Εξετασεις αιματος

ZMR

Active Member
19 Δεκεμβρίου 2015
34
21
45
Καλησπερα σας ,
Ηρθε η ωρα να παω την μικρη μου (10χρ) για τα εμβολια της . Η εξεταση που της κανει συνηθως ο γιατρος ειναι να κοιταξει ματια ,αυτια , δοντια k θερμομετρο .Τι εξετασεις μπορω να ζητησω εγω απο τον κτηνιατρο να κανει σαν ετησιο checkup?
Ευχαριστω

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.674
11.103
Athens
Γενικές, βιοχημικές, λεισμανίωση, ερλίχεια και διορφιλαρίωση. Λόγω ηλικίας ίσως και ζάχαρο. Επίσης να την ακροαστεί για την καρδιά.

• Like
Reactions: johnk and yasemin

Ioanna93

Well-Known Member
15 Φεβρουαρίου 2016
238
65
Καλησπερα σας ,
Ηρθε η ωρα να παω την μικρη μου (10χρ) για τα εμβολια της . Η εξεταση που της κανει συνηθως ο γιατρος ειναι να κοιταξει ματια ,αυτια , δοντια k θερμομετρο .Τι εξετασεις μπορω να ζητησω εγω απο τον κτηνιατρο να κανει σαν ετησιο checkup?
Ευχαριστω
δεν την ακροαζετε ? δεν την ψηλαφιζει ? ματια αυτια πως τα κοιταει ? απο εκει και περα μπορεις να ζητησεις γενικες αιματος βιοχημικες και καμια ακτινογραφια .. κανα υπερηχο ηλεκτροκαρδιογραφιμα τετοια πραγματα

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Ζήτα και μια εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς καλού κακού!
Βρε Ιωάννα ποιός κάνει προληπτικά ακτινογραφίες;

Ioanna93

Well-Known Member
15 Φεβρουαρίου 2016
238
65
Ακτινογραφία, υπέρηχο και καρδιογράφημα προληπτικά;
ναι γιατι εινι μεγαλη σε ηλικια και οι ασθενιες φωναζουν !!

Ζήτα και μια εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς καλού κακού!
εγω κανω στον σκυλο μου ... απλα στην ελλαδα οι εξετασεις ειναι απαγορευτικες λογο κοστους ... αλλα οι προληπτικες εξετασεις ειναι το παν .. δεν εχεις ακουσει που λενε η καλυτερη θεραπεια ειναι η προληψη ? :)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
εγω κανω στον σκυλο μου ... απλα στην ελλαδα οι εξετασεις ειναι απαγορευτικες λογο κοστους ... αλλα οι προληπτικες εξετασεις ειναι το παν .. δεν εχεις ακουσει που λενε η καλυτερη θεραπεια ειναι η προληψη ? :)
Κάτι πήρε το αφτί μου αλλά επειδή είναι αδύνατον να κάνουμε προληπτικές εξετάσεις για όλες τις παθήσεις, ούτε στους ανθρώπους ούτε και στα ζώα, για αυτό και περιοριζόμαστε να ελέγχουμε προληπτικά παθήσεις οι οποίες μαστίζουν ένα είδος, όπως πχ λεισμάνια. Τώρα ακτινογραφία στο σκύλο προληπτικά θα έκανα μόνο για δυσπλασία αλλά δεν νομίζω ότι εννοούσες κάτι τέτοιο.

Ioanna93

Well-Known Member
15 Φεβρουαρίου 2016
238
65
Κάτι πήρε το αφτί μου αλλά επειδή είναι αδύνατον να κάνουμε προληπτικές εξετάσεις για όλες τις παθήσεις, ούτε στους ανθρώπους ούτε και στα ζώα, για αυτό και περιοριζόμαστε να ελέγχουμε προληπτικά παθήσεις οι οποίες μαστίζουν ένα είδος, όπως πχ λεισμάνια. Τώρα ακτινογραφία στο σκύλο προληπτικά θα έκανα μόνο για δυσπλασία αλλά δεν νομίζω ότι εννοούσες κάτι τέτοιο.
σε ενα σκυλι ηλικιωμενο καλο ειναι να κανουμε προληπτικες εξετασεις γιατι αρρωστενουν πιο ευκολα και οχι μονο αυτο πρεπει να κοιταμε τα ματια του απο την μεσα πλευρα (υπαρχει ενα ειδικο οργανο χαχα) για να δεις μηπως τεινει προς καταρακτη γλαυκωμα και αλλα τετοια .. οπως εμεις κανουμε για ζαχαρο χοληστερινη κλπ στα υπολοιπα μια φορα τον χρονο ... αν αρρωστησει το σκυλι σου που δεν στο ευχομαι θα μπορουσες να το εχεις "προβλεψει" κανοντας εξετασεις ... ποσο μαλλον αμα μιλαμε για καρκινο και για πολλες ασθενιες ..

