Ενστάσεις για την εκτροφή καθαρόαιμων σκύλων

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Ειπαμε εχουμε κανονες αρμονικης συμβιωσης.
Που την ειδές την αρμονική συμβίωση αγαπητή φίλη? :confused:
Στα χιλιάδες αδέσποτα που υπάρχουν στους δρόμους? Στα κακοποιημένα, δαρμένα, καμμενα, ακρωτηριασμένα ζώα? Στα κουτάβια που πετιουνται στους σκουπιδοτενεκέδες? Στα ζώα που λιμοκτονούν και παθαίνουν από αρρώστιες? Στα ζώα που σαπίζουν στις ταράτσες? Στα ζώα που λιώνουν δεμένα όλη τους τη ζωή στα βαρέλια και πετιουνται ζωντανά σε πηγάδια μεχρι να ψοφήσουν?

Σε ποιο κόσμο ζεις?
Δεν πας να δεις στην ενότητα της "προσφοράς" τα ζώα που προέκυψαν από την «αρμονική συμβίωση» ανθρώπου/σκύλου?
Η ίδια η πραγματικότητα σε διαψεύδει, όχι εγώ.

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Δεν αποκλειω τη αλλη αποψη αν ειναι μεσα στους κανονες αρμονικης συμβιωσης που εχουμε θεσει. Δεν υποστηριζω οτι ακολουθω ολες τις διαφορετικες αποψεις. Απλα τους δεχομαι να ζουμε μαζι αφου δεν μου κταπατουν τους ορους και τους κανονες που εχουμε θεσει. Αν ειναι ανηθικος φυσικα και θα τον κατακρινω ας πουμε.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Παιδιά, και στο ημίαιμο, πάλι διαλέγεις (και μορφολογία και χαρακτήρα, ειδικά στο ενήλικο)..... ενα "ρατσισμό" δεν τον γλυτώνεις σε κάθε περίπτωση.... :):)

Και είμαι σίγουρη ότι όλοι έχουμε προτιμήσεις (ακόμα και ανάμεσα στα καθαρόαιμα.... είμαι σίγουρή ότι όλοι έχουμε δει ράτσες που δεν μας αρέσουν, ονόματα δε λέμε, οικογένειες δε θίγουμε....)... υπάρχει τεράστια ποικιλία, τόσο τα ημίαιμα όσο και στα καθαρόαιμα..... αναμενόμενο είναι να υπάρχουν προτιμήσεις....

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Βρε Rottie μου θα αποκλεισω την διαφορετικη αποψη με αγαθα κινητρα που υποστριζει οτι ενδιαφερεται για να συνυπαρξει με σκυλι εκτος προτυπου επειδη καποιοι ειναι ανηθικοι? Δηλαδη στην κοινωνια μας δεν υπαρχουν ανηθικοι? Τι κανουμε βαζουμε δικλειδες ασφαλειας για να τους αναγνωριζουμε και τους περιοριζουμε. Να ωαλουμε δικλειδες ασφαλειας και να σκεφτουμε πως θα αναγνωριζουμε τον ανηθικο που το κανει απο αυοτν με τα αγαθα κριτηρια συμφωνω. Αλλα να αποκλειουμε καποιον να θελει εκτος προτυπου γιατι? Νικο δεν μιλησα για αγαπη. Ειναι δυσκολο να αγαπησουμε τον εαυτο μας οχι αλλους..... και κουραφεξαλα μπορει να ειναι οποιαδηποτε αποψη μαζι και η δικη μου, Εικασιες και αποψεις διατυπωνουμε. Αυτο που δεν ειναι εικασια ειναι οτι πρεπει να συμβιωνουμε σε κοινωνιες και μονο οποια αποψη καταστρεφει αυτην την συμβιωση θεωρειται αδικη και κατακριτεα.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Βρε Rottie μου θα αποκλεισω την διαφορετικη αποψη με αγαθα κινητρα που υποστριζει οτι ενδιαφερεται για να συνυπαρξει με σκυλι εκτος προτυπου επειδη καποιοι ειναι ανηθικοι?
Την αναπαραγωγή απορρίπτουμε, όχι τη συνύπαρξη. Αν θέλει να συπυπάρξει υπάρχουν πολλά έτοιμα εκτός προτύπου σκυλιά. Δε χρειάζεται να φτιάξει καινούρια.

