Εξετάσεις αίματος για καλαζάρ

Βασίλης

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2007
143
0
THESSALONIKI
Για μένα το βασικό είναι ο γιατρός να είναι σωστός επιστήμονας, να βγάζει γρήγορες και σωστές διαγνώσεις, και να επιλέγει τη κατάλληλη θεραπεία.

Τόσο το θέμα συμπεριφοράς όσο και το οικονομικό για μένα έρχεται σε 2η μοίρα!! (όπως και οι περισσότεροι εδώ μέσα, έχω και γω καεί στο παρελθόν απο ανεύθυνους και άσχετους κτηνίατρους) :cry: :cry:

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
δηλαδή για να καταλάβω και γω η άσχετη,πάμε στον γιατρό για την εξέταση και του λέμε ότι θέλουμε να σταλεί το αίμα στο Παστέρ?είμαστε σίγουροι ότι θα το κάνει ή το πάμε εμείς?και ποιος στην δεύτερη περίπτωση κάνει την αιμοληψία?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Έχω την εντύπωση πως ο γιατρός κάνεις την αιμοληψία και ο ιδιοκτήτης πάει το αίμα για ανάλυση.
Σχετικό θέμα υπάρχει εδώ: ΠΑΣΤΕΡ

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Τα Σναπ Τεστ ειναι πλεον αναξιοπιστα!
Στην γερμανια εκαναν μια ερευνα και τα Σναπ Τεστ σε 60% τον περιπτοσεων που τα σκυλια ηταν σιγουρα θετικα ( δοκιμασμενα!!)- εδειχναν αρνητικο! Αρα ειναι κοροιδεια
αυτό δεν το ξέρω.

πρώτη φορά το ακούω.

ισχύει για όλες τις εταιρείες ή για κάποιες συγκεκριμένες :?: :?: :?: :?: (βλέπε microchip)

η τακτική του ενός γιατρού μου (έχω πει παλαιότερα ότι έχω 2 γιατρούς) είναι να κάνει μια γενική και ένα τεστ.

εαν το τεστ βγει θετικό ΤΟΤΕ στέλνει δείγμα στο Παστέρ.

ο άλλος στέλνει αίμα σε εργαστήριο.

το τι θα κάνει ο γιατρός ΦΥΣΙΚΑ και είναι απόφαση μου.

εαν θέλω να στείλει δείγμα σε εργαστήριο θα στείλει.

εαν θέλω μια ιδιαίτερη εξέτση ΘΑ την κάνει.

πάντα βέβαια εξηγώντας του με επιχειρήματα γιατί την ζητάω.

μπορείς λοιπόν και να του πεις να το στειλεί ή μπορείς να το πας και εσύ.

ο γιατρός παίρνει το αίμα το βάζει σε μια σακούλα με παγοκύστη και το πας (έτσι το στέλνει και αυτός).

Βασίλης

Τόσο το θέμα συμπεριφοράς όσο και το οικονομικό
συμφωνώ 1000000000000000000000000%

δεν έχω πάει εκεί για να κάνω φίλους ΟΥΤΕ για συμπαράσταση

για να μου πει ΤΙ ΕΧΕΙ ο σκύλος μου πάω και όχι για να μου πει πόσο λυπάτε

ctrouss

έκανε μια εξετάση και σου είπε ότι είναι ύποπτο (απεδείχθη σωστός)

σου είπε να την επαναλάβεις μετά από ένα μήνα (όπως έπρεπε) χωρίς να σου δώσει φάρμακα που θα επιβάρυναν τον σκύλο και χωρίς να σε πανικοβάλει

την επανάλαβε και σου είπε ότι είναι αρνητικός

εαν εξαιρέσουμε το σημείο νάρκωση
που δεν κολλάει πουθενά

φοβόταν ότι θα τον δαγκώση στην αφαίμαξη αλλά δεν φοβόταν ότι θα τον δαγκώση στην νάρκωση
ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΙΝΑΙ

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
ΜΑΚΗΣ said:
πάντα βέβαια εξηγώντας του με επιχειρήματα γιατί την ζητάω
Και ποια είναι αυτά στην συγκεκριμένη περίπτωση?Τι να του πω αν με ρωτήσει γιατί θέλω να κάνω την εξέταση στο Παστέρ?ότι είναι πιο αξιόπιστα τα αποτελέσματα?

