοντας αμεσα οτι "σιγα μωρε μια χαρα θα ειναι"...αλλα δυστηχως συμβαινει...ουτε τον χρονο μπορω να γυρισω πισω..ουτε το σκυλακι μου μπορω να το αφησω σε αυτην την κατασταση...το ατομο που μου εδωσε το σκυλι θα το πιεσω στο μεγιστο να συναντηθουμε και να μιλησουμε απο κοντα,εν αναγκη και μπουνιες θα πεσουνε για ηθικη ικανοποιηση...απλα ποναω να το βλεπω ετσι και οι γιατροι να νοιαζονται "εικονικα" για το σκυλι και ολοι να εχουν μια "αποψη λογο εμπειριας" και να μου λενε τα "ασχετα σχετικα" δικα τους υποδεικνιοντας τι θα μπορουσα να κανω για να μην εχω φτασει ως εδω κτλ ξεχνοντας τη φαια ουσια που ειναι το τωρα και το αυριο...εγω δινω το δικο μου φως απο τοτε ως τωρα και λεω ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΜΗ ΕΓΓΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΕΤΕ ΛΕΦΤΑ......το οτιδιποτε τυχει θα νιωθετε μονοι σας οπως νιωθω και εγω με ολη την ευθυνη....
.
 


Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.701
3.853
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Καλημερα σας,
Είμαι νέο μέλος και θα ήθελα να μοιραστώ τον πόνο μου μαζί σας...

Πριν απο 1 μήνα περίπου αποφασίσαμε με την κοπέλα μου να πάρουμε ένα σκυλάκι ράτσας από Pet Shop. Αφού ψάξαμε λίγο σε 3-4 μαγαζιά, υποθέσαμε πως βρήκαμε ένα σωστό και αξιόπιστο Pet Shop στην Καλλιρόης 12 στην Αθήνα, ονομαζόμενο Pet Boutique, υποκατάστημα του Pet Farma, το οποίο έλεγε πως είναι, όλα τα σκυλιά που εμπορευόταν, πιστοποιημένα και εμβολιασμένα από όλες τις επικίνδυνες αρρώστιες που μπορεί να προσβάλει ένα κουτάβι (μόρβα, τύφο, κλπ). Έδιναν εγγύηση μόλις 4 μέρες από την ημερομηνία αγοράς για περίπτωση που το κουτάβι πάθει κάτι.
Στην δική μας περίπτωση το κουταβάκι μας μόλις την 2η μέρα που το πήραμε ξεκίνησε να έχει διάρροιες με κόκκινο αίμα, ανησυχήσαμε και τους το πήγαμε πίσω να το κοιτάξουν και να το γιατρέψουν. Τους καλούσαμε 3 φορές την μέρα στο τηλέφωνο για να ρωτήσουμε τι κάνει, αφού όμως πέρασαν άλλες 2 μέρες την τρίτη μέρα μας είπαν πως είναι πολύ καλά και ότι μπορούμε να πάμε να το πάρουμε.
Υγιές πλέον το κουταβάκι μας επέστρεψε στο σπίτι, παρατηρήσαμε ότι είχε ακόμα λίγες διάρροιες με αίμα και αφού ρωτήσαμε και έναν κτηνίατρο, ( γιατί υποψιαζόμασταν πως ουδέποτε το κοίταξε κτηνίατρος) μας πρότεινε να της αλλάξουμε διατροφή και ότι μπορεί να είναι από στρες λόγω αλλαγής περιβάλλοντος. Αφού πέρασαν λίγες μέρες ήρθε η ώρα για τα πρώτα της εμβόλια, την πήγαμε στον γιατρό μας και της έκανε το δεύτερο εμβόλιο, το οποίο είναι εισπνεόμενο και το πιο απλό εμβόλιο (το Kenel Cough), εφόσον ήταν ήδη εμβολιασμένη όπως είπα νωρίτερα με το πρώτο της εμβόλιο το puppy, το οποίο ξαναλέω πως είναι για τις επικίνδυνες αρρώστιες (μόρβα, τύφο).
Μετά από μερικές ώρες το κουταβάκι μας άρχισε να έχει αντιδράσεις στο τόσο απλό εμβόλιο, αδυναμία, ακράτεια, έλλειψη διάθεσης και όρεξης και δεν έπινε νερό.
Νομίζαμε πως έφταιγε το εμβόλιο που της έκαναν και ότι ήταν λάθος του γιατρού να το κάνει και πως δεν χρειαζόταν να το κάνει τόσο μικρή.
Το πήγαμε σε έναν άλλο κτηνίατρο ο οποίος της έδωσε ενδοφλέβια αντιβίωση και ορό, όπως είπε αν αργούσαμε θα πέθαινε. Ύστερα από δύο μέρες με αντιβίωση το κουταβάκι μας έγινε καλύτερα και επέστρεψε σπίτι, ζωηρότατο και γεμάτο ζωντάνια.
Μετά από 15 μέρες περίπου (2/08/2011) πήραμε το κουταβάκι μας και το πήγαμε σε έναν από τους καλύτερους κτηνιάτρους στην Αθήνα για να κάνει τα επαναληπτικά εμβόλια, παράλληλα όμως τις 2 τελευταίες μέρες είχε αρχίσει να έχει ένα τικ και εκκρίσεις από τα μάτια και από την μύτη, υποθέσαμε πως μάλλον κρύωσε γιατί είχαμε ανοιχτό πολλές ώρες το air condition.
Ο γιατρός όμως δεν μας καθησύχασε και μας προειδοποίησε πως το σκυλί μπορεί να έχει μόρβα (ήταν εμβολιασμένο για αυτή την ασθένεια!!!!!) μας χορήγησε 2 αντιβιώσεις και μας συνέστησε να κάνουμε λίγη υπομονή.
Την επόμενη μέρα το κουταβάκι μας άρχισε να έχει ακόμα περισσότερα συμπτώματα και το ξαναπήγαμε στον γιατρό, αφού του έκανε μια ακτινογραφία και του πήρε αίμα για εξετάσεις, είδαμε πως τα λευκά του ήταν στα ύψη και μας ξαναπροειδοποίησε πως το κουταβάκι δεν είναι καθόλου καλά και να συνεχίσουμε την αντιβίωση.
Την επόμενη μέρα άρχισε να έχει σπασμούς και να τρέχει μέσα στο σπίτι κλαίγοντας με ακόμα περισσότερες εκκρίσεις από τα μάτια και την μύτη και να ψήνεται στον πυρετό.
Το απόγευμα το πήγαμε σε έναν άλλο κτηνίατρο (στον πρώτο που σας ανέφερα ο οποίος την έσωσε) γιατί ο δικός μας ήταν κλειστός, και μας διαβεβαίωσε πως το κουταβάκι μας είχε όντως μόρβα και σε προχωρημένο στάδιο. Μας είπε πως είχε λίγες πιθανότητες επιβίωσης... Δυστυχώς το κουταβάκι μας πέθανε μετά από 2-3 ώρες.
Τηλεφωνήσαμε στον πωλητή ο οποίος μας είπε πως δεν μπορεί να κάνει κάτι και πως μετά από ένα μήνα την μόρβα μπορεί να την κόλλησε από οπουδήποτε (το σκυλί ήταν εμβολιασμένο και προστατευμένο υποτίθεται από αυτές τις επικίνδυνες αρρώστιες, δεν γίνεται να το κόλλησε μετά, το μικρόβιο το είχε ήδη).
Ο πωλητής λοιπόν αρνούμενος κάθε κατηγορία, μας πρότεινε να του κάνουμε νεκροψία για να δούμε εάν είχε μόρβα, το διαπιστώσανε 2 γιατροί, χρειάζεται και τρίτος; Ύστερα άρχισε να μασάει λίγο τα λόγια του αφού του είπα πως θα το κυνηγήσω το θέμα και δεν προτίθεμαι να το αφήσω έτσι και μας πρότεινε να δει τι κοστολόγιο έχει το κουτάβι να του τα δώσουμε για να μας δώσει άλλο.
Ο κύριος έχει λερωμένη την φωλιά του και το ξέρει, παρόλο που ισχυρίζεται πως τα κουτάβια που φέρνει είναι ελεγμένα από Ουγγαρία, με όλα τα πιστοποιητικά τους και τα εμβόλια τους, ισχυρίζεται ακόμα πως τα βάζει ένα μήνα καραντίνα και μετά τα φέρνει εδώ, λοιπόν πως γίνεται αυτό αφού όταν το πήρα ήταν 2 μηνών; Πως παίρνουν τα κουτάβια από τις μανάδες τους όταν είναι ακόμα 1 μηνός; Τι ανοσοποιητικό σύστημα να έχουν για να αντιμετωπίσουν τέτοιες αρρώστιες;
Κοιτάξτε και εδώ ένα άρθρο σχετικά με τα κουτάβια από την Ουγγαρία http://www.adespoto.gr/index.php?op...:2010-06-12-13-57-15&catid=35:news&Itemid=67;
Είναι δυνατόν να με συμβουλεύει ο κτηνίατρος πως δεν πρόκειται να βρω το δίκιο μου ότι και να κάνω γιατί είναι μαφίες ολόκληρες πίσω από αυτό το εμπόριο; Είναι δυνατόν να συμβαίνει επανειλημμένως αυτό το έγκλημα και να μην μπορεί ο αγοραστής να βρει το δίκιο του και να μην τιμωρείται κανένας; Είναι δυνατόν να κρατάνε τα κουτάβια σε τέτοιες συνθήκες να πηγαίνουν και να τα αγοράζουν και τους πεθαίνουν στα χέρια; Χώρια το κόστος των εξετάσεων και των εμβολίων, την οδύνη που περνάει κάποιος όταν χάσει την συντροφιά του την σκέφτεται κανείς; Αν είχα παιδιά και τους το είχα πάρει για δώρο τι θα τους έλεγα μετά; Το σοκ που θα περνούσαν, και περάσαμε και εμείς, ποιος θα μου το πλήρωνε;
.
 


