Εξετάσεις σε γαλλικό μπουλντογκ

mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
34
Zografou, Greece
Γειά σας!
Όπως έχω ήδη αναφέρει, έχω πάρει το σκυλάκι μου από pet shop (δεν ήμουν ενημερωμένη) και με όλα αυτά που διαβάζω, ανησυχώ λίγο για την υγεία του μικρού. Τι εξετάσεις μπορώ να κάνω στο γαλλάκι μου για να διαπιστώσω με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια την κατάσταση της υγείας του?
Πού είναι το πλησιέστερο μέρος που μπορώ να τις κάνω (μένω Ζωγράφου) και ποιο είναι το κόστος?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Λογικά με εξετάσει αίματος σε κάποιον κτηνίατρο
αλλα δεν ξέρω αν υπάρχει περίπτωση (χτύπα ξύλο ) να έχει κατι που να φανεί πολύ αργότερα

Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
Λογικά με εξετάσει αίματος σε κάποιον κτηνίατρο
αλλα δεν ξέρω αν υπάρχει περίπτωση (χτύπα ξύλο ) να έχει κατι που να φανεί πολύ αργότερα

Δεν ειναι τοσο απλο! Αν μιλαμε για απλες γενικες εξετασεις που κανουμε σε καθε σκυλο τοτε ναι με αιματος εισαι καλυμενος!

Η μαιρουλα φαντάζομαι ζηταει εξειδικευμένες εξετασεις οπως ας πουμε "δυσπλασίας", "για την καρδιά" , "για το αναπνευστικό" !

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
λογικά ολοι οι κτηνίατροι θα μπορούν να κάνουν αν δεν μπορεί θα σου πει να πας αλλού νομίζω για δυσπλασία πρέπει να βγουν ακτινογραφίες δεν γνωρίζω καλα υπάρχει θέμα στο φορουμ ... ξέρω οτι οι εξετάσεις γενικές αίματος και για καλαζαρ και ερλίχεια είναι 120ε οι ακτινογραφίες λογικά θα θέλουν κανενα σαραντάρι ... τωρα μπορεί να λέω πολλά δεν ξέρω πάντως υπολόγισε καλου κακού γύρω στα 200ε

επαναλαμβάνω μπορεί να λέω βλακείες μονο για τις εξετάσεις αίματος ξέρω.... κάποιο μέλος θα σου απαντήσει καλύτερα

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Εκτος απο τις εξετασεις που ειναι 1)Βιοχημικες οι οποιες δειχνουν σε τι κατασταση ειναι τα ζωτικα οργανα του σκυλου,2)Τις Γενικες αιματος που δειχνουν αιμιατοκριτη,λευκα αιμοσφαιρια κλπ 3)Εξετασεις καθε μορφης Δυσπλασιας υπαρχουν οι εξετασεις που κανουν οι εκτροφεις και σχετιζονται με το αν ο σκυλος εχει καποια κληρονομικη ασθενεια της οποιας ομως μπορει να μην εχει συμπτωματα(αρνητικος φορεας) αλλα να μεταφερει την ασθενεια αυτη στους απογονους του η να εμφανισει αργοτερα την ασθενεια αυτη σε μεγαλυτερη ηλικια.Η καθε ρατσα εχει καποιες συγκεκριμενες ασθενειες.Οι συγκεκριμενες εξετασεις ειναι ξεχωριστες απ'οτι ξερω και πρεπει να απευθυνθεις σε καποιον καλο γιατρο,οχι σε καποιον τυχαιο κτηνιατρο γιατι μαλλον δεν θα βγαλεις ακρη.Ρωτα καποιον Εκτροφεα και θα σου πει ακριβως πως γινεται αυτη η εξεταση,νομιζω παιρνουν δειγμα σαλιου απο τον σκυλο και εχει σχεση με εξεταση DNA.Πρεπει να ειναι σχετικα ακριβες...

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Εξετασεις αιματος- γενικη, βιοχημικες ( τρανσαμινασεις) για να δεις που βαδιζεις γενικος, καθε 6 μηνες.

Ακτινογραφιες για Hemivertibrae, Patella και δυσπλασια του ισχυου σε καπιον ιατρο που να εχει καλο μηχανημα ακτινογραφειων. (Digital)-απο 15 μηνων. Για να μπορεις να αξιολογιησεις καπος την ορθοπαιδικη του κατασταση

Καρδιογραφημα- Υπερηχος καρδιας /Doppler επισης στην ηλικια των 15 μηνων για πρωτη φορα.

Τωρα εαν κουραζεται ευκολα και λαχανιαζει πολυ, ροχαλιζει συνεχος και δυνατα και σου κανει την εντυποση, οτι δεν παιρνει καλα αερα- ισως και ενδοσκοπιση της τραχειας= κατι που οστοσο δεν εχει πολυ νοημα να γινει ετσι απλα, παρα μονο εαν συνοδευεται και με χειρουργειο, εαν διαπιστοθει προβλημα και το μεγεθος του, μιας και ο σκυλος για αυτο θα πρεπει να ειναι ναρκωμενος.

mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
34
Zografou, Greece
FrenchieFan δηλαδή τώρα που είναι 4μισι μηνών, δεν μπορώ να του κάνω κάτι άλλο εκτός από εξετάσεις αίματος? Αυτές πόσο κοστίζουν? Είναι στα 120 που είπε και η Louna? Στον κτηνίατρο θα τις κάνω? Μήπως υπάρχει κάποιο νοσοκομείο που να γίνονται με λιγότερα?