Αλλα να αποκλειουμε καποιον να θελει εκτος προτυπου γιατι?
Την αναπαραγωγή αποκλείουμε.
Αυτο που δεν ειναι εικασια ειναι οτι πρεπει να συμβιωνουμε σε κοινωνιες και μονο οποια αποψη καταστρεφει αυτην την συμβιωση θεωρειται αδικη και κατακριτεα
Τα ανεύθυνα ζευγαρώματα καταστρέφουν τη συμβίωση μια χαρά. Αυτά έχουν γεμίσει τους δρόμους αδέσποτα, που δεν συνυπάρχουν αρμονικά μαζί μας, γιατί αν συνυπήρχαν δεν θα έτρωγαν φόλες. Και οι επουσιώδεις (μίλησες πριν για ασόβαρο επιχείρημα υπέρ της επιλεκτικής εκτροφής αν δεν κάνω λάθος) κληρονομικές ασθένειες καταστρέφουν τη συμβίωση με το σκύλο μας, επίσης πολύ άνετα. Η δυσπλασία ισχίου θερίζει στα μεγαλόσωμα σκυλιά για παράδειγμα και οι σοβαροί εκτροφείς προσπαθούν να βγάζουν σκυλιά ελεύθερα δυσπλασίας. Για ρώτα τον ιδιοκτήτη ενός σκύλου με δυσπλασία αν η συμβίωση μαζί του είναι αρμονική... Άλλο η αγάπη!

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Για την αναπαραγωγη αρχισε αυτη η συζητησ. Ας μην το ξαναπαμε απο την αρχη.........:D:D Αν δεν εγινα κατανοητη ισως φταιω εγω. Απλα ας συμφωνησουμε οτι διαφωνουμε προτεινω και παλι. :):)

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Συγνώμη, αλλά ΟΛΑ σου τα επιχειρήματα έχουν καταρριφθεί πανηγυρικά και παρ’ όλα αυτά πεισματικά εμμένεις στα ίδια και τα ίδια. Αυτό δεν είναι άποψη, είναι εθελοτυφλία και ξεροκεφαλιά!
Εγώ σε μια συζήτηση που διαφωνείς για να διαφωνείς παυω να συμμετέχω.
Καλή συνέχεια.

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
εγω πάλι θα επαναλαβω την ερώτηση των υπολοιπων την οποια αποφευγεις να απαντησεις

γιατι πηρες καθαρόαιμο είπαμε ???

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Εγω μπορει να συμφωνω μαζι σας και να πηρα μαλτεζ, μπορει ομως και οχι και απλα να ετυχε να ερθει στα χερια μου. Δεν εχει σημασια τι γνωμη εχω εγω. Δεν συζητω για αυτο τοση ωρα. Συζητω για το αν εχει δικαιωμα καποιος αλλος να διαφωνησει με την δικη μου αποψη εφοσον η αποψη του ειναι ηθικη και δικαιη εχει δικαιωμα να την εχει. Αυτο ειναι το επιχειρημα μου και δεν νομιζω να ει καταριφθει. Οσο σεβαστη ειναι η αποψη που υποστηριζει φυλε ς και προτυπα τοσο σεβαστη ειναι και η αλλη. Συζητω φιλικα και χωρις μισαλλοδοξια. Αν ενοχλω πεστε μου και σταματω

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
γιατι να ενοχλείς :confused::confused::confused::confused::confused:

ολες οι απόψεις ειναι σεβαστές

απλα να καταλαβαίνουμε τι λέμε

γιατι ΙΣΩΣ να λέμε και τα ιδια και απλα να μην καταλαβαινόμαστε....

ποια ακριβώς ειναι η αποψη σου ως προς το θεμα των καθαρόαιμων και ως προς το πως πρέπει αυτα να εκτρέφοντε ???????