st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.741
Θεσ/νίκη
βοηθεια!! ο pencil ενα πινσερ 4 μηνων πριν απο 15 μερεσ ειχε εμφανισει στο κεφαλι του στην περιοχη αναμεσα απο τα αυτια ενα μικρο κομματι φαλακρας. δεν εδωσα πολυ σημασια και μετα απο 2-3 μερες αρχισε να μεγαλωνει! πηγα λοιπον στον κτηνιατρο και του πηρε ξεσμα και το ανελυσε απευ8ειας στο μικροσκοπιο και μου ειπε οτι εχει μυκητες και οτι δενν εβλεπε ακαρεα ψωρας. μου ειπε να του κανω 5 πλυσεις ανα δθο ημερες με fugoral 2% και 8α περασει! στο 3ο μπανιο ομως εβλεπα οτι χειροτερευε και ερχιζε να ματωνει στο σημειο αλλα και να εμφανιζεται φαλακρα και στα ποδια στην ουρα.. (τον σκυλο τον εχω εναν μηνα περιπου και μου αρρωστησε σε λιγες βδομαδες αφου τον πηρα) ετσι ρωτησα την κοπελα που μου τον πουλησε αν η μανα του ειχε προβλημα.... μου απαντησε οτι η μανα ειναι ΓΕΜΑΤΗ ψωρα και εχει φαλακρα που δεν προκειται να φυγει ΠΟΤΕ! τρελα8ηκα και την ρωτησα αν εκανε 8εραπεια και μου απαντησε ενα ξερο και χωρις τυψεισ οχι! τον ξαναπηγα λοιπον στον κτηνιατρο αφου ειχε επιβαρυνθει η κατασταση του και του εκανε μια ενεση για να καλυψει και τα ακαρεα.. μετα απο 3 μερες(σημερα) σε κατασταση χειροτερη τον χαναπηγα και του ξαναπηρε ξεσμα και ειδε 2 ακαρεα: 1 ψωφιο και το αλλο ζωντανο. μου ειπε οτι το σκυλι εχει σταφυλοκοκκο και demodex και μου εδωσε αντιβιωση σε σιροπι να του δωσω για 20 μερες. επισης του εβαλε μια αμπουλα για την ψωρα πολυ ισχυρη και το σκυλι εχει πεσει σε λη8αργο και ειναι γενικα πολυ πεσμενος. του τηλεφωνησα να του το πω και μου ειπε ειναι απο την αμπουλα!!