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
εγώ ναι.

μίλαγα για άλλες περιπτώσεις στις οποίες θέλω να κάνω μια εξέταση και αυτός με ρωτάει για ποιο λόγο.

στην συγκεκριμένη περίπτωση (καλαζάρ)

όχι . δεν είναι ΠΙΟ αξιόπιστα.

είανι τα ΜΟΝΑ αξιόπιστα.

λες ότι δεν εμπιστεύεσε τα σναπ τεστ και τέλος.

δεν υπάρχει λόγος περαιτέρω συζήτησης.

εαν επιμένει στο σναπ τεστ ας το κάνει αφου του έχεις ξεκαθαρίσει από πριν ότι δεν το θες άρα δεν το πληρώνεις και επειμένεις στο αίμα σε εργαστήριο.

ΠΡΟΣΟΧΗ

το Παστέρ είναι ένα εργαστήριο.

πολλές κλινικές έχουν αξιόπιστα εργαστήρια και κάνουν επίσης σοβαρές - σωστές μετρήσεις.

το Παστέρ δεν είναι το μοναδικό

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Εμεις στελνουμε το αιμα στην μικροαναλυση!
και απο κει βγαινει και τιτλος, οχι μονο αν ειναι αρνιτικο- θετικο- υποπτο.

ισχύει για όλες τις εταιρείες ή για κάποιες συγκεκριμένες (βλέπε microchip)
Σορρυ Μακη, αλλα δεν θυμαμαι πια. Πανε καποιες μηνες απο τοτε που το διαβασα, αλλα σιγουρα δεν ελεγε για μαρκες και ονοματα. Ηταν σε ενα γερμανικο περιοδικο και νομιζω οτι την ερευνα την εκανε ο
Dr. Thorsten Nauke, Parasitologe στο "Institut für Parasitologie" της Universität Bonn

Παντος καλος κακος- κανενα Σναπ Τεστ!!

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
ρωτάω γιατί ο δικός μου γιατρός μου έχει πει ότι τα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ είναι πολύ αξιόπιτσα.

λες να είναι φόλα :?: :?: :?: :?: :-k :-k :-k :-k

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
ΜΑΚΗΣ said:
ρωτάω γιατί ο δικός μου γιατρός μου έχει πει ότι τα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ είναι πολύ αξιόπιτσα.

λες να είναι φόλα :?: :?: :?: :?: :-k :-k :-k :-k
Εγω δεν τους πιστευω πια!

Βγαζουν πιο πολλα λεφτα, αν κανουν τα σναπ!!
Και ετσι ολα τα περιμενω εγω!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Βασίλης said:
Για μένα το βασικό είναι ο γιατρός να είναι σωστός επιστήμονας, να βγάζει γρήγορες και σωστές διαγνώσεις, και να επιλέγει τη κατάλληλη θεραπεία.