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Οπως ειπα μπορει να συμφωνω μαζι σας και να κανω διαλογο για χαριν του διαλογου μπορει οχι και να κανω διαλογο για να αναπτυξω τα αντεπιχειρηματα στα δικα σας μπορει και να προσπαθω να διαμορφωσω αποψη μεσα παο τον διαλογο παλι. Για αυτο μπηκα και στο φορουμ για να κανω διαλογο. Ωραια εχω τα επιχειρηματα υπερ της υπαρξης των προτυπων, καθαροαιμων και φυλων. Ρωταω λοιπον ΜΟΝΟ & ΑΠΟΛΥΤΑ θετικα εχει η υπαρξη προτυπων, καθαροαιμων και φυλων δεν εχει ουτε ΕΝΑ αρνητικο οτι υπαρχουν και τα δημιουργησαμε γιατι δικο μας δημιουργημα ειναι. Το αποκλειετε να εχει ΕΝΑ αρνητικο η υπαρξη τους?Και εαν εχει εστω ενα ποιο ειναι?

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Για μένα το μόνο αρνητικό με τα καθαρόαιμα είναι οι γεννετικές ασθένεις, οι οποίες ακόμα και με τις καλύτερες προθέσεις των εκτροφέων είναι πολύ δύσκολο να εξαλειφθούν στα καθαρόαιμα.... (ειδικά αφού στην πράξη οι σωστοί εκτροφείς είναι η εξαίρεση, όχι ο κανόνας)

Α και κάτι ακόμα, αλλά αυτό είναι τελείως θεωρητικό... ποτέ δεν θα εκλείψουν τα ημίαιμα....: με το ανακάτεμα γεννετικού υλικού που γίνεται στα ημίαιμα, μπορούν να προκύψουν συνδιασμοί που δεν υπάρχουν στα καθαρόαιμα....

(για παράδειγμα: εμένα μ'αρέσουν μορφολογικά σχετικά μεγάλα σκυλιά τυπου λαμπραντορ, σεττερ κλτ με αυτού του τύπου τις μουσούδες και μακρυά αυτιά.... έχουν όμως απίστευτα υψηλά επίπεδα ενέργειας και χρειάζονται πολλές ώρες άσκηση για να ειναι ευτυχή.... οι φυλές που έχουν χαμηλώτερα επίπεδα ενέργειας, δε μ'αρέσουν μορφολογικά, οπως επίσης δεν ήθελα και μικρό σε μέγεθος σκύλο.... οπότε στη περίπτωσή μου η επίλογή του ημίαιμου ήταν τέλεια.... και μ'αρέσει η φάτσα του και έχει τον κατάλληλο χαρακτήρα. Δεν έχω υπόψη μου καθαρόαιμη φυλή (από τις σχετικά γνωστες) που να με καλύπτει....)

Φυσικά υπάρχουν και τα ρίσκα στα ημίαιμα: για να ξέρεις την ιδιοσυγκρασία του, πρεπει να το πάρεις ενήλικο, και από κάποιον που το έχει ζήσει εστω και για λίγο.... σε αυτή την περίπτωση όμως δεν ξέρεις τι έχει περάσει πριν φτάσει στα χέρια σου.... άρα το ημίαιμο είναι μονο γι'αυτους που είναι διατεθημένοι να πάρουν το παραπάνω ρίσκο.

Last edited:

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Για μένα το μόνο αρνητικό με τα καθαρόαιμα είναι οι γεννετικές ασθένεις, οι οποίες ακόμα και με τις καλύτερες προθέσεις των εκτροφέων είναι πολύ δύσκολο να εξαλειφθούν στα καθαρόαιμα.... (ειδικά αφού στην πράξη οι σωστοί εκτροφείς είναι η εξαίρεση, όχι ο κανόνας).
Νομιζω οτι με την εκτροφη εξασφαλίζονται η ελαχιστοποιηση των γεννετικων ασθενειων ηταν το κυριο επιχειρημα αυτων που υποστηριζουν την εκτροφη. Αρα συμφωνα με αυτους δεν θεωρειται αρνητικο αλλα θετικο. ( Αν και θα μπορουσε να θεωρηθει και η ελαχιστοποιηση των γεννετικων ασθενειων ως αρνητικο απο μια οπτικη γωνια....) Διαφωνεις μαζι τους τελικα ? Να το συμπεριλαβω στα αρνητικα της υπαρξης προτυπων καθαροαιμων και φυλων?

Α και κάτι ακόμα, αλλά αυτό είναι τελείως θεωρητικό... ποτέ δεν θα εκλείψουν τα ημίαιμα....: με το ανακάτεμα γεννετικού υλικού που γίνεται στα ημίαιμα, μπορούν να προκύψουν συνδιασμοί που δεν υπάρχουν στα καθαρόαιμα....

