Εντολη "Μαζί"

takos03

Well-Known Member
23 Ιουνίου 2011
176
2
41
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
Καλησπέρα,

Μετά από τρεις τουλάχιστον μήνες καθημερινής σχεδόν ενασχόλησης καταφέραμε σήμερα να εκτελέσουμε την εντολή "μαζί", μπορώ να πω, πααααάρα πολύ καλά...για 5 λεπτά βέβαια, μετά έχασε λίγο την προσοχή της και δεν τη ζόρισα παραπάνω.

Χάρηκα πάρα πολύ γιατί είχα απελπιστεί λιγάκι. Νόμιζα ότι κάτι κάνω λάθος και δεν έχει καταλάβει το σκυλί τι θέλω να κάνει . Πηγαίνουμε λοιπόν στον ποδηλατόδρομο στην Ηγουμενίτσα, με αρκετό κόσμο και ποδήλατα πέρα δώθε, και αφού εκτονώθηκε λιγάκι στο χορτάρι χοροπηδώντας και κάνοντας τα JackRusselηστικα τη δένω με το λουρί και περιλαίμιο (δεν χρησιμοποιώ επιστήθιο) και ξεκινάμε βόλτα. Ακουλουθεί κανονικά όπως πάντα με λίγο τράβηγμα που και που, διόρθωση ξανά και ξανά, σταμάτημα όταν φεύγει μπροστά και επιβράβευση όταν ακολουθεί δίπλα και λίγο πίσω από το αριστερό πόδι.

Δοκιμάζω λοιπόν το "Μαζί" και την εκτελεί αναπάντεχα καλά. Γυρίζει κεφάλι , κοιτάει στα μάτια και περιμένει αντίδρασή μου. Επιταχύνω λίγο μαζί και Ήρα με καρφωμένο βλέμα και περπάτημα χοροπηδητό. "Πλάκα κάνεις λέω". Επιδραδύνω το ίδιο και Ήρα, σταματάω- σταματάει. Ξαναξεκινάω-μαζί η Ήρα κοιτώντας με πάντα με την άκρη του ματιού της. Αυτό συνεχίστηκε για περίπου 1,5 λεπτό, την επιβράβευσα με ένα μπισκοτάκι αφού σταμάτησα και έκατσε μπροστά μου χωρίς εντολή.

Το ξανακάναμε άλλες δύο φορές το ίδιο τροπάριο και δούλεψε. Μετά φάνηκε να αφαιρείται λιγάκι και την χαλάρωσα. Τρέξαμε μαζί να εκτονωθεί, και όταν πετύχαμε ένα Πιντσεράκι την έλυσα και παίξαν λιγάκι γιατί δεν ήθελε πολλά πολλά η "Ζιζέλ" !

Ελπίζω να μην ήταν ένα τυχαίο περιστατικό και να συνεχίσει να εκτελεί εξίσου καλά την εντολή για περισσότερο χρόνο στο μέλλον, γιατί τη θεωρώ τη σημαντικότερη και πιο απαιτητική εντολή που μπορεί να εκτελεστεί από ένα σκύλο.

Το μοιράζομαι μαζί σας, γιατί καταχάρηκα και με λίγους μπορώ να συζητήσω για αυτό μιας και οι φίλοι μου νομίζουν πως άμα δεν ταίζεις το σκύλο σου αποφάγια είσαι χαζός που δίνεις τζάμπα τα λεφτά σου....

Για την ιστορία η " 'Ηρα " κλείνει τους οχτώ μήνες στις 25 του μηνός!

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
μπραβο μπραβο μπραβο!! πραγματικα σε νοιωθω!
η δικη μου εφτασε αισιως στους 20 μηνες για να αποφασισω η τεμπελα να δουλεψω το "διπλα μου"....σε ενα σκυλι που με κοιτα στα ματια που ξερει ολες τις βασικες εντολες και τις εκτελει στο δευτερολεπτο, αυτο...το βαριομουν....το δουλευω εδω και κατι μερες και το εχει μωρε το χαζο....
οπως λες κι εσυ την αφηνω να κανει τα κοκεριστικα κλπ αλλα στο διπλα, παρθενοπη:p

για εμενα η πιο σημαντικη εντολη ειναι το "μεινε"....

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.330
Μέλη
20.101
Νεότερο μέλος
nikolapetr