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Το ηλικιωμένο σκυλί μου έχει αρρωστήσει από ότι μπορείς να φανταστείς. Είναι επιληπτική, εγχειρήστηκε πέρσι για όγκους στο συκώτι, έχει τη καρδιά της και και παίρνει πολλά φάρμακα. Όλα αυτά τα ανακάλυψα γιατί παρακολουθώ τον σκύλο μου και διαβάζω τις αντιδράσεις του όχι γιατί του έκανε προληπτικά υπερήχους στο συκώτι και στη καρδιά γιατί αυτό που λες απλά δε γίνεται. Ας μιλάμε ρεαλιστικά.

• Like
Reactions: stamatia

Ioanna93

Well-Known Member
15 Φεβρουαρίου 2016
238
65
Το ηλικιωμένο σκυλί μου έχει αρρωστήσει από ότι μπορείς να φανταστείς. Είναι επιληπτική, εγχειρήστηκε πέρσι για όγκους στο συκώτι, έχει τη καρδιά της και και παίρνει πολλά φάρμακα. Όλα αυτά τα ανακάλυψα γιατί παρακολουθώ τον σκύλο μου και διαβάζω τις αντιδράσεις του όχι γιατί του έκανε προληπτικά υπερήχους στο συκώτι και στη καρδιά γιατί αυτό που λες απλά δε γίνεται. Ας μιλάμε ρεαλιστικά.
καλα κανεις και παρατηρεις το σκυλι σου και φυσικα μπορεις να καταλαβεις αν κατι παει στραβα .. απλα υπαρχουν και αλλοι που δεν ξερουν να ξεχωριζουν ποτε ποναει το σκυλι τους ποτε το ενοχλει κατι κλπ κλπ η μπορει να δειξει το σκυλι καποια συμπτωματα και να τα προσπερασουν .. ολα ειναι πιθανα .. γι αυτο και προτεινονται οι εξετασεις .. κανονικα τα σκυλια πρεπει καθε 6 μηνες να επισκεπτονται τον κτηνιατρο τους για μια απλη εξεταση και μια φορα τον χρονο να κανουν εξετασεις προληπτικες !! βεβαια αν μιλαμε για την ελλαδα το σκυλι παει μια φορα το τοσο για μια απλη εξεταση και μονο αν παθει κατι το πανε στον γιατρο και καποιες φορες ειναι πλεον αργα ... δεν νομιζω πως εχω αδικο ..

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Οι κτηνίατροι στο θέμα σκύλος και προληπτικές εξετάσεις προτείνουν γενική αίματος, βιοχημικές, λεισμάνια και ερλίχιωση. Τουλάχιστον αυτοί οι οποίοι έχω πάει εγώ. Τώρα αν κάποιος προτείνει και ακτινογραφίες και καρδιογράφημα θα ήθελα να μου τον υποδείξεις γιατί εμένα υπήρξε κτηνίατρος με θεώρησε υπερβολική που κάνω και αυτές.

Ioanna93

Well-Known Member
15 Φεβρουαρίου 2016
238
65
Οι κτηνίατροι στο θέμα σκύλος και προληπτικές εξετάσεις προτείνουν γενική αίματος, βιοχημικές, λεισμάνια και ερλίχιωση. Τουλάχιστον αυτοί οι οποίοι έχω πάει εγώ. Τώρα αν κάποιος προτείνει και ακτινογραφίες και καρδιογράφημα θα ήθελα να μου τον υποδείξεις γιατί εμένα υπήρξε κτηνίατρος με θεώρησε υπερβολική που κάνω και αυτές.
λεισμανια και ερλιχια ειναι στανταρ .. τωρα για το οτι σε ειπε υπερβολικη δεν θα πω κατι ... δεν ξερω αν υπαρχει εγω παω τον σκυλο μου στην κλινικη και του λεω θα του κανεις αυτα αυτα και αυτα γιατι δεν εχω τα μηχανηματα να τα κανω μονη μου ....παντως στο εξωτερικο δεν ειναι ετσι τα πραγματα ... δεν ξερω τι παιζει απο τιμες εκει παντως εδω με το συμπαθειο σου πιανουν λιγο τον κω...ο ..

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Βρε Ιωαννα συγνωμη....και τα μηχανηματα να ειχες θα ηξερες να τα ¨"διαβασεις¨"?
Ο αλλος σπουδαζει χρονια για να μαθει τον υπερηχο.

