Ενστάσεις για την εκτροφή καθαρόαιμων σκύλων

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
υπαρχει κανενα ζωο τετραποδο η διποδο που δεν εχει η δεν παρουσιαζει προβλημα υγειας στην ζωη του;;;
Εμενα αυτα τα προβληματικα μου αρεσουν περισσοτερο διοτι λογω μανιατικης καταγωγης μου εχει μεινει το απωθημενο αποτον καιαδα..........και γενικα ευγονικες και νιτσεικες συζητησεις μου ξαναφερνουν στο μυαλο τι γλυτωσα γιατι εγω να δεις τι εκτος προτυπου ειμαι.............:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
(γιαυτο αλλα και το ονομα απο Ευγενια:D:D:D:D:D:D:D:D)

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Μπορει να το διαβασε και να διαφωνει με τα προτυπα...........μπορει να ειναι και αυτη/ος εκτος προτυπου σαν και μενα......:D:D:D:D.
Στον άνθρωπο δεν υπάρχει πρότυπο... Η ομορφιά είναι εντελώς υποκειμενική :)
Στον σκύλο όμως υπάρχει και δεν στοχεύει απλώς στην ωραία του εμφάνιση...
Από τη στιγμή που δεν συμφωνούμε κάνουμε ό,τι νομίζουμε και αντιμετωπίζουμε και τις όποιες συνέπειες στα κουτάβια, αλλά και στη δυναστεία των σκύλων που προκύπτει από ένα αρχικό, εκτός προτύπου ζευγάρι.
Δικαίωμα του καθενός είναι, όσο δεν το απαγορεύει ο νόμος.
Εδώ γνώμες λέμε.

Όσο γι' αυτό:
υπαρχει κανενα ζωο τετραποδο η διποδο που δεν εχει η δεν παρουσιαζει προβλημα υγειας στην ζωη του;;;
φυσικά και όχι...
Σκοπός όμως της επιλεκτικής εκτροφής είναι, μεταξύ άλλων, η ελαχιστοποίηση των γενετικών προβλημάτων υγείας. Είναι ένας ευγενής σκοπός δεν μπορείς να πεις...

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Σκοπός όμως της επιλεκτικής εκτροφής είναι, μεταξύ άλλων, η ελαχιστοποίηση των γενετικών προβλημάτων υγείας. Είναι ένας ευγενής σκοπός δεν μπορείς να πεις...
Μην με παρεξηγησεις αλλα μολις περιεγραψες την θεωρια του Χιτλερ εμπνευσμενη απο τον Νιτσε και τον Υπερανθρωπο του ( απαλλαγμενο απο γενετικες ανωμαλιες......κατα την κριση τους) Και με αυτο το επιχειρημα δικαιολογησαν τα απιστευτα πειραματα που εκανε ο Μεγκελε στους Εβραιους κατα την δικη της Νυρεμβεργης. Σημειωτεον το εκανε και σε σκυλια παλι με το ιδιο επιχειρημα και για τον ιδιο ευγενη σκοπο. Μερικα πραγματα ξεχνιουνται και επαναλαμβανονται εχει δειξει η ιστορια. Αν αυτο ειναι το επιχειρημα ΜΟΝΟ μη ζευγαρωματος θα διαφωνησω καθετα, οριζοντια, διαγωνια κλπ. Αλλα μαλλον υπαρχουν πιο σοβαρα επιχειρηματα απο αυτο.:)

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
H απαλλαγή του σκύλου ΜΟΥ από γενετικές ασθένειες είναι ασήμαντο επιχείρημα?
Δεν σε παρεξηγώ φυσικά γιατί τα περί ναζιστικών μεθόδων έχουν αναφερθεί πολλάκις ως αντίλογος στην επιλεκτική εκτροφή από πολλούς.
Απλώς, κατά τη γνώμη μου και μόνο, είναι άκυρο παντελώς να συγκρίνουμε ανθρώπους και σκύλους. Ο σκύλος είναι δικό μας δημιούργημα, δικό μας απόκτημα, δική μας ευθύνη. Τον αγοράζουμε και τον πουλάμε. Τον περιορίζουμε. Αποφασίζουμε πότε θα πεθάνει σε κάποιες περιπτώσεις. Εμείς τον κλείνουμε στα σπίτια και του φοράμε λουρί. Εμείς αποφασίζουμε πότε θα βγει, θα φάει, θα ζευγαρώσει κ.ο.κ. Εμείς τον εκπαιδεύουμε, του επιτρέπουμε να κάνει διάφορα και του απαγορεύουμε άλλα. Του δίνουμε εντολές, τον επιπλήττουμε, τον τιμωρούμε.
Με τη λογική σου λοιπόν τι είμαστε? Ελεϊνά φασιστοειδή...