10000 sory για το τοσο κουραστικο κειμενο αλλα εχω πε8ανει απο την στεναχωρια μου γιατι φοβαμαι οτι δεν 8α του περασει ΠΟΤΕ, αφου αλλωστε ειναι δυσκολη περιπτωση οπως μου ειπε ο γιατρος. 8α γινει καλα και 8α ξαναβγαλει μαλλια(ανουσιο το τελευταιο βεβαια)?????
.
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.314
16
ATHENS
Kαλησπερα σας, σημερα αποφασισα να κανω account στο site σας για να ζητησω την γνωμη σας σχετικα με ενα προβλημα που εχει η Λια μου, γιατι δε μπορω να περιμενω μεχρι αυριο να το μεσημερι να παρω τηλεφωνο τον κτηνιατρο. Αλλα καλυτερα ας το παρω απο την αρχη. Πριν 1.5 εβδομαδα περιπου πειρα την Λια απο pet shop στο Ηρακλειο Κρητης. Η Λια ειναι 2.6 μηνων και ρατσα Yorskshire terrier. Πριν 5-6 μερες πηγα την Λια στον κτηνιατρο για να εναν απλο ελεγχο, μιας και την ειχα παρει απο pet shop και ηθελα να την δει, αλλα και γιατι εκανε διαρροια αλλα οχι σε στυλ νερο. Ο κτηνιατρος της εδωσε μια κρεμα για τα σκουλικακια στο εντερο και μου ειπε να παρατηρησω αν βγαλει σκουλικακια στα κοπρανα της. Εμπας περιπτωση δε εβγαλε... και αυτες τις 3 τελευταιες μερες αρχισε να κανει διαρροια σε μορφη νερου αλλα και να εχουν κατι σαν γλειτσα με αιμα πανω ( ελαχιστο ). Εκτος αυτου το προβλημα που με ανησυχει ειναι οτι εδω και 3 μερες, οταν κοιματε το βραδυ στην αγκαλια μου και οταν αργοτεα ειναι στο κρεβατι της κανει κατι σπασμους στο σωμα της ολο, εκεινη σηκωνεται και προσπαθει να βηξει... αλλα δε βηχει ουτε βγαζει κατι... ( θα σας δωσω βιντεο ). Σημερα, λοιπον, την πηγα στον κτηνιατρο για να κοιταξει τα διαρροια της, και μου εδωσε να της δεινω μια σαν κρεμα πρωι και βραδυ και να της φτιαξω λαπα ρυζι για 2-3 μερες και μετα αν δε γινει καλα και τοτε να την παω να την ξαναδει. Το θεμα ειναι οτι τον ρωτησα και γι' αυτο που κανει... αλλα πρεπει να το προσπερασε γιατι ειχε και δουλεια και εβλεπε κ την Λια με αποτελεσμα εγω να το ξεχασω να τον ξαναρωτησω και να περιμενω αυριο ( Τριτη ) να τον παρω τηλεφωνο. Σημερα, ομως, το βραδυ που ειναι ολη την ωρα στην αγκαλια μου... η κατασταση εχει γινει ανησυχητική, καθως η Λια καθε τρεις και λιγο κανει ακριβως αυτο το πραγμα και με μια μικρη φωνουλα πονου, με αποτελεσμα να μου σπαραζει την καρδια. Δεν μπορω ουτε να υποθεσω τι μπορει να εχει..., στην αρχη ειπα ισως την πειραζε καποια μυρωδια απο τα μανταρινια, αλλαξα τα παντα να μην μυριζει... συνεχιστηκε... Μετα ειπα την πειραζει το κλιματιστικο, γιατι το εχω σχεδον παντα ανοιχτο για το λογο οτι εχει κρυο και αυτη σαν μωρο κρυώνει. Το εκλεισα το κλιματιστικο συνεχιστηκε η δουλεια... Μετα λεω ισως ειναι που δε εφαγε... την τάισα λαπα... πριν απο λιγο παλι το εκανε στην αγκαλια μου. Με ανησυχει που δε βγαζει και τιποτα... να πεις κανει εμετο... ναι... αλλα δε βγαζει τιποτα και ποναει για κλασματα δευτευρολεπτου. Επισης, μετα την αλοιφη που με εδωσε ο γιατρος τα κοπρανα της που εκανε εχουν χρωμα μουσταρδας :p και παλι σα νερο φυσικα... αλλα δε νομιζω να φταει αυτο γιατι αυτη η δουλεια γινεται 3 μερες τωρα... Να σημειωση οτι η διαθεση της ειναι στα top, καθως τρεχει απο εδω και απο εκει σαν το ελαφι... αλλα αυτο το παθαινει ή οταν ξεκουραζεται ή οταν κοιματε.

Βιντεο: Σπασμους και μετα Βηχας - YouTube

Σημειωση : Στο βιντεο δε φαινονται οι σπασμοι, απλως οταν κοιματε... τρανταζεται η κοιλιτσα της και γενικα ολο το σωμα της και μετα γινεται ολο αυτο. Στο βιντεο επειδη δε μπορεσα να τραβηξω just την ωρα που το κανει, κοιταξτε στην αρχη (0,1) και (0,50-0,55). Επισης ξεχασα να προσθεσω, οτι παρατηρσα οτι αναπνεει γρηγορα και σαν να ακουω σαλια... η να ειναι βουλωμενη η μυτη της... η φλεματα.. δε μπορβ να καταλαβω... παντως δε κανει ησυχο υπνο..
.
 


st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.741
Θεσ/νίκη
Προχτές μία φίλης της γυναίκας μου την έκανε έκπληξη ο άντρας της και την πήρε ένα σπριντζ από μαγαζι... Μετά από τρεις μέρες το πήγαν στην κλινική γιατί την δεύτερη μέρα το σκυλάκι δεν ήταν καλά και τελικά είχε τύφο. Τώρα είναι στην κλινική με ορό και θα δείξει σε δύο μέρες πως θα πάει. Ειδικά μεθαύριο είναι η κρίσιμη μέρα τους είπαν στην κλινική. Πήγαν στο μαγαζί για να διαμαρτυρηθούν και τους είπαν ότι στην εγγύηση δεν καλύπτεται ο τύφος... Ισχύει? Τι πρέπει να κάνουν τώρα?

Εννοείται ότι το πρώτο μέλημα είναι να γίνει καλά το σκυλάκι. Και ας πάει στο καλό το μαγαζί. Αλλά επειδή νευρίασα με την φάση γνωρίζει κανείς τι ισχύει.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
.
 


Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Δυσπλασία....Βοήθεια..