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Για ποιο λογο σε 4,5 μηνων κουταβο που δεν εχει κανενα συμπτωμα θελεις να κανεις εξετασεις?

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Κακό δεν είναι, ένα δείγμα αίματος είναι απλά δεν ξέρω κατα πόσο μπορεί να βγει συμπέρασμα αφου το σκυλί είναι υπο ανάπτυξη.

mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
34
Zografou, Greece
Για ποιο λογο σε 4,5 μηνων κουταβο που δεν εχει κανενα συμπτωμα θελεις να κανεις εξετασεις?
Προληπτικά! Μήπως είχε κολλήσει τίποτα από το puppy mill ή αν έχει τίποτα κληρονομικό που μπορεί να φανεί με εξετάσεις τώρα! Ανησυχώ με όλα αυτά που διαβάζω, γι'αυτό...

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Τι να εχει κολλησει απο το puppy Mill? Parvo? Μορβα?? Σκουλικια? Kennel Cough?
Αυτα θα τα ειχε εμφανησει στην αρχη- και τωρα υποτιθεται οτι ειναι εμβολιασμενος για να μην τα παθει.
Τα αλλα θα τα δεις στην πορεια.
Τωρα περα απο την προσευχη σου, δεν νομιζω να μπορεις να κανεις και τιποτα αλλο!
Ειναι πολυ μικρο ακομα το κουταβι σου για οτιδιποτε.
Ακομα και για εξετασεις αιματος.

Θες μια συμβουλη?
Μαζεψε λεφτα- καθε μηνα 50-100 ευρω ας πουμε- βαλτα στην ακρη για τον σκυλο- για ωρες αναγκης, τυχων χειρουργεια η θεραπειες- και ασε τον μικρων ισυχω προς το παρων!

Meligra

Well-Known Member
12 Μαρτίου 2010
64
0
Φιλη.. δυστυχως υπαρχουν ασθενειες που δεν μπορεις να τις φανταστεις, να τις προβλεψεις, να τις αποτρεψεις και το χειροτερο... που δεν μπορεις να τις θεραπευσεις.... Σου μιλαω απο προσφατη προσωπικη εμπειρια... Προσπαθησε να χαριζεις καθε μερα αγαπη σε αυτο το πλασμα(που σιγουρα θα στην επιστρεφει πισω σε πολλαπλασια ποσοτητα) και αυτο ειναι αρκετο!!!

Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
Φιλη.. δυστυχως υπαρχουν ασθενειες που δεν μπορεις να τις φανταστεις, να τις προβλεψεις, να τις αποτρεψεις και το χειροτερο... που δεν μπορεις να τις θεραπευσεις.... Σου μιλαω απο προσφατη προσωπικη εμπειρια... Προσπαθησε να χαριζεις καθε μερα αγαπη σε αυτο το πλασμα(που σιγουρα θα στην επιστρεφει πισω σε πολλαπλασια ποσοτητα) και αυτο ειναι αρκετο!!!

Για πες μας την προσωπική εμπειρια σου για να ξερουμε κ εμεις οι γαλλοι τπτ παραπανω !!

Ευχαριστω !

Meligra

Well-Known Member
12 Μαρτίου 2010
64
0
Θελω πολυ να μοιραστω την εμπειρια μου μαζι σας..απλα επειδη ειναι μεγαλη ιστορια που ακομα συνεχιζεται πρεπει να βρω τον χρονο για να τα γραψω λεπτομερειακα...σου υποσχομαι πολυ συντομα θα σας πληροφορησω!!! Απλα θα σου πω πως οταν πριν λιγες μερες πηρα μερος στο διαγωνισμο φωτογραφιας με θεμα "σκυλος και κινηση" δεν περιμενα μηπως βγαλω καλυτερη φωτογραφια απο αυτην που εβαλα γιατι ηξερα πως δεν θα μπορουσε να πηδηξει οπως τοτε....δεν ηξερα καλα καλα αν θα την εβλεπα να ξαναπερπαταει!. . . . .

Last edited:

Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
Θελω πολυ να μοιραστω την εμπειρια μου μαζι σας..απλα επειδη ειναι μεγαλη ιστορια που ακομα συνεχιζεται πρεπει να βρω τον χρονο για να τα γραψω λεπτομερειακα...σου υποσχομαι πολυ συντομα θα σας πληροφορησω!!! Απλα θα σου πω πως οταν πριν λιγες μερες πηρα μερος στο διαγωνισμο φωτογραφιας με θεμα "σκυλος και κινηση" δεν περιμενα μηπως βγαλω καλυτερη φωτογραφια απο αυτην που εβαλα γιατι ηξερα πως δεν θα μπορουσε να πηδηξει οπως τοτε....δεν ηξερα καλα καλα αν θα την εβλεπα να ξαναπερπαταει!. . . . .

Απο οτι καταλαβα μιλάμε για κινητικά προβληματα κ το μονο που μου ερχετε στο μυαλο ειναι η "πρόπτωση δίσκου " !!

ΠΟΛΛΛΑΑΑΑ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑΑΑΑ !!!!

Οταν μπορεις ενημερωσε μας !!