Λοιπον θα σου πω πως
τελικα ειχαν τα πραγματα,οκ;
1ος οιστρος 8 μηνων
14,5 μηνων περιπου ειχε λιγο αιμα και κατι υγρα για λιγες μερες μονο
16 μηνων ειχε τελικα οιστρο.
ειχε κανει εξετασεις που ηταν ολες τζετ με εξαιρεση ουρια και λευκα αλλα δεν ηταν κατι φοβερο. Η ουρια ηταν λογω ακανα. αυξημενη προσληψη πρωτεινης σε συνδιασμο με λιγο νερο (ποσο να πιει πια ενα σκυλι του καναπε 6 κιλα

. Αλλαξαμε τροφη και σεπτεμβρη θα κανουμε αναλυτικες παλι.
την μικρη την ειδαν δυο γιατροι, ρωτησαν περι οιστρου, τους ειπα ακριβως οσα αναφερω εδω και μου ειπαν ουρολοιμωξη ο ενας, ο αλλος παρε αντιβιωση κ βλεπουμε μηπως ειναι κλειστη( αν θυμαμαι καλα) πυομητρα. Ο τριτος ειδε τις εξετασεις αιματος, ψηλαφισε, την βρηκε τουμπανο και ειπε ενδομητριτιδα, παρε αντιβιωση κ αν δεν γινει καλα σε δεκα μερες παμε για στειρωση.
το περιεργο ηταν οτι και στο μεσοδιαστημα και στον εν τελη οιστρο οταν εβγαινε, γινοταν χαμος απο αρσενικα, γαβγιζαν σε ακτινα χιλιομετρων( και καλα, μην το παρεις στα σοβαρα )
ΠΟυ λες, στον προοιστρο, αν ηταν προοιστρος, ειχε ΚΑΙ αιμα η μικρη. Απλα λιγο. μ αζι με υγρα κιτρινα.
Υπερηχο μου ειπαν να καναμε αφου περνουσε η περιοδος της αντιβιωσης και ΔΕΝ γινοταν καλα. ΠΟυ πως να γινοταν καλα αφου τελικα ειχε οιστρο το καψερο και το αιμα γινοταν ολο και περισσοτερο;;;χαχαχα!
Ναι λοιπον, εκαναν και οι 3 λαθος. Και η εκτροφεας της χωρις καν να τη δει μου ειπε πως αποκλειεται να εχει πυομητρα( ενω ο ντοκ ειπε πως το οτι ειναι μικρη δεν εχει να κανει καθολου)η ενδομητριτιδα και απλα ειχε προπεριοδο, σα μικρη περιοδο. Οχι προοιστρο, αλλο αυτο. Τουλαχιστον ΑΝ καταλαβα καλα μιας και δεν ειμαι ουτε κτηνιατρος ουτε εκτροφεας.