Καλησπέρα σας..Είμαι νέος στο Forum και εγγράφτηκα για να κάνω κάποιες ερωτήσεις σχετικά με την Δυσπλασία..

Πριν 1 χρόνο πήρα έναν Γ.Π από έναν εκτροφέα (Οχι αναγνωρισμένο από τον ΚΟΕ) απλά τύχαινε να είναι φίλος μου και να γνωρίζω τα σκυλιά του..Λοιπόν το λάθος μου ήταν ότι δεν έψαξα και πολύ το θέμα της δυσπλασίας..Το μόνο που είδα ήταν ότι οι γονείς ήταν ελεύθεροι δυσπλασίας(κάτι με Α1 και Α2 νομίζω)..Τέλοσπάντων ο REX πριν κανα μήνα άρχισε να κουτσαίνει απο το δεξί πόδι και να μην τρώει σωστά..Μετά από 2-3 μέρες του πέρασε και δεν το κοίταξα περαιτέρω γιατί νόμισα ότι θα είχε χτυπηθεί απο κάπου..Μετά απο 2 βδομάδες άρχισε να κουτσαίνει απο το δεξί και αποφάσισα να τον πάω στον κτηνίατρο και να βγάλουμε ακτίνες..Η απάντηση που μου έδωσε ήταν "Καραμπινάτη Δυσπλασία" το σκυλί θα χειροτερέψει και το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να δίνεις 150-200 ευρώ το μήνα για ειδική τροφή και χάπια..Ο εκτροφέας μου είπε να πάρω και δεύτερη γνώμη γιατί είναι το πρώτο σκυλί απο αυτά που έχει δώσει που το παθαίνει αυτό..Δυστυχώς δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να δίνωτόσα λεφτά τον μήνα αλλα κα ιδεν ξέρω τι να κάνω...Έχω τρελαθεί και δεν μπορώ να βλέπω τον κουταβο μου έτσι..δεν ξέρω αν γνωρίζει κάποιος κάτι απλά δσεν ήξερα που αλλού να απευθυνθώ..Ελπίζω κάποιος να με κατευθύνει..
:(
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.314
16
ATHENS
.


Αυτή τη βδομάδα το Μουφ έπαθε την πλέον καθιερωμένη καλοκαιρινή αλλεργία του, οπότε το ζαλώθηκα και το πήγα επειγόντως στην κτηνίατρο. Τα καλά νέα είναι ότι επιτέλους το Μουφ αδυνάτισε και έφτασε αισίως τα 25 κιλά!! Το μόνο τελικά που δούλεψε ήταν η διάγνωση με το κληρονομικό μεταβολικό του πρόβλημα και ο υπολογισμός θερμίδων που έπρεπε τελικά να τρώει για ν' αδυνατίσει. Για να τα καταφέρει, πρέπει να τρώει την Purina Pro Plan Weight Management και τώρα θα του τη συνεχίσω για δυο βδομάδες και μετά θα τον ξαναπάω για ζύγισμα. Αν δεν έχει χάσει άλλο, θα συζητήσουμε με την κτηνίατρο τη συντήρηση, μάλλον με την ίδια τροφή, απλώς λίγο περισσότερη, και θα δούμε σε άλλες δυο βδομάδες αν διατηρεί το βάρος του.

Τώρα η αλλεργία: επίσης κληρονομική και μάλλον οφείλεται σε κάτι που τον πειράζει στο Ιλλινόι, οπότε ξύνεται. Του συμβαίνει επίσης κάθε χρόνο γύρω στα μέσα με τέλη Ιουνίου. Στη Βόρεια Καρολίνα, όπου πήγαμε πέρσυ για διακοπές, περιέργως δεν την παθαίνει, οπότε μπορεί να τον πειράζει το κλίμα. Η κτηνίατρος είδε ότι έβγαλε ένα σπυράκι κοντά στα γεννητικά του όργανα, οπότε πρέπει να τον παρακολουθώ αν πολλαπλαστιαστούν τα εξανθήματα, στην οποία περίπτωση θα θέλει αντιβίωση. Για την ώρα, λέει, πρέπει να τον έχουν προστατέψει τα Ωμέγα-3 που παίρνει για τη δυσπλασία.

Τώρα το θέμα της καρδιάς. Από παλμό πάει εξαιρετικά, αλλά έχει ακόμα εκείνο το φύσημα, επίσης κληρονομικό, το οποίο όμως δεν έχει χειροτερέψει ευτυχώς και εφόσον δεν υπάρχουν συμπτώματα, το παρακολουθούμε απλώς. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα με την αλλεργία: για να τον βοηθήσει, του έκανε μια ένεση με χαμηλά στεροειδή (κορτιζόνη), όμως δε θέλει να του την ξανακάνει αν δεν είναι επείγον διότι μπορεί να του πειράξει την καρδιά, κυρίως αν στο μέλλον χειροτερέψει το φύσημα. Επειδή λοιπόν έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το Μουφ παθαίνει τακτικά αλλεργία τον Ιούνιο, θα πρέπει στο μέλλον να τον αρχίσω Benadryl από 1 μέχρι 15 Ιουνίου. Αν δω ότι ξύνεται μόλις το σταματήσω, πρέπει να το ξαναρχίσω μέχρι να σταματήσει διότι η αλλεργία χειροτερεύει προοδευτικά.

Αυτά λοιπόν με το Μουφ και το ηθικό δίδαγμα εξακολουθεί να είναι ότι δεν πρέπει ΠΟΤΕ να παίρνουμε σκυλιά από ΒΥΒ ή πετσοπάδικα. Προφανώς εγώ δεν το έκανα ποτέ, αλλά το Μουφ, παρά τις αρετές του ως σκύλος, είναι προϊόν ΒΥΒ ή παπυμιλλά και κατέληξε στο καταφύγιο απ' όπου το πήρα. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι τα προβλήματα υγείας που μπορεί να παρουσιάσει συχνά ένα σκυλί δεν είναι αμέσως ορατά και μπορεί να είναι τόσο κουφά όπως ο μεταβολισμός, το φύσημα και οι αλλεργίες. Διότι καλά η ελαφρά δυσπλασία του, ήταν αμέσως ορατή και δεν έχει χειροτερέψει αν και φυσικά η συντηρητική αντιμετώπισή της στοιχίζει.

