Ενδομητρίτιδα

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
παρελειψα να ενημερωσω περι της μικρης μου...
Εν μεσω αγωγης, αντιβιωσης, το μυαλο μου εκανε σβουρες. Το ενστικτο; δεν ξερω. Σταματησα την αντιβιωση και απλα περιμενα. Οιστρος ηταν τελικα...Το αστειο της υποθεσης, ειναι πως ειχα ενημερωσει την εκτροφεα της( καθε φορα αυτο κανω, την εχω λαχταρησει τη γυναικα) και μιλουσαμε στο τηλεφωνο οσο εγω ειχα την υποψια οτι 3 γιατροι εκαναν λαθος. Επεμενε λοιπον η Κυρια Δαφνη πως αποκλειεται να εχει κατι τετοιο η μικρη και απλα ισως εχει καθυστερημενο οιστρο...Οπερ και εγεννετο. Μου ειπε δε πως κατι λιγα αιματακια που ειχα δει εγω λιγες εβδομαδες πριν, κ νομιζα πως ηταν περιοδος, που περνουσε σε πολυ λαητ εκδοχη, ηταν μαλλον κατι σαν προεορτια, ψευτοπεριοδος πριν τη περιοδο. Το παθαινουμε κι εμεις οι γυναικες καποιες φορες.

Αυτα...τσαμπα η αγωνια και κυριως τσαμπα η αντιβιωση. Το γλυτωσαμε το μαχαιρι... Ευχαριστω ΠΑΡΑ πολυ οσους μου εδωσαν κουραγιο.

G.M.Z.K.

Well-Known Member
29 Οκτωβρίου 2010
192
0
Αλεξανδρούπολη, Έβρος
Ευτυχώς hopsi ηρέμησες!!! Να φύγουνε και να μην ξανάρθουνε!
Ο γιατρός είπες ότι την ψιλάφησε!
Της έκανε και υπερηχογράφημα?
Αν ναι.. τότε να ενημερώσεις τον κτηνιατρικό σύλλογο για κάτι τέτοια σαπάκια του επαγγέλματος!
Αυτός ο άχρηστος μπορεί να στα είπε όλα αυτά μόνο και μόνο για να σου πάρει τα λεφτά της στείρωσης!
Χαρούμενες μέρες από εδώ και εμπρός για σένα και τη σκυλίτσα σου!!!!!!!!!!!!

veteriarian

Well-Known Member
11 Ιουνίου 2011
140
0
μπορεις σε παρακαλω να μου κανεις μια χαρη?
οποτε μπορεις στειλε μου τις αιματολογικες με Pm. θελω να δω κατι.
και επειδη δεν καταλαβα... ποτε ειπες οτι "ειχε οιστρο"στη εξεταση που κανατε?

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
δεν καταλαβα τι ρωτας. Αν ειχε οιστρο οταν εκανε εξεταση αιματος;;; αν ειχε οιστρο οταν μου ειπαν ειτε για ουρολοιμωξη ειτε για ενδομητριτιδα; τι;

veteriarian

Well-Known Member
11 Ιουνίου 2011
140
0
ρωταω ποτε νομιζες εσυ οτι ειχε οιστρο οταν την πηγες στο γιατρο. σε ρωτησε ποτε ειχε τελευταια φορα οιστρο και αν ναι ποτε του ειπες οτι ειχε