Ioanna93

Well-Known Member
15 Φεβρουαρίου 2016
238
65
Βρε Ιωαννα συγνωμη....και τα μηχανηματα να ειχες θα ηξερες να τα ¨"διαβασεις¨"?
Ο αλλος σπουδαζει χρονια για να μαθει τον υπερηχο.
τροπος του λεγειν κι εσυ....

elpinor

Well-Known Member
27 Αυγούστου 2015
846
3.188
Αθήνα
Εγώ πάντως παρακαλάω τον γιατρό να πάμε να κάνουμε τις επαναληπτικές ακτινογραφίες του Ιβάν και η απάντηση που παίρνω είναι: "Μην επιβαρύνεις χωρίς σοβαρό λόγο το ζώο με ακτινοβολία τόσο σύντομα, εκτός και αν θέλεις να φωσφορίζει την νύχτα. Περίμενε να περάσει τουλάχιστον ένα 8μηνο και...".

• Like
Reactions: l.Kyveli and vrmode

Ioanna93

Well-Known Member
15 Φεβρουαρίου 2016
238
65
Εγώ πάντως παρακαλάω τον γιατρό να πάμε να κάνουμε τις επαναληπτικές ακτινογραφίες του Ιβάν και η απάντηση που παίρνω είναι: "Μην επιβαρύνεις χωρίς σοβαρό λόγο το ζώο με ακτινοβολία τόσο σύντομα, εκτός και αν θέλεις να φωσφορίζει την νύχτα. Περίμενε να περάσει τουλάχιστον ένα 8μηνο και...".
δεν ειναι για καθε μερα ... αλλα μια φορα το χρονο πιστευω χρειαζεται ... εκτος αν το σκυλ εχει κατι .. τοτε χρειαζεται να κανεις αρκετες εξετασεις κατα την αποψη μου αναλογα παντα με το τι συμβαινει ..

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
δεν ειναι για καθε μερα ... αλλα μια φορα το χρονο πιστευω χρειαζεται ... εκτος αν το σκυλ εχει κατι .. τοτε χρειαζεται να κανεις αρκετες εξετασεις κατα την αποψη μου αναλογα παντα με το τι συμβαινει ..
Ούτε για καθε χρονο ειναι ομως βρε Ιωάννα... 10 χρονια εχω τη μεγαλη και ολες κι ολες οι ακτινογραφίες που εχει βγάλει ηταν 2, μια πριν την εγχείρηση (πέτρα στα νεφρά) και μια μετα. Ο μικρός (τεσσάρων ετών), ποτέ. Και οχι απο λόξα δικιά μου, ουδέποτε ο γιατρός μου μου πρότεινε "προληπτική ακτινογραφία".

Ioanna93

Well-Known Member
15 Φεβρουαρίου 2016
238
65
Ούτε για καθε χρονο ειναι ομως βρε Ιωάννα... 10 χρονια εχω τη μεγαλη και ολες κι ολες οι ακτινογραφίες που εχει βγάλει ηταν 2, μια πριν την εγχείρηση (πέτρα στα νεφρά) και μια μετα. Ο μικρός (τεσσάρων ετών), ποτέ. Και οχι απο λόξα δικιά μου, ουδέποτε ο γιατρός μου μου πρότεινε "προληπτική ακτινογραφία".
κακο δεν κανουν οι εξετασεις αυτο ειναι γνωστο .. δεν εχω ακουσει προσωπικα κτηνιατρο να μου λεει ελα να κανουμε εξετασεις ... αλλα αυτο ειναι αλλο .. γενικα προληπτικη εξεταση μπορει να θεωρηθει γιατι μπορει να δειξει κατι το οποιο εχει ξεφυγει απο τις εξετασεις .. το οτι χρειαζετε πριν απο τα χειρουργεια χρειαζετε .. απο εκει και περα και να μην κανεις ποτε ειναι οκ .. αυτο ειναι στη γνωμη του καθενα ... εγω θεωρω οτι πρεπει να γινεται .. απο εκει και περα κουβεντα κανουμε ...
ααα και επισης οι ακτινογραφιες μπορει να ειναι πολυ χρησιμες σε φυλλες με προδιαθεσεις ..

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.256
Αθήνα
Πόση ακτινοβολία είναι ασφαλές να δεχτεί ένας σκύλος το χρόνο; Η ηρέμιση δεν έχει την παραμικρή παρενέργεια; Μιλάς για επεμβατικές διαδικασίες, οπότε κάπου μπαίνει και η αξιολόγηση κινδύνου - ωφέλους στην υπόθεση. Δεν είναι τόσο απλό να υποβάλλεται ένας οργανισμός σε ό,τι διαθέσιμη εξέταση υπάρχει μόνο για προληπτικούς λόγους, και δεν είναι μόνο θέμα κόστους.