Από τα παραπάνω ΔΕΝ προκύπτει ότι μετάνοιωσα που πήρα το Μουφ. Προφανώς και το λατρεύω και επιπλέον έκανα και ένα καλό πηγαίνοντας στο καταφύγιο και συνεισφέροντας στην επίλυση του προβλήματος που είναι τα αδέσποτα. Όσοι όμως πιστεύουν ότι τα πετσοπάδικα και οι "ιδιώτες" ΒΥΒ είναι φτηνότερη λύση, η απάντηση είναι ότι όχι και θα τα δώσετε πολλαπλάσια κατά τη διάρκεια της ζωής του σκύλου. Και καλά να είναι σχετικώς "πταίσματα" όπως του Μουφ που δεν πολυ-υποφέρει, αν και δεν ξέρω τι θα παρουσιάσει αργότερα με χαλασμένη βαλβίδα καρδιάς κλπ. Υπάρχουν όμως και πολύ χειρότερα.
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.314
16
ATHENS
Ηθελα να μοιραστω και εγω ενα προσφατο περιστατικο με το γιορκι μιας φιλης μου. Ακομα δεν ξερω πολλες λεπτομερειες αλλα μου ειπε οτι επαθε πνευμονικο οιδημα και το τρεχαν στον κτηνιατρο. το κουταβι δεν πρεπει να ειναι ουτε 3 μηνων και δεν το εχει ουτε 2 βδομαδες στο σπιτι της. Περιττο να σας πω οτι το ειχε παρει απο ιδιωτη που της ειχε προτεινει μαλιστα ο κτηνιατρος της. Ελπιζω να γινει καλα το σκυλακι και να αποτελει μια ζωντανη αποδειξη αυτου που προσπαθειται να αποδειξεται τοσο καιρο,οτι δεν παιρνουμε ποτε σκυλι απο ιδιωτη!
.
 


Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.701
3.853
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Αν και δεν γράφω σχεδόν ποτέ απόψε έχω την αναγκη να μιλήσω κάπου. Δυστηχώς ο μικρός μου έρωτας, η ζωή μου, η καρδιά μου έχει όγκο στην κοιλιά. Γιατί σε μένα θεούλη μου. Είναι τόσο μικρό 2,5 χρονών θυληκό λαμπαντόρ στειρωμένο πριν την πρώτη περίοδο. Πριν από ενάμιση μήνα του αφαιρέσαμε έναν όγκο στην κοιλιά και δυστηχώς την τελευταία εβδομάδα παρουσιάστηκε ξανά στο ίδιο σημείο το ίδιο πράγμα. ένας όγκος που σε 3 μέρες έγεινε σαν λεμόνη με μελανές ακίδες. έχω τρελαθεί. Δεν έχω κλάψει ποτέ μου κξαι το απόγευμα πήγα μοναχική βόλτα μαζί της και έβαλα τα κλάματα.Γύρισα σπίτι και δεν ξέρω τι να πω στα παιδιά μου. Το καλό μου το σκυλάκι συμπεριφέρεται σαν να μην έχει τίποτε. Τρέχει παίζει τρώει αλλά δυστηχώς αυτό προχωράει και δεν ξέρω τι να κάνω.
.
 


Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Καλημερα φιλοι μου...:rolleyes:
Θα ηθελα να μοιραστω κ εγω με την ιστορια μου.... την οποια ζουμε κοντα ενα χρονο...


Περυσι τον φεβρουαριο ξαφνικα χωρις να το περιμενω ειδα στο σπιτι μου ενα μικρο κουταβακι 2 μηνων...η πρωτη μου αντιδραση ητανε να κλαψω! Δεν μπορουσα να το συνειδητοποιησω οτι στο σπιτι μου τρεχει ενα μικρο πλασματακι... απο κεινη τη μερα αλλαξαν ολα! και ηταν πολυ καλο για να ειναι αληθινο...
3 μηνων πλησιαζοντας 4... αρχισα να παρατηρω οτι το κουταβι μου...δεν ειχε αντοχες! Εψαχνα το θεμα.. και παντου επερνα μια απαντηση..."Παγκ ειναι...αυτα ετσι λαχανιαζουν!" τον πηγα λοιπον στον καλο μας κτηνιατρο...και ναι... δεν ειχα αδικο... το μικρουλι ειχε θεμα με την καρδουλιτσα του! και μαλιστα πολυ σοβαρο...

<Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΝ.... >
:idea:

Το ονειρο τελειωσε... ξυπνησαμε... τον πηγαμε παντου...οπου επερεπε... εκανε θεραπια με χαπακια ανθρωπινα..για 6 μηνες! Και εκει που σιγα σιγα πιστευα οτι παει καλα! Οτι καναν δουλεια τα φαρμακα... ξαφνικα τον ειδα να λιποθυμαει στα ματια μου απο χαρα...(μας ειχαν πει θα εχουμε συχνες λιποθυμιες αλλα εγινε μονο εκεινη τη μερα) την επομενη αμεσως τον πιγαμε παλι για εξετασεις..και ακουσα αυτο που δεν ηθελα... "χειροτερεψε και δεν γινεται τιποτα εχει σπανιο προβλημα στην καρδουλα του" μας αλλαξαν τα χαπια.. και μεγαλυτερη δοσολογια... το θεμα ειναι... οτι ολους αυτους τους μηνες.. εκει που χαιρομαι το ζωακι μου τον πιανουν κρισουλες δυσπνοιας ... και αμα δεν το εχει ζησει καποιος δεν μπορει να φανταστει ποσο δυσκολο ειναι...και για τον μικρουλι αλλα και για μας! Προσπαθουμε να εχει ησυχια στο σπιτι... προσπαθουμε να τον βγαζουμε βολτα οταν ειναι νυχτα να μην ερχεται σε επαφη με αλλα σκυλακια ειδικα τα μεγαλοσωμα κ τρομαζει.. προσπαθουμε πολλα...οταν λειπουμε και παμε στο σπιτι... παντα χτυπαμε τα κουδουνια μετα απο λιγο μπαινουμε..να μην τρομαξει και παθει τιποτα απο την χαρα του... ολη αυτη η ιστορια φυσικα μας εκανε να τον αγαπαμε πολυ περισσοτερο απο τη ενα υγιεστατο ζωο....