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Ως προς την ευγονικοτητα ναι ειναι φασιστοειδης φιλοσοφια. Ως προς την συπεριφορα - αντιμετωπιση μολις περιεγραψες τι κανουμε και στα παιδια μας ( Χωρις λουρι βεβαια.........αν και το σκεφτομαι καμμια φορα......:D:D:D:D) μονο που την ονομαζουμε διαπαιδαγωγηση και προετοιμασια για την συμβιωση με αλλους. Περιπου αυτο κανουμε και με τα κατοικιδια μας. Τα ετοιμαζουμε για συμβιωση δεν ειναι φασιστοειδης νοοτροπια. Ειμασε εκ φυσεως πολιτικα ζωα κατα τον Αριστοτελη.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
Ως προς την συπεριφορα - αντιμετωπιση μολις περιεγραψες τι κανουμε και στα παιδια μας
Όλο κάτι "μόλις περιέγραψα" :p :D:D:D
Στα παιδιά μας μέχρι την ενηλικίωση.
Στα σκυλιά μας μέχτι το θάνατο.

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Μολις περιεγραψες.........:D:D:D ( πλακα κανω ελπιζω να μη παραξηγηθω......:D:D:D)
ναι Chloe μου οπως τα λες και ολα αυτα για καλυτερη συμβιωση γιατι και εμεις αγελαια ζωα ειμαστε αυτο εννοει ο Αριστοτελης οταν λεει πολιτικα ζωα ( βγαινει απο το πολις δλδ δημιουργουμε κοινωνιες μικρες-μεγαλες) Για τον λογο αυτο βαζουμε ορους και κανονες για την αρμονικη συμβιωση. Η ομοιομορφια ειναι περιττη. Και ο ανθρωπος και ο σκυλος μπορει να διαφερει απο τα προτυπα αλλα η ιδιατεροτητα αυτη ειναι ολη η νοστιμια. Η αρμονικη συμβιωση δεν αλλαζει απο αυτο.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
η ομοιομορφια ειναι περιττη. Και ο ανθρωπος και ο σκυλος μπορει να διαφερει απο τα προτυπα αλλα η ιδιατεροτητα αυτη ειναι ολη η νοστιμια. Η αρμονικη συμβιωση δεν αλλαζει απο αυτο.
Εδώ διαφωνούμε - στα περί σκύλου.
Αλλά αν απορρίψουμε τα πρότυπα, αυτόματα καταργούμε τις φυλές έτσι?
Έχω ακούσει την άποψη "καλύτερα όλοι οι σκύλοι να ήταν ημίαιμοι". Δεκτό και σεβαστό.
Γνώμη μου είναι όμως ότι οι φυλές έχουν πολλούς λόγους ύπαρξης. Π.χ εγώ έχω κανίς το οποίο δεν χάνει τρίχα, είναι 4 κιλά όπως το θέλω, έξυπνο όπως το θέλω, βερυκοκί όπως το θέλω κ.λπ. Ο άλλος έχει ντόμπερμαν που είναι φύλακας όπως το θέλει και ο άλλος pointer που είναι κυνηγός, όπως τον θέλει. Αν αυτοί οι σκύλοι ήταν εκτός προτύπου δεν θα έκαναν την δουλειά για την οποία αποκτήθηκαν και δεν θα είχαν την επιθυμητή εμφάνιση.
Ο άνθρωπος απ' την άλλη δεν έχει λόγο να κατηγοριοποιείται έτσι.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Μην με παρεξηγησεις αλλα μολις περιεγραψες την θεωρια του Χιτλερ εμπνευσμενη απο τον Νιτσε και τον Υπερανθρωπο του ( απαλλαγμενο απο γενετικες ανωμαλιες......κατα την κριση τους) Και με αυτο το επιχειρημα δικαιολογησαν τα απιστευτα πειραματα που εκανε ο Μεγκελε στους Εβραιους κατα την δικη της Νυρεμβεργης. Σημειωτεον το εκανε και σε σκυλια παλι με το ιδιο επιχειρημα και για τον ιδιο ευγενη σκοπο. Μερικα πραγματα ξεχνιουνται και επαναλαμβανονται εχει δειξει η ιστορια. Αν αυτο ειναι το επιχειρημα ΜΟΝΟ μη ζευγαρωματος θα διαφωνησω καθετα, οριζοντια, διαγωνια κλπ. Αλλα μαλλον υπαρχουν πιο σοβαρα επιχειρηματα απο αυτο.:)
Προσπάθησε να καταλάβεις πως αν δεν υπήρχε η επιλεκτική εκτροφή δεν θα είχες maltese. Αφού λοιπόν αντιτίθεσαι στην εκτροφή καθαρόαιμων, γιατί δεν υιοθέτησες ένα ημιαιμο από το δρόμο? ;)