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
α, οκ! λοιπον, νομιζα οτι ειχε οιστρο χωρις πολλα πολλα, ενα μηνα και κατι πριν την εξεταση απο τους κτηνιατρους. Ομως κατεστησα σαφες οτι δεν ημουν σιγουρη μιας και δεν ειχε πολυ αιμα και οτι πιθανοτατα να μην καταλαβα καν τον οιστρο. ειχα δει λιγες σταγονες αιμα. Αυτο ειπα σε καθε εναν. Του ειπα οτι η πρωτη ηταν στους 8 μηνες και η δευτερη ΑΝ ηταν δευτερη ηταν στους 6,5 μηνες. Ειχα κανει σε εναν και τη χαζοερωτηση μηπως ηταν οιστρος αλλα με κοιταξε καπως και μετα εγω κοιτουσα το ταβανι. ψηλαφιστηκε κι ολας. Μωρε, οκ, λαθη γινονται, ειμαι τυχερη που δεν βιαστηκα να κανω την στειρωση γιατι τσαμπα θα την εκανα. και κυριως, ειμαι τυχερη που δεν ηταν αρρωστο το μπεμπε μου. Λεω ομως ποσο δικαιο ειχε η εκτροφεας μας για οσα ειπε...χωρις ΚΑΝ να εχει δει την μικρη...χαχαχα! Τηλεφωνικη διαγνωση απο μη κτηνιατρο πετυχε ενω απετυχε διαγνωση εις τριπλουν (με 3 διαφορετικες διαγνωσεις) μετα εξετασης απο κτηνιατρους.

veteriarian

Well-Known Member
11 Ιουνίου 2011
140
0
αυτο μου κανει αντυπωση πως εκαναν και οι τρεις λαθος....
και οι αιματολογικες?
επειδη παλι δεν καταλαβα καλα ειπεσ οτι ισως εχει 2 οιστρους με μεσοδιαστιμα 2,5 μηνες? (ο ενασ πριν 8μηνες και ο αλλος ,αν ηταν , πριιν 6,5 μηνες.= 2,5 μηνες μεσοδιαστημα.) καλα καταλαβα?
επισης στον οιστρο δεν εχεις αιμα(εχεις κιτρινοπο+- καποια αιμοραγια )εχεις στον προοιστρο. και κατι Βασικο. Δεχεται επιβαση απο αρσενικα?? τα χειλη του αιδιου ειναι αξοιδημενα και χαλαρα??
και κατι ακομα. ποσο ετων ειναι?
ακτινογραφια ή/και υπερηχο κανατε?
αιματολογικες τι εδειξαν?

τα ρωταω ολα αυτα γιατι αγχωθηκα...
στη θεωρεια ευκολα ειναι ολα αλλα αν στην πραξη μπερδευουν τον οιστρο με ενδομητρητηδα 3/3 τοτε θελει ψαξιμο το θεμα... Να μαθω απο τους αλλους για να μην το παθω (εγωησταρος ειμαι....)

Last edited:

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
Λοιπον θα σου πω πως τελικα ειχαν τα πραγματα,οκ;
1ος οιστρος 8 μηνων
14,5 μηνων περιπου ειχε λιγο αιμα και κατι υγρα για λιγες μερες μονο
16 μηνων ειχε τελικα οιστρο.

ειχε κανει εξετασεις που ηταν ολες τζετ με εξαιρεση ουρια και λευκα αλλα δεν ηταν κατι φοβερο. Η ουρια ηταν λογω ακανα. αυξημενη προσληψη πρωτεινης σε συνδιασμο με λιγο νερο (ποσο να πιει πια ενα σκυλι του καναπε 6 κιλα;). Αλλαξαμε τροφη και σεπτεμβρη θα κανουμε αναλυτικες παλι.

την μικρη την ειδαν δυο γιατροι, ρωτησαν περι οιστρου, τους ειπα ακριβως οσα αναφερω εδω και μου ειπαν ουρολοιμωξη ο ενας, ο αλλος παρε αντιβιωση κ βλεπουμε μηπως ειναι κλειστη( αν θυμαμαι καλα) πυομητρα. Ο τριτος ειδε τις εξετασεις αιματος, ψηλαφισε, την βρηκε τουμπανο και ειπε ενδομητριτιδα, παρε αντιβιωση κ αν δεν γινει καλα σε δεκα μερες παμε για στειρωση.

το περιεργο ηταν οτι και στο μεσοδιαστημα και στον εν τελη οιστρο οταν εβγαινε, γινοταν χαμος απο αρσενικα, γαβγιζαν σε ακτινα χιλιομετρων( και καλα, μην το παρεις στα σοβαρα )

ΠΟυ λες, στον προοιστρο, αν ηταν προοιστρος, ειχε ΚΑΙ αιμα η μικρη. Απλα λιγο. μ αζι με υγρα κιτρινα.