Σε δυο μερες το αγορι μου εχει τα πρωτα του γενεθλια! :) Ευχομαι να μεινει ετσι σταθερα η καρδουλιτσα του... και να κανουμε και του χρονου γενεθλια.... μπορει για καποιους να φαινομαι υπερβολικη ...αλλα μονο αν ζουσε κατι παρομοιο θα καταλαβαινε... δεν το ευχομαι σε κανεναν... μην τυχει ξανα σε κανεναν! μην ζευγαρωνετε τα σκυλακια σας .... αποκτηση σκυλου θελει ψαξιμο ....

αλλα λενε αν δεν παθεις, δεν 8α μαθεις...

Εγω παντως ευχαριστω το αγορι μου που ηρθε στο δικο μου το σπιτι! Και με εκανε να τον λατρευω, τον ευαισθητο χαρακτηρα του!Και την ορεξη του για την ζωη...και το παιχνιδι. Μαλιστα οι γιατροι απορουν πως εχει τοση ορεξη και ενεργεια με αυτα που εχει και παιρνει...και δεν λιποθυμαει..δειχνει καλα! ...πριν λιγες μερες μας ειπανε ειναι σταθερα με τα νεα χαπια .... ελπιζω για το καλυτερο για τον Μαξιμακο μου... πιστευω να εκανα καλα που μοιραστηκα την ιστορια μου μαζι σας...

Τα σκυλια δεν ειναι μονο μοστρα κ παρεα... ειναι μελος της οικογενειας μας... και μας χρειαζονται! ξυπνανε και μας αναζητουν...ο κοσμος τους ειναι τα αφεντικα τους πανω απ'ολα...

Χρονια Πολλα αγορινα μου ομορφη *agapoylas*

View attachment 41635

[h=1]Καλώς σας βρήκα εχω τα πρωτα μου γενεθλια.. :)[/h]
 


Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Μετά από τέσσερις ημέρες, ο Τύχης σηκώνεται να φτιάξει πρωινό. Περιμένει να ακούσει τα γρήγορα βηματάκια του Ζήκου στο δρύινο πάτωμα του διαδρόμου αλλά τίποτα. Κοιτάει στον διάδρομο και βλέπει τον Ζήκο να βαδίζει αργά με σκυμμένο το κεφαλάκι του. Κοιτάει, παντού εμετοί και διάρροιες.

  • Τι έπαθες Ζήκο μου??? Τι έπαθες αγόρι μου??? Έλα να πάρουμε το πρωινό μας να τα πούμε.
Παίρνει τον λευκό χνουδωτό Ζήκο στην αγκαλιά του. Ο Ζήκος δεν του γλύφει σήμερα τα πόδια. Δεν έχει όρεξη. Δεν τρώει. Ο Τύχης ξυπνάει την Ευτυχία και τις λέει τα μαντάτα. Δεν θα είναι τίποτα σκεπτόταν. Κουταβάκι είναι θα συμβαίνουν αυτά. Αλλά συνεχίσει θα τον πάμε στον γιατρό. Φεύγει για την δουλειά του και η Ευτυχία αναλαμβάνει τον ρόλο.
Κατά την διάρκεια του πρωινού η Ευτυχία έχει ανησυχήσει πολύ με την συμπεριφορά του Ζήκου και ενημερώνει συνέχεια τον Τύχη. Ο Τύχης παίρνει τηλέφωνο τον κτηνίατρο και κλείνει ραντεβού νωρίς το απόγευμα. Επιστρέφει στο σπίτι και μαζί με την Ευτυχία και τον Ζήκο πηγαίνουν στον γιατρό. Εξηγούν τι έχει συμβεί και ο γιατρός αφού τον εξετάζει προσεκτικά του κάνει δύο ενέσεις. Τους εξηγεί ότι μάλλον είναι γαστρεντερίτιδα αλλά είναι νωρίς ακόμα. Να του δώσουν μαύρο τσάι, να του πάρουν το νερό και να του βράσουν κοτόπουλο με ρύζι για να φάει σιγά σιγά. Ο εμβολισμός του για την ηλικία των 51 ημερών ήταν ο σωστός. Φεύγουν τα παιδιά με τον Ζήκο από τον γιατρό και επιστρέφουν στο σπίτι. Ο Τύχης ξαναφεύγει για την δουλειά του και η Ευτυχία με τον Ζήκο πάνε για ξεκούραση για περιποίηση.
Σε μισή ώρα ο Τύχης λαμβάνει ένα τηλεφώνημα που τον συνθλίβει. Η Ευτυχία μέσα σε λυγμούς τον εκλιπαρεί να επιστρέψει άμεσα γιατί ο Ζήκος έπαθε κρίση και πεθαίνει!!! Το αυτοκίνητο πετάει. Με αλάρμ αναμμένα και κόρνες φθάνει σε δύο λεπτά. Η Ευτυχία περιμένει κάτω με τον Ζήκο στα χέρια της σε λιπόθυμη κατάσταση και του κάνει μαλάξεις. Ο χρόνος για τον γιατρό εκμηδενίστηκε με την οδήγηση στο όριο και εκτός κανόνων ασφαλείας εντός κατοικημένης περιοχής με τα αλάρμ αναμμένα και την κόρνα να σκίζει τον Αέρα.
Ήταν κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Στον δρόμο μέσα από τους λυγμούς και τα κλάματα παρακάλαγαν και οι δύο, τον καλό και πανάγαθο Θεούλη να μην τους πάρει τον Ζήκο από κοντά τους. Ο Ζήκος ήταν αναίσθητος. Φθάνουν στον γιατρό, παρατάνε το αυτοκίνητο στην μέση και μπαίνουν μέσα αστραπιαία. Ο γιατρός παίρνει αμέσως τον Ζήκο αψηφώντας τον σκύλο είχε μέσα αλλά και τον κόσμο που περίμενε στην ουρά, και σε δευτερόλεπτα αντικρίζουν τα μάτια του Ζήκου να έχουν ανοίξει. Είχε ζήσει!!!! Ο Γιατρός αμέσως του κάνει ενέσεις και του βάζει ορούς. Η Ευτυχία έκλαιγε ασταμάτητα. Ο Τύχης τα είχε χάσει. Ο Γιατρός τους ηρεμεί. Περιθάλπτει τον Ζήκο. Εξηγεί στον Τύχη ότι ο Ζήκος έπασχε από ιογενή γαστρεντερίτιδα και έπρεπε να δουν εάν είναι απλή ή Τύφος ή Μόρβα. Τα πράγματα ήταν κρίσιμα. Αφού έκανε τα απαραίτητα τους τον έδωσε και τους έκλεισε ραντεβού για την επομένη. Δεν τους χρέωσε απολύτως τίποτα και τις δύο φορές.
Ο Τύχης με την Ευτυχία και τον κοιμώμενο Ζήκο επέστρεψαν στο σπίτι τους. Ο Ζήκος σηκωνόταν κάποιες φορές, προχωρούσε λίγο και μετά έπεφτε. Δεν μπορούσε να κουνηθεί. Το έπαιρνε πότε η Ευτυχία πότε ο Τύχης και τον βάζανε στοργικά και με ευλάβεια στο ζεστό του καλαθάκι.
Τα άλλοτε σπινθιροβόλα ματάκια του Ζήκου, έχουν χάσει την λάμψη τους. Είναι κουρασμένα. Κραυγές πόνου φεύγουν που και που από το άλλοτε χαμογελαστό του στοματάκι. Δεν έχει δυνάμεις.
Η Ευτυχία όλο το βράδυ δεν πήγε να ξαπλώσει. Καθόταν στον καναπέ, φύλακας άγγελος του Ζήκου. Όλο το βράδυ τον παρακολουθούσε και τον προστάτευε.
Και οι δύο μαζί, παρακαλάνε τον Θεό. Μην τον πάρει... Ξέρουν και οι δύο ότι τα καλά σκυλάκια πάνε στον παράδεισο. Και ο Ζήκος είναι καλός... πολύ καλός... Ο Ζήκος είναι ωραίος... Δεν πρέπει να φύγει... Δεν γίνεται να φύγει...
Παρακαλάνε το θεό να τον ξανακάνει να τρέξει... να τρέξει ξανά και να γλείφει τα γυμνά πόδια του Τύχη... να ξαναπαίξει ατελείωτες ώρες με την Ευτυχία και να αποκοιμιέται στην αγκαλιά της... Σε παρακαλούν καλέ Θεούλη... κάνε τον να μην πονάει και μην το πάρεις κοντά σου. Δώσε του την ευκαιρία να μεγαλώσει. Και τα δύο παιδιά σου εγγυούνται ότι θα γίνει καλός σκύλος. Θα γίνει ο καλύτερος!!! Σε παρακαλώ καλέ μου Θεούλη...