Που θέλω να καταληξω: Ας αφήσουμε τους άτοπους χαρακτηρισμούς και τους παραλληλισμούς με τις χιτλερικές τακτικές και ας λάβουμε υπ’ όψιν πως ο σκύλος δημιουργήθηκε για να καλύψει ανθρώπινες ανάγκες. Αν δεν υπήρχε η επιλεκτική εκτροφή δεν θα υπήρχαν ούτε τα καθαρόαιμα των διάφορων φυλών, αλλά ούτε καν ο σκύλος σαν είδος.

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Μπορει να μην ηταν οπως τα θελουμε αλλα θα τα αγαπουσαμε το ιδιο για την συμβιωση που μας προσφερουν. Δεν εχει σημασια πως ειναι ο σκυλος σου πιστεψε με. Αλλα εχει σημασια οτι ειστε ΜΑΖΙ. Νομιζεις οτι αυτο θελεις απο αυτον αλλα υποσεινυδητα αλλα παιρνεις και απολαμβανεις. Πολλες φορες νομιζουμε οτι κανουμε κατι για χ λογο αλλα οι πραγματικες αιτιες και λογοι ειναι βαθυτεροι καλα κρυμμενοι στο υποσυνειδητο και στην παρεγκεφαλιδα. Τα περισσοτερα προερχονται απο την αναγκη της επιβιωσης και τον φοβο του θανατου. Ακομα και οτι εχουμε σκυλο συνεισφερει στη αναγκη μας να συμβιωνουμε για λογους επιβιωσης.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Μα τι λες βρε jennie? :-?
Ο άνθρωπος δημιούργησε το σκύλο ΟΧΙ για να έχει κατι να αγαπάει, αλλά για να τον χρησιμοποιήσει. Ο άνθρωπος έχει χρησιμοποιήσει το σκύλο ως φύλακα, κυνηγό, οδηγό, πολεμική μηχανή, καταστροφέα τρωκτικών, μεταφορικό μέσο, ακόμα και για την παροχή δέρματος και κρέατος.
Έτσι δημιουργηθήκαν οι φυλές. ;)

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
Η συζήτηση ξέφυγε και έφτασε στα όρια της φιλοσοφικής, αλλά σου απαντώ απλά ότι είτε τα αγαπούμε έτσι κι αλλιώς (εδώ συμφωνώ) είτε όχι, θέλουμε όλοι συγκεκριμένα πράγματα από ένα σκύλο εξ αρχής και δεν είναι κακό αυτό. Όσο πιο κοντά μάλιστα σ' αυτό που θέλουμε, τόσο το καλύτερο!

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Συμβιωση για επιβιωση δλδ. Τι διαφορετικο ειπα? Αρα τα εκτος προτυπου αν προσφερουν κατι σε αυτην την συμβιωση γιατι αποκλειονται?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Συμβιωση για επιβιωση δλδ. Τι διαφορετικο ειπα? Αρα τα εκτος προτυπου αν προσφερουν κατι σε αυτην την συμβιωση γιατι αποκλειονται?
Πρότυπο = μορφολογία/ υγεία, τυπικός χαρακτήρας = φυλή.
ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΦΥΛΗ.
Κατάλαβες τώρα γιατί δεν στηρίζουμε τους byb? Διότι αναπαράγουν αμφιβόλου ποιότητας ζώα, κακά μορφολογικά, με προβλήματα υγείας και χαρακτήρα.
Δεν χρειαζόμαστε άλλα ημιαιμα, αρρωστα, προβληματικα ζωα (υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες στους δρόμους).