Τόσο το θέμα συμπεριφοράς όσο και το οικονομικό για μένα έρχεται σε 2η μοίρα!! (όπως και οι περισσότεροι εδώ μέσα, έχω και γω καεί στο παρελθόν απο ανεύθυνους και άσχετους κτηνίατρους) :cry: :cry:
Εγώ το βλέπω λίγο διαφορετικά..,αν ένας κτηνίατρος τσεκουρευει στην τιμή, τότε είναι στοιχειο ότι είναι έμπορος..Οταν ο συγκεκριμένος κάνει στο ξέμπαρκο αναισθησία, δείχνει μια η άλλη ότι σωστός (αν είναι επιστήμονας) δεν είναι.., μιας και την αναισθησία κοιτάμε όσο το δυνατόν να την αποφευγουμε..Για μένα όλα παίζουν ρολο σε έναν γιατρό και να είναι άνθρωπος και να μην είναι έμπορας .. ,να είναι φυσικά καταρτισμένος ΣΩΣΤΑ
Οταν κάτι από όλα λείπει για,μένα κάτι δεν πάει καλά..,τα θεωρώ αλληλένδετη αλυσίδα,μιας και η γιατρικη,(πράγμα που αφορά και στους ανθρώπους),έχεις να κανεις με ζωές. Η δουλειά αυτή θέλει λεπτότητα..,
δεν είναι ακύρωση μιας παραλαβής και κάθε περίπτωση είναι ειδική,οφείλει να ξέρει να φερθεί στους ιδιοκτητες τον ασθενών του,είναι μέρος τις δουλειάς του..
Αν κάποιος είναι έμπορας και όχι άνθρωπος και λανθασμενη και πιο δαπανηρή αγωγή θα προτείνει και μπορεί να οδηγήσει στο μοιραίο..και φυσικά "άνθρωπος" δεν θα είναι ,όταν το λειτούργημα του θα το αντιμετωπίζει σαν εμπόριο..,άρα γιατρός για μενα δεν είναι η τουλάχιστον εμπιστοσύνη δεν μου εμπνέει..
Oσες περίπτωσεις και αν έχει αντιμετοσει και δεν του κάνει αίσθηση ..,κάθε φορα οφειλει να σέβεται την αγωνια του καθε ανθρώπου του ζώου που έχει αναλάβει,γι αυτο κι όλας δεν πάμε στον έναν.. αλλα πχ στον άλλον..

Δεν το λεω για το οικονομικο,αλλα μερικες φορες καποιες λεπτομεριες κρυβουνε πολλες αλήθειες..
Aλλωστε εδώ όλοι μας συμμετέχουμε στο forum με κοινό στοιχειο την λατρεία μας για τα σκυλιά και στόχο την συνεχή μας ενημέρωση, άρα σε κάθε περίπτωση που θα χρειαζόταν πιστευω θα φτάναμε πολύ βαθιά στην τσέπη μας.. :wink: [/b]

ctrouss

Active Member
29 Μαρτίου 2007
25
0
Glyfada
kango1 συμφωνώ μαζί σου!! Μέσα στο μυαλό μου είσαι??
Το θέμα είναι να βρούμε τη χρυσή τομή, δηλαδή έναν κτηνίατρο που να είναι εξαιρετικός σαν επιστήμονας και σαν άνθρωπος.. Και σίγουρα κάποιος τέτοιος θα υπάρχει!

Βασίλης

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2007
143
0
THESSALONIKI
kango1:
αν ένας κτηνίατρος τσεκουρευει στην τιμή, τότε είναι στοιχειο ότι είναι έμπορος.
Δεν συμφωνώ απόλυτα, είμαι της άποψης οτι "το φθηνό είναι τελικά ακριβό".

Όσον αφορά την αναισθησία, όντος είναι τραβηγμένο! Μάλλον φοβάται παραπάνω τα σκυλιά απ΄οτι πρέπει (κακό για έναν κτηνίατρο).

Για το θέμα της λεπτότητας στην συμπεριφορά εντάξει, αλλα σκεφτείτε και τι αντιμετωπίζουν και αυτοί καθημερινά (έχω γνωστό κτηνίατρο και μου λέει ιστορίες με ιδιοκτήτες, να σου φύγει το μαλλί κανονικά!! ](*,) )

Εν πάσει περιπτώση μακάρι να μπορέσουμε να βρούμε όλοι τον τέλειο κτηνίατρο (αλλά αυτό ισχύει και για όλα τα επαγγέλματα!!)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Βασίλης said:
kango1:
αν ένας κτηνίατρος τσεκουρευει στην τιμή, τότε είναι στοιχειο ότι είναι έμπορος.
Δεν συμφωνώ απόλυτα, είμαι της άποψης οτι "το φθηνό είναι τελικά ακριβό".