Υπερηχο μου ειπαν να καναμε αφου περνουσε η περιοδος της αντιβιωσης και ΔΕΝ γινοταν καλα. ΠΟυ πως να γινοταν καλα αφου τελικα ειχε οιστρο το καψερο και το αιμα γινοταν ολο και περισσοτερο;;;χαχαχα!

Ναι λοιπον, εκαναν και οι 3 λαθος. Και η εκτροφεας της χωρις καν να τη δει μου ειπε πως αποκλειεται να εχει πυομητρα( ενω ο ντοκ ειπε πως το οτι ειναι μικρη δεν εχει να κανει καθολου)η ενδομητριτιδα και απλα ειχε προπεριοδο, σα μικρη περιοδο. Οχι προοιστρο, αλλο αυτο. Τουλαχιστον ΑΝ καταλαβα καλα μιας και δεν ειμαι ουτε κτηνιατρος ουτε εκτροφεας.

veteriarian

Well-Known Member
11 Ιουνίου 2011
140
0
οκ. κοιτα εγω για προπεριοδο δεν εχω ξαναακουσει. κοιταω τις σημειωσεις μου και δεν υπαρχει κατι. ξερω οτι ο ποροιστροσ (αιμα/η περιοδοσ που λεμε) κρατα 9 μερες. και μετρα εχεις οιστρο (με λιγο ή καθολου αιμα κτλ......)
απο τις ημερομηνιες βγαινει ο οιστρος. αλλα στους 14,5 μηνες δεν καταλαβαινω τι μπορει να ειχε. εσυ λες προπεριοδο.....

μηπως ηταν κατι αλλο τοτε και τωρα εχει περιοδο?(δηλαδη να ηταν κατι μη φυσιολογικο τοτε και τωρα να ειναι ολα φυσιολογικα.
΄η το αντιστροφο. εγω εκει δεν βγαζω νοημα....

οπως επισης και το την ψηλαφισε και ηταν τουμπανο δεν καταλαβαινω... ! αν οντως ψηλαφισε σωστα και βρηκε διατεταμενη μητρα τοτε κατι παιζει. (θα φαιοταν σε μινα α/α ή υπερηχο)
τι να πω?αυτο το 2,5 μηνες αιματακι και αιμα δεν μου αρεσει....
παντως κανε ενα κοπο και πηγαινε και ζητα μια ΚΕΚΕ. θα δεις 99,9999% σε πιο σταδιο τουοιστρικου κυκλου ειναι οποτε θα καταλαβεις πολλα.

ΥΓ. παιζει να ειχε καμια "περιπετεια" στον 1 οιστρο που δεν πηρες χαμπαρι?

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
κοιτα, ουτως η αλλως θα την ξετιναξω το φθινοπωρο. Τα σκυλια δεν πριζονται οπως εμεις οι γυναικες στην αρχη της περιοδου;;;
αν περιπετεια εννοεις τρελο σεχ, οχι, την ειχα σε καραντινα. Δεν ξερω τι υπαρχει στα βιβλια η τις σημειωσεις η μηπως χρειαζεται μεταπτυχιακο για Ελλαδα, ξερω μονο τα περιστατικα. Ακομα κι αν εχει κατι, το θεμα ειναι οτι δεν ειχε τιποτε απο τα κατι-α που μου ειπαν. Τα υπολοιπα, πιστευω καπως θα τα βρω. Μπορει τοτε να ειχε ουρολοιμωξη και ουτε καν προπεριοδο. Που συμπτωματικα περασε με αντιβιωση που πηρε επειδη η εξεταση αιματος τοτε ειχε δειξει αυξημενα λευκα και ο ντοκ μας εδωσε αντιιβιωση γιατι καποια εσωτερικη φλεγμονη εχει αλλα δεν ξερουμε τι. Και να ηταν αυτο. Και τελικα ηταν οιστρος. Παντως, πιστευω ειναι ευκαιρια καποιος να αναφερει οτι γκωριζει γι αυτο γιατι εγω δεν βρηκα και πολλα στο φορουμ. και ποτε δεν ξερεις.