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Κακως κατα την γνωμη μου αν προσφερουν κατι σε καποιους. Μπορουμε απλα να συμφωνησουμε οτι διαφωνουμε:)

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Κακως κατα την γνωμη μου αν προσφερουν κατι σε καποιους. Μπορουμε απλα να συμφωνησουμε οτι διαφωνουμε:)
Δηλαδή η άποψη σου είναι πως έχουμε έλλειψη αδέσποτων, ημιαιμων, άρρωστων, προβληματικών ζώων και θα πρέπει να γεννοβολάνε όλα τα σκυλιά μήπως και προσφέρουν κάτι σε κάποιους…

Τι να πω… Πρωτότυπο…

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
Εγώ συμφωνώ ότι διαφωνούμε δεν τίθεται θέμα :D
Αλλά όντως, με τόσα άρρωστα, δύστυχα ημίαιμα, το μόνο που μας λείπει είναι άλλα τόσα για να προσφέρουν... κάτι σε κάποιους!

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
37
νεαπολη-νικαια
το να αγαπας τον σκυλο σου δεν εχει σημασια για τον σκυλο , μονο για εσενα εχει

μπορει να εχεις ενα μαλινουα και να το αγαπας και να ειναι δυστηχισμενο ,ενω , καποιος αλλος μπορει να μην το αγαπα αλλα να τρεχει μαζι του στα βουνα και στα εκπαιδευτηρια ολη μερα απλα και μονο γιατι αγαπα να το εκπαιδευει ;)
αυτο θα ειναι ενα ευτυχισμενο σκυλι

απο την αλλη σκεφτομαι πρεπει να παρεις ενα σκυλο για να μπορεις να αγαπας ; μπααα , αλλο πραγμα ειναι η αγαπη

η αγαπη ειναι ροη απο εσενα και αγκαλιαζει τα παντα δεν γινεται να περιοριζεται σε προσωπα και καταστασεις ολη αυτη η καλουπωμενη "αγαπη" ειναι κουραφεξαλα , προσπαθειες να αυτοεπιβεβαιωθουμε , υποκρισια και εγωισμος

να γυρισουμε στην κυνοφιλια τωρα
ο σκυλος ηταν και ειναι για να μας εξυπηρετει , καποτε σε διαφορες εργασιες , τωρα στα χομπυ μας και στο οτι γουσταρουμε να εχουμε σκυλο αυτο δεν σημαινει οτι τον αγαπουμε λιγοτερο

εφ οσον λοιπον δεν τον αγαπουμε λιγοτερο δεν καταλαβαινω γιατι να μην εχουμε καθαροαιμα σωστης εκτροφης , που θα ξερουμε πανω σε τι προτυπο θα ξεδιπλωθει ο χαρακτηρας τους και θα εχουνε λιγοτερα προβληματα ;

τι ειναι καλυτερο για τον σκυλο τελικα ;

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Ειτε πρωτοτυπο ειτε διαφορετικο εχει λογο υπαρξης. Αν καποιος δεν θελει να εχει προτυπα και ειναι ικανοποιημενος με τα εκτος προτυπου και αλληλοκαλυπτονται με το σκυλακι του εχει δικαιωμα υπαρξης. Εξυπακουεται οτι οποιος εχει ανηθικους λογους που το κανει ειναι κατακριτεος. Ειπαμε εχουμε κανονες αρμονικης συμβιωσης. Οπως και αυτος που επικαλειται την διαφοροποιηση ενω νδομυχα εχει ανηθικα κινητρα. Εγω δεν μιλαω για κανενα απο τους δυο αυτους τυπους. Μιλαω για αυτον που δεν πιστευει στα προτυπα απο αγαθα κινητρα. Και αυτος εχει δικαιωμα υπαρξης γιατι δεν καταλυει την αρμονικη συμβιωση.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.308
Μέλη
20.070
Νεότερο μέλος
Nelson Thea