Εμφάνιση όρχεων σε μαλτεζακι


athinoula

Member
18 Νοεμβρίου 2010
13
0
Καλημέρα σε όλους!
Χρειάζομαι τη βοήθειά σας...έχω ένα αρσενικό μαλτεζάκι οχτώ μηνών περίπου. Την εβδομάδα που μας πέρασε τον άφησα στο πατρικό μου και χτες που γύρισα, καθώς τον χτένιζα, πρόσεξα ένα μαύρο εξόγκωμα ανάμεσα στα πόδια του, ένα μαύρο μπαλάκι σαν μεγάλο σταφύλι. Ανησύχησα, τηλεφ'ωνησα στο γιατρό του και μου είπε πως είναι οι όρχεις του. Εμένα όμως δε μου φαίνεται πολύ φυσιολογικό γιατί είναι αρκετά μεγάλο και μαύρο. Πρώτη φορά έχω αρσενικό σκυλί και δεν είχα ιδέα οτι συμβαίνει αυτό. Μπορεί κάποιος να με κατατοπίσει;
 


Leda

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
123
0
54
Η εμφανιση των ορχεων,στα μικροσωμα τουλαχιστον σκυλακια απο οσο ειμαι σε θεση να γνωριζω προσωπικα,αρχιζει απο τον 3-4 μηνα.Το δερμα στην ηλικια αυτη δεν εχει ακομα αλλαξει,ειναι ροδι οπως και το υπολοιπο κορμακι.Μεγαλωνοντας το κουταβι και πλησιαζοντας την ενηλικιωση ,το δερμα στους ορχεις γινεται μαυρο.Αν το ψηλαφισεις εξαιρετικα απαλα θα δεις οτι ''χωριζεται'' στα δυο!Ειναι απολυτως φυσιολογικο...να σου ζησει το αντρακι σου!
 




Leda

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
123
0
54
Θα σου δωσω μια φιλικη συμβουλη χωρις να ειμαι ειδικη ουτε φυσικα κτηνιατρος,απλα σαν καποια που εχει και αγαπαει πολυ τα σκυλακια της.
Να παρατηρεις το ζωακι σου και να μαθεις να διαβαζεις τις αντιδρασεις του.Οταν το χτενιζεις να ελεγχεις παντα το δερμα για τυχον εξογκωματακια που μπορει να ειναι και αθωα μεν,ισως και επικινδυνα δε.Μην τρομαζεις αλλα με την παρατηρηση προλαμβανεις πολλα.Δοντια επεισης.Αν ειναι 8 μηνων ο μπεμπης σου θα εχει αλλαξει φυσιολογικα και τα δοντια του.Δες αν ειναι ισια με δαγκωμα σαν ψαλιδι,να κοιτας τα νυχια του και οτι αλλο σου φανει ''καπως'' ρωτας τον κτηνιατρο ή εδω.Δεν τα ξεραμε ολοι μας απο την αρχη ολα!
 


athinoula

Member
18 Νοεμβρίου 2010
13
0
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές! Τώρα τον έλεγξα ξανά και διαπίστωσα πως έχει δύο ροζ μπαλάκια κοντά στο πουλάκι του και αυτό που ανέφερα το μαύρο είναι πολύ πιο πίσω και πολύ πιο μεγάλο. Οπότε θα πάω να το κοιτάξω για σιγουριά. Τι μπορεί να είναι; Να ανησυχήσω?
 


lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.510
749
Ξεσσαλονικη!!!
3?ειναι πληθωρικος τυπος!!!!!!!αυτα ειναι προσωντα!!!!!!

λοιπον,το συντομοτερο στον γιατρο.απο το τηλεφωνο μπορει του ανθρωπου να του ακουστηκε φυσιολογικο,αλλα τελικα μαλλον δεν ειναι .οτι σου φαινεται περιεργο επισης,το ψηλαφιζεις,δεν δαγκωνει!αν το ειχες κανει νωρητερα,θα ειχες δωσει καλυτερη περιγραφη στον γιατρο κ θα τον ειχε εξετασει!δευτερα πρωι πρωι αν μπορεις πηγαινε τον!
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.820
Μέλη
19.924
Νεότερο μέλος
ALEXANDRA MOSCHOU