Όσον αφορά την αναισθησία, όντος είναι τραβηγμένο! Μάλλον φοβάται παραπάνω τα σκυλιά απ΄οτι πρέπει (κακό για έναν κτηνίατρο).

Για το θέμα της λεπτότητας στην συμπεριφορά εντάξει, αλλα σκεφτείτε και τι αντιμετωπίζουν και αυτοί καθημερινά (έχω γνωστό κτηνίατρο και μου λέει ιστορίες με ιδιοκτήτες, να σου φύγει το μαλλί κανονικά!! ](*,) )

Εν πάσει περιπτώση μακάρι να μπορέσουμε να βρούμε όλοι τον τέλειο κτηνίατρο (αλλά αυτό ισχύει και για όλα τα επαγγέλματα!!)
Tο φθηνό και το ακριβό είναι λίγο υποκειμενικό..,εγώ δεν ενόω φθηνό με την έννοια του τσάμπα, αλλα στατιστικά από άλλους γιατρούς..Αλλα σε αυτά τα επαγγέλματα και ιδιαιτερα στην κτηνιατρική ,αν κάποιος είναι καλός είναι καλός και θα κάνει σωστά την δουλειά του.. ,αλλα αν είναι έμπορας θα σε παραπέμψει στο να γίνονται πράγματα που δεν χρειάζονται για να πάρει λεφτά..Ο καλός πάντως δεν φαίνεται με κριτήριο αν είναι ακριβος ενώ αντιθετα αν δεν είναι.. δεν είναι πολύ καλός..,δεν είναι rolex που το πήρες φτηνά και παίζει να μην είναι original ,αλλα ψώνιο που εκμεταλλεύεται καταστάσεις ..Τα λεφτά για μένα μπορεί να είναι υποψία για απατεώνα και όχι για όχι καλο γιατρό..γιατί άπειροι οι άσχετοι που επίσης σε γδύνουν.. 8)

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Tα γρήγορα τέστ ίναι σίγουρα αναξιόπιστα, έχω ιδία πείρα, και το λένε και όλοι οι κτηνίατροι, αν δε σε βλέπουν (μόνο) σαν κουμπαρά με λεφτά.

Τα εργαστήρια είναι ίδιας αποτελεσματικότητας με το Παστέρ ...

Το Παστέρ είναι κρατικό ... αν ο σκύλος είναι θετικός, πρέπει να συστήσει ευθανασία ... την ελέγχει αν γίνεται? Ενημερώνει την αρμόδια κρατική υπηρεσία? Δεν ξέρω, τυπικά κάτι πρέπει να κάνει ... ΓΝΩΜΗ μου, αν ένας κτηνίατρος λέει ότι θα στείλει αίμα στο Παστέρ μόνος του, λέει ψέμματα .... υποθέτω κάποιος μετά θα του ζητήσει εξηγήσεις για τον σκύλο ...

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
kango1

τολμώ να πω ότι το τελευταίο σου ποστ με ΄έκαψε΄(φλάτζα).

εν καταλαβαίνω τπτ :( :( :( :( :( :(

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
ΜΑΚΗΣ said:
kango1

τολμώ να πω ότι το τελευταίο σου ποστ με ΄έκαψε΄(φλάτζα).

εν καταλαβαίνω τπτ :( :( :( :( :( :(
χεχε.. τι δεν καταλαβες? :shock:
Σε απάντηση στον Βασίλη..
θέλω να πω ότι δεν εγγυάται η υψηλή τιμή του γιατρού, ότι είναι άρτια κατατοπισμένος επιστήμονας, αλλα ίσως εγκυμονεί υποψίες να εκμεταλλεύεται οικονομικά τον κόσμο..Τόσοι ακριβοί γιατροί που τελικά αποδειχτήκανε ότι ούτε διπλωμα δεν είχαν..Αν όμως κάποιος δεν παίρνει πολλά λεφτά το μοναδικό που μπορούμε να του προσάψουμε σαν υποψία είναι ότι σίγουρα δεν είναι έμπορος..
Οποτε το να παίρνει πολλά λεφτά ένας γιατρός ,δεν είναι εγγύηση ποιότητας, αλλα ψώνιο στην καλύτερη ,εμπόριο στην χειρότερη..έξου και το παράδειγμα με το rolex.. :wink:

