Εξαρθρωση επιγονατιδας. Sos!!!!

Simbakos

New Member
26 Ιουνίου 2018
3
0
Καλησπερα, χθες το 4 μηνων μαλτεζακι μου διαγνωστηκε με εξαρθρωση επιγονατιδας και στα δυο ποδαρακια του. Ολα ξεκινησαν με ενα κρακ που ακουγοταν στο σημειο του ταρσου. Καναμε ακτινογραφιες. Ο ορθοπεδικος κτηνιατρος που το εξετασε μου ειπε οτι το τριξιμο ακουγεται απο την εξαρθρωση. Του εδωσε algofren σιροπι παιδιατρικο για λιγες μερες και συνεστησε πληρη ακινησια.Το σκυλακι ομως δεν κουτσαινει ουτε δειχνει να ποναει. Τρεχει και χοροπηδαει κανονικα. Το τριξιμο ακουγεται ξεκαθαρα απο τον ταρσο αφου οταν τον κραταω ακινητο και κουναει εκεινο το μερος καταλαβαινω το κρακ. Ο δικος μας γιατρος μας ειπε οτι δεν εχει κατι τετοιο το σκυλι και οτι οσο μεγαλωνει θα δεσουν τα ποδαρακια του και δεν θα υπαρχει προβλημα. Μου ειπε να μη του δωσω τιποτα παραμονο λιγο ασβεστιο. Δεν ξερω τι να κανω... Προσπαθω να τον κραταω ακινητο αλλα δεν γινεται..εχει συμβει κατι αναλογο σε καποιον;;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.969
20.400
Επρεπε να συνεχίσεις στο προηγούμενο θέμα σου και όχι να ανοίξεις νέο, για να υπάρχει μια συνέχεια.

Δεν υπάρχει "Προσπαθω να τον κραταω ακινητο αλλα δεν γινεται". Ασφαλώς και γίνεται και σίγουρα επιβάλλεται.
Κάνε μια αναζήτηση στο φόρουμ. Πρέπει να υπάρχουν σχετικά με την εξάρθρωση, θέματα.
Θα πρέπει όμως τελικά, να εμπιστευτείς κάποιον γιατρό και να ακολουθήσεις οδηγίες. Πήγαινε και σε τρίτον, αν χρειαστεί. Σίγουρα ότι κι αν έχει, δεν θα περάσει από μόνο του. Χωρίς τουλάχιστον να αφήσει κουσούρια, που θα το συντροφεύουν σε όλη του την ζωή.