[h=1]Ο μικρός Ζήκος...(μια μικρή ιστορία...)[/h]
 


Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.701
3.853
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Εχω ενα γερμανικο ποιμενικο 11 μηνων 39 κιλα και εχει δυσπλασια ισχυων βαθμοσ 3-4 και δυσπλασια αγκωνα στα προστινα ποδια.Ειμαι σε απογνωση για το θεμα της αποκαταστασης - θεραπειας αν επιδεχεται και σε τι βαθμό.Ο κτηνιατρος λεει να περιμενω μεχρι να γινει 18 μηνων.Εχει κανει κατι ενεσεις για τα πισω ποδια και τωρα του δινω χαπια αντιφλεγμονωδη και caniquin.Αν εχετε αναλογη εμπειρια η γνωση απαντηστε μου.Δεν αντεχω να υποφερει το σκυλι μου!!!
Ποναει και κουτσαινει.το σκυλι το αγόρασα απο ιδιωτη-εκπαιδευτη με τον οποιο με εφερε σε επαφη ο κτηνιατριος μου.Η αγνοια ειναι μεγαλο πραγμα!!!
.
 


st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.741
Θεσ/νίκη
Πέθαναν και τα δυο κουτάβια τσιουάουα που το dogcenter μας έφερε.

Το πρώτο πέθανε σε 7 μέρες, έναν αργό οδυνηρό θάνατο λόγω ιογενούς ασθένειας. Το δεύτερο που μας έφερε για να καλύψει το θάνατο το πρώτου πέθανε από το ίδιο πράγμα πάλι σε 1 βδομάδα.

Εγώ πλέον θα κινηθώ δικαστικά γιατί τα λεφτά δε με ενδιαφέρουν αλλά η ψυχική οδύνη είναι πολύ μεγάλη και να μάθουν αυτοί να μη διαχειρίζονται τα ζώα σαν προϊόν αλλά σαν ψυχές και να τα φέρνουν υγιή.

Να μην αγοράζει κανείς από το dog center, ποτέ.

Πληρώσαμε αδιαμαρτύρητα ό,τι μας είπαν και για τα δύο σκυλιά, και αδιαμαρτύρητα πληρώσαμε την νοσηλεία των σκυλιών που ξεκίνησε 3 μέρες αφού φτάσαν στα χέρια μας. Έχω κάνει νεκροψία και στα δυο σκυλιά που αποδεικνύει ότι ήταν άρρωστα από την ώρα που ήρθαν. Έχω σκυλιά εδώ και 30 χρόνια και δεν έχω χάσει κανένα από καμία τέτοια αρρώστια. Ντροπή τους και να κάνουν καλύτερη δουλειά με τα ζώα που φέρνουν.
.
 


mous

Member
27 Μαρτίου 2014
8
0
Απο το θέμα http://www.dogforum.gr/v3/γενικά.θέματα-14/παρβοεντεριτιδα.[κουτάβι.απο.πετσοπ]-29059/

-------------------------------------------------------------------------------------------