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
Χθες που πήγαμε στον γιατρό αφού η Μάγια ήταν ήρεμη του είπαμε να της πάρει και αίμα για να κάνει εξέταση για λεισμανια.Πρώτη φορά της έπαιρναν αίμα,φυσικά δεν κατάλαβε τίποτα,ούτε που κουνήθηκε,το μόνο που την ενδιέφερε ήταν να αρπάξει το λαστιχάκι με το οποιο της είχε σφίξει το πόδι :lol: ΑΝΑΙΣΘΗΤΗ ΑΥΤΗ Η ΡΑΤΣΑ!Ο γιατρός είπε πως δεν κάνει σναπ τεστ ποτέ εκτός και αν χρειάζεται επειγόντως αποτελέσματα και μετά φυσικά κάνει και εξέταση σε εργαστήριο.Τώρα τι να πω?Είπαμε να δείξουμε εμπιστοσύνη ότι όντως το στέλνει σε εργαστήριο.... :roll: Πόσο καιρό κάνουν τα αποτελέσματα να βγουν στα εργαστήρια που πάνε τα δείγματα των σκυλιών σας?

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
όσον αφορά στην συζήτηση για τον ΚΑΛΟ κτηνίατρο θα ήθελα να πω πως πάνω απ'ολα με νοιάζει να είναι καλός επιστήμονας αλλά ρε παιδιά θέλω να είναι και άνθρωπος στον οποίο θα μπορώ να μιλήσω άνετα,να τον ρωτήσω και το πιο χαζό πράγμα,να μας ηρεμεί όταν είμαστε αγχωμένοι,να αγαπάει τα ζώα(ή τουλάχιστον να δείχνει οτι τα αγαπάει)να μπορώ να του τηλεφωνήσω ένα βράδυ μια Κυριακή χωρίς να έχω το άγχος πως θα τον ενοχλήσω :? ,να είναι ΑΝΘΡΩΠΟΣ,εξάλλου γιατρός σπούδασε βρε παιδιά δεν σπούδασε ηλεκτρολόγος μηχανολόγος,έχει να κάνει με ανθρώπους και ζωντανούς οργανισμούς και όχι με μηχανήματα,ΟΦΕΙΛΕΙ να έχει ανθρώπινη και φιλική συμπεριφορά είτε του αρέσει είτε όχι,αν δεν θέλει να πάει σπιτι του..... :evil: και εγώ θα προτιμήσω άλλο γιατρό,ευτυχώς υπάρχουν πολλοί :wink: άντε γιατί τα πήρα τώρα με την μαλ@#$%&νη νοοτροπία των γιατρών(να χέσω...)στην Ελλάδα που νομίζουν πως είναι Θεοί και μπορούν να μας κάνουν ότι θέλουν.....και να μας τα παίρνουν-παράνομα και νόμιμα-και να μας πεθαίνουν και να βγαίνουν και λάδι μετά.

aggeliki1

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2007
407
0
49
Ν.ΜΑΚΡΗ
με αυτα που διαβαζω με βαζετε σε σκεψεις...μετα απο αλλαγη κτηνιατρου,βρηκα εναν που του εχω εμπιστοσυνη και απο οτι μου εχει δειξει ειναι πολυ καλος επαγγελματιας.το θεμα ειναι οτι οποτε παω σκυλο για καλαζααρ περνει αιμα(χωρις αναισθησια) και εχει εργαστηριο εκει και μετα απο καποια ωρα βγαζει αυτος τα αποτελεσματα.ισχυει αυτο?μπορει να το κανει ο κτηνιατρος ή πρεπει σε ειδικο εργαστηριο?γιατι διαβαζω οτι οι δικοι σας τα στελνουν αλλου... :? :? :?

ctrouss εχεις pm!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.331
Μέλη
20.102
Νεότερο μέλος
stavria87