Εξετασεις αιματος

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
κακο δεν κανουν οι εξετασεις αυτο ειναι γνωστο .. δεν εχω ακουσει προσωπικα κτηνιατρο να μου λεει ελα να κανουμε εξετασεις
Εμενα που μου λεει να τους κανω μια φορα στους 12-18 μηνες να αρχίσω να ανησυχώ; :D

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.675
11.104
Athens
Ακτινογραφία πρληπτικά δηλαδή που θα πρωτοκάνεις? Παντού? Καλά προέγραψαν - ο σκύλος θα φωσφορίζει!
Εάν έχουμε υπόνοια για την καρδιά (δηλαδή ακροάστηκε ο γιατρός και κάτι δεν του άρεσε)
και μετά από κάποια ηλικία ή σε φυλές με τάση προς τέτοια προβλήματα μπορούμε να κάνουμε επιπρόσθετα υπέρηχο καρδιάς και καρδιογράφημα μία φορά το χρόνο. Ή αν έχουμε σκυλί που έχει πάρει πολύ ζυλαπούρ επίσης μπορούμε να κάνουμε προληπτικό υπέρηχο για πέτρες.
Αλλά χωρίς λόγο ...δεν υπάρχει λόγος.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.675
11.104
Athens
Και ξέχασα να γράψω, υπέρηχο καρδιάς και καρδιογράφημα καλό είναι να κάνουμε επίσης πριν από προγραμματισμένο χειρουργείο.

Ioanna93

Well-Known Member
15 Φεβρουαρίου 2016
238
65
Πόση ακτινοβολία είναι ασφαλές να δεχτεί ένας σκύλος το χρόνο; Η ηρέμιση δεν έχει την παραμικρή παρενέργεια; Μιλάς για επεμβατικές διαδικασίες, οπότε κάπου μπαίνει και η αξιολόγηση κινδύνου - ωφέλους στην υπόθεση. Δεν είναι τόσο απλό να υποβάλλεται ένας οργανισμός σε ό,τι διαθέσιμη εξέταση υπάρχει μόνο για προληπτικούς λόγους, και δεν είναι μόνο θέμα κόστους.
για την ακτινοβολια δεν μπορω να σου απαντησω διοτι δεν το ξερω παντως δεν ειναι τοση πολλη ωστε να ειναι απαγορευτικη ...η ηρεμιση δεν ειναι απαραιτητη ... ενα σκυλι το οποιο ειναι συνεργασιμο δεν χρειαζετε κατι για να κατσει ... η ναρκωση μπορει να εχει παρενεργειες .. φυσικα και πρεπει να γινονται προληπτικες εξετασεις οπως κανουμε και εμεις ετσι γινεται και με τα σκυλια ... και εμενα τωρα πχ ο γιατρος μου εγραψε παρα πολλες εξετασεις απο αιματολογικες ουρων της παναγιας τα ματια υπερηχο ορμονολογικες του ειπα και εγω να γραψει και παραπανω για προληπτικους και μονο λογους ... με την υγεια μας καλο ειναι να μην παιζουμε ... ενας απλος πονοκεφαλος μπορει να ειναι ενας απλος πονοκεφαλος μεχρι και καρκινος ... καλο ειναι να κανουμε εξετασεις και οχι να γινει το κακο και μετα να κλαιγομαστε ... ετσι κανω και με το σκυλι μου δεν το αφηνω στην τυχη του ... ειναι ενα αδιαπραγματευτο κομματι του χαρακτηρα μου ... βεβαια ο καθενας το βλεπει διαφορετικα ... :)

Ioanna93

Well-Known Member
15 Φεβρουαρίου 2016
238
65
Ακτινογραφία πρληπτικά δηλαδή που θα πρωτοκάνεις? Παντού? Καλά προέγραψαν - ο σκύλος θα φωσφορίζει!
Εάν έχουμε υπόνοια για την καρδιά (δηλαδή ακροάστηκε ο γιατρός και κάτι δεν του άρεσε)
και μετά από κάποια ηλικία ή σε φυλές με τάση προς τέτοια προβλήματα μπορούμε να κάνουμε επιπρόσθετα υπέρηχο καρδιάς και καρδιογράφημα μία φορά το χρόνο. Ή αν έχουμε σκυλί που έχει πάρει πολύ ζυλαπούρ επίσης μπορούμε να κάνουμε προληπτικό υπέρηχο για πέτρες.
Αλλά χωρίς λόγο ...δεν υπάρχει λόγος.
Και ξέχασα να γράψω, υπέρηχο καρδιάς και καρδιογράφημα καλό είναι να κάνουμε επίσης πριν από προγραμματισμένο χειρουργείο.
θα κανεις στα πιο κυρια θωρακα και κοιλιακη χωρα ... διοτι μια ασθενια η ενας ογκος πχ στην αρχη μπορει να μην δειξει τιποτα απο συμπτωματα ... οποτε ετσι προλαμβανεις τα χειροτερα .. αυτη ειναι η αποψη μου τουλαχιστον ... κανονικα πριν απο καθε εγχειρηση πρεπει να γινονται αιματολογικες ακτινογραφια και ηλεκτροκαρδιογραφημα αλλα δεν ξερω αν το κανει καποιος ... και επισης πολυ κυριο ειναι συμφωνα με τα αποτελεσματα των εξετασεων να αξιολογισουμε τον αναισθησιολογικο κινδυνο για να στο πω και πιο αναλυτικα ο ασθενης ταξινομειται κατα ASA (American Society of Anesthesiologists) ειναι 5 !!
το 1 σημαινει χωρις κινδυνο το 2 ηπιος κινδυνος το 3 αυξημενος κινδυνος το 4 υψηλος κινδυνος και το 5 ιδιαιτερα υψηλος κινδυνος (περιληπτικα) ...βεβαια το κατα ποσο γινεται αυτο στην ελλαδα δεν μπορω να το ξερω ...

Ioanna93

Well-Known Member
15 Φεβρουαρίου 2016
238
65
Εμενα που μου λεει να τους κανω μια φορα στους 12-18 μηνες να αρχίσω να ανησυχώ; :D
καθε χρονο δηλαδη .. μια χαρα ειναι !! :)