Καλησπέρα,
θέλω να αφηγηθώ την ιστορία μου ώστε να μην υπάρχουν και άλλα θύματα.
Λοιπόν τα πράγματα ξεκίνησαν την προηγούμενη Δευτέρα, η κοπέλα μου αγόρασε ένα yorkie το αγαπήσαμε και προλάβαμε να το κρατήσουμε 4 μέρες, καθώς το κουταβάκι άρχισε να αδιαθετει. επικοινωνήσαμε άμεσα με τον άτομο που έγινε η αγορά, ο οποίος ανακαλύψαμε πως τελικά δεν είναι εκτροφεία άλλα έμπορος και νομίζει πως τα σκυλάκια είναι σας τα πουκάμισα όπως αποδείχτηκε.
Ο κύριος μας σύστησε μια κτηνίατρο στην Θεσσαλονίκη στην οποία συνεργαζόταν, πήγαμε το κουταβάκι άμεσα ώστε να μάθουμε τι έχει. Η κτηνίατρος μας είπε πως έχει γαστρεντεριτιδα, και πωσ θα γίνει καλά, μας έδωσε αντιβίωσης και κάτι συροπακια.
Την επόμενη ήμερα το κουταβάκι ήταν στην ίδια κατάσταση χωρίς να τρώει. όποτε εμείς το πήγαμε στην κλινική για να πάρουμε μια δεύτερη γνώμη, η οποία έγινε διάγνωση πως το κουταβάκι έχει *παρβοεντεριτιδα* και μας είπαν πως δεν κόλλησε από εμάς και πως το αγοράσαμε έτσι καθώς αυτήν η αρρωστια έχει ένα χρονικό διάστημα επώασης.
Και το κυριότερο είναι πως ο κύριος οποίος έγινε η αγορά, το κουταβάκι το έφερε από την Ουγγαρία χωρίς να μας ενημερώσει. χωρίς να έχει εμβόλια αποπαρασιτωση και cip διαβατήριο...(όταν τον ρώτησα πως το εφερε μου είπε κανονικά) η κοπέλα μου αυτά δεν τα ήξερε και δεν δώσαμε μεγάλη σημασία καθώς τ κουταβάκι το αγαπήσαμε και θέλαμε να το κρατήσουμε ως έχει. είπαμε πως θα χρεωθούμε τα εμβόλια και το Cip εμείς, χωρίς να προλάβουμε να κάνουμε τα εμβόλια το κουταβάκι αδιαθέτησε όπως σας έχω αναφέρει και παραπάνω.
Αυτήν την στιγμή βρίσκεται ακόμη στην κλινική και τα έξοδα είναι πάρα πολλά... (κάτι που δεν μας ενδιαφέρει τόσο, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να βγει ζωντανό από όλοι αυτήν την ιστορία) μια ψυχούλα είναι και δεν ευθύνεται για την ανευθυνότητα των ανθρώπων.
ο κύριος που έγινε η αγορά από την άλλη μας παρακαλούσε να μην το πάμε εκεί γιατί τα έξοδα θα είναι πολλά και να το πάμε στην δικιά του κτηνίατρο, η οποία έκανε την λάθος διάγνωση στην αρχή. και μας είπε πως να πεθάνει θα μας το αντικαταστήσει.... έλεος το σκυλάκι δεν είναι πουκάμισο, αυτήν είναι η ιστορια μου.
Αφηγήθηκα αυτήν την ιστορια ώστε να μην υπάρξουν άλλα θύματα όπως εμείς και να ενημερώνονται περισσότερο πριν πάρουν ένα κουταβάκι.
και κατά κύριο λόγο μακριά από τα petshop και τέτοιους επιτήδειους που κοιτανε μόνο το κέρδος.

ευχαριστώ πολύ
με εκτίμηση Αλεξανδρος
 
Last edited by a moderator:


st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.741
Θεσ/νίκη
Καλησπέρα,
θέλω να αφηγηθώ την ιστορία μου ώστε να μην υπάρχουν και άλλα θύματα.
Λοιπόν τα πράγματα ξεκίνησαν την προηγούμενη Δευτέρα, η κοπέλα μου αγόρασε ένα yorkie το αγαπήσαμε και προλάβαμε να το κρατήσουμε 4 μέρες, καθώς το κουταβάκι άρχισε να αδιαθετει. επικοινωνήσαμε άμεσα με τον άτομο που έγινε η αγορά, ο οποίος ανακαλύψαμε πως τελικά δεν είναι εκτροφεία άλλα έμπορος και νομίζει πως τα σκυλάκια είναι σας τα πουκάμισα όπως αποδείχτηκε.
Ο κύριος μας σύστησε μια κτηνίατρο στην Θεσσαλονίκη στην οποία συνεργαζόταν, πήγαμε το κουταβάκι άμεσα ώστε να μάθουμε τι έχει. Η κτηνίατρος μας είπε πως έχει γαστρεντεριτιδα, και πωσ θα γίνει καλά, μας έδωσε αντιβίωσης και κάτι συροπακια.
Την επόμενη ήμερα το κουταβάκι ήταν στην ίδια κατάσταση χωρίς να τρώει. όποτε εμείς το πήγαμε στην κλινική για να πάρουμε μια δεύτερη γνώμη, η οποία έγινε διάγνωση πως το κουταβάκι έχει *παρβοεντεριτιδα* και μας είπαν πως δεν κόλλησε από εμάς και πως το αγοράσαμε έτσι καθώς αυτήν η αρρωστια έχει ένα χρονικό διάστημα επώασης.
Και το κυριότερο είναι πως ο κύριος οποίος έγινε η αγορά, το κουταβάκι το έφερε από την Ουγγαρία χωρίς να μας ενημερώσει. χωρίς να έχει εμβόλια αποπαρασιτωση και cip διαβατήριο...(όταν τον ρώτησα πως το εφερε μου είπε κανονικά) η κοπέλα μου αυτά δεν τα ήξερε και δεν δώσαμε μεγάλη σημασία καθώς τ κουταβάκι το αγαπήσαμε και θέλαμε να το κρατήσουμε ως έχει. είπαμε πως θα χρεωθούμε τα εμβόλια και το Cip εμείς, χωρίς να προλάβουμε να κάνουμε τα εμβόλια το κουταβάκι αδιαθέτησε όπως σας έχω αναφέρει και παραπάνω.
Αυτήν την στιγμή βρίσκεται ακόμη στην κλινική και τα έξοδα είναι πάρα πολλά... (κάτι που δεν μας ενδιαφέρει τόσο, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να βγει ζωντανό από όλοι αυτήν την ιστορία) μια ψυχούλα είναι και δεν ευθύνεται για την ανευθυνότητα των ανθρώπων.
ο κύριος που έγινε η αγορά από την άλλη μας παρακαλούσε να μην το πάμε εκεί γιατί τα έξοδα θα είναι πολλά και να το πάμε στην δικιά του κτηνίατρο, η οποία έκανε την λάθος διάγνωση στην αρχή. και μας είπε πως να πεθάνει θα μας το αντικαταστήσει.... έλεος το σκυλάκι δεν είναι πουκάμισο, αυτήν είναι η ιστορια μου.
Αφηγήθηκα αυτήν την ιστορια ώστε να μην υπάρξουν άλλα θύματα όπως εμείς και να ενημερώνονται περισσότερο πριν πάρουν ένα κουταβάκι.
και κατά κύριο λόγο μακριά από τα petshop και τέτοιους επιτήδειους που κοιτανε μόνο το κέρδος.

ευχαριστώ πολύ
με εκτίμηση Αλεξανδρος
.
 


Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.601
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3