Αυτά που λες όμως έρχονται σε αντίθεση μ' αυτά που κάνεις.
Γιατί έχεις μαλτέζ?
(χωρίς παρεξήγηση)
Γιατί έχεις μαλτέζ?
(χωρίς παρεξήγηση)
Που την ειδές την αρμονική συμβίωση αγαπητή φίλη?Ειπαμε εχουμε κανονες αρμονικης συμβιωσης.
Την αναπαραγωγή απορρίπτουμε, όχι τη συνύπαρξη. Αν θέλει να συπυπάρξει υπάρχουν πολλά έτοιμα εκτός προτύπου σκυλιά. Δε χρειάζεται να φτιάξει καινούρια.Βρε Rottie μου θα αποκλεισω την διαφορετικη αποψη με αγαθα κινητρα που υποστριζει οτι ενδιαφερεται για να συνυπαρξει με σκυλι εκτος προτυπου επειδη καποιοι ειναι ανηθικοι?
Την αναπαραγωγή αποκλείουμε.Αλλα να αποκλειουμε καποιον να θελει εκτος προτυπου γιατι?
Τα ανεύθυνα ζευγαρώματα καταστρέφουν τη συμβίωση μια χαρά. Αυτά έχουν γεμίσει τους δρόμους αδέσποτα, που δεν συνυπάρχουν αρμονικά μαζί μας, γιατί αν συνυπήρχαν δεν θα έτρωγαν φόλες. Και οι επουσιώδεις (μίλησες πριν για ασόβαρο επιχείρημα υπέρ της επιλεκτικής εκτροφής αν δεν κάνω λάθος) κληρονομικές ασθένειες καταστρέφουν τη συμβίωση με το σκύλο μας, επίσης πολύ άνετα. Η δυσπλασία ισχίου θερίζει στα μεγαλόσωμα σκυλιά για παράδειγμα και οι σοβαροί εκτροφείς προσπαθούν να βγάζουν σκυλιά ελεύθερα δυσπλασίας. Για ρώτα τον ιδιοκτήτη ενός σκύλου με δυσπλασία αν η συμβίωση μαζί του είναι αρμονική... Άλλο η αγάπη!Αυτο που δεν ειναι εικασια ειναι οτι πρεπει να συμβιωνουμε σε κοινωνιες και μονο οποια αποψη καταστρεφει αυτην την συμβιωση θεωρειται αδικη και κατακριτεα
Νομιζω οτι με την εκτροφη εξασφαλίζονται η ελαχιστοποιηση των γεννετικων ασθενειων ηταν το κυριο επιχειρημα αυτων που υποστηριζουν την εκτροφη. Αρα συμφωνα με αυτους δεν θεωρειται αρνητικο αλλα θετικο. ( Αν και θα μπορουσε να θεωρηθει και η ελαχιστοποιηση των γεννετικων ασθενειων ως αρνητικο απο μια οπτικη γωνια....) Διαφωνεις μαζι τους τελικα ? Να το συμπεριλαβω στα αρνητικα της υπαρξης προτυπων καθαροαιμων και φυλων?Για μένα το μόνο αρνητικό με τα καθαρόαιμα είναι οι γεννετικές ασθένεις, οι οποίες ακόμα και με τις καλύτερες προθέσεις των εκτροφέων είναι πολύ δύσκολο να εξαλειφθούν στα καθαρόαιμα.... (ειδικά αφού στην πράξη οι σωστοί εκτροφείς είναι η εξαίρεση, όχι ο κανόνας).
Αυτο ναι θα μπορουσε να θεωρηθει ως αρνητικο επιχειρημα κατα της υπαρξης προτυπων και φυλων. Σε ευχαριστω. Υπαρχει καποιο αλλο επιχειρημα?Α και κάτι ακόμα, αλλά αυτό είναι τελείως θεωρητικό... ποτέ δεν θα εκλείψουν τα ημίαιμα....: με το ανακάτεμα γεννετικού υλικού που γίνεται στα ημίαιμα, μπορούν να προκύψουν συνδιασμοί που δεν υπάρχουν στα καθαρόαιμα....
(για παράδειγμα: εμένα μ'αρέσουν μορφολογικά σχετικά μεγάλα σκυλιά τυπου λαμπραντορ, σεττερ κλτ με αυτού του τύπου τις μουσούδες και μακρυά αυτιά.... έχουν όμως απίστευτα υψηλά επίπεδα ενέργειας και χρειάζονται πολλές ώρες άσκηση για να ειναι ευτυχή.... οι φυλές που έχουν χαμηλώτερα επίπεδα ενέργειας, δε μ'αρέσουν μορφολογικά, οπως επίσης δεν ήθελα και μικρό σε μέγεθος σκύλο.... οπότε στη περίπτωσή μου η επίλογή του ημίαιμου ήταν τέλεια.... και μ'αρέσει η φάτσα του και έχει τον κατάλληλο χαρακτήρα. Δεν έχω υπόψη μου καθαρόαιμη φυλή (από τις σχετικά γνωστες) που να με καλύπτει....)
Την εκτροφή την υποστηρίζουν γιατι θέλουν να πάρουν σκυλιά με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.... τα γεννετικά προβλήματα προέκυψαν στην πορεία, με τον περιορισμό του γενετικού υλικού που ήταν αναγκαίος. Δεν προυπήρχαν των φυλών....Νομιζω οτι με την εκτροφη εξασφαλίζονται η ελαχιστοποιηση των γεννετικων ασθενειων ηταν το κυριο επιχειρημα αυτων που υποστηριζουν την εκτροφη.
Οχι?Το αποκλειετε να εχει ΕΝΑ αρνητικο η υπαρξη τους?Και εαν εχει εστω ενα ποιο ειναι?