Όπως και να χει και η ίδια μου είπε αυτό που είπατε πολλοί από σας, το snap test είναι λιγότερο φερέγγυο όσον αφορά την παραμικρή ακρίβεια, εγώ το χα καταλάβει λάθος και δεν χρειάζεται κάτι άλλο τώρα.
Αυτο το αρνητικο της εξετασης ειναι απο αναλυση για το στελεχος του ιου σε κοματι λεμφαδενα! Η εξεταση στα αγγλικα ονομαζεται PCR (polymerase chain reaction) η θα ακουσεις καποιοι κτηνιατροι να το αναφερουν σαν εξεταση με δειγμα λεμφαδενα. Η παραπανω εξεταση συνισταται οταν καποια σκυλια εχουν υποπτους τιτλους λεισμανιωσης της ταξεως 1/100 η 1/200. Επισηε σκυλια με υψηλο τιτλο, που εχουν ολοκληρωσει θεραπεια, περαν της παρακολουθησης του τιτλου ανα 6μηνο, συνισταται παλι η εξεταση με την μεθοδο pcr.Έτσι για την ιστορία, στις εξετάσεις που κάναμε κάτω από τον 'βιοχημικές εξετάσεις' έχει 'ανοσολογικές αντιδράσεις' ehrlichia canis(IFA - IgG) αρνητικό και Leishmania (IFA - IgG) αρνητικό.
Στον παλιό κτηνίατρο έδινα 60, σε όλους τους άλλους που έχω επισκεφθεί κατά καιρούς το πακέτο είναι 100.Επειδή δεν βρήκα αντίστοιχο thread, μπορείτε να μου πείτε (είτε εδώ είτε σε πμ) πόσο πληρώνετε για γενικές, βιοχημικές, ερλίχια+καλααζάρ? Γιατί έχω την εντύπωση ότι μας γδύνουν...
Όντως, η ερλίχια φαίνεται από τις γενικές απ'ότι μου έχει πει και ο δικός μας κτηνίατρος.
Βασικά μου είπε ότι αν γίνουν στο δικό του κτηνιατρείο οι εξετάσεις στοιχίζουν περισσότερο, αλλά αν σταλούν σε εξειδικευμένο εξωτερικό εργαστήριο, είναι φθηνότερες...και το κάναμε έτσι.Ενταξει σου κανε πολυ καλη τιμη. Συνηθως γενικες αιματος εχουν 20€ και οι βιοχημικες απο 30€ εως 40 € οποτε αν σου πηρε μονο 30€, σου κανε καλη τιμη! Οσο για ερλιχιωση και λεϊσμανιωση οι τιτλοι για καθε μια εξεταση κοστιζουν περιπου 20€ εως 30€ αναλογα τον κτηνιατρο. Οσο για το ερλιχια και λεϊσμανιωση παντα γινονται αρχες φθινοπωρου και για την ακριβεια μολις η θερμοκρασια πεσει κατω απο 20 βαθμους οπου παυει να υπαρχει σκνιπα εξω.