(για παράδειγμα: εμένα μ'αρέσουν μορφολογικά σχετικά μεγάλα σκυλιά τυπου λαμπραντορ, σεττερ κλτ με αυτού του τύπου τις μουσούδες και μακρυά αυτιά.... έχουν όμως απίστευτα υψηλά επίπεδα ενέργειας και χρειάζονται πολλές ώρες άσκηση για να ειναι ευτυχή.... οι φυλές που έχουν χαμηλώτερα επίπεδα ενέργειας, δε μ'αρέσουν μορφολογικά, οπως επίσης δεν ήθελα και μικρό σε μέγεθος σκύλο.... οπότε στη περίπτωσή μου η επίλογή του ημίαιμου ήταν τέλεια.... και μ'αρέσει η φάτσα του και έχει τον κατάλληλο χαρακτήρα. Δεν έχω υπόψη μου καθαρόαιμη φυλή (από τις σχετικά γνωστες) που να με καλύπτει....)
Αυτο ναι θα μπορουσε να θεωρηθει ως αρνητικο επιχειρημα κατα της υπαρξης προτυπων και φυλων. Σε ευχαριστω. Υπαρχει καποιο αλλο επιχειρημα?

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
To τελευταίο δεν είναι επιχείρημα κατά των καθαρόαιμων! Με την ίδια λογική, άλλος δε βρίσκει αυτό που θέλει ανάμεσα στα ημίαιμα (είναι προσωπικό θέμα του καθενός), και γι'αυτό θέλει καθαρόαιμο (και μάλιστα με κάποια εγγύηση ότι θα πάρει μορφολογικά και απο πλευράς χαρακτήρα αυτό που θέλει). Γι'αυτό άλλωστε και ξέκίνησε η εκτροφή καθαρόαιμων..... μην το ίσωπεδώνεις το ζήτημα...

Οσο για τις γεννετικές ασθένειες, επιμένω ότι ακόμα κι αν καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες οι εκτροφείς να τις εξαλλείψουν, από τη στιγμή που το γεννετικό υλικό μιας φυλής είναι περιορισμένο, δεν είναι δυνατόν να εξαφανιστούν τελείως... γι'αυτό και προκύπτουν γεννετικά προβλήματα ακόμα και στις καλύτερες οικογένειες, με διάλεγμένα δείγματα γονιών.... Αυτό που γίνεται είναι απλώς προσπάθεια να μειωθούν τα ποσοστά.

Νομιζω οτι με την εκτροφη εξασφαλίζονται η ελαχιστοποιηση των γεννετικων ασθενειων ηταν το κυριο επιχειρημα αυτων που υποστηριζουν την εκτροφη.
Την εκτροφή την υποστηρίζουν γιατι θέλουν να πάρουν σκυλιά με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.... τα γεννετικά προβλήματα προέκυψαν στην πορεία, με τον περιορισμό του γενετικού υλικού που ήταν αναγκαίος. Δεν προυπήρχαν των φυλών....

Last edited:

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Συγγνωμη νομιζα οτι απαντουσες σε αυτο
Το αποκλειετε να εχει ΕΝΑ αρνητικο η υπαρξη τους?Και εαν εχει εστω ενα ποιο ειναι?
Οχι?
Δεν καταλαβα καλα ισως

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Εννοώ ότι το ανακάτεμα μπορεί να είναι και καλό και κακό..... ανάλογα πως το βλέπεις.... για μένα πρέπει να υπάρχουν και τα δυο, και τα καθαρόαιμα γι'αυτους που καλύπτονται από τις υπάρχουσες φυλές, και τα ημίαιμα για αυτόυς που δεν καλύπτονται.

Αυτο που λένε τα παιδιά είναι οτι προφανώς έλλειψη ημίαιμων δεν έχουμε.... αρα δεν τίθεται ζήτημα εκει..... το πρόβλημα υπάρχει στο πως να γίνεται καλύτερα η εκτροφή... όχι στο αν πρέπει να υπάρχουν ή όχι καθαρόαιμα (δε νομίζω ότι εισηγείται κανείς να καταργήσουμε τις φυλές!!! κάνω λάθος?)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.310
Μέλη
20.071
Νεότερο μέλος
Λάμπρος Φαλάρης