Βασίλης said:
Για μένα το βασικό είναι ο γιατρός να είναι σωστός επιστήμονας, να βγάζει γρήγορες και σωστές διαγνώσεις, και να επιλέγει τη κατάλληλη θεραπεία.
Τόσο το θέμα συμπεριφοράς όσο και το οικονομικό για μένα έρχεται σε 2η μοίρα!! (όπως και οι περισσότεροι εδώ μέσα, έχω και γω καεί στο παρελθόν απο ανεύθυνους και άσχετους κτηνίατρους)
Εγώ το βλέπω λίγο διαφορετικά..,αν ένας κτηνίατρος τσεκουρευει στην τιμή, τότε είναι στοιχειο ότι είναι έμπορος..Οταν ο συγκεκριμένος κάνει στο ξέμπαρκο αναισθησία, δείχνει μια η άλλη ότι σωστός (αν είναι επιστήμονας) δεν είναι.., μιας και την αναισθησία κοιτάμε όσο το δυνατόν να την αποφευγουμε..Για μένα όλα παίζουν ρολο σε έναν γιατρό και να είναι άνθρωπος και να μην είναι έμπορας .. ,να είναι φυσικά καταρτισμένος ΣΩΣΤΑ
Οταν κάτι από όλα λείπει για,μένα κάτι δεν πάει καλά..,τα θεωρώ αλληλένδετη αλυσίδα,μιας και η γιατρικη,(πράγμα που αφορά και στους ανθρώπους),έχεις να κανεις με ζωές. Η δουλειά αυτή θέλει λεπτότητα..,
δεν είναι ακύρωση μιας παραλαβής και κάθε περίπτωση είναι ειδική,οφείλει να ξέρει να φερθεί στους ιδιοκτητες τον ασθενών του,είναι μέρος τις δουλειάς του..
Αν κάποιος είναι έμπορας και όχι άνθρωπος και λανθασμενη και πιο δαπανηρή αγωγή θα προτείνει και μπορεί να οδηγήσει στο μοιραίο..και φυσικά "άνθρωπος" δεν θα είναι ,όταν το λειτούργημα του θα το αντιμετωπίζει σαν εμπόριο..,άρα γιατρός για μενα δεν είναι η τουλάχιστον εμπιστοσύνη δεν μου εμπνέει..
Oσες περίπτωσεις και αν έχει αντιμετοσει και δεν του κάνει αίσθηση ..,κάθε φορα οφειλει να σέβεται την αγωνια του καθε ανθρώπου του ζώου που έχει αναλάβει,γι αυτο κι όλας δεν πάμε στον έναν.. αλλα πχ στον άλλον..
Δεν το λεω για το οικονομικο,αλλα μερικες φορες καποιες λεπτομεριες κρυβουνε πολλες αλήθειες..
Aλλωστε εδώ όλοι μας συμμετέχουμε στο forum με κοινό στοιχειο την λατρεία μας για τα σκυλιά και στόχο την συνεχή μας ενημέρωση, άρα σε κάθε περίπτωση που θα χρειαζόταν πιστευω θα φτάναμε πολύ βαθιά στην τσέπη μας.. :wink: [/b]